Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

raven 15-06-2009 17:49

mnie tez school days sie podobalo xd

zawsze to jakos inaczej ;d

Arcan 15-06-2009 17:50

@Grocix
Dobrze to słyszeć, bo dotychczas kierowałem się tamtymi recenzjami i właśnie tanuki mnie odstraszyło od wielu serii.

Grocix 15-06-2009 18:05

@Arcan
To jak coś to z pytaniami wal tu :)

Grocix 15-06-2009 18:34

@Tanuki
Po kontemplacji recenzji School Days z Tanuki, zwracam honor (nie stronie, recezentce). Wszystko na temat :) Dzięki Corgar!

Arcan 15-06-2009 18:46

Wyjątek potwierdza regułę ;) .
Zaproponujcie mi jakieś anime, w którym jest sporo walk, są one nietypowe, fabuła jest wciągająca na tyle, że trudno się oderwać od oglądania odcinka za odcinkiem. Zależy mi też na tym, by każdy odcinek nie rozpoczynał osobnego wątku, tylko aby kontynuował wątek główny.Opieram ten opis na seriach: Code Geass, Naruto, Bleach.
No i najważniejsze, by dało się go obejrzeć online.

@edit
Soul Eater odpada, drugi Bleach.

Corgar Frizz 15-06-2009 18:55

Akurat przy School Days recenzent z tanuki popisał się niezwykłą trafnością. P recenzję przewija się praktycznie wszystko co w tym temacie napisaliśmy PRZECIWKO SD, do tego całkiem miłym językiem.

@Forever
School Days w najlepszym wypadku udaję dobre anime. Nie mam pojęcia co wywnioskowałeś z tego czegoś, ale zapewniam cię że to nie żadnego związku ze światem realnym. No chyba że znalazłeś gdzieś grupę tak "idiotycznych, nieskomplikowanych i wręcz debilnych dziewczyn", ewentualnie chorych umysłowo. Jeśli tak, to życzę ci miłego seksu, gratuluję że ich poziom umysłowy cię nie odstrasza i życzę ci żebyś nie "stracił" dla któreś głowy.

Przechodząc do zakończenia. Przyznam rację może być szokujące. Ale jest podsumowaniem całej serii - nic sobą nie wnosi, nie jest w żaden sposób uzasadnione, nie ma żadnej pointy.

Nipah~!
Frizz-kun

Grocix 15-06-2009 18:56

@Arcan
Mm, Seirei no Moribito?

@Frizz
;)

Corgar Frizz 15-06-2009 19:04

@Zaczarowany
Jak lubisz Songo bez majtów to gadaj z Rayzą. On się bardzo, ale to bardzo szeroko interesuję doujinshi, więc znajdziecie wspólny język. O ile Ray-chan będzie miał ochotę zniżyć się do twojego poziomu, co niewątpliwie będzie wymagało niezwykłych umiejętności.

@Arcan
Black Lagoon? One Piece? Tengen Toppa: Gurren Lagann?
Coś z tego ci się spodoba.

Nipah~!
Frizz-kun

Forever 15-06-2009 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2568818)
Akurat przy School Days recenzent z tanuki popisał się niezwykłą trafnością. P recenzję przewija się praktycznie wszystko co w tym temacie napisaliśmy PRZECIWKO SD, do tego całkiem miłym językiem.

@Forever
No chyba że znalazłeś gdzieś grupę tak "idiotycznych, nieskomplikowanych i wręcz debilnych dziewczyn", ewentualnie chorych umysłowo. Jeśli tak, to życzę ci miłego seksu, gratuluję że ich poziom umysłowy cię nie odstrasza i życzę ci żebyś nie "stracił" dla któreś głowy.

Akurat nie oto mi chodziło. Ale skoro tak odebrałeś mój post, to napiszę inaczej -> po szybkim rozpoznaniu psychiki tych dziewczyn można wywnioskować, że dla nich takie zachowanie jest naturalne i zostało dobrze przedstawione w odniesieniu do NICH. I nie mówiłem nic o tym, że chciałbym uprawiać z jedną z nich seks, po prostu spodobał mi się wygląd Setsuki.

A teraz idę oglądać Kuroshitsuji. Ciao.

Arcan 15-06-2009 19:21

Black Lagoon - nie przepadam za takimi klimatami.
One Piece - kreska mi się nie podoba.
Tengen - chciałem obejrzeć, nawet ci o tym mówiłem, Frizz, ale nie mogę tego znaleźć online. Jakaś podpowiedź? ;)
Seirei no Moribito - to mnie też przekonuje, klimat ciekawy, zamierzam obejrzeć.

Obejrzę kilka odcinków tych obu (o ile dowiem się gdzie można Tengena obejrzeć ;s) serii i zobaczę, czy mnie wciągną.

Otakuma 15-06-2009 19:27

Cytuj:

@Forever
School Days w najlepszym wypadku udaję dobre anime. Nie mam pojęcia co wywnioskowałeś z tego czegoś, ale zapewniam cię że to nie żadnego związku ze światem realnym. No chyba że znalazłeś gdzieś grupę tak "idiotycznych, nieskomplikowanych i wręcz debilnych dziewczyn", ewentualnie chorych umysłowo. Jeśli tak, to życzę ci miłego seksu, gratuluję że ich poziom umysłowy cię nie odstrasza i życzę ci żebyś nie "stracił" dla któreś głowy.

Przechodząc do zakończenia. Przyznam rację może być szokujące. Ale jest podsumowaniem całej serii - nic sobą nie wnosi, nie jest w żaden sposób uzasadnione, nie ma żadnej pointy.

Nipah~!
Frizz-kun

Od kiedy to anime ma pokazywać jak żyć? A skoro ty czerpiesz inspiracje do życia z animu to to uważaj na shouneny ;) bo za kilka lat będziesz biegał po mieście w czerwonych majtach na rajtuzach.
Ukryty tekst:
Co prawda gdyby nie miał stosunku z tymi 3ma[?] przyjaciółkami anime było by o wiele bardziej sensowne/lepsze, co nie znaczy że przez zastosowanie tego wątku staje się od razu do dupy
Całość i tak uważam za dobrą nie licząc wątku wymienionego wyżej.
Acha i fakt że należy do slice of life nie uważam żeby to anime pokazywało jak można/trzeba/nie trzeba postępować to po prostu fikcja literacka.

Myself;Yourself ci się podobało a w kilku scenach też było przesadzone

Swoją drogą zabawne jest to, że piszecie: "nie chcemy po raz n-ty rozmawiać na temat SD", a później się rozpisujecie

Corgar Frizz 15-06-2009 19:27

@Forever
Ja zaś nie pisałem że chcesz uprawiać z jakąkolwiek bohaterką SD seks. Jedynie napisałem że wnioski jakie można wyciągnąć z SD nie mają żadnego przełożenia na życie realne, dopóki nie znajdziesz grupy dziewcząt podobnych do tych z SD.
Do School Days już lepiej nie wracajmy, sam widzisz jak na tą serię jestem cięty.

A jeśli chcesz zobaczyć dobre anime poruszające życiowe kwestie to proponuję Clannad i Clannad After Story. To jest anime które zmusza to przemyśleń.

Nipah~!
Frizz-kun

DDoS 15-06-2009 19:32

Tytania - done. Dosyć ciekawe, ale nie porywające. Zakończenie pozostawia niedosyt oraz miejsce na możliwą kontynuację serii.

Mało wolnego czasu ostatnio - praca, opieka nad dzieciakami, rekreacja - sauna jakuzi, treningi, bieganie, ech...

Teraz obejrzę na spokojnie film TTGL.

Grocix 15-06-2009 19:33

@Kuma
Ja pisałem, że nie chcę, a nie Corgar. Mamy aż tak podobne avatary, że nie rozróżniasz?:>

@Arcan
Nu, Seirei polecam. Momentami może przynudzać, ale i tak warto.
A co do Black Lagoon, nie wiem co ty chcesz od tej serii, jest świetna.

Fushion 15-06-2009 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2568696)
@Forever

Czyli jak, oceniasz na + czy na - ? ;>

Jak dla mnie-przecietne

Otakuma 15-06-2009 19:37

@Gro
Nie być taki do przodu ;) akurat nie chodziło mi o wypowiedź z dzisiaj.

Corgar Frizz 15-06-2009 19:39

@Kuma
Anta Baka!? Nie chce mi się po raz kolejny tłumaczyć tej samej kwestii. Slice of life ma pokazać jakąś sytuację, a następnie zmusić widza do wyciągnięcia wniosków. A co można wyciągnąć z SD?

W kwestii "gdyby"... Gdyby babka miała wąsy to by była dziadkiem. Usuwając wszystkie mankamenty SD otrzymamy całkiem fajne anime. Problem z tym że z początkowej serii będzie miała trzech bohaterów i nazwę.

Nipah~!
Frizz-kun

Grocix 15-06-2009 19:56

@Kuma
Ostatnio też nic nie pisałem, popatrz wcześniej. ;)
Błędy SD przedstawiałem bodajże 3 razy, więcej mi się nie chcę. Ogólnie, nawracanie innych przestało mnie bawić, mam ciekawsze rzeczy do robienia.

Otakuma 15-06-2009 20:04

@Corgaru Baaaaka!
1.Nigdy wcześniej tego nie wyjaśniałeś
2.Gdzie to pisze?
3.Nie zawsze muszą być wnioski i porady dotyczące życia(których zapewne przestrzegasz)

W kwestii "gdyby"- nie doczytałeś albo nie zrozumiałeś
Ukryty tekst:
Tak czy inaczej nie miałem na myśli usunięcia tamtych postaci tylko motywu seksu z nimi, reszta IMO była w porządku

@Gro
To nie było w ogóle do ciebie kierowane xD. Prawda napisałem to w liczbie mnogiej. Ale już wyrwałem sobie kilka paznokci w ramach pokuty ;)

Corgar Frizz 15-06-2009 20:12

@Baka-kun
1. Nie łap mnie za słówka. Ja staram się tego nie robić, bo IMO to oznacza brak innych argumentów.

2.Dajże już spokój...

Cytuj:

3.Nie zawsze muszą być wnioski i porady dotyczące życia(których zapewne przestrzegasz)
3.Widzisz różnicę miedzy przemyśleniami, a poradami? Bo naprawdę nie wiem co twórca SD chciał przekazać...
Weźmy takiego Clannada który wybitnie pokazuje że życie
Ukryty tekst:
wcale nie musi się potoczyć tak jak chcemy.
A SD co pokazuje? Możesz mi to powiedzieć? Jaki przekaz ma School Days że tak zaciekle go bronisz.

Nipah~!
Frizz-kun

Nari 15-06-2009 20:42

Cytuj:

@Forever

Nipah~!
Frizz-kun

Wierz mi, kobiety (i mężczyźni też), gdy się zakochują są w stanie zachowywac się strasznie gorzej, znam parę w miarę podobnych przypadków z mojego otoczenia. No, może dźgania nie było.
Seria jest w stanie przekazywac świat w naszych realiach i robi to nie najgorzej. Porażką jest moim zdaniem to, że ten efekt chyba nie był zamierzony przez twórców.

Otakuma 15-06-2009 20:44

@Chou Baka xD
@1
Jak mam cie nie łapać za słówka skoro takie są fakty, czyli używasz nieprawdziwych sformułowań ;p
@2
Pytanie na poparcie punktu 1
@3
Nie koniecznie ;P. Dałbyś już spokój z argumentowaniem swojego stanowiska za pomocą jedynie Clannada (którego ostatnimi czasy widziałeś)

Mam ci napisać po raz 3ci że uważam SD za fikcje literacką i że nie wszystko musi mieć jakiś przekaz?(Proszę cie nie pisz "tak") A na siłę nie będę tego wymyślał tylko po to żeby odpowiedzieć na twoje, już coraz mniej sensowne posty.

@Ostatnie zadanie
To tak jakbym ja cie zapytał jakiego to przekazu nie ma to anime, że je tak zaciekle atakujesz... bez sensu.

SD po prostu mi się fabularnie podobało oprócz jednego już wymienionego wątku, co nie znaczy że uważam je za arcydzieło. A moje wypowiedzi są kierowane tylko i wyłącznie tym iż nie uważam tej serii za całkowicie-totalnie-mega do dupy i dlatego się wypowiadam, niejako stając w jej obronie.

I apeluje do ciebie
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2568919)
2.Dajże już spokój...

;), ja już daje.

Grocix 15-06-2009 20:49

@Sayonara Zetsubou Sensei
Pierwsza seria watched. Komedia z czarnym humorem, ogląda się przyjemnie, ale do mistrza szkolnych komedii, Onizuki, panu Itoshiki co nieco brakuje. ;) Poza tym, strasznie zaciekawiły mnie gry językowe twórców. Fajny ten japoński. O, no i opening dobry!

Corgar Frizz 15-06-2009 20:49

@Kuma-chan
Ja też już daje spokój ;p Już mi się odechciało flejmu na ten temat, bo wynik po raz kolejny jest ten sam. W każdym razie uważam to za beznadziejne anime i zdania tego nie zmienię.

Nipah~!
Frizz-kun

Forever 15-06-2009 21:31

Cytuj:

@Baka-kun
A SD co pokazuje? Możesz mi to powiedzieć? Jaki przekaz ma School Days że tak zaciekle go bronisz.

Zabiezpiecaj się, bo twoja dziewczyna zajdzie w ciążę?, a była rozpruje ją tasakiem. Nie zauważyłeś tego przekazu?
Ale to już koniec o SD.

Jestem po trzech epach anime, któego nazwy nie pamiętam i okropnie mi się podoba.

Nari 15-06-2009 21:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Forever (Post 2568985)
Jestem po trzech epach anime, któego nazwy nie pamiętam i okropnie mi się podoba.

Odcinek szósty jest zajebisty, mówię serio.

Grocix 15-06-2009 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2569028)
Odcinek szósty jest zajebisty, mówię serio.

Co ty gadasz... Przecież punkt kulminacyjny będzie dopiero w tej serii zaraz przed końcem, w 11 odcinku. Warto obejrzeć dla samego tego momentu.

@Topic
Zaczynam Zoku Sayonara Zetsubou Sensei :)

Juzefek 15-06-2009 22:35

2@up
220 też :P

Rayza 15-06-2009 23:55

a nie bo 9K!

Gangrel 16-06-2009 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Forever (Post 2568985)
Zabiezpiecaj się, bo twoja dziewczyna zajdzie w ciążę?, a była rozpruje ją tasakiem. Nie zauważyłeś tego przekazu?
Ale to już koniec o SD.

Koniec zanim w ogole sie pojawilem? SKANDAL!

A przekaz ze hej! Tego powinni w szkolach uczyc, a jak u Ciebie byłe dziewczyny traktują ludzi tasakami, to ja na Twoim miejscu zostałbym gejem. Dluzej pozyje.

@Cóż, ja z wieloma recenzjami na Tanuki sie mniej lub bardziej zgadzam, przynajmniej odnosnie serii ktore sam ogladalem kilka razy. Chyba jedyna, ktora totalnie jest moim zdaniem nietrafna, to bylo bodaj Sekirei.

Koszyk 16-06-2009 11:11

Cytuj:

Nipah~!
Frizz-kun

Taki, że jak jesteś idiotą i nie jesteś zdecydowany czego chcesz, lecisz na parę frontów, z kutasa robisz szczoteczkę do mycia zębów dla wielu kobiet, to skończysz jak gł. bohater.

Przepraszam musiałem. ;x Bo jak zawsze spóźniłem się na gadkę o SD ;<

Rayza 16-06-2009 12:22

Well boys..
http://img29.imageshack.us/img29/2746/picture495.jpg
...Welcome to the internet.
http://img29.imageshack.us/img29/975...yveridiann.jpg

GargoinX 16-06-2009 12:24

@Rayza
To się nazywa hardcore.
@Top:
Obejrzałem 3 odcinki basquasha, przyznam przyjemnie się ogląda, ale i tak nie na tyle ciekawe, żeby mnie odciągnęło od tipji. ;<

Corgar Frizz 16-06-2009 12:38

@Ray-chan
Kiedy zmieniłeś kolor włosów? ^^

@Koszyk
Nic nie straciłeś.

Nipah~!
Frizz-kun

Grocix 16-06-2009 12:47

@Gargoin
Fejl :<

@Rayza
Tyyy, nieźle się zmieniłeś od ostatniego spotkania : O

@Topic
Ściągnałem Rozen Maiden (desu!) i Bokurano. Za to w związku z kryzysem musiałem usunąć kilka lipnych serii z dysku.

Rayza 16-06-2009 12:53

no jak to? to przecież jest Kuma! tylko bez przebrania

Otakuma 16-06-2009 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2569437)
no jak to? to przecież jest Kuma! tylko bez przebrania

Nieźle się ostatnio opaliłem, no nie?

Quezacoatl 16-06-2009 13:56

To nie Rayza, Rayza jest tu:
http://unrealitymag.com/wp-content/u..._cosplay_2.jpg

a btw,

http://www.concretebadger.net/blog/w...fa-cosplay.jpg

http://loot-ninja.com/wp-content/upl...osplay-500.jpg

Rayza 16-06-2009 14:25

O Que w końcu wiemy jak wyglądasz ^^ ale z żółtym ci nie do twarzy

Yusuri 16-06-2009 17:22

Siema, chciałem się was zapytać o tytuły takie must-watch, które trzeba obejrzeć, a których nie ma na moim anime-planet ; ).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:00.