Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Multimedia, problemy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153230)

CytrynowySorbet 01-12-2008 15:20

Dziwne, bo ja żadnych problemów nie mam więc nie klnijcie na MM - człowiek i maszyna nie są idealne...

Aae 01-12-2008 15:32

No dobra ty nie masz lagów, ale wszyscy mają. Jak mamy neta zmienić jak niektórzy mają umowy na rok ? :|

Xaviour 01-12-2008 15:49

Radze go zmienić przed następnym październikiem/listopadem :)

jara98 01-12-2008 16:06

Proszę państwa u mnie problem jest naprawiony :), jak wcześniej wspomniałem był u mnie technik, i wymienił mi jego syfiastego Thomsona na Motorole + właśnie zrobili mi tam u siebie reset czy coś podobnego żeby mnie przełączyć na internet 1mb(nowa umowa) i na niemieckim serwerze wszystko działa jak należy, na amerykańskie serwery jeszcze nie wchodziłem bo jest straszna kolejka i nie chce mi się czekać. Poza Tibią wszystkie inne gry on-line też działają dobrze. Pingi nie przekraczają 120.

Bebilon 01-12-2008 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2357601)
Dziwne, bo ja żadnych problemów nie mam więc nie klnijcie na MM - człowiek i maszyna nie są idealne...

Nie wiem, moze masz rookslayera i ci to nie robi... Tak jak to powiedzial jeden z hlvl u mnie na serwie "Masz za maly lvl by zobaczyć ze ma lagi".

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aae (Post 2357622)
No dobra ty nie masz lagów, ale wszyscy mają. Jak mamy neta zmienić jak niektórzy mają umowy na rok ? :|

ja mam umowe na 2 lata, i co mam zrobic? Zobacz kiedy ci sie konczy i czekaj.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaviour (Post 2357642)
Radze go zmienić przed następnym październikiem/listopadem :)

A co to ma do rzeczy? Chcesz dobrze rok szkolny zaczac?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jara98 (Post 2357668)
Proszę państwa u mnie problem jest naprawiony :), jak wcześniej wspomniałem był u mnie technik, i wymienił mi jego syfiastego Thomsona na Motorole + właśnie zrobili mi tam u siebie reset czy coś podobnego żeby mnie przełączyć na internet 1mb(nowa umowa) i na niemieckim serwerze wszystko działa jak należy, na amerykańskie serwery jeszcze nie wchodziłem bo jest straszna kolejka i nie chce mi się czekać. Poza Tibią wszystkie inne gry on-line też działają dobrze. Pingi nie przekraczają 120.

Stary, poczkaj pare dni. Ja mam modem motoroli i co z tego skoro sygnal mi sie lamie na granicy polska/niemcy.

Dawid_AG 01-12-2008 16:16

A możesz coś więcej co mówił technik czy coś buliłeś za to ? nie wiem no inna umowa czyli co ? bo niekminie zabardzo :(

Xaviour 01-12-2008 16:17

Z tym październikiem/listopadem chodziło mi o to, że od 3 lat właśnie w tych miesiącach są lagi : )

jara98 01-12-2008 16:24

Bebilon <-- Wydaje mi się, że jeśli miało by coś nie działać to było by to od razu bo za parę dni moja motorolka raczej nie zmieni humoru żeby nie działać.

Dawid_AG <-- nic za to nie płaciłem, zadzwoniłem wczoraj do nich i powiedziałem jaki mam problem i kolo sobie sprawdził działanie mojego modemu i połączenia i okazało się, że mój modem się spieprzył. Technik tylko przyszedł, sprawdził jak to działa i pojechał po nowy modem. Co dokładnie mówił to sam nie mogę się dowiedzieć, bo moja mamuśka była w chacie jak przyszedł fachowiec, a ona obeznana w tych klimatach nie jest ;P Inna umowa - podpisałem nową umowę jak mi się stara skończyła (z 512kbps na 1mb)

CytrynowySorbet 01-12-2008 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aae (Post 2357622)
No dobra ty nie masz lagów, ale wszyscy mają.

Nie wszyscy. Żaden z moich znajomych nie ma problemów z MM, poza tym jestem pewien, że MM ma dużo klientów, ale jakoś nie widzę tu setek skarżących się ludzi. Więc nie pisz wszyscy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bebilon (Post 2357680)
Nie wiem, moze masz rookslayera i ci to nie robi... Tak jak to powiedzial jeden z hlvl u mnie na serwie "Masz za maly lvl by zobaczyć ze ma lagi".

Ja nawet nie gram w Tibię więc o co ci chodzi =.= "Masz za maly lvl by zobaczyc ze ma lagi" tego nie skomentuje nawet, "Śmiechu warte" już zeszło z anteny. I pisze się RooksTayer.

Cytuj:

ja mam umowe na 2 lata, i co mam zrobic? Zobacz kiedy ci sie konczy i czekaj.
Skoro tacy w gorącej wodzie kompani jesteście, to może przeglądnijcie umowy z MM, znajdźcie sposób, żeby ich oskarżyć o niespełnianie warunków umowy, to możliwe że wyjdziecie z tego bez szkód i uwolnicie się od tej ZUEJ MM :< Ale oczywiście NIE CHCE SIĘ, lepiej czekać aż na talerzu dadzą, cóż, miłego czekania :>

Cytuj:

Stary, poczkaj pare dni. Ja mam modem motoroli i co z tego skoro sygnal mi sie lamie na granicy polska/niemcy.
Z takim nastawieniem to może od razu się zabij, ew. "poczkaj" sobie, bo z nerwów możesz dostać emocjonalnej czkawki. A może zazdrościsz, bo mu naprawili, a tobie nie? :>

Dawid_AG 01-12-2008 17:09

Ja mam z tymi chujami jeszcze Rok umowy ; | a jak myslisz mógłbym do nich przedzwonic zeby mi też sprawdzili modem ?:P

Shea 01-12-2008 18:13

Aaaa Pierdolenie ;P
tu żaden modem nie ma nic do tego ...
Dlaczego diablo2 przez bn działa doskonale
Dlaczego tdu działa, bf2, cs ?
Mi się wydaje że to coś innego :P
To jest nielogiczne :)

Pozdrawiam :)

Kora 01-12-2008 18:26

Kurwa mi modem wymieniali i coś dalej mam lagi. Na motorole. Więc nie gadać ,że to wina modemu . . .

Litin_Kaire 01-12-2008 18:37

@Cytryna ;o
Skoro nie grasz w tibie, to sie nie udzielaj blx. Co do tego ze wiele osob sie nie skarzy, to nie kazdy ma ochote pisac o tym na forum.. Znam duzo ludzi majacych MM z lagami i nie pisza tutaj, wiec zluzuj majty :)

Co do lagow, no sa dalej.. Ile to jeszcze moze potrwac? Tydzien? Miesiac? Rok? Na to pytanie odpowiedz zna tylko Chuck Norris, wiec jak macie kontakt z nim to zadzwoncie :)

Powodzenia !

A, ta wasza klotnia niczego tutaj nie zmieni, wiec prosze was nie obrzucajcie sie, ze to wina modemu, ze to, ze tamto. Jak ktos bedzie wiedzial cos konkretnego to niech napisze i po klopocie.

Tyle na dzis :>
Bibi

Temox 01-12-2008 19:04

Jaro, wiadomo, że ci pupeczusie lizali skoro przedluzyles umowe, nas maja kompletnie gdzies bo nie mozemy jej tak czy siak rozwiazac.

OPUSZCZAJCIE TONĄCĄ ŁÓDŹ

CytrynowySorbet 01-12-2008 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire (Post 2357922)
@Cytryna ;o
Skoro nie grasz w tibie, to sie nie udzielaj blx. Co do tego ze wiele osob sie nie skarzy, to nie kazdy ma ochote pisac o tym na forum.. Znam duzo ludzi majacych MM z lagami i nie pisza tutaj, wiec zluzuj majty :)

Co do lagow, no sa dalej.. Ile to jeszcze moze potrwac? Tydzien? Miesiac? Rok? Na to pytanie odpowiedz zna tylko Chuck Norris, wiec jak macie kontakt z nim to zadzwoncie :)

Forum jest dla ludzi, nie koniecznie graczy w Tibię :) Nie każdy ma ochotę się skarżyć, zadzwonić, postarać się, ale żalić to każdy ma ochotę? "zluzuj majty" jak i "Chuck Norris" - nie skomentuję: jak chcesz mi udowadniać, jakim dzieckiem jesteś, zrób to na PM.

W sumie to może nawet na dobre wam wyjdą te lagi, bo widać że niektórym internet zrobił wodę z mózgu.

Aae 01-12-2008 20:40

Przestańcie głupoty pieprzyć. Ja mam od zawsze motorole i gram na rooku i kurwa mam lagi jak chuj, więc nie gadajcie głupot typu "modem zły" , "lagi na hlvl", bo nie w tym rzecz, a zresztą też myślę, że to nie wina MM, bo ja mam lagi na tibii only. Ściąga mi z normalnym speedem, lagów na innych grach nie mam, filmiki na u tube szybko się ładują. :\
Ktoś napisał, że jego koledzy nie mają lagów i, że nie wszyscy mają lagi, bo wcale tak dużo ludzi nie piszę w tym temacie. Jeżeli chodzi o moich kolegów to wszyscy mają lagi,które polegają na tym , że albo się nie da zalogować albo grasz , grasz , freez, kick i tyle, a co do tego, że nie wszyscy mają lagi to powiem tyle - Gdybym nie wbił przypadkiem na forum i nie założył tematu nigdy bym się nie dowiedział, że któs prócz mnie ma lagi i dalej padałbym na freezach. : |

tyle.

Dawid_AG 01-12-2008 20:46

dobra sprawa wygląda tak zadzwonilem do nich powiedzialem że ja taka sprawa ze laguje mi tibia ze przeczytalem na forum ze ponoć blokują Port 7171 a potem czy cos mam z modemem on powiedzial że mam im wysłać Trase śledzenia gry na email : [email protected] ..... ktoś może wie coś na ten temat ?

Litin_Kaire 01-12-2008 21:21

Tak, mozemy.. Mowia tak kazdemu ktory do nich zadzwoni, ty im wysylasz tracerta a oni mowia ze to nie jest ich wina, tylko wina serwerow ktore do nich nie naleza.

pyzio2 01-12-2008 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire (Post 2358283)
Tak, mozemy.. Mowia tak kazdemu ktory do nich zadzwoni, ty im wysylasz tracerta a oni mowia ze to nie jest ich wina, tylko wina serwerow ktore do nich nie naleza.

i tu sie mylisz bo ja wyslalem gdzie wina lezy w 3 hopie czyli na serwie w Gdynii odpowiedzi nie dostalem do tej pory ......

Dawid_AG 01-12-2008 21:33

a da sie to jakoś odblokować ? bo jestem cały głupi przez to już ... X( jak ja mam wysłać tą trase byłby ktoś łaskaw mi wyjaśnić ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:03.