Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

filip1432 24-06-2007 11:54

ok się nabije
a potem gdzie iść bo 1 raz mam pala

kaxiorek 24-06-2007 12:56

jak masz kase to idz od 9 na soldy jak nie to exp do 13 na dwarfach rotach w kopalniach (koło kazordoon)

Kup.Se.Musk 24-06-2007 13:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaxiorek (Post 1507060)
jak masz kase to idz od 9 na soldy jak nie to exp do 13 na dwarfach rotach w kopalniach (koło kazordoon)

Ta... .Spotka 2 soldy i go zabiją.Ja polecałbym Ci wbicie lvl 13 na rotach,goblinach ,lub zywkłych Dwarfach.Jak wbijesz 13 lvl to będziesz mógł sam robić strzały.To wtedy zacznij chodzić na Moun Sternum.Tam są cyclopy i ghoule.

korens 24-06-2007 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kup.Se.Musk (Post 1507137)
Ta... .Spotka 2 soldy i go zabiją.Ja polecałbym Ci wbicie lvl 13 na rotach,goblinach ,lub zywkłych Dwarfach.Jak wbijesz 13 lvl to będziesz mógł sam robić strzały.To wtedy zacznij chodzić na Moun Sternum.Tam są cyclopy i ghoule.

z 45 skilem moze by wyrobił nawet na 2 soldach, tylko ze z takim skilem jest straaaaszny waste, co drugi hit nie wchodzi w potworka... doskiluj do 60 skila, i wtedy zacznij expic, bo wczesciej to strata boltów

kuternogaD 24-06-2007 15:00

Świetny poradniczek bardzo mi się przydał :D brawa dla autora B)

to się nazywa trap!

filip1432 24-06-2007 15:05

tyle że ja nie lobie używać boiltów wole arrowsy które na pewno będę mógł wyczarować czasu mi nie szkoda na czary koło depo często mam lagi to strzał będę miał dostatek.

Marowakk 24-06-2007 20:37

25 najt 80/80
knight set,crown helmet, dragon shield, fire axe,

Gdzie mam expic najlepiej na pacc arena.

Lesialdinio 24-06-2007 20:38

Gdzie expić 30 lvl sorc. Facc. 29mlvl , eq:crown helmet, crown armor, plate legs, medusa shield. gfb,hmm i mana fluidy.

Assains 25-06-2007 09:27

To ja tak : 21 level, Knight
Skille nie są złe bo 68/66
Eq: Warrior Helmet , Knight Armor , Crown Shield , Fire Sword , Plate Legs , Leather Boots
PACC jest już zamówiony (Przez Tibia.pl :cup:)

I mam takie pytanie: Przeglądałem potwory i stwirdziłem że najlepiej mi będzie pójść do Ankrahmun. W Taktykach na Scaraba pisze: knighci powinni wytrenować wysokie umiejętności walki bronią i zdobyć lepsze oręże ponieważ ich pancerz trudno jest przebić.

I czy wystarczy moje oręże i skille (Czytaj wyżej) na scaraby ? A jak nie to od jakiego levela na nie chodzić ? I odpowiadajcie coś na te pytania please !

World_of_naabz 25-06-2007 09:52

Pally
FACC
Lvl: 30
Dist: 70 (:cup:)

Gdzie mógłbym w miarę szybko poexpić? Guardy i cyce odpadają (Guardy prawie zawsze zajęte a nawet jak nie są zajęte to wbija jakiś h-lvl i trapuje, a na cycach pełno low-lvl sorców i drutów)

BlackWolf 25-06-2007 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez World_of_naabz (Post 1509032)
Pally
FACC
Lvl: 30
Dist: 70 (:cup:)

Gdzie mógłbym w miarę szybko poexpić? Guardy i cyce odpadają (Guardy prawie zawsze zajęte a nawet jak nie są zajęte to wbija jakiś h-lvl i trapuje, a na cycach pełno low-lvl sorców i drutów)

! Witam !

Masz duzo do wybierania ... nie wiem jak jest na twoim swiecie , wiec musisz sie przekonac ( jak nie wiesz ) czy na GhostLand'zie jest duzo ludzi , pujsc do Dark Catedral ( nie wiem czy dobrze napisalem :p ) , na PoH , a wiec juz masz wypisane 3 expowiska , ktore sa dosc znane , a nad reszta juz sam se mozesz pomyslec . Masz dobry lvl , a skille jak na ten lvl doskonale B) , wiec juz mozesz chodzic na wiele expowisk ;) . Pozdro !

LESIALDINIO :
Mozesz isc na Mintwallin z 1 lub 2 monk'ami ( proponuje 1 , wiecej expa zlapiesz :p ), lecz moze tam byc troche nieprzyjemnie , ze wzgledu na to , ze jestes Facc'em , a zeby tam byl raj , to bardzo jest potrzebny Postman Quest ( chyba nie musze mowic czemu :p ) , ale zawsze mozesz se wbic te nedzne 3 lvl'ki i isc z monk'iem do kopalni dwarfow ( niestety nie orientuje sie w tych jaskiniach , wiec ci nie powiem ktora i jaki poziom ) , powiedzialem 3 lvl'ki , gdyz na 33 lvl'u bedziesz se mogl juz uzywac WoI , a ona ( moim skromnym zdaniem :p ) jest najlepsza na dwarf'y i tak samo , bierzesz se 1 monk'a . Mozesz takze isc na GhostLand , lecz nie wiem czy na twoim servie nie ma tam duzo wiary , albo na cycki do np. Mount Sternum . Pozdro !

Ps. Nie lepiej kupic se Blue Robe zamiast Crown Armor ? Nie dosc , ze dla profesji magicznych lepsza , to i tansza ( przynajmniej u mnie :p )

World_of_naabz 25-06-2007 11:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BlackWolf (Post 1509124)
Masz duzo do wybierania ... nie wiem jak jest na twoim swiecie , wiec musisz sie przekonac ( jak nie wiesz ) czy na GhostLand'zie jest duzo ludzi , pujsc do Dark Catedral ( nie wiem czy dobrze napisalem :p ) , na PoH , a wiec juz masz wypisane 3 expowiska , ktore sa dosc znane , a nad reszta juz sam se mozesz pomyslec . Masz dobry lvl , a skille jak na ten lvl doskonale B) , wiec juz mozesz chodzic na wiele expowisk ;) . Pozdro !

Oka, sprawdzałem ghostland - masa noobów, testowałem też beho - prawie zawsze waste, więc już 4 miejscówki odpadają (ghostland, fibula, guardy, cyce) ;(

Linkater 25-06-2007 12:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emin3ms (Post 1506025)
@up na 30 lvl polecał bym ci bardziej małpy i goryle nad port hope. Musisz tylko uważac bo jak idziesz pierwszy to jest z 10 malp na klate wiec wez z 2 bp gfb i z 5 bp mf no i obowiazkowo 3 bp hmm. Jak masz fart i nikogo nie ma to 70k expa w 1h i z loota ok 2-5k kasy. Bardzo miło :p

Waste jak penis :S A jakaś normalna miejscówka? Bo nie mam tyle run :S

kEyLoGgEr. 25-06-2007 13:36

21 Knight 60/60 eq : Golden Armor , knight legs , dark helmet(sux) dragon lance , platinum amulet

Do dyspozycji : 15k , 3 bp mf (bez waste + szybki exp)

mieszkam w carlin

drakez 25-06-2007 17:06

To teraz ja znow :P

58 ms .. eq royal helmet,demon shield,crown legi,blue robe,bohy
i gdzie expic :P ?

Carlo 25-06-2007 17:13

Gdzie expić 20 ed
eq: crown helmet, blue robe, plate legs, boh, dragon shield, softy, aol.
Myślałem o tombach. Jeżeli tak to który?

Gracz-Pogromca 26-06-2007 14:53

Siema! Mam pytanie!

Sorcerer 8lvl 1mlvl:o
EQ:solider helmet,scale armor,plate legs,leather boots,dwarven shield,wand of vortex8o czary: dostęp do run poison field i exura(jak juz bedzie 9lvl:D)

Gdzie by tu sobie poexpic do... powiedzmy do 15lvlB)

Lesialdinio 26-06-2007 15:42

Mam 27lvl sorca 26mlvl eq:meduska shield crown armor crown helmet plate legs leather boots i woce.Jestem FACC.Zalezymy mi na szybki i wmiare bezpicznym expie.

dawidxx 26-06-2007 15:42

Gdzie expić żeby wyciągać ok. ~20k exp/h ??
31 Druid , 33 mlvl Druid z PACCIEM . Tomby- nie Scaraby- nie . Powiedźcie PLX. Eq: k armor, k legs, crus helmet, vamp shield , AOL , i kupuje BOHy .

zytus 26-06-2007 20:51

Heya wszystkim. Jestem sorckiem z 20 lvl i 16 mlvl. Moje eq to:
- dark helmet
- scale armor
- beholder shield
- plate legs
- leather boots
- i oczywiście wand of plague.
Do dyspozycji mam 0.5k w banku (wiem ze mało ale deda miałem i poświęciłem kasę na nowe rzeczy), runki fireball (nie mylić z gfb, to słabsza wersja).
Gdzie mogę dobrze i szybko poexpić z zyskiem. Tylko mi nie mówcie że na dc bo tam sie boje chodzić przez Giant Spidera. Proszę o pomoc.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:33.