![]() |
|
skoro rozmawiamy o konkretnej sytuacji, a Ty podajesz przykład z X i Y, to chyba logiczne, że X Witsel, a Y to Wasyl. Ogólnie to udawanie za kasę bym rozumiał, jeśli Witsel byłby gwiazdą pokroju Messiego albo Kaki, ale nie jest. I nie patrzę na pryzmat ani najlepszych lig świata, ani ligi polskiej, tylko LIGI BELGIJSKIEJ (która imo bliżej ma do najlepszych lig, niż do polskiej)
|
Cytuj:
@DOWN Masz racje, tu popełniłem błąd, ale znowu nie rozumiesz o co mi chodzi, ciągle wam tlumacze, że X i Y to niewiadoma, i nie chodzi mi o ten KONKRETNY faul, tylko o to co by się działo gdyby było więcej takich sytuacji, no cóż żyjcie sobie ze świadomością, że macie racje. |
Cytuj:
btw fajnie 'y faulował, a x był faulowany', skoro Cytuj:
a z resztą, o czym my tu gadamy... po prostu podałeś głupi przykład i teraz na siłę chcesz pokazać, że jednak miałeś rację |
Świętemu chodziło o to, że ktoś właśnie mógłby się dla kasy podłożyć Messiemu, Ronaldo itp., a potem "leczyć" kontuzję w nieskończoność, żeby ww. piłkarz miał jak najdłuższą karę.
|
ok, ok trochę się zagalopowałem też, bo w sumie nie pomyślałem, że skoro Witsel by dostał taką karę, to na każdego piłkarza by musiała być podobna kara nakładana
|
Arka_Sath_Wielki: masz osobny temat o bukmacherce.
ja myśle, że kara jest wystarczająca. Taylor za faul na Eduardo dostał 3 kolejki. W najlepszej lidze świata rzekomo. Każdy z Was co gra w piłkę - nie ważne na jakim poziomie, w jakiej lidze, jeżeli podczas gry wkłada ile się da i walczy o dobro całej druzyny, odczuwa przy tym cholerną chęc, emocje do gry no to wie, ze to raczej celowe nie było. nie znam też przebiegu spotkania i czy Witsel miał jakieś 'rachunki' do wyrównania z Wasylem, ale gdyby nawet miał to IMO tak złamać nogi mu nie chciał. jak już pisałem: shit happens. |
Cytuj:
K.Jay |
Cytuj:
|
|
No niby tak, ale ma mieć jeszcze sprawę w sądzie ...
|
Widać jak my POLACY jesteśmy traktowani za granicą. Rozumiem, że Witsel jest Belgiem, ale bez przesady. Niedługo w ogóle okaże się, że Wasyl sam sobie noge złamał. A nasz związek piłki kopanej (Przestępcy Zabijający Piłke Nożną) jak zawsze zaplanował sobie spotkanie z Wasylem, a nic nie zrobił jeśli chodzi o kare dla Witsela, a miał prawo. Po raz kolejny możemy być dumni z naszych dziadków leśnych!
@down "Witsel może zostać ukarany także przez międzynarodowe władze piłki, wtedy Belg zostałby odsunięty od meczów w europejskich pucharach i reprezentacji. W tym przypadku odpowiedni wniosek do FIFA musi złożyć polska lub belgijska federacja. - Trudno mi powiedzieć, czy podejmiemy jakieś kroki. Gdyby to był mecz międzypaństwowy, to na pewno coś byśmy zrobili. To jest de facto sprawa belgijskiej federacji - powiedział Przeglądowi Sportowemu sekretarz generalny PZPN, Zdzisław Kręcina. - Najpierw zobaczymy, jakie decyzje podejmie belgijska federacja." A tzw. za przeproszeniem "Polska Federacja" powiedziała, że ma to zwyczajnie gdzieś... @Edit again Na dzien dzisiejszy (weszlo.com) " Witsel będzie pauzował 8 kolejek, a nie 11. - Zapłaci 250 euro, a nie 2500 (hahaha!) - Będzie mógł grać w rozgrywkach międzynarodowych (Liga Mistrzów)" Niedługo naprawde zapomnimy o sprawie. Apropo siatki to miło, że przynajmniej w coś lejemy Niemców:) |
Belgijski zwiazek (a raczej Komisja Dyscyplinarna przy tymze) jest autonomiczna organizacja i PZPN gowno mial tam do gadania. Jedynymi organami, ktore maja moc zwiekszenia kary dla Witsela sa FIFA i/lub UEFA. Powstrzymalbym sie troche w tym toczeniu piany, bo wiem, ze to modne jechac po PZPN, ale trzeba miec ku temu argumenty.
Maja Wloszczowska (<33333333 macz low) nie wystapi w Mistrzostwach Swiata ;/ Grozny wypadek podczas treningu sprawil, ze jazde na rowerq ma z glowy na jakis czas... Polandia ograla Niemcow. Fajnie, osobiscie wolalbym ich ograc w nozna, niz siatke, ale i tak fajnie. Dobry mecz, chociaz nie ogladalem calego, to moge powiedziec, ze swietnie funkcjonowal u nas blok (a przynajmniej w ogladanym przeze mnie fragmencie). Czyzby poczatek drogi po medal? Spain U21 2-0 Poland U21 fail ;/ Oficjalnie moge stwierdzic, ze zaczela mi sie udzielac goraczka Eurobasketu. A jak jutro we Wrocku pod Mercurym natkne sie na Gortata albo Turkoglu, to chyba umre ;] |
Z jednej strony jestem rozdrażniony tą decyzją, ale z drugiej inaczej byśmy wszyscy reagowali gdyby to nasz np. Paweł Brożek złamał nogę jakiemuś Albańczykowi, więc trochę Belgów rozumiem.
|
Cytuj:
K.Jay |
jak Hiszpania nie zdobedzie mistrzostwa, to sie srogo zdziwie. I mysle, ze to moga byc mistrzostwa Ricky'ego Rubio. Ma wszystko aby zostac absolutna gwiazda tego turnieju.
A w sparingu bardziej niz Hedo to nas Ilyasova skarcil ;P Ale jezeli Koszar i Szubarga zagraja tak, jak z Hiszpania w ostatnim meczu, to jestem spokojny o wyjscie z grupy. A z naszymi Twin Towers jest realna szansa na powalczenie o pierwsze miejsce. Litwa zajmie sie walka z Turcja, i to wlasnie my mozemy na tym najbardziej skorzystac ;P Zeby tylko Bulgaria mi siurprajsa nie zrobila, ale raczej nie sadze... |
Zapewne chodzi o tego Ricky'ego Rubio który zasilił szeregi Regal Barcy. Jeśli tak to tym bardziej mnie cieszy ten transfer, bo na baskecie się kompletnie nie znam i jakoś mnie nie ciągnie specjalnie do tego sportu, jednak wszystkie wzmocnienia i wszystkie sukcesy sekcji z Katalonii mnie cieszą.
|
Granie w basket > oglądanie basketu :)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Swojego czasu grałem zawodowo (5 lat) i uwierzcie, że lepiej się gra, niż ogląda. ;) K.Jay |
Tak samo granie w siatkówkę > oglądanie siatkówki. To wyjątkowy sport, bo nie można zrobić akcji indywidualnej i zawsze wygrywa drużyna :)
|
Cytuj:
Hiszpania mistrzem? Nie wiem, w sparingach grali raczej słabo, ale grali bez Pau Gasola... no a co to jest niby Rubio, Fernandez, Navarro, Reyes, Marc Gasol? Turniej będzie pasjonujący, a osobiście nie mogę się doczekać środy. Polska - Turcja, miło mieć bilety ;]. Swoja drogą, do Polski przyjedzie 5k Turków... |
IMO siatkówka tak do grania jak i do oglądania jest beznadziejna. Przecież to jest nuuuuudne. Ciagle to samo...Już wole w kosza pograć. Natomiast jeśli chodzi o oglądanie to oprócz nogi najlepsza jest ręczna:)
@down No raz na jakiś czas można zagrać, ale tylko w plażową. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ostatnie kilka lat w ogóle się nie interesowałem tą dyscypliną, aż do wakacji kiedy znowu zacząłem grać, a nawet najpiękniejsze zagranie ulubionego zawodnika w TV tak nie cieszy jak dobry trick wykonany przez samego siebie ;] Ehh to były czasy- Wójcik, Zieliński, McNaull, Tomczyk, Lopatka itd. Wtedy nikt jeszcze nie słyszał o czymś takim jak turów zgorzelec a pojedynki z Anwilem elektryzowały całą koszykarską Polskę :cup: |
Wszyscy gadamy tu o wszystkim, a dziś gramy z irlandią północną(umyślnie napisane małą literą)mam nadzieję, że jak wygramy to się zamkną i zrozumią, że wygrali dzięki przypadkowi. Boruc podobno w formie ; d
@down Wim, ale jak obroni kilka "szczałów" to wreszcie irlandczycy się zamkną. Z przodu nie jest aż tak źle. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Tomczyk - Turow before. Lopatka junior - Turow before. Ze Slaska also: Chanas - Turow now Skibniewski - Turow before Mordzak - Turow before Radziu ;] - Turow before takze grajkowie chyba jednak wiedzieli co to ten turow ;b Teraz to sie ludzie zastanawiaja kto bedzie walczyl o braz, bo sklad finalu i tak jest doskonale znany - Asseco i PGE nie odpuszcza, chociaz sklad i trener w zgorzelcu jakos mnie mimo wszystko nie przekonuje... Ale coz, moze limity 2 polaczkow oldetajm jednak wyjda nam na dobre ;] Chociaz jak dla mnie i tak optymalny byl jeden polak na parkiecie, juz nawet mlodziezowiec w zeszlym roku to byl niewypal... I nie spotkalem pl kadry ;/ Za to Bulgarow - owszem. A w ogole to fajnie sie jedzie z kibolami w pociagu, jakos tak mniej nudno ;d |
Polska piłka upadła tak nisko, że musimy patrzeć na formę poszczególnych piłkarzy przed meczem z Irlandią Północną?! Smutne, tymbardziej, że poziom słabszych drużyn rośnie. Kilka lat temu ciężko byłoby stawiać chociażby Serbię na równej pozycji co nas. Teraz mają jednego z najlepszych obrońców na świecie. U nas nikt nie może się tak poważniej przebić. Najbliżej jest Błaszczykowski, ale to jednak Bundesliga, a nie jak np. u Hamsika Serie A. Szkoda. Czekam na odrodzenie! Jakieś pokolenie gwiazd wychowanych za granicą (jak Podolski, widać, że u nas nie ma dobrych warunków treningowych).
@Down Po czym mieli przerwę, my też kiedyś mieliśmy świetnych piłkarzy... |
Przecież Serbia kiedy jeszcze grała jako Jugosławia miała kilku świetnych piłkarzy: Mijatovic, Mihajlovic, Kovacevic, Djukic, Milosevic (Nie wiem czy dobrze napisałem te nazwiska)
Pamięta ktoś?:) |
Polacy już 5 raz z rzędu wygrali drużynowe mistrzostwa świata juniorów, brawo.
|
Ciechany miodowe, 3 paczki popcornu wygodny fotel i plazma a oni przegrywają ;<
|
Leeeeeooooo --"
|
Nie wiem, czemu nie zdjął Błaszczykowskiego... Chyba pierwszy raz widziałem go w tak fatalnej dyspozycji... Ogólnie piach, a szanse na to że pojedziemy do RPA są małe jak pisiorek mojego 3 letniego kuzyna
|
Cytuj:
No cóż ,a jak głupi jak zwykle wierzyłem do końca. Ech...... |
Cytuj:
Polska piłka umiera, z roku na rok, mimo małych podskoków przy każdej zmianie trenera (albo wszystkim się tak zdaje, łudząc się, że będzie lepiej). |
Cytuj:
|
wstyd
@up Evans nic nie wyjaśnia. Kubie nawet proste podania nie wychodziły (albo za krótkie albo niecelne). |
No niestety, spóźniony finisz...
imho szanse na awans zerowe, musimy zdobyć 9 pkt by liczyć na baraże... |
Jutro zarzucę wam kilka linków, teraz za późno xD
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:09. |
|