Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Prywatny test server otwarty! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=133761)

TeRcIk 15-06-2007 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Dark Archeon (Post 1487200)
No i co to ma wspolnego? Czytaj ze zrozumieniem. Po upie sorc czy drut sile opiera praktycznie tylko na mlvl, wiec nie bedzie roznicy duzej miedzy graczem 60/80 a graczem 250/80. Po upie mdw bedzie bil z sd za 600 w demca wiec bedzie potrzebowal z 15 sd na 1 demona tyle samo co duzo nizszy drut sorc z tym samym mlvl - dla porownania kina z podobnymi skilami bedzie solo bic demca 4-5x taniej. I wg ciebie to jest wporzadku?

Proponuje zrobic ek/rp bo sie zalamiesz/powiesisz po upie ; ))))

RoneTorun 15-06-2007 16:50

beke zwas wszystkich mam

co do innej sprawy :
mówicie ,że nowe światy są do dupy po 1 miesiącu
tak to prawda bo była era SORCERERÓW!

np harmonia świat sorców wyszedl w ten samym czasie co pacera
i moral jest taki ze ceny sa 2 razy miejsze na harmoni

nerana vs unitera

unitera dobry swiat

nera dzieci pgerzy sorców ,dzięki którym cena itemkow zwyczajnych takich jak k set itd są po miesiącu warte tyle co itemy na servach ,które mają już 3-4 lata więc baaaa.

Capality 15-06-2007 16:50

Ponawiam pytanie bo zaraz zniknie w Spamie

Od jakiego lvla są spike sowrd i serpent sword??

Goldscorpion 15-06-2007 16:54

pojawił sie już news na tibia.com

Zibeq 15-06-2007 16:54

Omg

Jak Was czytam to mi się nie dobrze robi.
Jak od tibi 7.6 sorce sobie expily na wyloozce i byle dzieci neo 7-12 letnie robily druidow sorow i sobie graly bezproblemowo to bylo dobrze?
teraz przynajmniej CipSoft zbalansowal wszystko .

Mateusz Dragon Wielki :Dzienny exp +3,929,464 Tygodniowy +22,215,810 rekord dzienny :+14,141,141
Seromontis :dzienny exp +1,253,000 Tygodniowy +10,636,719
rekord dzienny :+5,581,785

widac roznice ?!

Najlepsze jest to że w tym upie obrazenia burstow beda zalezaly od dista :d!

///Hail sonek

SzlafRok 15-06-2007 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Dark Archeon (Post 1487200)
No i co to ma wspolnego? Czytaj ze zrozumieniem. Po upie sorc czy drut sile opiera praktycznie tylko na mlvl, wiec nie bedzie roznicy duzej miedzy graczem 60/80 a graczem 250/80. Po upie mdw bedzie bil z sd za 600 w demca wiec bedzie potrzebowal z 15 sd na 1 demona tyle samo co duzo nizszy drut sorc z tym samym mlvl - dla porownania kina z podobnymi skilami bedzie solo bic demca 4-5x taniej. I wg ciebie to jest wporzadku?

tia tylko ze kinie pujdzie min z ~18 uh na demca (ofc jak by expił)
dodajcie Fe i macie koszt taki samy jak sorca/druta
:)
hehe już widze
I need Druid for sio (D-hell) I pay 20% loot+100 bp mf
8o

RoneTorun 15-06-2007 16:55

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Dark Archeon

po pierwsze MDW nie będzie walił po 600 tylko po 900-1000 bo widziałem na ts :> i nie prawda ze walił demca na 6 sd tylko na 4-5 i mu to nie nierobi ,że z 2 sd więcej straci...chłopczyku on po 1-2kk na lvl wydaje i czy mu 100-200k zrobi duża różnicę? nie nic mu to niezrobi przy jego loocie nawet niezobaczy różnicy

Longaar 15-06-2007 16:55

Czytam wypowiedzi typu: knight był lata udupiony, zobaczycie jak to jest teraz się męczyć itp itd. Odpowiedzcie sobie na pytanie... Biorąc za przykład Seromontis'a - Knight'a który ładuje expa dziennie tyle ile mało kto, czy to knight byłsłaby czy większość graczy którzy nimi grali, bo znam naprawdę wielu knightów, sam grałem knightem, i jeżeli się postarać to można dorównywać Master Sorcowi i to za wiele niższą stawkę. Ale to jest mało ważne teraz gram sorcem i mnei ten update nie przejmuje, dalej będe grał nawet jeżeli ma być gorzej.

Ktoś pisał że sorc śmiał się z knighta że małe hity dawał - tak ale kto się śmiał bo przypuszczam że większość tych śmiejących się to nooby bo każda profesja na większym lvlu raczej szanuje inne profesje pod warunkiem że wie cokolwiek o grze.
Kiedy sorcowi dali popęd chyba 2 lata temu to pamiętam że knight płakał, że to niesprawiedliwe. To cholera teraz się cieszcie z tego że wam teraz będzie lepiej niż kiedyś a nie z porażki sorca. Bo jeżeli śmiejecie się z sorców - to oznacza że jesteście tacy sami jak ci co śmiali się z was w poprzednich update i pokazujecie swoją prawdziwą wartość - czyli żadną. Wszystko wymaga pokory.

Teraz trochę dla uspokojenia... Z wiadomego tylko mi źródła przekazuję niektórym że postacie magiczne zostały dodatkowo osłabione na test serwerze żeby test skupił się na knightach i palkach, po update postacie magiczne będą słabsze ale nie tak jak na test serwerze więc przedwcześnie jedni rozpaczacie a drudzy się cieszycie.

Sir Dark Archeon 15-06-2007 16:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TeRcIk (Post 1487207)
Proponuje zrobic ek/rp bo sie zalamiesz/powiesisz po upie ; ))))

Haha - nie... poczekam do upa zobacze na ile zmienili to co bylo na t-serwie. Jak bedzie zjebane to bede grac moim 114 ek. Choc pewnie szybko mi sie znudzi bo latwiej bedzie niz teraz sorcem czy drutem. Ale przynajmniej siana nacykam tak by drutem to zwascic . Wiec sobie spoko dam rade.
Skoro moglem zrobic druta 50+ na tibi 7.5 to i 8.0 przezyje.

A burze sie bo tu chodzi o zasady i o uczciwe wyrownanie profesji, a nie wywracanie wszystkiego do gory nogami. Tyczy sie to zarowno kina palla jak i magicznych. Bo jak z...bia ten up, to w ziomowym znow bedzie ze magiczne beda silne a was udupia. A to nie o to przeciez chodzi.

Duke Dran 15-06-2007 16:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SzlafRok (Post 1487177)
to miał być żart ?
jeśli nie to puknij się w łep do 70 mlvl stukac runki ?
8o

Mialem na mysli te niskie lvle ale to chyba nie w temacie xD

Juhhhhy 15-06-2007 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Longaar (Post 1487232)
Czytam wypowiedzi typu: knight był lata udupiony, zobaczycie jak to jest teraz się męczyć itp itd. Odpowiedzcie sobie na pytanie... Biorąc za przykład Seromontis'a - Knight'a który ładuje expa dziennie tyle ile mało kto, czy to knight byłsłaby czy większość graczy którzy nimi grali, bo znam naprawdę wielu knightów, sam grałem knightem, i jeżeli się postarać to można dorównywać Master Sorcowi i to za wiele niższą stawkę. Ale to jest mało ważne teraz gram sorcem i mnei ten update nie przejmuje, dalej będe grał nawet jeżeli ma być gorzej.

Ktoś pisał że sorc śmiał się z knighta że małe hity dawał - tak ale kto się śmiał bo przypuszczam że większość tych śmiejących się to nooby bo każda profesja na większym lvlu raczej szanuje inne profesje pod warunkiem że wie cokolwiek o grze.
Kiedy sorcowi dali popęd chyba 2 lata temu to pamiętam że knight płakał, że to niesprawiedliwe. To cholera teraz się cieszcie z tego że wam teraz będzie lepiej niż kiedyś a nie z porażki sorca. Bo jeżeli śmiejecie się z sorców - to oznacza że jesteście tacy sami jak ci co śmiali się z was w poprzednich update i pokazujecie swoją prawdziwą wartość - czyli żadną. Wszystko wymaga pokory.

Teraz trochę dla uspokojenia... Z wiadomego tylko mi źródła przekazuję niektórym że postacie magiczne zostały dodatkowo osłabione na test serwerze żeby test skupił się na knightach i palkach, po update postacie magiczne będą słabsze ale nie tak jak na test serwerze więc przedwcześnie jedni rozpaczacie a drudzy się cieszycie.

dorownywac powiesz mi moze ze 159ek wbije wiecej expa niz 159ms?...chyba masz swoj inny wymiar phii... a moze co przez te lata knight nie byl udupiany wbijajac na samych smokach ledwo 70k expa/h , a taki sorek idzie sobie na hydry ma 200 fajnie co nie ??.. kwestia szybszego expa 159ek na behe i 159ms , nie mam pytan czlowieku ile ty grasz w ta gre?..
Myslisz ze co knight tak duzo dostal po tym upie wez pod uwage ze zabrali nam explo z ktorego moglem ja osobiscie uderzyc 300+ wiec na ture dawalo mi to moje max melee kolo 300+ explo 300+ = 600 prawda a nie jak teraz bedzie 450 melee i ile 50 z explo??... wiec wcale nam duzo nie dali tylko hit wiekszy.. ktory i tak jest mniejszy od combo zadawanego przez moje explo+sword.. pomyslcie nad tym co napisalem i sie dopiero wypowiedzcie..

Angel of Death 15-06-2007 17:12

W nowym newsie na tibia.com jest mowa o magicznych napojach zwiększających skille/magic lvl na określony czas ]:> Oraz o trofeach na ścianę (głowy potworów).

Erytreja 15-06-2007 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juhhhhy (Post 1487248)
dorownywac powiesz mi moze ze 159ek wbije wiecej expa niz 159ms?...chyba masz swoj inny wymiar phii... a moze co przez te lata knight nie byl udupiany wbijajac na samych smokach ledwo 70k expa/h , a taki sorek idzie sobie na hydry ma 200 fajnie co nie ??.. kwestia szybszego expa 159ek na behe i 159ms , nie mam pytan czlowieku ile ty grasz w ta gre?..
Myslisz ze co knight tak duzo dostal po tym upie wez pod uwage ze zabrali nam explo z ktorego moglem ja osobiscie uderzyc 300+ wiec na ture dawalo mi to moje max melee kolo 300+ explo 300+ = 600 prawda a nie jak teraz bedzie 450 melee i ile 50 z explo??... wiec wcale nam duzo nie dali tylko hit wiekszy.. ktory i tak jest mniejszy od combo zadawanego przez moje explo+sword.. pomyslcie nad tym co napisalem i sie dopiero wypowiedzcie..

W wiekszosci masz racje, ale, że teraz knight bedzie mnie walil to tylko troche masz racje. Pamietaj, ze nie wastujesz na explo. ;P Wystarczy tylko bron kupisz i uh'y, nie musisz juz kupowac explo za kosmiczne ceny(joke).

Hestrial 15-06-2007 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juhhhhy (Post 1487248)

A wiesz ile za to płaci i jak wastuje? o00

DrazoreQ 15-06-2007 17:23

Jednym SŁowem Najgorszy Update Jaki MÓgŁ ByĆ ...
Nie Mogli Czegos Innego WymyŚlec Tylko Udupiac Macziczne Postacie... Zalll!!

Krwioplaczasty 15-06-2007 17:26

@UP
ZAL to ty jestes i przestancie lamentowac jest juz update ?? nie wienc co sie rzuciacie i poco idzcie na rower bo ladna pogoda a nie sie wkur... relax i spokoj to poodstawa :P

Juhhhhy 15-06-2007 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DrazoreQ (Post 1487295)
Jednym SŁowem Najgorszy Update Jaki MÓgŁ ByĆ ...
Nie Mogli Czegos Innego WymyŚlec Tylko Udupiac Macziczne Postacie... Zalll!!

Jakos ci co umieja grac w tibie nie placza a ty tak czemu? odp- nie pojdziesz na hydrki solo i nie wbijesz 200k tylko na smokach zajetych po 50k ? teraz to bedzie fajnie:>

Juhhhhy 15-06-2007 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hestrial (Post 1487291)
A wiesz ile za to płaci i jak wastuje? o00

Wolalbym wastowac swoja kase aby wbijac tyle expa co bil sor. np goroma dems..

Pacz_mag 15-06-2007 17:31

@krwioplaczasty
U mnie deszcz pada xD.

@topic
Niema co sie wkurzac bedzie dobrze. Zawsze tak jest ze przed up'datem wszyscy gadaja ze bedzie dupnie, a po okazuje sie ze jest super i wogule.
Pytam jeszcze raz bo nieznalazlem nigdzie. Czy ten czar dla knighta "boomerang" bedzie dla faac czy tylko pacc? ;)

Juhhhhy 15-06-2007 17:33

a moze zostaly magom odjete obrazenia ale za to dojda nowe rozdzki od okreslonego lv ktore nie zostaly pokazane na test aby zrobic jakies zamieszanie zeby bylo pisane...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:55.