Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Podejrzane, dziwne rzeczy lub miejsca na Rooku byc moze zwiazane z Questami (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=60175)

Rocket Slayer 14-10-2008 10:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pingwin94 (Post 2296882)
Nie wiem dokładnie, czy ten temat był poruszany ale zdaję się, że wiem jak spowodować to, aby Sword of Fury//Spike Sword, zniknął. Nie naśmiewajcie się ze mnie, gdyż jeszcze wczoraj, tj. w poniedziałek w noc z 13, na 14 października, zrobiłem to. Nie musicie mi wierzyć. Do napisania tego, tego... postu, "natchnęło" mnie stwierdzenie, że zniknięcie Spike Sworda, to tylko żart GM-ów. Otóż nie!!! Można tego dokonać samemu. Zapewne, tego typu post już się pojawił, ale cóż, nie przejrzałem całego forum... Da się to zrobić, jeżeli ktoś chce dokładne instrukcje niech powie, spóbuję wyjaśnić.:D:cup:

Cholera jasna, to już było setki razy poruszane.... odkryłeś Amerykę! Na przyszłość - sprawdź, czy to co chcesz napisać już gdzieś istnieje czy nie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2296887)
Aha, noc jest od spania, nie od grania.

Od spania? No ja bym się kłócił grzeczna dziewczynko ^^

Niezbawiony 14-10-2008 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nyksus (Post 655941)
Widzieliście taką wyspekę z Spike Swordem niedaleko wierzy trolli? Kiedyś, pamiętam, ludzie mówili że tylko wybraniec ma ten spike sword. Wybraniec ów bedzie mógł przejść przez wodę i ogień a one im nic nie zrobią. Wtedy będzie mógł wziąść SSa. Ponoć nie będzie mógł wyjść na mainland gdyż ma pomagać slabszym. Jakos tak to bylo

a ja slyszalem ze tam jest napisane "tylko wybraniec moze ujzec miecza furji"
tutor jest od tego

Pingwin94 14-10-2008 18:10

Nie no sorry. Z resztą jak już wspomniałem w poście poprzednim, nie przejżałem całego forum, i wyszlo jak wyszlo. Sorki jak coś. :)

Xise 18-10-2008 20:06

Heh...Przeczytalem wszystkie strony tego tematu i tylko pare osób wniosło tutaj coś ciekawego..A reszta tylko pisała o tym ze to nie istnieje..Skad wiecie może naprawde da sie zrobic tego qesta...Ten temat jest od tego zeby rozwiązywac te tajemnice a nie pisac..."ten qest nie istnieje""to zart cipsoftow" I nie myślcie sobie ze chce sie w ten sposób wywyższyc

Macmano 19-10-2008 11:17

odp na qwszystkie wasze pytania

więc!
mino maga da się zabić!!!... widziałem na własne oczy jak przynieśli do trade rooma ciało mino maga i hijen.

co do ghoula... nie da sie go zabic.

co do spike sworda... da się to zrobic... trzeba zebrac wszystkie kości z ciała... które wypadają z różnyhc potworów.. np. troll ork.

:cup::):cup:

zadowoleni?.

Hakuoh 19-10-2008 11:20

Hurra! \o/ Odkryłeś Amerykę.
Nie, nie jesteśmy zadowoleni.

Pingwin94 20-10-2008 15:45

Co?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macmano (Post 2302731)
więc!
mino maga da się zabić!!!... widziałem na własne oczy jak przynieśli do trade rooma ciało mino maga i hijen.

co do ghoula... nie da sie go zabic.

co do spike sworda... da się to zrobic... trzeba zebrac wszystkie kości z ciała... które wypadają z różnyhc potworów.. np. troll ork.

:cup::):cup:

zadowoleni?.

Jeżeli, ktoś przyniósł ciało minotaura w "pelerynce", nie musi oznaczać to, że jest to mino-mag. Mógł to być, i w 100% był to Aperrience Sheng (sorry nie wiem czy dobrze napisałem). A poza tym, wytłumacz mi o jakie kości Ci chodzi? Ok? Bo ja przeczytałem na TibiaWiki, że:
Cytuj:

"Niektórzy twierdzą że SR znalazł dobrą drogę. Pomysł z ciałami jest całkiem niezły ale wielu ludzi nieudolnie próbuje go wykonać. Jeżeli chcemy sprawdzić sposób SR-a, musimy zdobyć odpowiednie ciała. Ciało Minotaura i Deera powinny ważyć po 200 oz., nie są to ciała potworów tylko elementy dekoracji o nazwie "pile of bones", niestety do tej pory takich ciał nie odnaleziono. Ciała Trolla i Wolfa powinny ważyć po 100 oz. Kilku osobom udało się już takie odnaleźć, są to elementy dekoracji znajdujące się w odpowiednim miejscu, ciało Wolfa w kręgu kamieni przy respie Orka Spearmana koło wasp toweru, a Trolla głęboko w kanałach pod częścią dla facc z respem 4 Poison Spiderów. Ciała Orka Spearmana i Spidera powinny być normalne, w 1 stopniu rozkładu."
Czy o takie kości Ci chodzi? Chyba... Jeżeli, ktoś nie wieży mi, iż jest tak napisane na TibiaWiki, oto Link http://wiki.hunted.pl/wiki/O_Spike_S...a_Spike_Sworda.

Miło było ale muszę kończyć, więc? Więc... więc kończę... :P Papa :cyclops:

Pingwin94 23-10-2008 15:27

Golden Key

A tak, co do Mino-Maga jeszcze. Na kilku filmach, znalezionych na You-Tube, była pojawiła się nazwa klucza, tego od Mino-Maga, "Golden Key". Przysiągłbym, że dany klucz widziałem. Oczywiście wszystkie filmy na You-Tubie zostały zrobione na OTS-ach. Ale ja widziałem taki klucz na rooku realki. Serio.:evul:

Papa

Rocket Slayer 23-10-2008 15:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pingwin94 (Post 2308339)
A tak, co do Mino-Maga jeszcze. Na kilku filmach, znalezionych na You-Tube, była pojawiła się nazwa klucza, tego od Mino-Maga, "Golden Key". Przysiągłbym, że dany klucz widziałem. Oczywiście wszystkie filmy na You-Tubie zostały zrobione na OTS-ach. Ale ja widziałem taki klucz na rooku realki. Serio.:evul:

Papa

Wierzymy ci, pingwinie.

Niezbawiony 23-10-2008 16:18

Tajemnice na roku??
Tak na przyklad kiedy rook powstawal tajemnica byly questy ^.-

Tas 24-10-2008 10:37

Cipsoft praktycznie wszytko na Rooku zrobił dla klimatu a nie dla questów które nie istnieją :X(

Tas

Pan Klocek 24-10-2008 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tas (Post 2309195)
Cipsoft praktycznie wszytko na Rooku zrobił dla klimatu a nie dla questów które nie istnieją :X(

Tas

Po pierwsze, masz jakieś kompleksy i dlatego używasz tej durnej czcionki?

Po drugie, chyba nie masz BLADEGO pojęcia o Rookgaardzie. Rozejrzyj się, wszystkie questy mają jak to nazwałeś "klimat" (czyli podłoże fabularne), a to co klimatyczne w 90% jest związane z questem (język orków, pick, notatnik Amber itp. itd.) Dotyczy to 99,5% questów, którymi zajmował się Knightmare.

RookeR 25-10-2008 17:14

@up

Ech... Stary dobry Klocek... Nigdy się nie podda ^^

@Tas

Czy* mi się wydaje, czy ty chcesz być evul pro fajny?

* Wiem nie zaczyna się zdania od "czy, że itp".

Pozdrawiam =]

Gormitas 13-11-2008 19:47

wyjaśnienie

otóż:tarantula to matka pająków w poison cave (Amber przywiozła jajo tarantuli z Maina),mino mag strzeże Mintwallin (teleportu do owego miasta) ,spike sword jest dla ozdoby,ghoul był częścią katana room quest a tunel z Rooka na Maina nie istnieje, jedynie widziałem fake że można przejść z Fibuli na Rooka:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]

perek1892 13-11-2008 19:51

Ta naprawdę??...teraz jesteś pro user no jak by nie patrzeć...

Żal mi takich ludzi...dalej nie będę tego komentować bo szkoda zachodu...co najmniej 5 razy poruszane w TYM temacie...

Hakuoh 13-11-2008 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gormitas (Post 2334424)
ghoul był częścią katana room quest

Że co proszę?

Pan Klocek 13-11-2008 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gormitas (Post 2334424)
ghoul był częścią katana room quest

Że co proszę?

Kto Ci to powiedział? Pierwsze słyszę, może jakiś dowód na to hmm?

ExequterIsVirus 21-11-2008 17:02

;]]

Powiem tak ... czytać mi się nie chce ale Na Rooku po nowym UpDate jest Tarantula :d Spróbuje fotosy zrobić

Anitaaa 21-11-2008 17:27

~Up.
Ale my doskonale wiemy, że na Rook'u jest tarantula, nie odkryłeś Ameryki, przykro mi.

Marcin24 21-11-2008 18:04

Cytuj:

Powiem tak ... czytać mi się nie chce
Po czymś takim żadna twoja kwestia nie będzie tu uwzględniana. Przeczytaj temat, potem się udzielaj.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:45.