Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Lord Dreathan 13-02-2010 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2732305)

Dobry był patent z czitami, które działały, ale na pewien czas zajebywały Ci całą wioskę : D

Czity nie dzialaly w mapach taktycznych, gdzie miales same wojsko:P

Yoh Asakura 15-02-2010 00:56

Skończyłem Mass Effecta 2. Świetny. Udało mi się przeżyć misję samobójczą i straciłem tylko 2 towarzyszy :P

Wylansowany 15-02-2010 15:27

Od czwartku mam ME2 (co prawda z opóźnieniem, ale kolekcjonerską wersję). Gra tak przyciągnęła do siebie, że praktycznie przez cały weekend grałem. Mimo, że na początku do wielu rzeczy nie mogłem się przyzwyczaić, to zrozumiałem w końcu, że te niepasujące mi rozwiązania świetnie się sprawdzają. Na razie nie oceniam, ale wygląda na to, że to najlepszy RPG i jedna z najlepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem.

Rybzor 15-02-2010 19:36

Premiera Heavy Rain prawie za tydzień, ehhh. Kolejna dobra gra nie na PC : (((((

Jak kiedyś kupie Xboxa bd miał dużo do nadrobienia : P

@down
Ah, my bad!

@lans
Co masz fajnego w edycji kolekcjonerskiej i ile dałeś?:)

maken 15-02-2010 19:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2732976)
Premiera Heavy Rain prawie za tydzień, ehhh. Kolejna dobra gra nie na PC : (((((

Jak kiedyś kupie Xboxa bd miał dużo do nadrobienia : P

chyba ps3. Heavy Rain wychodzi wyłącznie na ps3

Pacz_knight 15-02-2010 21:45

Hahaha! A to dobre... Widzial juz to ktos?
http://gry.onet.pl/2128560,1,Squere_...wiadomosc.html

To ze na Onecie pisza mase bzdur, to ten artykul szczerze mnie zainteresowal.
Jestem w trakcie poszukiwan, wiekszej ilosci informacji na ten temat.
A wy co o tym myslicie? ;)

Wylansowany 16-02-2010 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2732976)
@lans
Co masz fajnego w edycji kolekcjonerskiej i ile dałeś?:)

http://www.empik.com/mass-effect-2-e...prod32350182,p

Na szczęście, z okazji urodzin, zostałem zasponsorowany przez członków rodziny, więc koszt wyniósł mnie ok. 100. :p

Btw. Jest nowe info o Crysisie 2. Szkoda, że nie będzie rozwalać budynków, ale gra ma być bardziej liniowa od "jedynki" i to mnie cieszy.

Rybzor 16-02-2010 16:01

To, że będzie mniej liniowy wiadomo było już dawno :P

Yoh Asakura 16-02-2010 17:38

Kolekcjonerka ME2 na PC to chyba kpina.

Dark Sven 16-02-2010 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2732349)
Czity nie dzialaly w mapach taktycznych, gdzie miales same wojsko:P

Nooo... I pomijając pierwszą, to każda kolejna była cinszka.

Mam w sumie obydwie zainstalowane na PC. Kurde, korci, coby odpalić ; D

Rybzor 17-02-2010 14:11

AvP na pokładzie. Póki co gram sobie predatorkiem, gra prezentuje się na prawdę wyśmienicie. Gdyby nie ten imbalans względem marina, to była by z tego niezła sieciowa nawalanka. Cud miód i orzeszki : P

Grycan 17-02-2010 17:00

Właśnie kupiłem sobie Street Fighter IV i czekam aż się zainstaluje. Aż mi się łezka w oku kręci, jak sobie przypomnę jak grałem SFII na automatach gdy byłem mały. :)

Pacz_knight 17-02-2010 17:27

@up
Nie, nie, nie... Nigdy nie lubilem SF. Jak dla mnie za monotonna. Chociaz fakt, faktem te stare wersje z automatow byly calkiem niezle, w porownaniu z najnowsza odslona, ktora wedlug mnie jest porazka.

@topic
Hmmm, jako iz jestem wielkim fanem gier MMO, a jest to temat z grami (tak, moge isc do dzialu RPG, ale po kij robic nowe tematy? o.O), zapytam wprost.
Zna ktos jakas fajna sieciowke w stylu mangowego, lub tez fantasy RPG? ;)

sphinx123 17-02-2010 17:38

@Pacz

9Dragons albo Jade Dynasty, jedyne dwie darmówki warte uwagi według mnie ;>

Wylansowany 17-02-2010 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2733266)
Kolekcjonerka ME2 na PC to chyba kpina.

Niestety tak, ale wiadomo, że całkowita wina leży po stronie wydawcy - a tym było EA, którego z chociażby takich powodów, nigdy jako dystrybutora nie lubiłem.
Z DA:O było przecież identyczna sytuacja.

Rybzor 17-02-2010 22:25

Wrzuciłem krótki filmik jak ma się rozgrywka predatorem w AvP. Imho najciekawsza "rasa".

http://www.youtube.com/watch?v=j783QH4GW64

Radzę sobie ustawić na 480p : P

btw. ruszyła beta Starcrafta 2 <333

Ashlon 18-02-2010 00:09

Szczerze mowiac, to bez szalenstw.

Rybzor 18-02-2010 15:09

Jedna z fajniejszych jak dotąd recenzji hewi rejna :>
http://www.gametrailers.com/video/re...avy-rain/61846

Gelt 18-02-2010 15:19

A ja nie powiem nic nowatorskiego ale.. Kilka godzin w Asassassin's Creed 2 dało mi bardzo dużo radości:D Oczywiście na xpudle: >

Parafeks 18-02-2010 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2733837)
Wrzuciłem krótki filmik jak ma się rozgrywka predatorem w AvP. Imho najciekawsza "rasa".

http://www.youtube.com/watch?v=j783QH4GW64

Radzę sobie ustawić na 480p : P

btw. ruszyła beta Starcrafta 2 <333

Rybzor pwn

Btw Ile lat kariery miales w Virtua Tennis 3 ? ; >

Ametystowec 18-02-2010 19:42

Czy za ktoś jakąś klimatyczną strzelanke, w której multiplayer może być np: 2 graczy vs komputer - ALE, nie na zasadzie areny a przechodzonego scenariusza. Np coś w stylu stalkera, tylko poprostu przechodzi się we dwóch. Ofc najlepszą opcją byłoby 2 komandosów biegnie przez jakieś "stalkerowe podziemia" B)

Rybzor 18-02-2010 19:42

Grałem w to max godzinkę. Miałem nadzieję, że pykanie na padzie da mi trochę więcej frajdy, ale jednak zrobiło się boring : f

A co do predatora, to tu jest jeszcze jeden filmik z tego: http://www.youtube.com/watch?v=aI7biSUGr9g
Prawie sam początek gry.
Cytuj:

Czy za ktoś jakąś klimatyczną strzelanke, w której multiplayer może być np: 2 graczy vs komputer - ALE, nie na zasadzie areny a przechodzonego scenariusza. Np coś w stylu stalkera, tylko poprostu przechodzi się we dwóch. Ofc najlepszą opcją byłoby 2 komandosów biegnie przez jakieś "stalkerowe podziemia"
Swat 4 i Swat 3. Kiedyś fajnie się w to pwniło z kolegami na lanie : P

Pandabear 18-02-2010 19:45

Nie mialem czasu przez miesiac tknac mojej besti (ps3 of cours ;d) o oto tytuly w ktorych sie zapomne na weekend:
Bioshock 2(kolekcjonerska oceniam na 4+)
AvP(mam nadzieje, ze bedzie dobry)
Dante Inferno (zalicze, ale strasznie slaba gra, spodziewalem sie god of wara 3 i sie zawiodlem:()
No i God of war 3 kolekcjoner (juz sie doczekac nie moge na mojego preordera :<)

@up
Nie spamuj tu filmami bo sie w*****e obejrze i mi przejdzie smaczek xd A nadal avpek zafoliowany :(

Pacz_knight 18-02-2010 20:52

@Sphinx
9Dragons gralem i jakos miejscami przypominalo mi to az za nadto Metina o.O
A jesli chodzi o Jade Dynasty, to widzialem to tylko u kolegi i gra calkiem fajnie wygladala. Obawy mam jednak przed wymaganiami gry, no i nie przepadam za klimatem chinsko-orientalnym.
Ale tak czy siak, nic mnie to nie kosztuje, dlatego tez sprawdze ta gierke w weekend. ;)

@topic
Moze mi ktos podac dobra stronke z emulatorami na GBA?
Pogralbym sobie w Pokemony i FF: Tactics. ;p

sphinx123 18-02-2010 21:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2734181)
@Sphinx
9Dragons gralem i jakos miejscami przypominalo mi to az za nadto Metina o.O

Lol, bluźnierca! XD Metina to może przypominać przedszkole dla niedorozwiniętych dzieci w biednej murzyńskiej dzielnicy ;o Po prostu musisz sobie znaleźć dobrą gildię, mistrza i w ogóle ; ) 9Dragons wciągnęło mnie gdzieś na miesiąc ponad, a to naprawdę duży sukces (spójrz np. na takie Runes of Magic - wyje**łem z dysku po dwóch dniach, to samo z Aionem czy innym Dekaronem). <3

A tak w ogóle, to przydałoby się mmorpg w klimatach japońskich ;> Może Japończycy będą za kilka lat nową "rasą" w Silkroad? Kto wie XD

Lord Dreathan 19-02-2010 02:23

Nie wiedzac na co sie porywam, stwierdzam ze nowe przygody komandora Szczeparda (Mass Effect 2) sa bardzo dobre. Jakkolwiek jak ktos nie gral w jedynke, to moze sie az tak nie wciagnac w gre.

Pacz_knight 19-02-2010 08:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2734217)
Lol, bluźnierca! XD Metina to może przypominać przedszkole dla niedorozwiniętych dzieci w biednej murzyńskiej dzielnicy ;o Po prostu musisz sobie znaleźć dobrą gildię, mistrza i w ogóle ; ) 9Dragons wciągnęło mnie gdzieś na miesiąc ponad, a to naprawdę duży sukces (spójrz np. na takie Runes of Magic - wyje**łem z dysku po dwóch dniach, to samo z Aionem czy innym Dekaronem). <3

A tak w ogóle, to przydałoby się mmorpg w klimatach japońskich ;> Może Japończycy będą za kilka lat nową "rasą" w Silkroad? Kto wie XD

Owszem, byc moze za krotko w to gralem (miesiac? o.O), ale naprawde nie przypadlo mi do gustu. >.<

Chodzi ci o japonski klimat w grze, mangowy swiat, czy gre wyprodukowana przez Japonczykow?
Bo jesli masz na mysl druga kwestie, to tych gier jest masa. Mniej lub bardziej znane, lepsze i gorsze, ale jest ich naprawde sporo. ;)

Parafeks 19-02-2010 10:25

A patrzac na Rybzora filmy na YT, to strach sie bac jego ortografii ; P
@topic
Znacie jakas fajna strzelanke albo jakakolwiek gre ktora pojdzie na zlomie ?
3,4 ghz x2
512 ram
Vista
64 mb karta SM 2.0

Shanhaevel 19-02-2010 11:28

@up
Po cholerę ci Vista, zwłaszcza jak masz tak mało RAMu?

@ontop
Właśnie gram w World of Goo. Wcześniej grałem w Plants vs. Zombies. Obie gry, mimo że niskobudżetowe, są fajne, polecam. : >

Gelt 19-02-2010 14:12

Popieram. Plants są IMO bardzo zabawne, wiele godzin na zawodowych przedmiotach spędziłem walcząc z zombie..
Co do World of Goo: Fajny klimat, całość mi się bardzo spodobała.

Czasami Shan nie ma się wpływu na SO:<

ponczus 19-02-2010 15:34

@Mass Effect 2

Duuuuuuuuuuże rozczarowanie. Olbrzymie wręcz. NIe ma nawet połowy tego funu co w ME1. Gdzie nawet 20% nie ma.

Pandabear 19-02-2010 15:50

Bioshock 2 -> Fajny, ale myslalem, ze wywali mnie z butow jak jedynka a tak sie nie stalo :( (fajna winelka w kolekcjonerze ratuje sytuacje ;p tylko na czym to odtworze xd).
AvP -> Takie se, sytuacje ratuje multi bo single jakis nudny. Myslalem, ze grajac alienem bd zaczynal od tego pajeczaka X(
Mass2 -> Sprzedawca mnie przekonal, kupilem i ... taki sobie :P Moze nie lubie rpg? Bo mojego dragon age w kolekcjonie odlozylem po 5 min >.>

Ogolnie czekam na god of wara, starcrafta, diablo i dodatek do wowa. To jedyne gry ktore napewno bd najs!

Parafeks 19-02-2010 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2734356)
@up
Po cholerę ci Vista, zwłaszcza jak masz tak mało RAMu?

@ontop
Właśnie gram w World of Goo. Wcześniej grałem w Plants vs. Zombies. Obie gry, mimo że niskobudżetowe, są fajne, polecam. : >

Moja mama mi kupila komputer, a to iz idioci Visci tam wstawili, toz nie moja wina jest.

Ps. Dokupic cos do tego sprzetu ? Bo nie wiem na czym stoje

Rybzor 19-02-2010 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parafeks (Post 2734465)
Moja mama mi kupila komputer, a to iz idioci Visci tam wstawili, toz nie moja wina jest.

Ps. Dokupic cos do tego sprzetu ? Bo nie wiem na czym stoje

Giga ramu, więcej się w niego nie opłaca inwestować.

Parafeks 19-02-2010 18:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2734472)
Giga ramu, więcej się w niego nie opłaca inwestować.

A moze dwa + Karta 256 ramu ? ; ]
W Electroworldzie kosztowaly po 139 zl/sztuka.

Żyłka 19-02-2010 18:53

Napisz dokładniej, jakie masz tam części, mam na myśli nazwy modeli wszystkich podzespołów, a nie samą ilość pamięci i taktowania.

Zokar 19-02-2010 19:07

Przeszedłem GTA 4, matko z 25h mi zeszło bez bawienia się w jakieś poboczne misje, ale było warto. Polecam ;]

No i mam zastój, nic mnie teraz nie interesuje, mam ochotę pograć w Etherlords 2 ale za hugo nie wiem skąd zassać polską wersje, Help!

Rybzor 19-02-2010 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parafeks (Post 2734474)
A moze dwa + Karta 256 ramu ? ; ]
W Electroworldzie kosztowaly po 139 zl/sztuka.

Jeżeli nie szkoda Ci kasy, to ok - kup dwa giga ramu. Na pewno da lepszy efekt, niż jeden. Co do karty, to pamięć tutaj akurat nie ma za wiele do rzeczy.

Imho albo kupujesz stosunkowo dobrą kartę, pokroju 9800 GT i te 2gb ramu, bo procesor masz porównywalny do reszty, albo po prostu ramy. Średniej karty za małe pieniądze się nie opłaca kupować do takiego sprzętu.

No i jak napisał Żyłka - podaj pełną specyfikacje + jaki masz zasilacz.

Parafeks 19-02-2010 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2734507)
Jeżeli nie szkoda Ci kasy, to ok - kup dwa giga ramu. Na pewno da lepszy efekt, niż jeden. Co do karty, to pamięć tutaj akurat nie ma za wiele do rzeczy.

Imho albo kupujesz stosunkowo dobrą kartę, pokroju 9800 GT i te 2gb ramu, bo procesor masz porównywalny do reszty, albo po prostu ramy. Średniej karty za małe pieniądze się nie opłaca kupować do takiego sprzętu.

No i jak napisał Żyłka - podaj pełną specyfikacje + jaki masz zasilacz.

Za cholere nie wiem jak sprawdzic taka pelna specyfikacje, ale zasilacz 230w.

Rybzor 19-02-2010 20:56

@Yoh
A żeby grać, trzeba mieć sprzęt! Jeżeli coś ci nie pasuje w postach, to się reportuje, a nie pisze jeszcze głupszy, nic nie wnoszący do tematu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:24.