![]() |
Cytuj:
|
Dobra, chuj z Albertusem i jego zyciem.
Mógłby mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć takie funkcje: f(x)=[x] D=R ++++++76760 gdy x^2>0 f(x) = sgn x = gdy 0<= x< 1 ......................gdy x>=1 |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Hmm według mnie powinno coś jeszcze być np.:
gdy x^2>0 to y=2 gdy 0<= x< 1 to y=-1 itd. Bo signum x pozwala ci na uzależnienie wzoru funkcji od wielkości x. Jedyne co mogę teraz powiedzieć to to, że x>=0. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytrus, nie wiem, tak mam zapisane. Trudno, zobacze jutro i jak coś to napisze ocb. W każdym bądź razie, dzięki. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Widzę, że lubisz zdobywać żywność poprzez kradzież, potężny łowco.:cup:
@Cytrynowy podchodzisz IMO do tego zbyt serio :p @topic sprawdzian powtórkowy do matury z matmy dzisiaj był. Będzie 5 jak nic:p |
Cytuj:
@down: Może i tak... A MOŻE NIE HEUEHUEHEUH :cup: |
Cytuj:
Wybacz, ale zachowujesz się jakby to był twój jedyny świat. Piszesz, że dla wszystkich byłoby lepiej, gdyby tu nie pisał...Ale...czym tu się przejmować? Niech sobie robi co chce, to jego wezmą za idiotę, więc w czym problem? |
drugiego jest wolne :]? ;d
|
Cytuj:
|
jak to nie? dzien rektorski :D
|
Ja już bym był dzisiaj w domu, gdyby nie to, że o 18 mam WF... I jadę na niego prosić, żebym mógł nie ćwiczyć, bo mam pociąg o 19:30. :/
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
A dzień rektorski, mówiąc po ludzku, to po prostu dzień wolny od zajęć. |
Cytuj:
|
Litawor.
mam takie pytanie , wnioskuje ze uczysz się w Krakowie a pochodzisz ze Szczecina?? Wiec mam pytanie czy chce ci się dojeżdżać , mnie by chyba k.wica wzięła jakbym miał co weekend pól Polski przejeżdżać... |
Cytuj:
|
ale cos mowi ze juz 2 razy go nie bylo.
mnie chcieli na jutro do roboty wkręcić , ale powiedziałem ze do babki jadę ;D ale nie skłamałem bo i tak jadę na Białystok. |
Cytuj:
A na wuefie nie było mnie wcześniej z innych powodów. P.S. Jak miło znowu być w domu! |
Cytuj:
|
Witam, wie ktoś może do którego roku życia edukacja w Polsce jest obowiązkowa?
@Down: Dzięki ;) |
18 adsfsafdsaa
|
właśnie mnie to dziwi , z jednej strony ze do 18 a z drugiej ze do skończenia gim (16) wiec tu jest taka głupota , skoro ktoś nie chce się uczyć po gimnazjum a musi , to powiedzmy robi 2 lata a później rezygnuje? Bezsens...
|
Cytuj:
|
no ja kiedyś w gim taki list dostałem , ze jak się w poniedziałek w szkole nie zjawie to 5 k stara zapłaci...
ale w szkole średniej , czy to zawodówka czy liceum wywalają za godziny , wiec niewyobrażanym se tego. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
czyli możesz se nie łazić na lekcje? U nas ciągle na lekcjach jest po 10-15 osób max , a na takiej reli czy ostatnim wf liczba nie przekracza 6-7 no i dyrektor wyrzuca , w tamtym roku mieliśmy klasę 34 osoby (razem z tymi co doszli) a teraz 27 + 1 (nowy)
|
Cytuj:
|
ja tam na lekcje chodzę , szkoda by przepuścić takiego ubawu ;D
|
Cytuj:
|
Nie chce mi się w szkole siedzieć. Ale teraz 3 gim to czas się wziąść ;d ^^
|
Czy ktoś z was wie czy jak wrócę do Polski za pół roku ( Jestem obecnie w Szkocji, za pół roku będę miał 16 lat. Gdybym chodził do polskiej szkoły to bym właśnie był w liceum. ) to będę musiał się uczyć? Zgodnie ze Szkockim prawem nauka obowiązkowa jest tylko do 16 roku życia. Więc jeżeli jestem teraz rezydentem Szkocji ( Jestem tu już od 4 lat ) To mnie obowiązuje Szkockie prawo czy Polskie?
|
Cytuj:
Tak w ogole - ciekawe, jaki w tym roku bedzie poziom matury podstawowej z matmy, w koncu pierwszy rocznik ma ja jako obowiazkowa. @Xydijo - jesli bedziesz korzystal z obywatelstwa polskiego i przebywal stale w Polsce, to najprawdopodobniej bedzie cie obowiazywalo prawo obowiazujace w naszym kraju. |
@Xydijo
Tak.do 18. roku życia |
Jutro próbna matura, mam nadzieję, że poziom będzie odpowiedni do umiejętności tegorocznych maturzystów ;).
Jest ktoś jeszcze z rocznika 90' i żałuje, że nie poszedł do liceum? :( |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:38. |