Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Corgar Frizz 12-01-2009 13:06

Po prostu Saber więcej widać ;p A tak serio to Saber nieporównywalnie bardziej kawaii niż C.C!

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza 12-01-2009 14:48

Soul Eater ch.57

Ukryty tekst:
http://img248.imageshack.us/img248/4163/52226165gp1.jpg
4 kolorowe strony ,parę stron dot. Arachne,I połowa
rozdziału Dotycząca Black stara,i jego chyba ost. walki z Murasame
ch. pełen walki bez żadnych super mocy!
jedynie siła i miecz(e) dowiaduje ciut o pochodzenie BS i znamy trochę wygląd White stara...

@down
takie rzeczy to na gg przyćmiewasz moją wspaniałą recenzje o SE >.>

Grocix 12-01-2009 15:07

@Corgar
C.C. jest 1,8k zdjęć xD W ferie będę mieć co robić xD

Ganci. 12-01-2009 16:03

A niech Cię Rayza! Jeszcze nie dotarłem tam i pokusa zwana twoim spoilerem była zbyt duża. T.T

Za mangę się biore jak już dotrę do aktualnego odcinka, akurat obejrzałem 25.

Nari 12-01-2009 19:52

No to jestem na półmetku DN.
Ukryty tekst:
Całkiem pocieszne anime jak się zdaje, choc chyba zaczyna tracic werwę. Mam nadzieję, że się poprawi. Półmetkowa ocena to 9-9.5/10.

Tompior 12-01-2009 20:15

@up:

DN jest najciekawsze wlasnie do tej polowy :D Potem jest lekki przestoj i pozniej znowu jest fajnie (ale nie az tak jak na poczatku) ;P

Nari 12-01-2009 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2419644)
@up:

DN jest najciekawsze wlasnie do tej polowy :D Potem jest lekki przestoj i pozniej znowu jest fajnie (ale nie az tak jak na poczatku) ;P

Tak jak myślałem ; P

Do tego wreszcie obejrzałem Seto no Hanayome + OVA
Ukryty tekst:
Dosyc popieprzone anime, choc ma swój miły humor. Jedne z serii rotflowych. Dosyc sporo ciekawych schematów i odniesien- np. motyw z terminatorem rox ; P

Btw. Na przyszłośc- zna ktoś równie popieprzone anime żeby obejrzec?

Grocix 12-01-2009 20:28

@Up
Furi Kuri! xD

@Topic
Zaczalem ogladac White Album. Powiem wam, ze szykuje sie fajna seria... Jak na razie kojarzy mi sie z efem i I"s, takze moze byc niezle. Do tego patent, ze mysli bohaterow sa pisane, a nie mowione. Czekam na 2 ep!

Juzefek 12-01-2009 20:28

Racja, Seto~ jest iście popierdzielone, i to właśnie lubię- dużo motywów do różnych serii/filmów :P

Rayza 12-01-2009 23:20

@nari
boku tenshi dokuro-chan?
nhk ni yokoso?
sayonara zetsubou sensei?

Nari 13-01-2009 15:03

W każdym razie skończyłem ściągac drugą połowę DN i teraz zaczynam CG : P.

Grocix 13-01-2009 16:13

Wiem, że na tegoroczne Animatsuri się kilka osób wybiera. A na łódzki Funekai ktoś jedzie? Czy będę sam z tego szanownego grona?;)

DDoS 13-01-2009 16:21

Chaos;Head - done, dziwne to na początku pogmatwane, po 5 epie jakoś bardziej się rozwinęło, dosyć ciekawe nie powiem :).

Rayza 13-01-2009 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2420402)
Wiem, że na tegoroczne Animatsuri się kilka osób wybiera. A na łódzki Funekai ktoś jedzie? Czy będę sam z tego szanownego grona?;)

raczej nie : /
a moze ktoś na Ecchicon:4th strike sie wybiera? (warszawa koniec lutego)

Otakuma 13-01-2009 16:26

@Juzefek
Noo seto jest rox

@DDos
Chaos;Head na początku jest naprawdę dziwne, ale w pozytywnym sensie. Tylko szkoda że z czasem traci na nieprzewidywalności ;/. Sam serie przerwałem na 5 epie. Z powodu za słabego kompa. Kupie nowy to dokończę :D

i386 13-01-2009 16:57

@rayza

moze.. w koncu w mojej wsi ; )

@topic

Ogladam sobie haruhi, i powiem, ze dawno nie mialem takiego uczucia, ze odcinek za szybko sie skonczyl : D Wykrecona seria ; ) 4 eps left, za malo, za malo.. : ] Bedzie 2 seria, czy "wszystko" zostalo wyjasnione pod koniec?

Pacz_knight 13-01-2009 18:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2420402)

Ja jestem z Łodzi i najbardziej mi odpowiada ten konwent ^^
Jest tylko maly problem bo znowu czas trwania cosplayu bedzie w 1-3 sierpien kiedy sa praktycznie zaraz moje urodziny, a w ten czas zazwyczaj wyjezdzam na wakacje. No nic, do wakacji jeszcze daleko wiec narazie nie bede nazucal zbyt pochopnych wnioskow.

Btw.
Cholercia na stronie konwentu nie ma narazie opisanych zadnych atrakcji, konkursow, tematu przewodniego, ani niczego ;<

-=DanieL=- 13-01-2009 18:06

Obejrzałem pierwszą serie Code Geass, to co o niej sądze (spoil w ukrytym tekście):
Ukryty tekst:

Niezłe anime, aczkolwiek dla mnie Death Note ma nieporównywalnie większą logike i powagę- czyli to co lubie, anime skupia sie na swojej fabule, a nie robi odcinek z kotem który 'kradnie' maske Zero co mogłoby pogrzebać go od stóp do głów. Po 2. kreska w DN jest (dla mnie) lepsza, dokładniejsza, badziej realistyczna. Odnosząc się do samej fabuły: Troche śmieszne są sytuacje kiedy żołnierze strzelają do cywili tak po prostu, albo w pierwszych epach tylko dlatego, że się odezwali. Najlepsze jest to, że lud potem wiwatuje Euphemii tylko dlatego, że dała im jakiś skrawek ziemi i nadała prawa (mimo, że pare dni wcześniej ludzie padali jak kaczki dzieci także). Co to ku**a za społeczeństwo? Ja bym za ch*j nawet sie nie uśmiechnął na tą wieść tylko czekał na efekty pracy Zero. Jeśli Death Note miało lekką rzeźnie (np. w końcówce) to była to rzeźnia logiczna (koleś był wariatem i uznawal Light'a za boga więc ok miał prawo się zakatrupic nożem itp itd), ale to co zobaczyłem w CG ma mało wspólnego z logiką szczególnie późniejsze zachowanie ludzi ;'D No jakbym miał się czepiać szczegółów to jeszcze warto wspomnieć o nieśmiertelnym generale który ewakułował się dwukrotnie, raz z ostrzału, a drugi z broni Karen, która prowadzi do zniszczenia robota po 2-3 sec (on wytrzymal w tym samym robocie ponad 10 :D). Dodając bezsensowne motywy, to prosze bardzo: ta dziewczynka w okularach która zbudowała sobie sama robota :P Ok. kończąc na wadach których musiałem się przyczepić to pomysł fajny (szczególnie motyw z niesmiertelną C.C, podobało mi się jak ją udusił to było psychiczne zadusić kogoś kto zaraz wstanie :D). Ogólnie anime dobre, nie będę wystawiać debilnych ocen x/10.

Ogólnie anime polecam (nawet bardzo), aczkolwiek po takich seriach jak Death Note, aniżeli przed nimi :)

Otakuma 13-01-2009 18:50

Code Geass za prawdę jest serią godną polecenia, ale najbardziej dobitną(moim zdaniem) rzeczą jest spoiler:
Ukryty tekst:
Nieśmiertelność postaci i to nie tylko w pierwszej serii(argument który omyłkowo został pominięty w rozmowie kilka stron wcześniej;/).

Wydaje mi sie, właściwie to jestem przekonany, że "dziewczynka w okularach" nie zbudowała robota, tylko zajebiście mocną bombę o nazwie Freya, a użyła robota z festiwalu szkolnego.

Jeszcze raz polecam! Ludzie oglądajcie Code Geass, naprawdę warto :), jednakże i tak bardziej podobał mi się Notes Śmierci ;P

Argen 13-01-2009 19:48

@-=DanieL=-

Podpisuje się pod tą recenzją z całego serca.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:52.