Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Hazuma 12-06-2008 18:55

Ano zna ktos stronke z torrentem do Ikkitousen Great Guardians ?? z Polskimi subami (dub.oczywiscie japanese)

ZenekGrab 12-06-2008 19:26

QRAS::.. na jakiej stronce oglądałeś Soul Eater czy może ściągałeś tak samo z bleach?

Razello 12-06-2008 19:46

ja bym polecil wam Golden Boy , cos w stylu GTO ;)

..::QRAS::.. 12-06-2008 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZenekGrab (Post 2110706)
QRAS::.. na jakiej stronce oglądałeś Soul Eater czy może ściągałeś tak samo z bleach?

dailymotion albo veoh ;] 2 ulubione

Rayza 12-06-2008 20:40

jeszce jest wbijam.fani [9 odc.]

Virusmaxi 12-06-2008 20:49

Ja chcę 11 ep Soul Eatera!!

Excalibur mnie rozwalił xD

ZenekGrab 12-06-2008 20:54

Dzięki bardzo bo ja przedtem ściągałem anime ale potem nie chciało mi się tego na płyty upychać dlatego wole oglądać na stronach.

Hazuma 12-06-2008 23:33

O ja pitole ludzie czy wy ogladacie cos poza seriami z anime.wbijam.pl ?? -.-

Rayza 13-06-2008 08:43

ja DN na veohie obejrzałem a LS ściągałem ;p

Tompior 13-06-2008 09:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hazuma (Post 2111381)
O ja pitole ludzie czy wy ogladacie cos poza seriami z anime.wbijam.pl ?? -.-

Niektorzy nie umieja zbyt dobrze angielskiego :D
Jak narazie, to wszystko obejrzalem na Veohu (oprocz FMA, ktory lecial codziennie na Hyperze). Nareszcie dobra znajomosc angielskiego do czegos mi sie przydaje :) Nawet jezeli mam do wyboru film z pol lub eng subami w takiej samej jakosci, wybiore ten drugi. Zawsze jest lepsze tlumaczenie, kiedy robia to bezposrednio z japonskiego. W przypadku polskiego jest to tlumaczenie z "2 reki" jp->eng->pl. Tam sie juz niezle bledy jezykowe znajduja.
------------------------------------------------------------------------------------------

Wlasnie ogladam Chobits. Nawet fajne, jezeli nie ma sie nic ciekawszego do roboty. Takie luzne, przyjemne anime :p

Hazuma 13-06-2008 11:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2111692)
Niektorzy nie umieja zbyt dobrze angielskiego :D
Jak narazie, to wszystko obejrzalem na Veohu (oprocz FMA, ktory lecial codziennie na Hyperze). Nareszcie dobra znajomosc angielskiego do czegos mi sie przydaje :) Nawet jezeli mam do wyboru film z pol lub eng subami w takiej samej jakosci, wybiore ten drugi. Zawsze jest lepsze tlumaczenie, kiedy robia to bezposrednio z japonskiego. W przypadku polskiego jest to tlumaczenie z "2 reki" jp->eng->pl. Tam sie juz niezle bledy jezykowe znajduja.
------------------------------------------------------------------------------------------

Wlasnie ogladam Chobits. Nawet fajne, jezeli nie ma sie nic ciekawszego do roboty. Takie luzne, przyjemne anime :p

Moglbys opisac szczatkowo fabule Chobits ? ;s duzo o tym slyszalem (nie mam sil zeby szukac tego na tanuki badz gdzies w podobnych rewirach) a mysle ze fajnie bylo by sie za to zabrac pewnego dnia

See ya

Tompior 13-06-2008 11:37

Historia o 18 letnik Hidekim, ktory pochodzi ze wsi i zaczyna studiowac w Tokio.
W duzych miastach praktycznie kazdy obywatel ma swojego humanoidalnego robota (persocoma). Marzeniem Hidekiego jest wlasnie taki robocik, no i pewnego dnia mu sie poszczescilo ;) Akcja calego anime jest wlasnie powiazana z Hidekim i jego persocomem, budowaniem silnych wiezi pomiedzy nimi itp.

Jak juz wczesniej wspomnialem, mozna obejrzec, bo jest fajne, lekkie, przyjemne ;)

@down: warto rowniez dodac, ze to ecchi :P

Hazuma 13-06-2008 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2111839)
Historia o 18 letnik Hidekim, ktory pochodzi ze wsi i zaczyna studiowac w Tokio.
W duzych miastach praktycznie kazdy obywatel ma swojego humanoidalnego robota (persocoma). Marzeniem Hidekiego jest wlasnie taki robocik, no i pewnego dnia mu sie poszczescilo ;) Akcja calego anime jest wlasnie powiazana z Hidekim i jego persocomem, budowaniem silnych wiezi pomiedzy nimi itp.

Jak juz wczesniej wspomnialem, mozna obejrzec, bo jest fajne, lekkie, przyjemne ;)

Nie zbytnio lubie anime w stylu xxx i jego mecha lecz skoro mowisz ze da sie obejzec to po skonczonym berserkerze zabiore sie za ten ow tytul ;s

Grocix 13-06-2008 18:07

Obejrzalem ostatnio sporo na wbijam.pl, m. in. Clannad, Kanon, Myself; Yourself, Melancholy of Haruhi Suzimiya, Elfen Lied i Zero no Tsukaima. Zostaje mi wszystko polecic :) Co do sporu miedzy Clannadem, a Kanonem, mi bardziej podszedl Clannad. Obejrzalem go jako pierwszy, ale poza tym jakos tak inaczej sie ogladalo, a i fajnie bylo zobaczyc siostry z Lucky Stara :)

Moja lista obejrzanych poki co anime:
Ukryty tekst:
Air
Bleach
Chobits
Clannad
Cloud Palace
Death Note
Dragon Ball
Elfen Lied
Full Metal Alchemist
Full Metal Panic
Green Green
Lucky Star
The Melancholy of Haruhi Suzumiya
Myself; Yourself
Tsubasa Chronicles
Zero no Tsukaima

Hazuma 13-06-2008 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2112545)
Obejrzalem ostatnio sporo na wbijam.pl, m. in. Clannad, Kanon, Myself; Yourself, Melancholy of Haruhi Suzimiya, Elfen Lied i Zero no Tsukaima. Zostaje mi wszystko polecic :) Co do sporu miedzy Clannadem, a Kanonem, mi bardziej podszedl Clannad. Obejrzalem go jako pierwszy, ale poza tym jakos tak inaczej sie ogladalo, a i fajnie bylo zobaczyc siostry z Lucky Stara :)

Moja lista obejrzanych poki co anime:
Ukryty tekst:
Air
Bleach
Chobits
Clannad
Cloud Palace
Death Note
Dragon Ball
Elfen Lied
Full Metal Alchemist
Full Metal Panic
Green Green
Lucky Star
The Melancholy of Haruhi Suzumiya
Myself; Yourself
Tsubasa Chronicles
Zero no Tsukaima

Wiec z tej samej stronki polecam ci Fate Stay Night cos podobnego do Zero no Tsukaima tylko z ta roznica ze przyzwaniec to kobieta ;s O wiele lepsza animacja walki , o wiele lepsza muzyka (wreszcze konstruowal ja sam Kenj kawaii) no i wzajemne wiezni bohaterow z deka bardziej rozbodowane

ps. pierwsze 2 odcinki lekko przynudzaja pozdro ;s

Tompior 13-06-2008 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hazuma (Post 2112712)
Wiec z tej samej stronki polecam ci Fate Stay Night cos podobnego do Zero no Tsukaima

Trzeba tak bylo mowic wczesniej :D
Skoncze Chobits i zaczne FSN :P

Kramer 13-06-2008 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Razello (Post 2110744)
ja bym polecil wam Golden Boy , cos w stylu GTO ;)

Tia tylko z kad wziasc to z eng subami na veoh so only hiszpanskie i niemieckie =\\\
a anime wydaje sie byc fajne chodz nie rozumialem zbytnio co i jak :p

Grocix 13-06-2008 20:04

@Hazu
Ok, dzieki, w takim razie zaraz obejrze :)

Co powiecie o Berserku i Wolf's Rain?

Aa, i czekamy na trzecia serie Zero no Tsukaima.

Tompior 13-06-2008 20:15

Tylko kiedy bedzie ta 3 seria ;<

Berserk to takie troche "trudniejsze" anime, troche krwawe ;P

Grocix 13-06-2008 20:28

No po Elfen Lied to chyba nic nie bedzie bardziej krwawe?:> Szczegolnie pierwszy odcinek wymiata...
A 3 seria ma byc emitowana w lipcu, takze trzebaby poczekac na angielskie fansuby :P

A co do Fate Stay Night to jestem po pierwszym odcinku, i narazie, choc za malo sie rozwinelo, moze byc ciekawe. A i moze wyda sie to glupie, ale Zero no Tsukaima spodobala mi sie szczegolnie, przez skojarzenia z HP, haha.

@Offtopic
Czekam na iPoda Touch, to zgram sobie mase mangi i anime i w szkole bede miec co robic ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:03.