Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

cieju04 08-06-2007 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ArtiMaster (Post 1473447)
rozumiem ze na ghostlandzie ze strzalami? jakies runy wziac? i bedzie sie zwracac chociaz?

Z ghouli dosyć dużo kasy leci, możesz wziąść troche ih/mf. Tylko uważaj, na zlurowane ds, może cię wziąść na 2 hity. Dobrym pomysłem było by doskilowac. W amazon camp moze być dobrze, bo z valkir spear lecą, a jak one ci nie będą wystarczać to poproś kolegę sorca/druida o monka. Ja na twoim miejscu nie chodził bym na gl. Zrób 13 lvl i będziesz mógł strzały robić :P

ArtiMaster 08-06-2007 23:04

cleju to gdzie raszisz chodzic expic jak juz doskiluje te zalozmy 45 dista? czy tam 50?

zelow 09-06-2007 00:30

@up

Jak chcesz to możesz iść na dwarfy...może nawet solidery. Ale jak nie to siedź na rotach kolo veno...Nie musisz mnie słuchać,ja nie mam tak dożo doświadczenia i moge się mylić...

Powodzenia w robieniu skili i życze jaknajmniejszej ilości naabow zabijajacych ci monstra.;)

Filip Pows 10-06-2007 13:27

Witam! Napiszę tutaj bo nie chce robić nowego tematu. Właśnie wbiłam 35 lvl moim paladynem i od razu kupiłem czar na niewidzialność. I tutaj pojawia się mój problem-nie wiem gdzie można znaleźć potwory typu Demon Skeleton bez obstawy np. Ghouli, Stalkerów. I czy wogóle opłaca się tam expić? Ewentualnie proszę o inne potwory. Mam skill 67 dystans.

maniek_filip 10-06-2007 14:57

http://img181.imageshack.us/img181/1500/tibiawl9.png
gdzie moge isc z tymi skilami?
i czy to sa dobre skile?

Sela 10-06-2007 16:44

Gdzie Expić?!

Siema! Gdzie powinienem expić 16 lvlem (właściwie już 17:cup: ) ? Mieszkam w Thais, mam 9 mlvl.Eq: Dark Helmet, Noble Armor, Plate Legs, Leather boots:p , Dwarven Shield, Wand of Dragonbreath.Prosze o szybkie odpowiedzi. Z góry dzięki B)

ArtiMaster 10-06-2007 19:13

Moze pytanie nie do konca o expienie alee Gremlin straszy warnami to tu spytam :P

Dam rade sorciem 20lv magiczny 15 z HMM ubic draga na pojedynczym respie (elvenbane)? starczy mi bp mfow? i wziasc jakies runy lecznicze poza MF(wiem ze mf to nie runa wiec sie nie czepiac tak mi zdanie sie zlozylo :P)?

dawidxx 10-06-2007 20:47

@ up

Będzie cieżko, bo będziesz małe hity z hmm zadawał , lepiej weź sd i pare uhów, bp manasów to za dużo , weź tylko pare . Jeśli się uprzesz na hmmy to ok. bp . I stój na ukos od draga lub na krańcu ekranu i utamo vita dla bezpieczeństwa i full mana ! Oczywiście duże waste..

Moje pytanie:

Gdzie expić : 29 Druid, Eq: knight armor, plate legs, dark helmet, drag shield , różdżki , 30 mlvl i bp uh/hmm/gfb PACC i Facc miejscówki może być mały waste .

Liper 10-06-2007 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zelow (Post 1473823)
@up

Jak chcesz to możesz iść na dwarfy...może nawet solidery. Ale jak nie to siedź na rotach kolo veno...Nie musisz mnie słuchać,ja nie mam tak dożo doświadczenia i moge się mylić...

Powodzenia w robieniu skili i życze jaknajmniejszej ilości naabow zabijajacych ci monstra.;)

Ghostland dla facc może.

Zeke_Atirus 10-06-2007 20:54

Witam gdzie moge sobie ładnie poexpic moim knightem 45lvl 75/74 posiadam pacca. Z góry thx za odpowiedź B)

ArtiMaster 10-06-2007 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dawidxx (Post 1478091)
@ up

Będzie cieżko, bo będziesz małe hity z hmm zadawał , lepiej weź sd i pare uhów, bp manasów to za dużo , weź tylko pare . Jeśli się uprzesz na hmmy to ok. bp . I stój na ukos od draga lub na krańcu ekranu i utamo vita dla bezpieczeństwa i full mana ! Oczywiście duże waste..

Moje pytanie:

Gdzie expić : 29 Druid, Eq: knight armor, plate legs, dark helmet, drag shield , różdżki , 30 mlvl i bp uh/hmm/gfb PACC i Facc miejscówki może być mały waste .

Waste wiem ze bedzie ale to glownie dla satysfakcji :P Chociaz wolalbym zeby bylo jak najmniejsze a z SDkami to sie koszty troche zwieksza :P Wiec wolalbym HMM :D

infermo_77 10-06-2007 21:10

Witam gdzie mogę. Na czym? Expić moim sorcem 28lvl 26mlvl. Eq: P-set dwarven shield, wszytkie wandy.

maniek_filip 10-06-2007 21:39

http://img181.imageshack.us/img181/1500/tibiawl9.png
gdzie moge isc z tymi skilami?
i czy to sa dobre skile?

Davido16 10-06-2007 23:53

@up

skille żal; trolle, gobliny, amazonki

25 knight; skille 71/71; FACC; crus helmet, k set, crown shield, fs, zwykłe bootki

gdzie mogę expić? elf fortress?

@down

pod update bronie będą od określonego lvla, więc nie chcę ryzykować.

RobertoIchi 11-06-2007 09:37

@Davido16

Kup przede wszystkim Gigant Sworda!X( Bardzo tam jest potrzebny. No i BoH były by mile widziane też się nieraz przydadzą.Dasz tam rade tylko na wieże nie wchodź.

A teraz moje pytanie:
Czy dam rade ze 25lvl skille 70(sword)/70 expic na Laguna Island na powierzchni ???Tam biegają jak mi się zdaje tody zwykłe żółwie. I od kiedy mogę zejść na Thornback Tortoise???
Teraz o Drucie trochę:
Mam 35lvl druta 37mlvl i moje pytanie brzmi jak daleko mogę się zapuścić na tombach???

Fenzim 11-06-2007 10:38

Palek

Witam! Gram palkiem i mogę powiedzieć według mojego doświadczenia gdzie najlepiej expić. Na początku jak sie wyjdzie z rooka to najlepiej jest zrobić jakieś skille 50 dista i 30 shieldinga. Zaraz po tym należy udać się na poh i expić do 25 lvl. Jak już wbije sie 25 lvl to należy już zrobić jakieś pożądne skille np 70/50. wtedy mozemy juz zaglębić sie w dalszą część poh mniej więcej kolo tample zerki leadery ds dragi wyverny itd... jak juz sie wbije 45 lvl można udać sie na of albo na mas hunt guard.... Gdy osiągniesz juz 55 lvl można spokojnie wrócić na poha i już na wszystkim expić łącznie z gs tylko że trzeba mieć bohy... UdaneB)go pg....

Maro_104 11-06-2007 17:58

Kina 81/79
DH, G legs ,DSM , steel boots , AVENGER
siedze sobie na zlowiach ale mi sie troske nudzi moze macie jakies propozycje ?

kylie1245 11-06-2007 18:10

@up

Dragi?

maniek_filip 11-06-2007 19:34

a jakie musze miec co najmniej na 15 i 16 lvl ale chodzi mi tyko o axe

cielakmateusz 11-06-2007 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fenzim (Post 1479014)
Witam! Gram palkiem i mogę powiedzieć według mojego doświadczenia gdzie najlepiej expić. Na początku jak sie wyjdzie z rooka to najlepiej jest zrobić jakieś skille 50 dista i 30 shieldinga. Zaraz po tym należy udać się na poh i expić do 25 lvl. Jak już wbije sie 25 lvl to należy już zrobić jakieś pożądne skille np 70/50. wtedy mozemy juz zaglębić sie w dalszą część poh mniej więcej kolo tample zerki leadery ds dragi wyverny itd... jak juz sie wbije 45 lvl można udać sie na of albo na mas hunt guard.... Gdy osiągniesz juz 55 lvl można spokojnie wrócić na poha i już na wszystkim expić łącznie z gs tylko że trzeba mieć bohy... UdaneB)go pg....

haha na POH...
Ciekawe czy ktoś z level 10 dałby rade na POHU ?
Ja byłem 12 lvl'em skille 55 dist , i gdyby nie plecak uh to bym padł.
Tranatula jest szybka , mino mag mocno wali.
Affff...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:11.