![]() |
Na razie jestem w 5a, a w 5b to jest sporo spoili ze powinienem sobie poradzic
EDIT: Juz przestalem grac, jesli potrzebuje spoili do 2,3,4,5 itd to watpie zebym sobie poradzil dalej |
może hint? :)
Witam. Od pewnego czasu (czyt. dwa miesiące) siedzę nad no.40 . Tajny plik mam ( całkiem fajny ;) ) tylko nie mam pojęcia jak go odczytać... głównie chodzi o znak "^" ...
|
up.
Ukryty tekst:
|
@up pomóż mi z 27!! System binarny itd.
|
27 zmienił się i nie jestem pewien czy dalej rozwiązuje się go tak samo ;p Wiem też, że w nowej wersji był jakiś błąd i zagadka stała się na jakiś czas nierozwiązywalna, ale to już chyba poprawili. W każdym razie, poszukaj w internecie wiadomości o logice, powinno pomóc ;p
|
Dziękuję za pomoc Aval'yah :) Wreszcie sobie poradziłam. Na początku miałam nadal problem ale wreszcie zauważyłam że zapomniałam o jednej literce :) I wszystko jasne. Jeszcze raz dzięki!
|
6(6)
Szyfrowanie sux :< |
Witam, proszę o pomoc z 27... wydaje się, że mam juz wszystko:
zdanie ze źródła w 1 części, obliczone wartości dla p i q. tłumacze cyfry 1 i 0 na literki, prawidłowym sposobem (tak mi sie wydaje) ale nie wychodzą normalne litery, tylko jakieś dziwolągi.... pomocy! |
#27 się zmieniło i teraz robi się jakoś inaczej, nie jestem pewien jak, poszukaj czegoś co się w tekście w źródle wyróżnia, może to pomoże ;p
W końcu znalazłem Exodus, aktualnie #77. |
Jeżeli chodzi o to, co w przetłumaczonym zdaniu jest dużymi literami, to to mam. Ale nie mam pojęcia co z tym zrobić...
|
Cytuj:
Ja już od dawna próbuję #25 zrobić, ale zwykle wygląda to tak, że włączam, patrzę, wyłączam : ) |
A ja od xx czasu przy 7b(albo c, to z "wierszykiem") ;d Ostatnio znów robie i nie moge nic wymyślić.
Doczytałem się że musisz z grzechami zrobić to co z cnotami (ostatnia linijka) Ale nie wiem o co w tym chodzi |
Cytuj:
Jeszcze to Cytuj:
Aktualnie 10 : o |
... może jakiś hint do no.50 ? Czy odpowiedź ma coś wspólnego z owadem?
|
Cytuj:
Ukryty tekst:
#82... Exodus jest trudny :p |
Ja sobie odpuściłem na no.25 bo stwierdziłem, że Zest pożera 90% mojego życia pozaszkolnego o.O
>edit Rofl 50 napisałem -,- |
A szkoda bo motyw muchy mnie zaciekawił ;)
No to świetnie xD Robiłam zesta z przerwami przez pare miesięcy więc chyba od nowa będę go przechodzić by przypomnieć sobie poprzednie zagadki :) trochę to potrwa = =''' Mam drugi hint. I na tym koniec, dead, martwa :/ cokolwiek próbuję wpisać nic nie działa... |
Witam wszystkich.
Ma pytanie odnosnie zagadki numer 7... Wiem, ze trzeba porownac grzechy przeciwko cnotom(virtues against sins?), ale nie wiem co dalej robic. Za mala PODPOWIEDZ bede wdzieczny;) |
Powiem Ci, w jaki sposób ja to rozwiązałam:
zacznij od początku rozwiązywać, spisując WSZYSTKO co robisz na kartce, a także najlepiej wszystko co widzisz :). Kiedy znów dojdziesz do tego wierszyka, powinieneś już wiedzieć o co chodzi. Jeśli za duża podpowiedź, zedytujcie albo napomnicie ;). |
Proszę kogoś o rozwiązanie :http://img142.imageshack.us/img142/3499/zest27eo2.jpgTo jest po prostu poza moimi możliwościami męcze się nad tym ponad 4 miesiące...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:11. |