Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Times 16-05-2007 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shadow_Wing (Post 1434861)
Druid(ech...nudna profesja jak nie wiem co:P -ale od nowa nie chce mi sie grać:P)
lvl 27
mlvl38
eq:Tower shield,Noble armor,Plate legs,Boh,Warrior Helmet,volcanic rod
Gram na non-pvp(asteria)
Dysponuje około 30k na uhy,hmm itp:P
na dragi nie pójde bo na 28lvl poszedłem z 2 DS i musiałem podchodzić do draga żeby one łaskawie zaczeły atakować go...noi of cours jak dostałęm Combo spanikowałem i zaczełem klikać na eXure vite zamiast dopić many do manashielda;(
oczywiście wolał bym zarabiać albo przynajmniej nie tracić dużo kasy na hunta:P

-Mintwalin z monkami. Dużo kasy, ale trzeba targać loota, chyba że masz postmana.

-Dragi. Jak się idzie na mintwalin jest jeden resp draga z drabinką. Stawiasz na dole DSy i idziesz up. Drag się respi i atakuje summona, gdy sie przeżuci czmychasz up.

-Guardy z Monkami. Dobry exp i loot, a niebezpieczeństwo nie jest takie duże. Radzę stawić 1 monka, on Ci w pełny wystarczy.

-Cyce na PoHu. Super exp. Możesz próbować bez summona z rodem od 26lvl. Powinieneś dać sobie radę ale uważaj bo jak będzie full resp jest hard i tedy polecam summony.

Cytuj:

knight level 39 skills 69/68 moje pytanie tyczy sie minitwail czy jak to asie pisze czy na moich skillach bede mial waste jaki exp k/h jesli nie dam rady jakie skille zebym byl na + moa byc jakies taktyki
Zależy jakie eq. Najlepiej z bronią dwuręczną. Powinieneś dać rade, uważaj na Mino Magi i nie pchaj się w sam środek respa. Dobrym pomysłem by bylo odlurowanie wszystkich minomagów na piętro. Wtedy juz masz z nimi spokój.

Cytuj:

Gdzie moge expic master sorcerem na 34lvlu i 33 mlvlu
-Tomby. Dobry exp. Loot też całkiem całkiem. Powinno Ci się zwracać. Próbuj na tych łatwiejszych tombach. Mapy z respami znajdziesz na erig.net.

-Guardy. Super exp i loot. Duże prawdopodobieństwo że sie zwróci. Bijesz z WoI i z czasem z Visa. Nie zapomnij o kilku runach GFB i UHach.

Cytuj:

30lvl Druid FACC.Gdzie expić i ile około uzyskam tam exp/h.Z summonami czy bez?
-Guardy z Monkiem. Exp około 7-15k/h Nie wiem dokładnie, dawno tam nie byłem.

-Cyce na PoHu. Bijesz z roda od 26lvl. Jak jesteś zam radzę postawić monka albo dwa. Exp/h nie wiem. zależy czy jesteś sam czy nie. Może od 7k-15k/h, trudno powiedzieć.

Cytuj:

Mam 21 knighta w krótce kupie pacc tzn. 1 czerwca nie wiem co robić.
eq:
-dark helmet
-p set
-meduse shield
-leather boots
-scraf
-serpent sword

Co robić chcialbym bardzo szybko uzbierać na promocje mam skille 62/61 4 m lvl i bp uh jestem w thais ale moge iść gdzieś gdzie mozna fajne kase zarobić nie chodzi mi o exp tylko sama kasa. Exp moze leciec nawet 2k/h ale kasa musi być duza co polecacie?
Radzę Ci. Poskiluj troche i potem kup PACCa, zrób skile 70/70 i styknie. Na pewnie 0 wsate będzie na rotkach pod fibułą, czysta kasa. Możesz tez popróbować na soldach.. Tam naprawde idzie dużo zarobić. Przejdz się do Kazz i hunc soldy w mines. Duża kasa gwarantowana i exp niczego sobie, tylko duzo ludzi tam sie kręci.

Shadow_Wing 16-05-2007 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Times (Post 1435176)
-Mintwalin z monkami. Dużo kasy, ale trzeba targać loota, chyba że masz postmana.

-Dragi. Jak się idzie na mintwalin jest jeden resp draga z drabinką. Stawiasz na dole DSy i idziesz up. Drag się respi i atakuje summona, gdy sie przeżuci czmychasz up.

-Guardy z Monkami. Dobry exp i loot, a niebezpieczeństwo nie jest takie duże. Radzę stawić 1 monka, on Ci w pełny wystarczy.

-Cyce na PoHu. Super exp. Możesz próbować bez summona z rodem od 26lvl. Powinieneś dać sobie radę ale uważaj bo jak będzie full resp jest hard i tedy polecam summony.

dzięki;) przyznam że większość spotów które wymieniłęś znam lub an nich expie:P
nigdy w mintwalin nie byłem...możesz opisać jakie są tam zagrożenia/jak sie tam idzie itp? najlepiej gdybyś podał linki do mapek itp=)

drakez 17-05-2007 15:45

Witam Knight 29 lvl skille 74/74
eq: golden armor , mms (nie chcialbym jej stracic) , knight legi, royal helmet, bright or giant sword ! (bez pacca)

Flisik 17-05-2007 17:51

Kup AoL-a, a potem idź na DC/POH, albo dokup BOH-y i na EF.

RobertoIchi 17-05-2007 18:10

A z kąt ty miałeś tyle kasy na mms na 29lvl????

Shriiiiek 17-05-2007 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RobertoIchi (Post 1436131)
A z kąt ty miałeś tyle kasy na mms na 29lvl????

Allegro? xDD

Jockepockelolol 17-05-2007 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez drakez (Post 1435828)
Witam Knight 29 lvl skille 74/74
eq: golden armor , mms (nie chcialbym jej stracic) , knight legi, royal helmet, bright or giant sword ! (bez pacca)

Dark Cadedra. Albo kup pacca i scaraby/dworce.

Shriiiiek 17-05-2007 23:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jockepockelolol (Post 1436471)
Dark Cadedra. Albo kup pacca i scaraby/dworce.

No jasne! masz kase na takie eq to czemu niby nie kupisz se pacca? xD

odnosnie tematu:
Poza scarabami polecam zolwie oraz cyclopolis ;)

musolek 17-05-2007 23:56

na pohu, albo dark katedra

Hitheon 18-05-2007 13:10

Gdzie expić sorcem, 40 vll i 41 mlvl, jeżeli tomb to jaki poziom i jaki tomb?

S_p_e_e_d_Y 19-05-2007 13:21

Witam!
gdzie expic 26 sorcererem 25 mlvl, do dyspozycji 2bp hmm bp mf i kilka gfb?
A i żeby loot byl dosc dobry.
PS.Tylko mie mówcie dwarfy bo juz mi bokiem wychodza :P

Sylwia656 19-05-2007 17:45

21 pall z pacciem 55 dist około 12k w depo
Gdzie expic ?

QbaRy 19-05-2007 22:31

Soldy

Od razu do rzeczy: mam 12 lvl, skille: 40/40, eq: dark helmet, scarf, p set, guardian shield, knight axe i leather boots.:] Czy moge juz isc i masowo expic na soldach?
Z góry thx ;)

BlackWolf 19-05-2007 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez QbaRy (Post 1439826)
Od razu do rzeczy: mam 12 lvl, skille: 40/40, eq: dark helmet, scarf, p set, guardian shield, knight axe i leather boots.:] Czy moge juz isc i masowo expic na soldach?
Z góry thx ;)

! Witam !

Spokojnie mozesz je masowo na luzie zabijac , ale bylo by ci latwiej jakbys doskillowal do 50 / 50 , a to az tak dlugo nie trwa z 40 / 40 do 50 / 50 skillow :p . Pozdro i Good Luck na soldach

QbaRy 19-05-2007 22:45

Thx, jeszcze mala prośba... Mianowicie moze jest jakies inne oplacalne expowisko, bo na soldach jest strasznie dużo ludu i pkerów :o Powtórze: 12 lvl, skille 40/40, eq: dark helmet, scarf, p set, guardian shield i knight axe.[GUILD][/GUILD]

BlackWolf 19-05-2007 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez S_p_e_e_d_Y (Post 1438873)
Witam!
gdzie expic 26 sorcererem 25 mlvl, do dyspozycji 2bp hmm bp mf i kilka gfb?
A i żeby loot byl dosc dobry.
PS.Tylko mie mówcie dwarfy bo juz mi bokiem wychodza :P

! Witam !

Na cycki w np. Mount Sternum , ale jezeli chodzi o loot ... no coz , zalerzy od szczescia ;( , albo na Ghostland'zie , lecz z tego co slyszalem to jest tam duzo ludzi , ale jak sie uprzesz to biezesz te wszystkie bp of hmmy na ds ( nie powinno byc waste jak bedziesz robil lootbaga ) , no i ofc mf , mzesz wziac tez kilka fb na stalkery , albo gfb ( jak wolisz :p ) . Lecz lepiej przeskalkuj sobie mape tego expowiska , bo wystepuje tam gs w malym pomieszczeniu z ktorego wyjsc mozna tylko za pomoca dziury , ktora znajduje sie po drugiej stronie pomieszczenia . Ya Heard !?

Darkss 19-05-2007 23:04

knight, lvl 18, skille 43/38 eq: stell helemet, plate legi i armor, broad sword, leather bootsy(zbieram na stelle lub bohy), broad sword

Ynabejop 19-05-2007 23:06

dwarfy+rooty - first floor

Darkss 19-05-2007 23:09

dokładniej? I nie dwarfy, roty, proszę... może coś lepszego sie znajdzie? Gdzies jakies slimy, czy cus?

Lockhead 20-05-2007 00:41

38 sorc mlvl 36 eq: crown helmet,b robe,plate legs,boh,vampire shield,WoI.Gdzie moge ciekawie poexpic oprocz dwarfow guardow itp ... cena na runy ew. manasy nie gra roli.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:52.