Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Fintex 25-08-2008 01:48

Fuks :P nie no, gratz.. ale liga jest dłuuuga więc wszystko się może zdażyć Barca też zapowiada się mocno. Zobaczymy co z Villarealem, Atletico..
Zresztą wątpie, żeby Valencia odrodziła się po wakacjach :P myślę, że w lidze nie będą się liczyć. Przynajmniej nie w tym sezonie.

Śląsk w kosza może jest i w dupie, ale w piłkę ładnie zagrali ;) Tak na pocieszenie :)

Bols 25-08-2008 02:31

ludzie... zalujcie ze nie widzielisce meczu. to co zrobil chociazby diarra przy tej bramce ramosa bylo ladne, ale to co zrobil de la red- mowie tu o tym pieknym strzale z dystansu, bylo po prostu zajebiste. oby wiecej takich meczu w wykonaniu krolewskich. HALA MADRID!

Xendriel 25-08-2008 12:08

Tak się składa, że oglądałem ten mecz i powiem wam, że Real grał dobrze, ale wygrał w dużej mierze dzięki baardzo słabej grze Valencii. Bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie Van der Vaart, szkoda że dostał czerwoną kartkę bo naprawdę grał rewelacyjnie. Natomiast szkoda mi de la Reda. Będzie tylko rezerwowym...

edit. Senderos wypożyczony na rok do Milanu.

skuug 25-08-2008 18:32

Cytuj:

Zenit Sankt Petersburg ustanowił rekord Rosji w wysokości piłkarskiego transferu. Za 25-letniego portugalskiego pomocnika Danny'ego, który ostatnio występował w Dynamie Moskwa, triumfator ostatniej edycji Pucharu UEFA zapłacił 30 milionów euro.
to ja nie mam więcej pytań ;p

Yoh Asakura 25-08-2008 23:30

http://www.forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=253
/\
\/
Właśnie się kapnąłem, że grupa Football fans ma swoje forum. :cup:

Tam będziemy mogli troszkę swobodniej pogadać o sporcie.

Xendriel 26-08-2008 14:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skuug (Post 2244404)
Zenit Sankt Petersburg ustanowił rekord Rosji w wysokości piłkarskiego transferu. Za 25-letniego portugalskiego pomocnika Danny'ego, który ostatnio występował w Dynamie Moskwa, triumfator ostatniej edycji Pucharu UEFA zapłacił 30 milionów euro.

Gazprom na to stać. Powiem więcej, wydaje mi się, że w najbliższych latach Rosjanie będą tak szastać kasą, że Zenit będzie miał skład gotowy na wygranie LM. Słyszałem również wypowiedzi na temat ligi rosyjskiej, która za kilka czy kilkanaście lat ma być jedną z najsilniejszych lig europejskich. Właśnie dzięki rosyjskim miliarderom.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2244947)
Właśnie się kapnąłem, że grupa Football fans ma swoje forum. :cup:

Tam będziemy mogli troszkę swobodniej pogadać o sporcie.

zrobiłem tam temacik. Zachęcam do odpowiedzi:)

Cafe 26-08-2008 18:17

Albert Riera w Liverpoolu za 8mln. Cóz zobaczymy co z tego będzie w najbliższej kolejce.

Calen Futh 26-08-2008 20:44

Oh, a za kilka minut Wisła ;d

Ah, jak dobrze mieć znowu kompa <333333333

Z cyklu "wzmocnienia Arsenalu na nowy sezon":

Cytuj:

Obrońca piłkarskiej reprezentacji Szwajcarii, zawodnik Arsenalu Londyn Philippe Senderos został na rok wypożyczony do AC Milan.
Wenger nic się nie nauczył w poprzednim sezonie? Największym problem Arsenalu w tamtym roku były braki kadrowe. teraz to samo się szykuje. Nasri, Wilshere i Silvestre to za mało przy tylu piłkarzach którzy odeszli.

Yoh Asakura 26-08-2008 21:45

Senderos = CB
Djourou = CB
Djourou > Senderos
Silvestre = CB
Silvestre > Senderos
Żadna strata. Idzie tam po to, żeby regularnie grać. A w styczniu wraca z Salamanci Nordtveid, który też jest lepszy niż Sendi. :)

Cytuj:

Wenger nic się nie nauczył w poprzednim sezonie? Największym problem Arsenalu w tamtym roku były braki kadrowe. teraz to samo się szykuje. Nasri, Wilshere i Silvestre to za mało przy tylu piłkarzach którzy odeszli.
Akurat o obronę nigdy nie musiał się martwić.

@Edit:
Cześć, Xendriel ! :D

Faytah 26-08-2008 23:19

jak milo widziec ze historia kolem sie toczy,w tamtym roku tez nie bylo niby brakow kadrowych przed sezonem ;p

co do aktualnych rzeczy to hmmm nie dociera do mnie ze Wisla wygrala z FCB tak sie czuje jakbym mial sie obudzic zara

Xendriel 26-08-2008 23:39

O kurwa czegoś takiego się nie spodziewałem;) Barca grała dzisiaj dziwnie, jakby nie zależało im na wygranej. Wisła natomiast zagrała mecz życia. W ogóle to spotkanie przypominało mi nieco mecz Polski i Portugalii z Chorzowa. Z drugiej strony Pique, Bojan, Eto'o, Gudjohnsen mieli 100% sytuacje...

Fintex 26-08-2008 23:57

Szkoda tych 5kk euro na Pique :/ Koleś skillsy grania głową ma ponad przeciętne, ale ogólnie to nie umie wprowadzać piłki do gry i kopać. Umie tylko głową odbijac ;] Trochę było widać, że Barcie nie zależało... komentator się strasznie podniecał.. "historyczne zwycięstwo.." a co to? awans do LM? :confused:

Articuno 27-08-2008 00:28

"Było widać, że na małym boisku mieliśmy problemy." tak tlumaczy porazke Guardiola...

Maggic 27-08-2008 00:35

ja mam takie pytanie, czemu komentator cieszył się tak jakby Wisła strzeliła na 4-0?

Fintex 27-08-2008 01:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2246498)
"Było widać, że na małym boisku mieliśmy problemy." tak tlumaczy porazke Guardiola...

Mówił też, że nie zlekceważył Wisły... itp. ale w pewien sposób zlekceważył:) wystawił podstawowy skład, który niezbyt się przykładał... mógł wystawić młodych rządnych gry.. ci by sie chcieli pokazać a tak to klops :P

Tuhamiid 27-08-2008 01:30

Wisła zagrala ładny mecz, zwyciestwo nad Barcelona, to raczej nie jest historyczne wydarzenie ( takim to jest bitwa pod Grunwaldem) ale mniejsza, Barca tez grała dobrze i o dziwo grała w normalnym skladzie, a nie ze zaraz wjada fani Barcy i bedzie ze rezerwa, ze Eto bolal palec w rece czy cos innego.

Pawełek spisał sie na bramce bardzo dobrze.
Brozek byl pilkarzem meczu, czemu tak pozno do reprezentacji ? on taka forme juz trzyma 2 sezon. Trener Barcy teraz bedzie wymyslal historyjki..

"Było widać, że na małym boisku mieliśmy problemy." - Ta, i moze trawa miala 2mm wysokosci za duzo ? Lubie takich trenerow co szukaja dziury w całym.
Przegrali zasłuzenie, widac bylo ze Barca chciala wygrac ten mecz, lecz poprostu nie dali rady Wisle.

By$iu 27-08-2008 07:04

@up

Co do Brozka, co za pierdoly, przeciez Leo pare razy go testowal w reprze i chyba kazdy pamieta jak fatalnie wypadal za kazdym razem. Miejmy nadzieje, ze teraz b. sie przylozy i wykorzysta szanse.

By$iu 27-08-2008 07:28

Napastnik piłkarskiej reprezentacji Rosji, zawodnik Spartaka Moskwa Roman Pawliuczenko poinformował we wtorek w Moskwie, że przechodzi do angielskiego Tottenham Hotspur.

No ciekawy transfer, czyli co Berbatov do ManU?

--Cienius-- 27-08-2008 10:28

Kto wygra mecz?

KORONAAAAAAAAAA
kto?!
KORONAAAAAAAAAA

Zamor1 27-08-2008 10:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tuhamiid (Post 2246543)
"Było widać, że na małym boisku mieliśmy problemy." - Ta, i moze trawa miala 2mm wysokosci za duzo ? Lubie takich trenerow co szukaja dziury w całym.
Przegrali zasłuzenie, widac bylo ze Barca chciala wygrac ten mecz, lecz poprostu nie dali rady Wisle.

Wymiary boiska tez maja znaczenie. Trzeba calkiem inaczej taktyke dobrac na waskim czy tez szerokim boisku. Wiec nie wypowiadaj sie na ten temat jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Co do porazki Barcy, mysle, ze odpuscili, a momentami brakowalo im szczescia do strzelenia bramki.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:34.