Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Dark Sven 30-08-2009 10:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2637188)
Nie doczekasz się widowiskowych derbów, dopóki nie zmienią prezesa. Jeden z bogatszych ludzi na globie, a nie chce sypnąć trochę kasy na transfery, to jest kurwa parodia. Rozumiem że wyciągnął Milan z kryzysu, ale to co teraz robi z tym klubem to jakiś żart. Powinien sprzedać klub komuś bardziej kompetentnemu. I oni się łudzili że Milan może powalczyć z Realem i Marsylią w LM? Ha :D z Zurychem jeszcze po dupie dostaną ;;

Tak. Araby, Perez i drugi Real Madryt. Zapewne to by Cię cieszyło?

nemelza3 30-08-2009 11:17

Real Madryt to najbardziej przereklamowana drużyna, uważam, że ligę skończą za Barceloną i Villarealem/Sevillą. Cóż 3 miejsce nie jest złe ;)

Lotress 30-08-2009 11:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2637356)
Tak. Araby, Perez i drugi Real Madryt. Zapewne to by Cię cieszyło?

Szczerze? Tak. Na pewno było by to lepsze wyjście, niż ciągła kadra z graczami którzy się już wypalili kilka lat temu. Poza tym, Milan nie ma nawet trenera z charyzmą. Leonardo jest bez doświadczenia i nie wygląda na takiego który mógłby nieźle wrzasnąć w szatni. Jeżeli czegoś nie zmienią, to Milan podzieli los Parmy i Lazio.

Lukas93de 30-08-2009 11:47

Ciekawe jak zagra dzisiaj Lech..
Jezeli odniosa kolejna porazke, to moze byc koniec kolejorza na ten sezon :(

W sumie to chcial bym by przegrali... Moze to dalo by do myslenia managerowi i wydupil by tego zasranego trenera.

@DOWN

Gowno prawda....
To sa naprawde utalentowani pilkarze, i gdyby byli pod dobra opieka to kiedys mogli by zagoscic w najwiekszych europeiskich klubach...
Oczywiscie paru juz sie nie nadaje, ale w Lechu jest kilka nieoszlifowanych diamentow...
Ogolnie w polsce rodzi sie wiele talentow, ale niestety tylko pilkarskich, bo trenerow mamy beznadziejnych.
Jedynie Smuda jest w miare dobrym trenerem. Reszta to tepaki udajace ze znaja sie na zeczy, i ciagnace kosmiczne pieniadze od klubow.
Z powodu braku dobrych trenerow w polsce wiele/ wiekszosc talentow sie poprostu marnuje..

Przyklad:
Blaszczykowski.. Dostal sie do Borussi gdzie jest solidny trener i co?? Jest jednym z lepszych pilkarzy Bundesligi, i zapewne najlepszym w reprezentacji Polski.
Albo zobaczcie na jakim poziomie gra Obraniak... Teraz porownajcie se Obraniaka do Rogera Perrejro.. Obraniak - Francja.. Perejro - Polska. Chyba widac niesamowita roznice co?? Kiedy Guerrero przybyl z Brazyli, gral ladna techniczna pilke.. Zaczol grac w polskim klubie i co?? Gra jak ciota.

Gdyby Lewandowski zrobil wszystko by odejsc z Lecha i ze te 2,5 mln dojsc do BVB mieli bysmy w reprezentacji istnego snajpera..
Rozwijal sie w Lechu, bo byl tam dobry trener. Zostal, i wtedy wylali dobrego trenera... Zatrudnili jakas piz****e i druzyna przegrywa wszystkie mecze, a Lewy sie marnuje. I teraz albo jakis klub go wykupi (zostalo im nie cale 15h xD) albo Lewy sie zmarnuje, bo na zmiane trenera sie nie zanosi.

Gierubesoen 30-08-2009 11:52

Marnym piłkarzom nawet dobry trener nie pomoże.

Dark Sven 30-08-2009 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2637390)
Szczerze? Tak. Na pewno było by to lepsze wyjście, niż ciągła kadra z graczami którzy się już wypalili kilka lat temu. Poza tym, Milan nie ma nawet trenera z charyzmą. Leonardo jest bez doświadczenia i nie wygląda na takiego który mógłby nieźle wrzasnąć w szatni. Jeżeli czegoś nie zmienią, to Milan podzieli los Parmy i Lazio.

To kibicuj Realowi. Tam będziesz miał ciągle gwiazdy i ciągle doświadczonych trenerów 'z charyzmą'.
Skąd Ty w ogóle wiesz jaką Leonardo ma charyzme? Po czym to oceniasz?

I najzabawniejsze jest to, że na Berlusconiego najbardziej plują Ci, którzy NIC nie dali klubowi. Internetowi kibole... Jakby nie patrzeć, polityka Pereza po części jest dosyć mądra. Nawet jeżeli dużo zainwestujesz, klub musi na siebie zarobić. Berlu nie może od dwudziestu kilku lat ładować kasy w Milan.

Lotress 30-08-2009 13:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2637565)
To kibicuj Realowi. Tam będziesz miał ciągle gwiazdy i ciągle doświadczonych trenerów 'z charyzmą'.
Skąd Ty w ogóle wiesz jaką Leonardo ma charyzme? Po czym to oceniasz?

Po co mam kibicować Realowi, skoro od 10 lat byłem za Milanem i jeździłem nawet do Włoch. Poza tym, sezonowcem nie jestem i nie zacznę kibicować drużynom które aktualnie są na topie. Skąd wiem? To przecież widać, nie potrafi załatwić kilku transferów które obiecał.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2637565)
I najzabawniejsze jest to, że na Berlusconiego najbardziej plują Ci, którzy NIC nie dali klubowi. Internetowi kibole... Jakby nie patrzeć, polityka Pereza po części jest dosyć mądra. Nawet jeżeli dużo zainwestujesz, klub musi na siebie zarobić. Berlu nie może od dwudziestu kilku lat ładować kasy w Milan.

Miałem ten przywilej bycia kilkanaście razy na San Siro, ponieważ ojciec pracuje w Mediolanie. Jeżeli nie może ładować tej kasy, to niech go odsprzeda. No ale oczywiście lepiej żeby dostawali 4:0 z lokalnym rywalem, odsprzedawali najlepszych zawodników, nie ściągali nikogo, opierać grę na 30 latkach, którzy się już wypalili. Co z tego wyniknie? Środek tabeli.

Articuno 30-08-2009 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukas93de (Post 2637426)
W sumie to chcial bym by przegrali... Moze to dalo by do myslenia managerowi i wydupil by tego zasranego trenera.

kibice "Lecha" - chcą porażki swojej drużyny. Potem się dziwić, że się sprzedali za AGD.
Ciekawe, skad wiezmiesz lepszego trenera od Zielinskiego?

Dark Sven 30-08-2009 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2637576)
Po co mam kibicować Realowi, skoro od 10 lat byłem za Milanem i jeździłem nawet do Włoch. Poza tym, sezonowcem nie jestem i nie zacznę kibicować drużynom które aktualnie są na topie. Skąd wiem? To przecież widać, nie potrafi załatwić kilku transferów które obiecał.

Skoro tak Ci brakuje wielkich nazwisk, to chyba jednak masz coś z sezonowca. I to nie wina Leonardo, że Łysy zaczął świrować z Cissokho, że dawali absurdalne oferty za Rafinhe, że kłócili się o pare milionów za Fabiano. To nie jest wina Leonardo. To nie jest FM. Tutaj nie menadżer ściąga zawodników
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2637576)
Miałem ten przywilej bycia kilkanaście razy na San Siro, ponieważ ojciec pracuje w Mediolanie. Jeżeli nie może ładować tej kasy, to niech go odsprzeda. No ale oczywiście lepiej żeby dostawali 4:0 z lokalnym rywalem, odsprzedawali najlepszych zawodników, nie ściągali nikogo, opierać grę na 30 latkach, którzy się już wypalili. Co z tego wyniknie? Środek tabeli.

Klub musi zarabiać na siebie. Jeżeli nie awansowali do LM, ponieśli straty. To oznacza, że nie są w stanie ładować dziesiątek milionów w kolejne transfery.

Lotress 30-08-2009 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2637624)
Skoro tak Ci brakuje wielkich nazwisk, to chyba jednak masz coś z sezonowca. I to nie wina Leonardo, że Łysy zaczął świrować z Cissokho, że dawali absurdalne oferty za Rafinhe, że kłócili się o pare milionów za Fabiano. To nie jest wina Leonardo. To nie jest FM. Tutaj nie menadżer ściąga zawodników

Nie brakuje mi wielkich nazwisk, brakuje mi ładnej gry ze strony Milanu. Łysy zaczął świrować z Cissokho bo wiedział, że jeżeli ściągną go, to nie będzie kasy na napastnika. Łysy robił wszystko co mógł, ale co on mógł osiągnąć bez finansów Berlusconiego?

Lukas93de 30-08-2009 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2637587)
kibice "Lecha" - chcą porażki swojej drużyny. Potem się dziwić, że się sprzedali za AGD.
Ciekawe, skad wiezmiesz lepszego trenera od Zielinskiego?

Ten temat jest do obrazania sie wzajemnie czy dyskusji o sporcie??...
Jesli to pierwsze to mozemy to rozwinac...

Skad wezme lepszego trenera???
Moze czas by polskie kluby zaczely sprowadzac trenerow zza granicy???

Parys 30-08-2009 15:53

Co do tego, że kibice drużyny chcą jej porażki. Ja baaardzo bym chciał, zeby Legia skończyła na 7 miejscu. Ktoś z góry może by się ogarnął, że drużyna nie ma stylu, ani dobrych zawodników, ani trenera.

Pan i Wladca 30-08-2009 15:59

Kubica 4, mało brakowało a był by na podium, Vettel mu niestety śmignął z pit stopu :<

Dupca 30-08-2009 16:08

Na początku Kubica dobrze jechał a potem znowu coś mu się z samochodem stało. Ale i tak jest zajebiście, BMW jechało w końcu w miarę szybko. Tylko szkoda że Fisichella nie wygrał ale to może następnym razem.

Straznik Monopolowego 30-08-2009 16:48

Dziwne ze nikt nie wspomnial o karnym na Arszawinie >.<
MU gralo taki syf ze Wisla by ich ograla ale jak sie strzela do wlasnej bramki i w tak durny sposob robi karnego (inna sprawa ze Rooney sie kladl juz zanim go Almunia ruszyl) to sie mecz przegrywa. A wywalenie Wengera na trybuny za machniecie reka czy kopniecie butelki to juz kompletnie jakas parodia jest w dodatku niemial nawet gdzie usiasc

hoomik 30-08-2009 16:57

no i Zaglebie znow dostaje po dupie ;];];] Druga druzyna I ligi, a w 5 kolejkach nie maja nawet punktu. Dżizas, wyprzedza ich nawet team, ktory mial -10 pts na start... majac takiego sponsora jak KGHM powinni byc w top6, a tymczasem murowany kandydat do spadku poki co. Ciekawe co kierowalo Franzem ze zgodzil sie tam wrocic.

Gierubesoen 30-08-2009 17:02

Czekam na mecz 24.10, żeby się lubinki przekonały osobiście kto rozdaje karty w województwie :)

Xevez 30-08-2009 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2637803)
Czekam na mecz 24.10, żeby się lubinki przekonały osobiście kto rozdaje karty w województwie :)

me2;D może nawet wpadnę z resztą kibiców Miedzi

Articuno 30-08-2009 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2637745)
Co do tego, że kibice drużyny chcą jej porażki. Ja baaardzo bym chciał, zeby Legia skończyła na 7 miejscu. Ktoś z góry może by się ogarnął, że drużyna nie ma stylu, ani dobrych zawodników, ani trenera.

W takim przypadku bardziej prawdopodobne jest, że ktoś z góry powie: "pierdziele" i zabierze zabawki.

Parys 30-08-2009 17:27

Na pewno nie mając do dyspozycji nowy stadion (-;

Gierubesoen 30-08-2009 17:55

Chyba kolejka marzeń- Zagłębie w plecy, Śląsk z Lechią solidarnie 1:1, Wisła wygrała a w 40. minucie Lech 0:1 Bełchatów :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2637814)
me2;D może nawet wpadnę z resztą kibiców Miedzi

Wcześniej macie wyjazd do nas na Ślęzę, być może pojawię się tam w sektorze gości ;D

AnonimowyPowrot 30-08-2009 17:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego (Post 2637786)
Dziwne ze nikt nie wspomnial o karnym na Arszawinie >.<
MU gralo taki syf ze Wisla by ich ograla ale jak sie strzela do wlasnej bramki i w tak durny sposob robi karnego (inna sprawa ze Rooney sie kladl juz zanim go Almunia ruszyl) to sie mecz przegrywa. A wywalenie Wengera na trybuny za machniecie reka czy kopniecie butelki to juz kompletnie jakas parodia jest w dodatku niemial nawet gdzie usiasc

Karny na Arshavinie ewidentny, ale to jego wina, że sędzia go nie odgwizdał, taka prawda. No, może z tym "ewidentnym" przesadziłem.

Nie, Wisła, ani żaden inny klub by ich nie ograł. Rooney się kładł? No wybacz, ale został wyraźnie pociągniety za nogi w momencie, gdy był niemalże całkiem wyprostowany, więc jak on mógł się wcześniej kłaść?

To, że nie miał gdzie usiąść to czyja wina?

Szczęście sprzyja lepszym ;> i lodożercom.

Straznik Monopolowego 30-08-2009 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2637855)
Karny na Arshavinie ewidentny, ale to jego wina, że sędzia go nie odgwizdał, taka prawda. No, może z tym "ewidentnym" przesadziłem.

Nie, Wisła, ani żaden inny klub by ich nie ograł. Rooney się kładł? No wybacz, ale został wyraźnie pociągniety za nogi w momencie, gdy był niemalże całkiem wyprostowany, więc jak on mógł się wcześniej kłaść?

To, że nie miał gdzie usiąść to czyja wina?

Szczęście sprzyja lepszym ;> i lodożercom.

Wytlumacz mi w takim razie jak u ciebie wyglada ewidentny karny."Jego wina ze sedzia go nie odgwizdal" co to znaczy? mial latac i plakac ze chce karnego?
MU gowno gralo tamtego wiczoru i kazdy obiektywny kibic to powie ze Arsenal byl lepsza druzyna ale coz takie piekno pilki noznej
POCIAGNIETY ZA NOGI xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD idz ty lepiej do sklepu po binokle

http://rs721.rapidshare.com/files/27...albiondean.avi

7.35 wszystko pieknie widac

Lukas93de 30-08-2009 19:17

Lech 2:2 zremisowal...
Tak nie moze byc -.-

Xevez 30-08-2009 19:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukas93de (Post 2637917)
Lech 2:2 zremisowal...
Tak nie moze byc -.-

czyli, wg Ciebie, szkoda że nie przegrali?

AnonimowyPowrot 30-08-2009 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego (Post 2637859)
Wytlumacz mi w takim razie jak u ciebie wyglada ewidentny karny."Jego wina ze sedzia go nie odgwizdal" co to znaczy? mial latac i plakac ze chce karnego?
MU gowno gralo tamtego wiczoru i kazdy obiektywny kibic to powie ze Arsenal byl lepsza druzyna ale coz takie piekno pilki noznej
POCIAGNIETY ZA NOGI xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD idz ty lepiej do sklepu po binokle

http://rs721.rapidshare.com/files/27...albiondean.avi

7.35 wszystko pieknie widac

To znaczy, że on nie zasygnalizował faulu, teraz bronisz się jak ci wszyscy od "jp"... Zawsze są tam gdzie ich nie trzeba, prawda? Przykład - karny za faul na Rooneyu, lub za upadek Eduardo (nie mówię, że miał symulować, tylko, że miał się tak zachować).

Arsenal był lepszy, nie wiem po co to napisałeś. Po prostu zagrali baaardzo głupio.

@Edit

Jeśli chodziło ci o ostatnie zdanie, to był to swego rodzaju żart, oraz coś, co przypomniesz sobie spoglądając na tabelę z poprzednich, a pewnie i po zakończeniu tego sezonu. oraz jak wygrasz loda od Algidy.

Gierubesoen 30-08-2009 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukas93de (Post 2638118)
KIBICE STRAJKUJA!! WSZYSCY KIBICE LECHA NA NASTEPNE SPOTKANIE NIE PRZYNOSCIE ZADNYCH TRANSPARENTOW KLUBOWYCH. PROTEST PRZECIWKO PZPN JUZ W NIEDZIELE!

Twoje zdanie jest brane pod uwagę jak sanki w lato. A co do spraw kibicowskich to jest odpowiedni temat :d

@down

Lokacja: Niemcy

No w sumie racja, tylko rolę okna gra tv/sopcast

K.Jay 30-08-2009 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2638121)
Twoje zdanie jest brane pod uwagę jak sanki w lato. A co do spraw kibicowskich to jest odpowiedni temat :d

On jest takim kibicem, co to kibicuje z okna (czyt. ma widok na stadion).

K.Jay

hoomik 30-08-2009 22:55

Cytuj:

Marcin Wasilewski został brutalnie sfaulowany w meczu na szczycie Jupiler League pomiędzy Anderlechtem Bruksela, a Standardem Liege. W 25. minucie piłkarz gości Axel Witsel wyprostowaną nogą trafił Polaka prosto w piszczel, dosłownie "przecinając" mu nogę.

Za niezwykle brutalny faul Witsel obejrzał czerwoną kartkę i wyleciał z boiska. Popularny "Wasyl" zwijał się z bólu. Obrońcę reprezentacji Polski czeka najprawdopodobniej bardzo długa przerwa w grze. Gołym okiem było widać, że to otwarte złamanie.
kurwa mac, i znow fail w obronie, tyle ze tym razem po prawej stronie. A juz przez chwile dobrze zaczynalo to wygladac...

Gosc ma szczescie ze Wasyl wstac nie mogl, bo gdyby mogl, to by mu pewnie epicko wyjebal...

Xevez 30-08-2009 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukas93de (Post 2638118)
Widze ze po przyjacielsku nie idzie wiec zamknij morde kanalio....

sam napisałeś stronę wcześniej, że chciałbyś, żeby przegrali. ja się po prostu chciałem upewnić
lech zdechł kolejorz

Gierubesoen 30-08-2009 22:58

O ja pierdolę...

http://img408.imageshack.us/img408/7...uaxela3523.jpg

Articuno 30-08-2009 23:18

Wiecie co, patrzeć na to i filmik: http://i29.tinypic.com/33e1wfd.gif napada mnie taka złość, takie w*********, a jednocześnie taka bezsilności wobec tego cholernego Murzyna.

MATKO BOSKA, popatrzcie na swoje nogi i spojrzcie na zdjecie, co za k****!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

K.Jay 30-08-2009 23:42

O kurwa. Noga mu się złożyła w 3 części.

K.Jay

robek 30-08-2009 23:42

http://www.youtube.com/watch?v=NE9N8TcXrgw

@
jeszcze rece podnosil do gory jak mu sedzia kartke pokazal ;ooo

Gierubesoen 30-08-2009 23:47

Ta noga od złamania w dół wygląda jak getra wypchana kamieniami... Wasyl trzymaj się!

W jego miejsce Beenhakker powołał Rzeźniczaka

Parys 31-08-2009 00:01

Jak dla mnie murzyn nie powinien grać do momentu, gdy Wasyl wyzdrowieje. Powrót na boisko stoi pod znakiem zapytania... W normalnym życiu byś zawiasy dostał, a on pewnie 3 mecze dostanie ( jak z Eduardo....).
Szkoda faceta ;/

Boruc dzisiaj piękną bramkę wyjął (-:

Swiety 31-08-2009 00:04

Murzyn wiedział, że do piłki nie dojdzie. Celowe zagranie, bo kto z wyprostowaną nogą atakuje piszczel zawodnika, który go wyprzedza wykonując wślizg? Dyskwalifikacja na 2 lata, 100 tyś euro kary jak dla mnie. Ale jak napisano na weszlo.com, dostanie max 3 mecze i śmieszną kare.

@edit
Najbardziej mnie dziwi zachowanie tej małpy, że wymachuje rękami jak czerwoną kartke dostał. A co do 5. kolejki ekstraklasy to wyróżniam jedynie bramkarza i obrońców Śląska. To co wyjmowali Celeban z pustej bramki albo Kaczmarek strzał Kaczmarka ale z Lechii to klasa. Tak samo interwencja Boruca w meczu z Hibernian.

Gierubesoen 31-08-2009 00:05

Teraz tylko czekać, aż przyjdzie chłopakowi grać w Polsce ;-) Jakoś mi go nie szkoda...

Lotress 31-08-2009 00:07

No, w komentach na youtubie już mu obiecali że umrze :D

Gierubesoen 31-08-2009 00:17

Mecz Polska - Belgia z sędziującym Howardem Webbem plx! Najlepiej podczas EURO 2012 na jakimś 40-sto tysięczniku...

Ale się zbuzowałem, wieczorem wróciłem zmęczony na chatę a po tym co zobaczyłem będę miał problem żeby zasnąć... Rozumiem, że chłopa poniosło, ale jeszcze bezczelnie rozkłada ręce udając niewiniątko... Grrr

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:06.