Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Faytah 31-08-2009 00:19

Ta umrze jak Webb... jak na moje 2 lata odpczynku od pilki. Gdy niektorzy jak szkodza mniej sobie <narkotyki> sa dyskwalifikowani to dlaczego frajerstwo co niszczy kariere innym ma miec dobrze?

Articuno 31-08-2009 00:46

A to jest młody gówniarz. 20 lat... bez rozumu.

Maggic 31-08-2009 16:16

Oficjalna strona Chelsea Football Club zamieściła przed chwilą komunikat o następującej treści:
Chelsea jest zachwycona, mogąc potwierdzić, iż John Terry podpisał nowy pięcioletni kontrakt, który zatrzyma go w klubie do sezonu 2013-14.

To także potwierdza pragnienie zarówno Johna jak i Chelsea o pozostaniu piłkarza w klubie do końca jego piłkarskiej kariery.

IKONA.

Szkoda w chuj Wasyla... ale on wróci, to twardziel.

Straznik Monopolowego 31-08-2009 16:17

Ja bym sie nie cieszyl Cristiano i Henry tez sezon przed swojim odejsciem podpisywali nowe kontrakty

AnonimowyPowrot 31-08-2009 17:12

@Up

Kaka i Ibrahimovic chyba też, ale pewności nie mam. No co, podwyżka każdemu się przyda :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2638687)
Oficjalna strona Chelsea Football Club zamieściła przed chwilą komunikat o następującej treści:
Chelsea jest zachwycona, mogąc potwierdzić, iż John Terry podpisał nowy pięcioletni kontrakt, który zatrzyma go w klubie do sezonu 2013-14.

To także potwierdza pragnienie zarówno Johna jak i Chelsea o pozostaniu piłkarza w klubie do końca jego piłkarskiej kariery.

IKONA.

Szkoda w chuj Wasyla... ale on wróci, to twardziel.

http://mufc.pl/aktualnosci/12611/roo...-old-trafford/

Żebyś się nie poczuł... xD

http://sport.onet.pl/74327.3,1248704...wiadomosc.html

Swego czasu Van Nistelrooy też był moim ulubionym piłkarzem (po Beckhamie), ale przez zmianę fryzury (tak samo jak poprzedni, chociaż ten zdecydowanie mniej zauważalnie) stracił moją sympatię :D Głupi powód, ale po prostu już go nie lubię jak kiedyś, chociaż cenię wciąż. Beckham wraca do łask :P

Bolt nie ma za grosz skromności, tak przynajmniej to wygląda w tym wywiadzie, ale co by mu nie zarzucić, to ma jednak rację.

@Down

Nie chciałby, a raczej gdyby powrócił :D Zagadka niezła, ale myślę, że mógłby. W Polskiej lidze to by chyba miotał, bo zakładam, że oprócz szybkości ma także dobrą kondycję, a chyba podstawy umie. Jeśli twierdzi, że ma ponad 50% skuteczność strzelania karnych nie byle jakiemu bramkarzowi, to pewnie jego rajdy byłyby ciężkie do zatrzymania dla niejednego obrońcy z naszych stron...

Lotress 31-08-2009 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2638740)
Bolt nie ma za grosz skromności, tak przynajmniej to wygląda w tym wywiadzie, ale co by mu nie zarzucić, to ma jednak rację.

Po co ma mydlić oczy i kłamać, skoro każdy wie że jest najszybszym człowiekiem na świecie? Btw, ten koment mnie zwalił z nóg:

Cytuj:

Załószmy teoretycznie że Bolt chciałby zostać piłkarzem. I dostał by okazało by się że ma Polskie pochodzenie. Czy nie rozgrywając żadnego meczu w rodzimej reprezentacji mógłby grać dla Polski, pomimo wytępu na MŚ lekkoatletycznych w barwach innego narodu?
:D:D:D

Fintex 31-08-2009 19:43

Szkoda Wasilewskiego, skurczybyk ladnie go przetrzepal, ale mimo wszystko az tak bym sie nie napinal. shit happens.

http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,...WIE,index.html

Polskim koszem mało się interesuje, ale ladne wzmocnienie. Miami heat nawet zaoferowali mu niegwarantowany kontrakt, ale zerwał więzadła :/

Swiety 31-08-2009 21:11

http://www.weszlo.com/news/3565

@Bolt
Był kiedyś polski piłkarz bardzo wytrzymały i szybki, brał udział również w biegach na ileś tam metrów. Tylko nie pamiętam jak się nazywał... Potrafił podczas meczu zrobić 16 km, a to na dawne czasy było niesamowite.

hoomik 31-08-2009 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2638835)
http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,4935967,title,LIDER-ASYST-200708-W-NCAA-ZAGRA-W-TUROWIE,index.html

Polskim koszem mało się interesuje, ale ladne wzmocnienie. Miami heat nawet zaoferowali mu niegwarantowany kontrakt, ale zerwał więzadła :/

juz w zeszlym roku mielismy w Turowie istny osrodek rehabilitacyjny, chyba z pol skladu bylo swiezo po kontuzjach... , Bailey, Miljkovic, Radonjic, pozniej Edney (swoja droga chyba jeden z najbardziej - o ile nie najbardziej - utytulowanych zawodnikow, jacy kiedykolwiek wystepowali w Polsce), z powodu kontuzji w trakcie sezonu odszedl Copeland oraz Townes (chociaz tutaj akurat kontuzja podobno byla tylko oficjal resom). Jakos ten poprzedni sezon mnie troche wprawil w zaniepokojenie w kwestii pokontuzyjnych plajersow... zobaczymy, niemniej jednak moze byc w PLK gwiazda, czego szczerze bym sobie zyczyl, bo karnecik juz tuz-tuz ;]

Ale sie w*****e, jak za 2h przeczytam, ze Ribery jednak w Madrycie... uuu, ale sie w*****e ;/

Duch Niespokojny 31-08-2009 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2636869)
Foster 12 zawodnikiem Arsenalu, piłki wypadają mu z rąk jak na zawołanie :D

Natomiast dwunastym zawodnikiem drużyny przeciwnej tradycyjnie sędzia...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paciuch (Post 2637184)
ajajaj wkońcu mnie odbanowali...

Hehehe
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2637931)
To znaczy, że on nie zasygnalizował faulu

R u serious?

Co do faulu na Wasilewskim - wyglądało to na przypadkowe wejście. Ale i tak należy się kara za głupotę. No bo co chciał osiągnąć atakujący wyprostowaną nogą i jeszcze przenosząc na nią ciężar ciała? Jedynym skutkiem, jaki to mogło przynieść w tej sytuacji była właśnie kontuzja przeciwnika.

Arka_Sath_Wielki 31-08-2009 23:18

A Barcelona po pierwszej połowie po bardzo ładnej grze prowadzi ze Sportingiem Gijon 2-0. Warto zaznaczyć, że ofensywa Dumy Katalonii prezentuje się dosyć nietypowo. Pep Guardiola dał odpocząć swoim czołowym graczom po Superpucharze Europy. W ataku Bojan - Ibra - Pedro.

Xevez 01-09-2009 00:09

no i w końcu bramka Zlatana:)
na 5 minut do końca 3:0 dla Barcy

Arka_Sath_Wielki 01-09-2009 00:20

I witamy się z fotelem lidera, na którym posiedzimy przynajmniej 2 tygodnie :) Jedno mnie w tym meczu zadziwiło - wszystkie 3 bramki zostały zdobyte GŁOWĄ co się Barcelonie raczej rzadko zdarza.

Gierubesoen 01-09-2009 00:22

Ibra "stracił dziewictwo", teraz już powinno być co raz lepiej ;-)

Xevez 01-09-2009 01:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2639142)
I witamy się z fotelem lidera, na którym posiedzimy przynajmniej 2 tygodnie :) Jedno mnie w tym meczu zadziwiło - wszystkie 3 bramki zostały zdobyte GŁOWĄ co się Barcelonie raczej rzadko zdarza.

Nie mamy lidera (jeszcze), Getafe wygrało 4:1 z Racingiem;d

hoomik 01-09-2009 08:56

no, i Ribery jednak w Bayernie. Fajnie. Boczni obroncy calej Europy - bojcie sie ;)

Cytuj:

Napastnik Eidur Godjohnsen podpisał dwuletnią umowę z AS Monaco, co oznacza rozstanie się z Barceloną, w której pełnił od dłuższego czasu role dalekiego rezerwowego. Klub z Ligue 1 zapłacił za niego dwa miliony euro.
hah, 2 miliony euro, trzeba bylo sellnac Brozka i sciagnac sobie Eidura ;]

Arka_Sath_Wielki 01-09-2009 10:49

Mój błąd, faktycznie, lidera nie mamy. A co do Eidura, to dobrze, że go sprzedali. Mało grał i mało wnosił do gry, jak już grał :D

Xevez 01-09-2009 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2639222)

hah, 2 miliony euro, trzeba bylo sellnac Brozka i sciagnac sobie Eidura ;]

z Brożka i tak jest więcej pożytku, niż z Eidura, który jest jednym z najbardziej drewnianych piłkarzy w Europie

AnonimowyPowrot 01-09-2009 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2639222)
no, i Ribery jednak w Bayernie. Fajnie. Boczni obroncy calej Europy - bojcie sie ;)

Warto zaznaczyć także udział Lahma przy akcjach ofensywnych. Jednak wątpię w sukces Bayernu, głównie przez strefy defensywne.

Articuno 01-09-2009 13:48

MATKO BOSKA
http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.P...1686110183.jpg
To oczywiscie Wasyla...............

Arfyd 01-09-2009 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2639410)
MATKO BOSKA
http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.P...1686110183.jpg
To oczywiscie Wasyla...............

O ja p________ . Aż mnie ciarki przeszły. ; /

jakosiara 01-09-2009 15:21

Wyrok "mordercy" Wasyla

Swiety 01-09-2009 15:40

4 miesiące dla Witsela. Za mało, bo podobno jest prawo odwieszenia któregoś tam listopada.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2639395)
Warto zaznaczyć także udział Lahma przy akcjach ofensywnych. Jednak wątpię w sukces Bayernu, głównie przez strefy defensywne.

Ja uważam, że Bayern wygra Bundeslige z palcem w nosie. Zobaczymy ;> btw za 1h 12 min zaczyna się losowanie par 1/16 finału PP.

hoomik 01-09-2009 15:48

o Bundeslige jestem spokojny, zadna z druzyn nie wzmocnila sie na tyle, zeby w sposob zdecydowany odjechac reszcie stawki. Bardziej interesuje mnie LM, co do ktorej nadal mam obawy. Bez bramkarza i prawego obroncy... ;/

AnonimowyPowrot 01-09-2009 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2639570)
o Bundeslige jestem spokojny, zadna z druzyn nie wzmocnila sie na tyle, zeby w sposob zdecydowany odjechac reszcie stawki. Bardziej interesuje mnie LM, co do ktorej nadal mam obawy. Bez bramkarza i prawego obroncy... ;/

Środek obrony też niewyraźnie wygląda na tle innych potęg. Atak szeroki, jakościowo nieco gorszy, ale jednak bardzo mocny.

PS. Pisząc wcześniejszego posta chodziło mi o awans do 1/4 LM (taki przykład, bo możliwe że awansują i do półfinału, ale to zależeć będzie od szczęścia, po czym nikt nie będzie wspominał tego, jak byli blisko, bo jednak byli blisko tylko teoretycznie). Namieszałem :<

Albertus 01-09-2009 17:33

1/16 finału Pucharu Polski 2009/10:
Okocimski KS Brzesko - Arka Gdynia
Pogoń Szczecin - Polonia Warszawa
Olimpia Grudziądz - Odra Wodzisław Śląski
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze
Start Otwock - Łódzki KS
Bytovia II Bytów - Polonia Bytom
GKP Gorzów Wielkopolski - Legia Warszawa
Hetman Zamość - Wisła Kraków
Nielba Wągrowiec - Lechia Gdańsk
Piast Kobylin - Cracovia
Polonia Słubice - Piast Gliwice
GKS Tychy - Jagiellonia Białystok
Dolcan Ząbki - Śląsk Wrocław
Korona Kielce - GKS Bełchatów
Stal Stalowa Wola - Lech Poznań
Widzew Łódź - Ruch Chorzów

jak oceniacie te mecze???

mysle ze Piast Kobylin popchnie Cracovie ;D

Gordorczyk 01-09-2009 17:35

Ruch - Widzew to bedzie niezly meczyk

Gierubesoen 01-09-2009 19:24

Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze IMHO najciekawszy mecz zarówno pod względem sportowym jak i kibicowskim :>

Swiety 01-09-2009 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2639813)
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze IMHO najciekawszy mecz zarówno pod względem sportowym jak i kibicowskim :>

Sportowo - Korona-PGE
Kibicowsko - Widzew-Ruch

Gdyby w Zabrzu - to tak, ale w Sosnowcu... Nielba jest ciekawa niby kraina kuchenkorza, klatke gości mają buahahahaa, ale Śląsk wyeliminowali rok temu.

@apropo Wasyla to Witsel dostał jednak do 26 Listopada bez opcji skracania. Żart?

Xevez 01-09-2009 21:00

temu witselowi bym powiedział tak: jak Wasyl wróci do piłki, to Ty też zaczniesz grać

AnonimowyPowrot 01-09-2009 21:05

Dobra, wszyscy się tym tak strasznie bulwersują... Może powinni mu nogę amputować, albo też tak złamać? Lepiej zamknąć go na miesiąc w pomieszczeniu, gdzie jedynym źródłem pożywienia będzie miód, oczywiście w ulu, strzeżony przez miłe owady :s Wyślijmy go na Marsa, jak taki kozak to niech tam postawi nogi, nie? Dobra jest też opcja z przeszczepem kaczych nóg, wtedy by już nikogo tak nie potraktował...

Albertus 01-09-2009 23:46

myslicie ze ten faul byl celowy czy niechcacy? w sumie on mu tak skoczyl na noge , ale nie wiem

Maggic 02-09-2009 00:39

Moim zdaniem, nie był celowy. Po prostu w piłce liczy się też odpowiedzialność. Tu jej zabrakło. I stało się, to co się stało. Natomiast, kara jest śmieszna. Tyle odemnie.

Xendriel 02-09-2009 10:08

Gdyby nie był celowy, to nie wszedłby wyprostowaną nogą.

Swiety 02-09-2009 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2639884)
temu witselowi bym powiedział tak: jak Wasyl wróci do piłki, to Ty też zaczniesz grać

Bardzo, a to bardzo głupi pomysł. Bardzo dobrze zostało to wyjaśnione na weszlo.com. Wyobraźcie sobie, że zawodnik X sfauluje zawodnika Y podobnie jak Witsel Wasyla. Kara dla X oczywiście tak długa jak absencja Y. Y udaje sobie, że go łupie w krzyżu, że nie może to tamto i byłoby jeszcze większe naciągalstwo w tym sporcie. X nie może wrócić na boisko. Kara jak najbardziej za skromna, myśle, że runda przerwy to MINIMUM.

AnonimowyPowrot 02-09-2009 15:50

Xendriel, a co, miał wyskoczyć szczupakiem nad nim? : O Albo otworzyć spadochron, w końcu każdy ma go przy sobie. Możliwe też, że nie jest pr0 i za wolno wstukiwał kod na jeta :D GTA: SA normalnie, bo murzynem już jest.

Za mała kara? OMG, cieszcie się, że w ogóle zrobili wyjątek, ja spodziewałem się maksymalnie 10 meczy...

domin3x 02-09-2009 15:53

@Swiety
masz rację, idealnie wyjaśnione, lol
myślisz, że Wasyl specjalnie by udawał, że grać nie może, tylko po to, żeby Witsel też nie zagrał? człowieku, dla nich piłka to prawie całe życie

K.Jay 02-09-2009 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Swiety (Post 2640229)
Bardzo, a to bardzo głupi pomysł. Bardzo dobrze zostało to wyjaśnione na weszlo.com. Wyobraźcie sobie, że zawodnik X sfauluje zawodnika Y podobnie jak Witsel Wasyla. Kara dla X oczywiście tak długa jak absencja Y. Y udaje sobie, że go łupie w krzyżu, że nie może to tamto i byłoby jeszcze większe naciągalstwo w tym sporcie. X nie może wrócić na boisko. Kara jak najbardziej za skromna, myśle, że runda przerwy to MINIMUM.

Tak kurwa. A Wasilewski sam sobie nogę złożył. Wyjdź ignorancie.

K.Jay

Arka_Sath_Wielki 02-09-2009 19:21

Są jacyś mega pewniacy w następnej kolejce ? xD Bo bym sobie obstawił, bo z kasą raczej cienko, ale zupełnie nie wiem na kogo O.o Myślałem o Bayernie, ale zastanawiam się czy ostatnio nie było u nich aż za dobrze. Barca gra z Getafe z którym nigdy im nie szło, a Inter po derbach wygranych 4-0 pewnie zabalował :|

Swiety 02-09-2009 19:38

Ograniczeni jesteście, bo killka stron temu pisałem, że ten faul był celowy. NIE napisałem, że X to Wasyl a Y Witsel, napisałem jaki to by miało skutek, gdyby to dotyczyło KAŻDEJ kontuzji typu zerwane więzadła etc. Nie mówie co na świecie, mówie co w POLSCE. Nie wykorzystywano by tego, nie płacono by za to? Kulisy polskiej piłki wychodzą do dziś, a wszystko jest powiedziane w Polskim filmie pt. "Piłkarski Poker". Jednym słowem, bo nie sądze, aby wasz poziom był rzeczywiście wysoki, mielibyśmy jeszcze większe GÓWNO niż jest teraz.

@edit

Ignorantami jesteście wy, bo patrzycie przez pryzmat najlepszych lig świata, gdzie ludzie poradzili sobie z tym problemem jakim w Polsce jest korupcja doskonale (Włochy). Są ludzie, którzy nie tak jak wy olali polską lige bo albo jesteście z małej wioski i nikt was wierności jednej drużynie nie uczył (jeden z powodów dla którego kibicuje drużynie w polskiej lidze) albo po prostu dla was liczy się sukces i wasze Manchestery etc. Owszem, ja również kibicuje drużynie z BBVA (Barcelona), ale powiedzcie sobie szczerze, kibicowaliście jej za czasów Kluiverta, kiedy Barcelona mocna była, ale nie aż tak jak teraz?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:01.