Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Grocix 17-01-2009 18:06

@Otakuma
Leżę xDD Podział ról znakomity, hahaha xDDD

@Topic
Dawno nie oglądałem ecchi, zabieram się zaraz za DearS.

Argen 17-01-2009 18:07

Prawie skończyłem pierwszą serie Higurashi no Naku Koro ni. Spoil:

Ukryty tekst:
Mam mieszane uczucia co do pokazywania tego samego przedziału czasowego z różnych perspektyw i ze zmienionymi (nie całkiem) wydarzeniami. Nie powiem, że jest to złe, bo nie oglądałem drugiej serii więc nie mam 'całości obrazu'. Za to wiem już teraz, że niektóre czyny chyba wszystkich głównych postaci (we wszystkich rozdziałach) dopowadziły mnie do stanu porównywalnego z tym jaki odczuwałem po zagrywkach ze SD. Żeby nie było, traktuje to jako plus, bo anime mną wstrząsneło (choć nie aż tak, jak myślałem że wstrząśnie).

@down

Hehe, wiedziałem, że jest jakiś powód oprócz dokładniejszego opisu postaci i okolic ; p

P.S.: Schowaj w [hide].

Grocix 17-01-2009 18:08

@Up
W drugiej serii wyjasni sie, dlaczego byl przedstawiany ten sam czas. Sam powod jest zaiste ciekawy.

@Edit
Nie widze powodu chowania w [hide]. Nie ma w moim poscie zadnego spoila.

Otakuma 17-01-2009 18:12

@Gro
No a jak, zdjęcie i postacie to nie przypadek ;)

Chyba w końcu wezmę sie za 2 serie Higurashi. Dużo o tym gadamy, a zalega mi już od pewnego czasu na dysku.

andreas50 17-01-2009 18:30

No, Grocix, w takim razie zawieszenie broni lol.
Jak by nic nie mówić, ecchi to dość fajne serie, ale niestety, niektóre z nich końcem dowalają :/
Nie będę mowil jak sie dears konczy, bo nikt tu spoilerów nie lubi. Nawet nie będę tego ukrywać, bo i tak ktoś zajrzy.. od tak.. z ciekawości..

Mimo wszystko też chyba zabiorę się za ecchi, z tego powodu że ostatni nadmiar dramatów troszkę mnie zasmucił, warto więc się troche pośmiać.

Polecił by ktoś jakieś ecchi?
Tylko proszę, NIE PRZESŁODZONE (w sensie takie.. no że aż lukrowe :0)
- wiecie chyba o co chodzi?
Będę wdzięczny.
Od razu mówie że Dears mam za sobą. Chobbits też

Otakuma 17-01-2009 18:42

@up
Girls Bravo
Ikiteru Futari
Kanokon : D
Zero no Tsukaima (pierwsze 2 serie)
Dość dobre jest też Love Hina no i pozycja niemalże obowiązkowa: Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
Jeszcze coś baaardzo wartego zobaczenia: Toradora

Grocix 17-01-2009 18:54

@andreas
Zawieszenie broni? Ja tylko wyrazam swoje zdanie ;) Co do ecchi, koniecznie Kyou no Go no Ni (z tym, ze OVA, a nie TV).

@White Album 02
Hmm... Na chwile obecna seria moze byc albo swietnie rozegrana (jak np. ef) albo strasznie spartaczona (nawet jak SD). Gry nie widzialem i jakos mnie nie ciagnie do szukania info, takze czekam na rozwoj zdarzen w anime. Mam natomiast nieprzyjemne przeczucie, ze powstanie z tego cos... przecietnego.

andreas50 17-01-2009 19:07

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
oraz
Kyou no Go no Ni

Z wyżej wymienionych nie oglądałem tylko tych dwóch. Jestem szczęśliwy, ponieważ w.g was nie oglądałem najlepszych, co znaczy, że najlepsze.. dopiero przedemną ^^

Toradora jest ongoing, fajne anime ^^ oglądnołem już 15 ep.

Jako że 1 tytuł którego nie oglądałem wymienił otakuma, a jeden (i jedyny, trafił w samo sedno) - Grocix, to tym użytkownikom serdeczne ARIGATO ^^

Grocix 17-01-2009 19:22

@Up
Do tego moim zdaniem Kyou~, jako anime jest znacznie lepsze od Dokuro-chan.

Chociaz... Pipirupirupirupipirupi ftw ;d

Pacz_knight 17-01-2009 19:57

Hmmm... To pytanie jest skierowany do starych otakowcow, chodz bycmoze i ci nowi tez "to" widzieli.
Przejdzmy do sedna sprawy... Bardzo dawno temu za mojego mlodu kiedy zaczynalem swoja przygode z M&A, na kanale RTL7 (dzisiejszy TVN 7) lecialo dosc nietypowe anime. Glowna bohaterka byla mala dziewczynka ktora za pomoca swojej puderniczki zamieniala sie w super swinke xD Ratowala swiat, pomagala przyjaciolom i etc.
Pamieta moze ktos nazwe tego animca? ;)

@edit
Ahhh, sry juz znalazlem. Moglem najpierw poszukac, a potem pisac posta. >.<

andreas50 17-01-2009 19:58

Ajajaj...
Kyou no Go no Ni
to Today in class 5-2 (znałem ten tytuł pod inną nazwą) - i już oglądałem (fakt, fajne było)
A Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
Elfen lied + Ah my goddes! ? - nie wiem czy to jest bardziej śmieszne, czy krwawe, ale jak to i to, to obejrze ^^
Jak widać jednak, recenzentom na Tanuki sie nie podobało ^^
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/...o-chan/rec/523

Corgar Frizz 17-01-2009 20:03

@Pacz Knight
Chodzi ci o Super Świnkę ;p Angielska nazwa to Super Pig. Na anime-planet znajdziesz coś więcej.

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan było świetne. Jedna z najśmieszniejszych serii jakie widziałem. Taka seria bez przesłania, po prostu żeby się pośmiać.

EDIT. Tym postem wchodzę na spamerskie podium tego tematu ;p

Nipah!
Corgar Frizz

Pacz_knight 17-01-2009 20:18

Ohhh anime bylo swietne! xD
Na dodatek ten wierszyk/regulka wypowiadana przez ta dziewczyne gdy zamieniala sie w super swinke, bylo takie kawaii xD
Pwn3d! :D

@topic
Ehhh ma ktos linka do Naruto Kizuna (shippuuden move 2). Moze byc w RAW'ie.
A tak pozatym, to Dattebayo ma zamiar przetlumaczyc calego Kizune? ;)

Rayza 17-01-2009 20:23

wróciłem po paru h nie obecnosci z moją nową grą na psp zastałem 2 strony i wiecie co powiem?
zawiodłem sie na was ! =D powinno byc 2 razy więcej niz jest,
@otakuma
co do zdjęcia,Cor rozumiem ciebie tez gro jak najbardziej ale czemu moja postac jest gruba? xD

@haruhi 2 sezon spoiler

Ukryty tekst:
w drugim sezonie poznajemy jaki naprawdę sens istnienia obok haruhi ma nagato i mikuru dow. się także paru faktów z zycia Haruhi kiedy była młodsza i kto zrobił ten znak na boisku (nie to nie haruhi)...
spoiler wzięty z mangi

@frizz
gratulacje Luke-kun : p teraz sproboj pokonac Gro, albo i mnie...

Grocix 17-01-2009 20:26

@andreas
:P Ja korzystam glownie z oryginalnych tytulow, takze sry.

@Rayza
Bo postac ci pasuje ;> Co do Haruhi, spoiler jak juz wez z ksiazki (na ktorej bedzie bezposrednio oparty 2 sezon) a nie z mangi ;>

Otakuma 17-01-2009 20:30

@Rayza
Bo to nie chodzi o posturę, ale o zachowanie : D.

-=DanieL=- 17-01-2009 20:32

Smutno mi. Mnie nikt nie powitał w temacie :'(

Huehuehue, clannad prawie zassany (podwoilem transfer mojej żółwiek neostradki ; P)

Btw. Oglądał ktoś klasyki typu Cowboy Bebop albo spod tej samej ręki Witch Hunter Robin?

@Otakuma
Na jakiej podstawie twierdzisz, że Love Hina to dobre anime? :P Poważnie, wg. mnie to jedna z najgorszych serii w historii tej planety obawiam się, że gorsza od telewizyjnych badziewi typu Galactic Football ; P

andreas50 17-01-2009 20:35

Mnie tam sie clannada zasysac nie chciało, obejrzałem tu:
www.clannad.wbijam.pl
Wszystko online, przy moim trans (2mb/s) mogę oglądać bez "czekania na załadowanie", a tak musiałbym 1.ściągnąć i 2. obejrzeć, co daje mi aż 10 strasznych minut czekania. Żaden anime-lover nie może pozwolić sobie na aż 10 minut (wszystkie odcinki 1 seri clannada obejrzałem w 1 dzień, clannad AS do 10 odcinka w nocy tego samego dnia :) )

Fakt, napisy i grafika gorszej jakości, ale jak sie spieszysz, to masz gorzej.
Oczywiście nie mówie, że jestem wrogiem zasysania. Elfena zassałem, bo lepiej wyglądają częsci ciała i krew na ścianach jak oglądasz na kompie a nie w necie :)

-=DanieL=- 17-01-2009 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez andreas50 (Post 2425678)
Mnie tam sie clannada zasysac nie chciało, obejrzałem tu:
www.clannad.wbijam.pl
Wszystko online, przy moim trans (2mb/s) mogę oglądać bez "czekania na załadowanie", a tak musiałbym 1.ściągnąć i 2. obejrzeć, co daje mi aż 10 strasznych minut czekania. Żaden anime-lover nie może pozwolić sobie na aż 10 minut (wszystkie odcinki 1 seri clannada obejrzałem w 1 dzień, clannad AS do 10 odcinka w nocy tego samego dnia :) )

Tak tylko, że jak ściągniesz jeden odcinek to możesz oglądać pierwszy ściągając drugi. W czym problem?

Grocix 17-01-2009 20:42

@Daniel
Z haremowek LH jest ciekawa seria ;) A na pewno lepsza od wynalazkow typu Da Capo.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:39.