Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki... Chcesz zapalic, wrzucic groszka? WEJDZ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198124)

Kikuslav 23-06-2009 09:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <Rahim> (Post 2575787)
jesli juz mowa o dodatkach, to co sadzicie o produktach z dopalacze.com~
ostatnio kupilem tam 3g spiece gold(czy jakos tak) i przyznam ze bylo swietnie a na nastepny dzien tylko lekki kac po alkoholu. natomiast od ludzi slyszalem ze to ostra chemia i potem chodzisz struty tydzien

spice gold < MJ

dopalacze są dobre dla tych, ktorzy są jakby niedoświadczeni albo dla tych co nie potrafią sobie ogarnąć.

Draggy_Slayer 23-06-2009 14:38

Cytuj:

ostatnio kupilem tam 3g spiece gold(czy jakos tak) i przyznam ze bylo swietnie a na nastepny dzien tylko lekki kac po alkoholu. natomiast od ludzi slyszalem ze to ostra chemia i potem chodzisz struty tydzien

niektore ziolka sa fajne, spice diamond palilem, w sumie dziwna sprawa absolutnie mi do zjazdu po MJ nie przypomina + niesamowity KAC po :P

teraz mam na warsztacie "natures organic" takie male opakowanie 0,4g i w sumie to mi najbardziej MJ przypomina, niesamowicie wbija w fotel

Lafa_elo 23-06-2009 15:19

U was tez w blaszaku osiedlowym mozna kupic bletki OCB? Dzisiaj zobaczylem na ladzie ladnie wystawione na sprzedasz

Rupert 23-06-2009 18:06

Cytuj:

spice gold to straszne gówno, swego czasu kupiłem 3g.. spaliłem 1/2 opakowania a reszte oddałem.
Na drugi dzień po paleniu czułem się fatalnie, głowe mi rozsadzało od środka, oczy miałem czerwone jak po gałce muszkatołowej.. zresztą to całe pieprzenie o magicznych roślinkach jest gówno warte. Nazrywali jakiejś koniczny.. spryskali kannabinolem JWH-108 i ludzie sie nabierali, że palą to co szamani w Ameryce Płd.
teraz to już chyba spice gold jest nielegalny, nie? bo swego czasu dopisali kilka substancji znajdujących sie w dopalaczach na liste zakazanych.

Emcess 24-06-2009 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lafa_elo (Post 2576153)
U was tez w blaszaku osiedlowym mozna kupic bletki OCB? Dzisiaj zobaczylem na ladzie ladnie wystawione na sprzedasz

ja w skejcie widzialem, nigdzie tam w kiosku czy cos to nie, moze sie nie przygladalem.

Rase 24-06-2009 22:16

Poruszając kwestie dopalaczy.
Dowiedziałem się od kolegów że jednym z plusów tych używek to pachną podobnie jak cygaretki i można spokojnie je palić w barze/pubie i nikt Ci nie zwróci uwagi.

Offtop:
Rozprułem sobie nogawkę od spodni piżamy i zrobił mi się z jednej nogawki dzwon. Najlepsze jest to że są one czerwone, i przy moim owłosieniu wyglądam teraz jak Kudłaty ze Scoobi'ego Doo

@down
Kiedy mi w bokserkach zimno, bejbe ;(.

Frapper 24-06-2009 23:23

probowal ktos jakiegos speedballa? nie mowie o tym rock'n'rollowym (hera + koka) ale innych. Jakie wrazenia?

up@ get bokserki, pidzamy sa dla ciot

Rupert 28-06-2009 22:15

http://www.youtube.com/watch?v=39fm-MTgb50

polecam. :-)

Litawor 29-06-2009 00:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2577831)
probowal ktos jakiegos speedballa? nie mowie o tym rock'n'rollowym (hera + koka) ale innych. Jakie wrazenia?

A jakie są inne speedballe?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rupert (Post 2581785)

Bill Hicks jest (był) genialny, tylko szkoda, że tłumaczenie bardzo słabe.

Rav 29-06-2009 01:22

@up nie jestem pewien ale czy od kad zalozyles konto na tym forum poslugujesz sie caly czas tym samym nickiem?

co do tematu, to mysle by sobie posadzic jakies roslinki ale jeszcze nie mam pomyslu co i jak :f

Litawor 29-06-2009 14:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <Rahim> (Post 2582051)
@up nie jestem pewien ale czy od kad zalozyles konto na tym forum poslugujesz sie caly czas tym samym nickiem?

Tak, a co?

Frapper 29-06-2009 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2582006)
A jakie są inne speedballe?

Kazda mieszanka 2 roznie dzialajacych substancji. Np. koka + alkohol, feta odpada bo szybko wyplukuje wode z organizmu.

Litawor 29-06-2009 23:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2582753)
Kazda mieszanka 2 roznie dzialajacych substancji. Np. koka + alkohol, feta odpada bo szybko wyplukuje wode z organizmu.

Nie podoba mi się takie użycie tego terminu, dla mnie speedball to heroina/morfina i kokaina. I tak każdy szanujący się ćpun będzie go używał :p W innym wypadku na wódkę z Red Bullem też będziemy mówić "speedball", toż to uwłacza tym, którzy wstrzyknęli sobie prawdziwą "szybkopiłkę"!

Wielkimanitu 04-07-2009 13:36

Polecam film "Blow" z Johnnym Deepem - dzisiaj o 20.20 na TVP 1. To chyba najlepszy film o ćpaniu.

Litawor 04-07-2009 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2588406)
Polecam film "Blow" z Johnnym Deepem - dzisiaj o 20.20 na TVP 1. To chyba najlepszy film o ćpaniu.

Brr... z polskim lektorem to ja dziękuję. To tak jak delektowanie się smakiem potrawy z zatkanym nosem (nie słychać muzyki, bo oryginalna ścieżka dźwiękowa leci ciszej; nie słychać głosów aktorów, ich emocji, bo zagłusza je lektor). Ale ściągnę sobie.

Z Johnnym Deppem to polecam "Fear and Loathing in Las Vegas". Najlepszy film do ćpania :)

Gelt 04-07-2009 20:10

@up

Signed.

http://img190.imageshack.us/img190/7598/lasvegas.jpg

Frapper 05-07-2009 03:20

up@ las vegas parano ? wiem, ze tez z deepem, ciekawy film

@topic po dzisiejszych doswiadczeniach moge porownac lsd > grzyby. kwas bije je na leb nieporownywalnie. ten zjadz przebijaja tylko MARZENIA SENNE - nic lepszego mnie w zyciu nie spotkalo.

Litawor 05-07-2009 11:02

Gratuluję, niełatwo o kwasa. A jesteś pewien, że to nie był jakiś bromo-dragonfly czy DOB (bo teraz łatwiej o papiery nasączone tymi substancjami niż o LSD)? Ostatecznie to bez znaczenia, skoro doświadczenie było pozytywne.

Frapper 05-07-2009 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2589203)
Gratuluję, niełatwo o kwasa. A jesteś pewien, że to nie był jakiś bromo-dragonfly czy DOB (bo teraz łatwiej o papiery nasączone tymi substancjami niż o LSD)? Ostatecznie to bez znaczenia, skoro doświadczenie było pozytywne.

Bardzo zaufana osoba z Niemiec mi przywiozla, wiec jestem pewien. 20 euro za 2 to nie duzo.

Litawor 06-07-2009 22:45

Obejrzałem dzisiaj "Blow" i jest ok, ale zainteresowanym tą tematyką polecam film dokumentalny "Cocaine Cowboys" ("Kokainowi kowboje").

Wielkimanitu 07-07-2009 14:21

A co sądzicie o "Że życie ma sens". Opłaca się oglądać?

Litawor 07-07-2009 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2591018)
A co sądzicie o "Że życie ma sens". Opłaca się oglądać?

Według mnie tak, pokazuje uzależnienie bez nadmiernego przejaskrawienia. Zresztą jest dostępne w całości na video.google.com.

Clockwerk 08-07-2009 18:59

@topic narkotyki i inne świństwo sux papierosy też...

ostatnio żuciłem palenie, i bardzo się z tego cieszę ! nie było łatwo na początko ograniczałem i coraz mniej aż w końcu jednego dziennie i jakoś sie udało

najlepsza jest czysta (nie żebym codziennie pił i pił... bo nie mam tyle kasy ^^)
ale lubię libacje i znajomych w jakiejś melinie w krzakach i to jest o wiele lepsze od narajania się i łażenia po oście w stanie "euforii"

Litawor 08-07-2009 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Clockwerk (Post 2592405)
ostatnio żuciłem palenie, i bardzo się z tego cieszę ! nie było łatwo na początko ograniczałem i coraz mniej aż w końcu jednego dziennie i jakoś sie udało

Gratuluję.

Cytuj:

ale lubię libacje i znajomych w jakiejś melinie w krzakach i to jest o wiele lepsze od narajania się i łażenia po oście w stanie "euforii"
Co kto woli. O ile nie rzygasz na chodnik i nie sikasz w bramach, na mury, czy na samachody to mi Twoje upodobania nie przeszkadzają.

Snagoth 15-07-2009 20:36

My, narkopolacy!

Przepraszam ze nie odniose sie teraz do rzeczy ktore poruszacie od ktorejs strony ale nie mam czasu niestety na to narazie... aczkolwiek to musze umiescic!

Zadaj sobie pytanie... czy chcesz byc biernym polakiem, narzekajacym na zle prawo i zlych politykow niewiedzac w konsekwencji na kogo glosowac, czy moze jednak wolisz wziac przyszlosc swoja, swoich dzieci i wnukow we wlasne rece i poprawic sytuacje prawna w panstwie?
'moj jeden glos nic nie zdziala'... gdyby kazdy zrobił na przekor temu mysleniu.. juz dawno Polska wygladalaby duzo lepiej... nie badz bierny... podpisz petycje!

PODPISZ PETYCJE! - http://wyborcza.pl/0,100519.html

Mam wielka prosbe, kopiujcie ten tekst wraz z linkiem do jak najwiekszej liczby osob na waszych komunikatorach, innych forach, portalach spolecznosciowych itd itp etc... bez dzialania nie bedzie zmian.. pamietajcie.

Rav 15-07-2009 20:51

Nie karać za posiadanie! ftw

Gierubesoen 15-07-2009 21:03

Nie wierzę, że to coś da, ale spełniłem swój 'obywatelski obowiązek' :)

sadzić, palić, zalegalizować!

Exodus 15-07-2009 21:19

ja nie jestem fanem jarania itp ale tez spelnilem obywatelski obowiazek to jest niedorzecznosc, ze za posiadanie np.2 g ma sie sprawe w sadzie i najpewniej zawiasy ...

Litawor 15-07-2009 23:24

Ja dawno już podpisałem, a link trzymam w opisie na gg, ale nie umieszczałem tutaj, bo uznałem, że większość i tak jest niepełnoletania, więc to nie bardzo jest na miejscu. Z drugiej strony w petycji nie zastrzegli, że podpisywać mają tylko pełnoletni.

A że nic nie da... oczywiście, ta petycja nie doprowadzi do zmiany prawa. Wiedzą to jej autorzy i powinniśmy to wiedzieć też my. Co nie oznacza, że nie warto wyrazić swojego głosu - pokazać politykom, że zwolennicy zmiany stanowią elektorat, do którego warto się zwracać. Zauważcie, że taka akcja po raz pierwszy została zorganizowana przez poważne medium, a nie jakąś marginalną organizację. Mnie napawa to wielkim optymizmem.

Snagoth 16-07-2009 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2599012)
Zauważcie, że taka akcja po raz pierwszy została zorganizowana przez poważne medium, a nie jakąś marginalną organizację. Mnie napawa to wielkim optymizmem.

no i wlasnie dlatego ta akcja ma najwieksza szanse na poprawienie kondycji polskiego prawa narkotykowego!

Najwiekszym problemem organizacji walczacych o racjonalna polityke narkotykowa jest wlasnie to ze media o nich nie mowia przez co spoleczenstwo nie interesujace sie tym zbytnio nie ma pojecia o tym absurdalnym prawie, albo majac pojecie nie widza w nim nic zlego po prostu z braku wiedzy w tym temacie.

Mysle ze jednak czesc ludzi w Polsce na ROZUM i chyba zrozumieja ze wsadzanie kogos za jakies male ilosci nie ma zadnego ku..a sensu.

Ehh.. znowu moglbym pisac i pisac ale pewnie juz o tym pisalem wiele razu tutaj :)

Dzieki za wpisanie sie i jeszcze raz prosze.. wstawiajcie link gdzie tylko mozna! :*

Duch Niespokojny 16-07-2009 14:37

Można by jeszcze napisać na http://www.przyjaznepanstwo.pl/. Nie wiem, czy ta komisja się czymś w ogóle zajmuje, ale zawsze warto spróbować...

Wielkimanitu 16-07-2009 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2599012)
Zauważcie, że taka akcja po raz pierwszy została zorganizowana przez poważne medium, a nie jakąś marginalną organizację. Mnie napawa to wielkim optymizmem.

Taa, tylko szkoda, że to poważne medium samo wpadło w sidła tego, czego miało tak ostro zwalczać - niewiedzy na temat narkotyków (klik).

W każdym razie myślę, że ta akcja spowoduje więcej pożytku niż szkód.

Litawor 16-07-2009 15:14

Ech, widziałem ten ich "poradnik". Niestety, prawda jest taka, że jeśli chce się zostać wysłuchanym, to nie można głosić zbyt radykalnych opinii. Ale, jak sam powiedziałeś, akcja "Wyborczej" przyniesie więcej pożytku niż szkód.

Andrew 20-07-2009 14:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snagoth (Post 2599348)
no i wlasnie dlatego ta akcja ma najwieksza szanse na poprawienie kondycji polskiego prawa narkotykowego!

Najwiekszym problemem organizacji walczacych o racjonalna polityke narkotykowa jest wlasnie to ze media o nich nie mowia przez co spoleczenstwo nie interesujace sie tym zbytnio nie ma pojecia o tym absurdalnym prawie, albo majac pojecie nie widza w nim nic zlego po prostu z braku wiedzy w tym temacie.

Mysle ze jednak czesc ludzi w Polsce na ROZUM i chyba zrozumieja ze wsadzanie kogos za jakies male ilosci nie ma zadnego ku..a sensu.

Ehh.. znowu moglbym pisac i pisac ale pewnie juz o tym pisalem wiele razu tutaj :)

Dzieki za wpisanie sie i jeszcze raz prosze.. wstawiajcie link gdzie tylko mozna! :*

A dlaczego ma nie być zakazane posiadanie tylko MJ? Byłaby to dyskryminacja dla pozostałych narkomanów.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2599407)
Ech, widziałem ten ich "poradnik". Niestety, prawda jest taka, że jeśli chce się zostać wysłuchanym, to nie można głosić zbyt radykalnych opinii. Ale, jak sam powiedziałeś, akcja "Wyborczej" przyniesie więcej pożytku niż szkód.

Więcej pożytku w takim sensie, że jak wasze dzieci przeczytają artykuł Wyborczej to stwierdzą, że MJ to fajna używka... W haszyszu jest ta sama substancja psychoaktywna co w MJ, więc czemu tego nie palić... Heroina też jest pochodzenia roślinnego...

Żadnej taryfy ulgowej dla narkomanów! Chcesz ćpać to licz się z konsekwencjami!

Litawor 20-07-2009 16:42

Fajnie, jak przychodzi nowa osoba, nie przeczyta żadnego posta w temacie poza trzema ostatnimi i chce zaczynać rozmowę od początku.

Haszysz i marihuana to praktycznie ten sam narkotyk, więc zgadzam się z Tobą, Andrew, nie ma różnicy, co się pali. Tyle że resztę wniosków mam nieco inną.

I również zgadzam się, że niekarane powinno być posiadanie wszelkich narkotyków, nie tylko marihuany. Taka właśnie jest treść petycji.

<edited:>
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrew (Post 2603029)
Heroina też jest pochodzenia roślinnego...

Nie jest.

Exodus 20-07-2009 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrew (Post 2603029)
Więcej pożytku w takim sensie, że jak wasze dzieci przeczytają artykuł Wyborczej to stwierdzą, że MJ to fajna używka... W haszyszu jest ta sama substancja psychoaktywna co w MJ, więc czemu tego nie palić... Heroina też jest pochodzenia roślinnego...

alkohol tez sie robi z roslin i co po spozyciu flaszki masz ochote sobie w zyle dac?

Snagoth 21-07-2009 12:50

ja nawet czasu, na dywagowanie z tym delikwentem, tracił nie bede.

Żadnej taryfy ulgowej dla trolli! Chcesz być trollem, licz się z punktami karnymi!

Andrew 22-07-2009 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2603169)
I również zgadzam się, że niekarane powinno być posiadanie wszelkich narkotyków, nie tylko marihuany. Taka właśnie jest treść petycji.
Nie jest.

Heroinę robi się z morfiny, którą robi się z maku. Heroina to jest to połącznie dwóch cząsteczek morfiny.

Niekaranie wszystkich narkotyków? Chciałbyś oglądać starego ćpuna, ze strzykawką w ręku na ulicy? Koleś ukradł nie wiadomo co, nie wiadomo komy, żeby spokojnie po ulicy ze świeżą działką się przechadzać? Na to się nigdy społeczeństwo nie zgodzi, no chyba, że zostanie wykonany taki zabieg jak w tym artykule.
My jesteśmy tacy biedni, że ćpamy. No musimy, bo się źle poczujemy. Zacznij ćpać to nie będziesz przegrany, będziesz dalej normalny, ćpanie jest normalne i nieszkodliwe.
Mówili nie bierz tego syfu? Mówili jakie są konsekwencję? Nie słuchałeś to się z nimi licz!
Powinni więcej pieniędzy przeznaczyć na edukację o narkotykach, a nie na nowe działki dla ćpunów.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2603204)
alkohol tez sie robi z roslin i co po spozyciu flaszki masz ochote sobie w zyle dac?

Nie, ponieważ flaszkę kupię w sklepie z atestem, legalnie, z akcyzą, zapłacę za to podatek.

Gierubesoen 22-07-2009 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrew (Post 2604987)
Powinni więcej pieniędzy przeznaczyć na edukację o narkotykach, a nie na nowe działki dla ćpunów.

Pisząc to, masz pewnie na myśli "dzieci nie palcie jointów bo nic nie osiągniecie w życiu i umrzecie!!!!!111" ?

Wielkimanitu 22-07-2009 17:26

Koleś, weź się ogarnij, wpadasz tutaj jak filip z (nomen omen) konopi i spamujesz debilnymi informacjami rodem ze strony policja.pl albo monar.pl. Przeczytaj parę książek mówiących o temacie, przyswój sobie definicję słowa "narkotyk", obejrzyj na spokojnie cały ten temat i wtedy się wypowiadaj. Uwierz mi, nikt nie będzie odpowiadał na Twoje wypociny z tego względu, że nikomu nie chce się pisać po osiemnasty raz tego samego.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:03.