Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

hoomik 27-08-2009 19:41

o co zaklad ze Unirea nie bedzie ostatnia?

Gierubesoen 27-08-2009 19:48

Eee tam, wygrają jakiś meczyk na inaugurację, narobią szumu a potem wszystko w plecy, tak jak Cluj rok temu... Btw:

Trener: Dan Petrescu

Fintex 27-08-2009 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2635082)
"Ja, użytkownik forum.tibia.pl zwracam sie do administracji z uprzejmą prośbą o przyznanie perm bana dla użytkownika Yoh Asakura, aby nie musieć czytać kolejnych 20 stron frustracji Arsenal-fanboya

1. hoomik
2. Dark Sven
3. K.Jay
4. Gierubesoen"

my > wy

/

jeszcze ja!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2635085)
Mi tam lotto czy Yoh będzie czy nie, ważne jest że Real pozbywa się swojego najlepszego obecnie piłkarza. Fani Realu nadal będą wychwalać Pereza pod niebiosa? Ten człowiek nie liczy się ze zdaniem innych. Pellegrini chciał mieć Robbena i Sneijdera, ale jak widać w Realu nie trener wybiera skład. Tylko później w razie niepowodzenia pierwsze co zrobią to zwolnią szkoleniowca...

edit. Jeśli Bayern kupi bramkarza to z Ribery i Robbenem na skrzydłach mogą nieźle zamieszać.

Robben jest mega asem. szybki, zwrotny i dobry technicznie. tyle, ze wiecej siedzi na ławce niż gra z powodu kontuzji... wiec raczej nie pasuje do filozofii Pereza. mało gra, mimo, ze jest jednym z najlepszych to nie trzepie tyle kasy dla klubu.

IMO bayern teraz bedzie mial problemy z wyjsciem z grupy. to już nie ten Bayern sprzed ~10 lat... Efenberg, Scholl i te sprawy... a Bordo może zamieszać.

stawiam, ze Milan nie poradzi sobie z Marsylią w walce o drugie miejsce. Real chyba 1sze.
Czelzi lajt, Man utd. lajt. Arsenal lajt. zaś bedzie 3 druzyny w pófinale. aff.
Pojedynek Eto'o vs. Ibra <333 bardziej lubie eto'o niż Ibre, no ale wkońcu to Barcelona :)

ZapodajMuze 27-08-2009 20:17

Panowie wydaje sie wam ze mozna obstawiac ile pucharow jaka druzyna zdobedzie przez najblizszy sezon ? Stawilbym 2 z 3 na barce i po roku gruba kasa by wpadla ;>

Articuno 27-08-2009 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2635193)
o co zaklad ze Unirea nie bedzie ostatnia?

Ja uważam, że awansują.

Bayern, Juventus, Bordeaux, Maccabi Haifa. Generalnie łatwa grupa, Bayern jest(póki co) słaby, Bordeaux dobre(póki co), ale liga francuska... Maccabi murowane 4 miejsce. Ale awansu być pewny nie mogę. Gdy zacznie się Champions League, okaże się, czy Ferrara jest odpowiednim czlowiekiem na odpowiednim miejscu.
DZIŚ POLSKA - HISZPANIA NA TVP SPORT W KOSZA.

hoomik 27-08-2009 20:30

Polska - Hiszpania (-20) 2. Gortat i Lampe to za malo. A swoja droga, rezygnacja z Dylewicza i miejsce w skladzie dla Witki uwazam za jawna kpine, mimo ze jestem ze Zgorzelca i Turow to moj klub, a czarno-zielone to moje barwy. Tlumacze to sobie tym ze Muli chyba stwierdzil iz pod koszem jest wystarczajaco mocny, natomiast obwod kuleje, a Witka > Dylu w rzutach z dystansu. Slabe to tlumaczenie, ale zawsze jakies. No i jakos nie chce mi sie wierzyc ze Iwo > Kiko, albo Chylinski > Kiko. Ale coz, 7-9.09 wszystko zweryfikuje. AP vs AI... damn... :/

Bayern jezeli do konca tygodnia nie zrobi spektakularnych transferow odpadnie szybko ze wszystkiego, z czego sie da. Zupelnie nie widze tej druzyny, a van Gaala uwazam za totalny niewypal. Nigdy go nie lubilem, a to, ze na sile probuje zrobic w zespole rewolucje, jeszcze bardziej mnie tylko irytuje. Grupa po zakonczeniu RS LM:
1. Juventus
2. Bordeaux
3. Bayern
4. Maccabi
Do wziecia jest Robben, van der Vaart, van Nistelrooy... na co on kur*a czeka? Wiem ze ludzie beda wtedy gadac o tym, ze znow probuje robic kolonie holenderska, ale akurat tak wyszlo, ze to Holendrzy sa w tej chwili najlepszymi - wciaz wolnymi - zawodnikami na rynku. A tego, ze wyje*al Lucio to mu chyba nikt nie wybaczy. I w ogole Ottmar pliskombek.

Bayern - Wolfsburg 2 3.90. Ladnie mozna zarobic.

Exodus 27-08-2009 21:48

ciezko powiedziec jak z Lechem, nie ogladalem calej 1 polowy, ale z tego co pokazywali na powtorkach powinno juz byc 1 0 dla nas ;.

btw. czy tylko mnie ta wkrwia ta reklama o jakiejs gazecie w ktorej ucza rysowac mange??

Gierubesoen 27-08-2009 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2635298)
ciezko powiedziec jak z Lechem, nie ogladalem calej 1 polowy, ale z tego co pokazywali na powtorkach powinno juz byc 1 0 dla nas ;.

Stilić dośrodkował, bramkarz wpadł na Arboledę bodajże i się przewrócił, piłka bezpośrednio wpadła do bramki (ach te wrzutki SS) a sędzia na początku uznał gola, ale po protestach Belgów zmienił decyzję... Ogólnie ten mecz to jedna wielka nerwówa, sporo żółtych kartek, ostrych fauli, ale ogólnie Lech się cały czas broni.

A jak tam koszykarze??

Articuno 27-08-2009 22:19

Koszykarze po 3 kw przegrywają tylko 4 pkt, ogladam na przemian z Lechem, ale jest dobrze. Jakby tego bylo malo, ten swietny zawdzieczamy "małym", bo Gortat z Lampe dzis slabiutko.

Lotress 27-08-2009 22:37

Belgowie strzelają, 1:0 dla Brugge. Nie było by bramki, gdyby nie strata Wilka, która zaowocowała kontrą. Kasprzik też wypuścił piłkę z rąk, ale strzał był cholernie mocny.

Meryba 27-08-2009 22:40

Hiszpania 88 - 83 Polska

Gierubesoen 27-08-2009 22:41

Ten Wilk jest taki lewy, nie wiem co Beenhakker w nim widzi... Pewnie kolejny International Level _/ Jeśli Lech nie awansuje, to setka Lewandowskiemu się będzie śniła po nocach...

btw, Hiszpania 88:83 Polska, całkiem nieźle sobie radzili w 4. kwarcie.

@edit

No i dogryweczka.

hoomik 27-08-2009 22:51

jakze slaby kondycyjnie musi byc ten Stilic, ze go w kluczowych momentach meczu zdejmuja z boiska... dobra, jestem optymista, i zakladam ze awans do grupy bedzie taki jak rok temu - dogryweczka, nerwy, ale happy end. Zobaczymy za pol godziny. Stay tuned.

Fintex 27-08-2009 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2635328)
Belgowie strzelają, 1:0 dla Brugge. Nie było by bramki, gdyby nie strata Wilka, która zaowocowała kontrą. Kasprzik też wypuścił piłkę z rąk, ale strzał był cholernie mocny.

mógł to piąstkować na bok..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2635341)
jakze slaby kondycyjnie musi byc ten Stilic, ze go w kluczowych momentach meczu zdejmuja z boiska...

ja nie mam pojęcia jakim cudem on w ogóle gra dośc dobrze mając prawą nogę tylko od utrzymywania równowagi. zawsze myslalem, ze zeby grac w 1szej lidze to trza obydwoma operować dosc dobrze.

Lotress 27-08-2009 23:28

Mamy karne, stawiam jednak na Belgów. Mam takie dziwne przeczucie...

Gierubesoen 27-08-2009 23:34

Bosacki - profesor
Djurdjevic - pomylił wybicie piątki z karnym _/
Golik - 100% farta, w środek po ziemi, piłka ledwo się wtoczyła
Gancarczyk - Bramkarz znów wyczuł, ale strzał na tyle mocny, że weszło
Rengifo - Denerwował mnie przez cały mecz, grał od niechcenia, uderzył od niechcenia

no i koniec :D

Lotress 27-08-2009 23:38

Wiedziałem :) Karne Lecha to IMO porażka, jedynie Bosacki uderzył dobrze, no może jeszcze Gancarczyk.

hoomik 27-08-2009 23:44

nigdy nie bylem w stanie stwierdzic, po jaki ch*j zawodnicy biora do karnego rozped wiekszy niz 2 metry. Ja sam jak strzelam to robie dwa kroki do tylu i mi wystarcza.

Za odpadniecie obwiniam Lewandowskiego, ktory nie dosc ze zjebal 666% sytuacje, to jeszcze praktycznie przeszedl obok meczu. IMO kompletnie overrated gracz.

Lotress 27-08-2009 23:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2635383)
nigdy nie bylem w stanie stwierdzic, po jaki ch*j zawodnicy biora do karnego rozped wiekszy niz 2 metry. Ja sam jak strzelam to robie dwa kroki do tylu i mi wystarcza.

Za odpadniecie obwiniam Lewandowskiego, ktory nie dosc ze zjebal 666% sytuacje, to jeszcze praktycznie przeszedl obok meczu. IMO kompletnie overrated gracz.

Kasprzik też z Wilkiem zawalili. Do tego tyle się mówiło o jego dobrych obronach karnych, a tu dupa.

Dark Sven 27-08-2009 23:52

Faktycznie. Kasprzik te karne bronił zdecydowanie bez ikry.

Pan i Wladca 28-08-2009 00:03

Jak Djurdjevic przestrzelił to myślałem, że rzucę puszką w TV :>
Według mojego kolegi przegrali dlatego, że zamiast Lecha piliśmy Żubra :>

Arfyd 28-08-2009 00:10

On sie cały czas rzucał w prawo chyba ; P

Straznik Monopolowego 28-08-2009 07:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2635249)
Bayern jezeli do konca tygodnia nie zrobi spektakularnych transferow odpadnie szybko ze wszystkiego, z czego sie da. Zupelnie nie widze tej druzyny, a van Gaala uwazam za totalny niewypal. Nigdy go nie lubilem, a to, ze na sile probuje zrobic w zespole rewolucje, jeszcze bardziej mnie tylko irytuje. Grupa po zakonczeniu RS LM:
1. Juventus
2. Bordeaux
3. Bayern
4. Maccabi
Do wziecia jest Robben, van der Vaart, van Nistelrooy... na co on kur*a czeka? Wiem ze ludzie beda wtedy gadac o tym, ze znow probuje robic kolonie holenderska, ale akurat tak wyszlo, ze to Holendrzy sa w tej chwili najlepszymi - wciaz wolnymi - zawodnikami na rynku. A tego, ze wyje*al Lucio to mu chyba nikt nie wybaczy. I w ogole Ottmar pliskombek.

No tak wkoncu transfery to jedyna droga do sukcesu. Lol czemu ty jeszcze nie masz w podpisie "Hala Madrid"?

hoomik 28-08-2009 08:41

Cytuj:

No tak wkoncu transfery to jedyna droga do sukcesu
jakbys widzial chociaz jeden mecz Bayernu w tym sezonie i to, jak graja ci "starzy i sprawdzeni", to bys podzielal moje zdanie. Klose fail, van Buyten fail, Schweinsteiger fail, Altintop fail. Z nowych Tymoszczuk epic fail, Braafheid epic fail. IMO jedynie nowi napastnicy cos sie staraja (Gomez, Olic), ale coz... jak sie nie ma rozgrywajacego (Ze Roberto :<<<<<<<<<), to i sytuacje same sie nie stworza. A pomysl zeby z Ribery'ego zrobic playmakera - smiech na sali. Traci polowe swoich atutow. Ribery = skrzydlo only.
Cytuj:

Lol czemu ty jeszcze nie masz w podpisie "Hala Madrid"?
bo pierdole Madryt i cala lige hiszpanska tbh.

Lukas93de 28-08-2009 08:53

Japie****

Bramkarz - Oni strzelali w lewo.. A ten sie zuca w prawo....

Lewandowska - "Wszyscy" graja, i staraja sie stworzyc dobra sytuacje, a on stoi i sie przyglada, myslac o tym kiedy spotka sie z fanami i rozda autgrafy... Teraz to oni rozdadza mu je. (w lepetyne dostanie i sie nauczy wielka gwiazda)

Trener - Ten to juz ku**a wogole as jest. " Nasza taktyka na mecz: Wykopujcie pilke z pola karnego, moze jakos wygramy" Zasrany syfilis pokroju Janasa... Typowy polski trener. Beztalencie zasrane. Zamiast zdjac lewego, to sciaga (juz nie pamietam kogo) w 120 min.....

Czas na zmiany, albo ten klub upadnie....

Do mnie jeszcze nie dotarlo ze przegralismy :(

@EDIT

AAA! I zapomnialem o Howardzie Webbie II!! Ten suk****n nie uznal prawidlowego gola.. Szmatlawiec pieprzony. Wszyscy przeciwko polsce.. Jak zwykle.

AnonimowyPowrot 28-08-2009 09:06

Można gdzieś obstawiać transfery z np. rocznym wyprzedzeniem? Teraz, kiedy Robben już przymierza stroje Bayernu chętnie postawiłbym 2 dychy, że Ribery trafi do Realu w ciągu 2 najbliższych okienek transferowych. Idzie znaleźć coś takiego? :D

@Edit

28 sierpnia
Chelsea planuje na koniec okienka wstrząsnąć rynkiem transferowym, a wszystko za sprawą Francka Ribery'ego - informuje "France Football". Według francuskiego tygodnika, Roman Abramowicz wykłada na stół 65 milionów euro. Bayern Monachium jest bardzo bliski pozyskania Arjena Robbena, więc niewykluczone, że niemiecki klub pozwoli jednak odejść 26-latkowi. (France Football)

Może jednak bym nie postawił... :D

jakosiara 28-08-2009 09:30

Sędzia Chuj. Jeżeli bramka nie była uznana, to powinien być karny, bo jakiś piłkarz Brugge odpychał Hernana na Stijnena. Nie wiem co Leo widzi w Wilku...

Grupa C:
Milan
Real
Marsylia
Zurych

Xevez 28-08-2009 12:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukas93de (Post 2635498)
Japie****

karne to loteria, więc nie wiń bramkarza, że w złą stronę się rzuca
Cytuj:

Lewandowska - "Wszyscy" graja, i staraja sie stworzyc dobra sytuacje, a on stoi i sie przyglada, myslac o tym kiedy spotka sie z fanami i rozda autgrafy... Teraz to oni rozdadza mu je. (w lepetyne dostanie i sie nauczy wielka gwiazda)
bo Lewandowski specjalnie odpuścił tak ważny mecz, bo mu się grać nie chciało, tja...

Cytuj:

@EDIT

AAA! I zapomnialem o Howardzie Webbie II!! Ten suk****n nie uznal prawidlowego gola.. Szmatlawiec pieprzony. Wszyscy przeciwko polsce.. Jak zwykle.
imo faul był, bramkarz w polu bramkowym i został popchnięty przez bodajże Arboledę

Gierubesoen 28-08-2009 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2635595)

imo faul był, bramkarz w polu bramkowym i został popchnięty przez bodajże Arboledę

Nie, to Stijnen wpadł na Rengifo i się przewrócił...

Tak czy siak, Lech odpadł, skończy się napinka na necie jaki to lech nie jest mocny, a Lewandowski wart 8 mln. Jest sierpień, a my nie mamy już żadnego zespołu w pucharach :D

Miszczu 28-08-2009 12:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2635602)
Nie, to Stijnen wpadł na Rengifo i się przewrócił...

Tak czy siak, Lech odpadł, skończy się napinka na necie jaki to lech nie jest mocny, a Lewandowski wart 8 mln. Jest sierpień, a my nie mamy już żadnego zespołu w pucharach :D

I tym postem proponuje zakończyć temat Polski w pucharach europejskich.

Articuno 28-08-2009 13:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukas93de (Post 2635498)
Japie****

Puknij się w swój pusty łeb, niemcu.

AnonimowyPowrot 28-08-2009 14:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miszczu (Post 2635605)
I tym postem proponuje zakończyć temat Polski w pucharach europejskich.

Nawet rok szkolny się nie zaczął :<<<

Articuno 28-08-2009 14:29

Gruby LE

Grupa A

AFC Ajax (Holandia)
RSC Anderlecht (Belgia) - Marcin Wasilewski
NK Dinamo (Chorwacja)
FC Timişoara (Rumunia)

Grupa B

València CF (Hiszpania)
Lille OSC (Francja) - Ludovic Joseph Obraniak
SK Slavia Praga (Czechy)
Genoa CFC 1893 (Włochy)

Grupa C

Hamburger SV (Niemcy)
Celtic FC (Szkocja) - Artur Boruc, Łukasz Załuska
Hapoel Tel-Awiw (Izrael)
SK Rapid Wiedeń (Austria)

Grupa D

Sporting Clube de Portugal (Portugalia)
sc Heerenveen (Holandia) - Paweł Wojciechowski
Hertha BSC Berlin (Niemcy) - Łukasz Piszczek, Artur Wichniarek
FK Ventspils (Łotwa)

Grupa E

AS Roma (Włochy)
FC Basel 1893 (Szwajcaria)
Fulham FC (Anglia)
CSKA Sofia (Bułgaria)

Grupa F

Panathinaikós AÓ (Grecja)
Galatasaray SK (Turcja)
Dinamo Bukareszt (Rumunia)
SK Sturm Graz (Austria)

Grupa G

Villarreal CF (Hiszpania)
SS Lazio (Włochy)
Lewski Sofia (Bułgaria)
FC Salzburg (Austria)

Grupa H

Steaua Bukareszt (Rumunia) - Paweł Golański, Rafał Grzelak
Fenerbahçe SK (Turcja)
FC Twente (Holandia)
Sheriff Tiraspol (Mołdawia)

Grupa I

SL e Benfica (Portugalia)
Everton FC (Anglia)
AÉK (Grecja) - Roger
BATE Borysów (Białoruś)

Grupa J

Szachtar Donieck (Ukraina) - Mariusz Lewandowski
Club Brugge KV (Belgia)
FK Partizan (Serbia)
Toulouse FC (Francja)

Grupa K

PSV Eindhoven (Holandia)
FC København (Dania)
AC Sparta Praga (Czechy)
CFR Cluj (Rumunia)

Grupa L

SV Werder Bremen 1899 (Niemcy)
FK Austria Wiedeń (Austria) - Jacek Bąk
Athletic Club de Bilbao (Hiszpania)
CD Nacional (Portugalia)

Arka_Sath_Wielki 28-08-2009 14:33

Czyli nasza 11stka jednak jest w Lidze Europejskiej!

AnonimowyPowrot 28-08-2009 15:17

I trójka rezerwowych bramkarzy w Lidze Mistrzów.

hoomik 28-08-2009 17:17

no, to juz oficjalnie. Robben w Bayernie za 25 mln €. Dostal nr "10", fajnie, ostatni Holender jaki gral z tym numerem (Makaay \o/) byl zajebisty, moze ten tez bedzie ;P I teraz tak: Robben albo bedzie gral na prawej stronie, a Ribery na lewej, co daje van Bommela i Tymoszczuka na srodku, oslabiajac nieco tym samym srodek pola, ale epicko wzmacniajac skrzydla, albo Robben zagra na lewej, Ribery z van Bommelem w srodku, a na prawice wskoczy Altintop lub Schweinsteiger, co daje mocne lewe skrzydlo, rozsadny srodek, ale bezproduktywne prawe skrzydlo, albo na lewej zagra Olic, na srodku Ribery, a na prawej Robben, co da srednio solidna lewice, konkretny srodek (van Bommel jako defensywny), i konkretna prawice. Osobiscie jednak chcialbym wariant pierwszy, z Robbenem i Riberym na skrzydlach, bo to jest ich naturalna pozycja. I tak obaj lubia i potrafia zejsc do srodka, wiec nie bedzie w tym momencie takiej tragedii, a bedzie mozliwosc wykorzystania ich wszystkich atutow. No prosze, jeden transfer, a tyle radosci ;]
Jeszcze tylko poprosze Lahma z powrotem na lewej stronie, Demichelisa w s11, transferek na prawa obrone, i moze nie bedzie takiego piachu jaki byl do tej pory. Niestety, newsy sa troche niepokajace:
Cytuj:

FC Bayern Monachium dzisiaj rano zorganizował konferencję prasową. Trener van Gaal mówił o nowym zawodniku, Arjenie Robbenie i nowym koledze Holendra, Francku Ribéry`m. Na pewno nie będzie kolejnych wzmocnień przed zamknięciem okienka transferowego.
trudno, do zimy jakos trzeba sobie radzic, ale nie wyobrazam sobie tej druzyny bez nowego bramkarza i prawego obroncy w nastepnym oknie.

Z innej beczki:
Cytuj:

PGE Turów Zgorzelec podpisał kontrakt z nowym koszykarzem. Mowa o urodzonym w Polsce reprezentancie Niemiec Konradzie Wysockim.
prawie fajnie... bo statsow powalajacych nie ma, a na jego pozycje i tak juz mamy przesyt... oh well, przynajmniej ma polskiego passa, wiec jest juz szostym do rotacji, a przy bzdurnym przepisie "2 polakow ol de tajm" zawsze da jakas przewage nad reszta ligi, a zwlaszcza APG, ktore stracilo Dyla ;>

Co jeszcze... a, wlasnie:
Cytuj:

Franciszek Smuda wraca na ławkę trenerską. Popularny "Franz" został nowym trenerem Zagłębia Lubin - poinformował klub.
bez wzmocnien to i Mourinho tu nie pomoze, ale coz... zobaczymy. Prace w klubie zaczyna od 1 wrzesnia, wiec dopiero za tydzien przekonamy sie, czy w ogole cos da sie w tej druzynie jeszcze zmienic.

Lotress 28-08-2009 18:09

Jeżeli Robben się sprawdzi, to będzie nieciekawie. Ribery + Robben to będzie chyba jedna z najlepszych par skrzydłowych w Europie.

jakosiara 28-08-2009 19:54

WTF?!?

Rozumiem Man City, ale nie np. Real, czy Barcę...

Arka_Sath_Wielki 28-08-2009 20:54

FC Barcelona:

Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Touré, Xavi, Keita; Henry, Ibrahimovic i Messi

Szachtar Donieck:

Pyatov, Srna, Kucher, Chyhrynski, Rat; Hubschman, Oleksiy, Ilsinho, William; Luiz Adriano i Fernandinho.

Iniesta :(

Oby Maxwell wszedł w II przy korzystnym wyniku

Xevez 28-08-2009 22:02

Pierwsza połowa niemrawa, ale to dopiero początek sezonu. Liczę na bramkę Ibry.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:32.