![]() |
|
Siema, chciałem się was zapytać o tytuły takie must-watch, które trzeba obejrzeć, a których nie ma na moim anime-planet ; ). Z góry dzięki za odp.
Tutaj link: http://www.anime-planet.com/users/yusuri/anime |
@Up
Oj stary... Można by wymieniać, a wymieniać, zależy co kto lubi ;) |
No chociaż kilka takich najważniejszych, które każdy fan anime musi znać ; d
@down Sorry, koleś, oglądałem jakieś 6 lat temu : ) Btw, ironie z pokemonami stosuje ktoś, kto w lokalizacji ma "Konoha Gakure", nieźle. |
@up
Pokemony ci polecam... @topic Obejzalem wreszcie N: Kizuna. Takie sobie... Mogli sie bardziej wysilic przy tej produkcji, chodz nie ukrywam ze jedena z lepszych kinowek o Narutardzie. ;) @edit / up Nie... Mowie ci calkiem serio. Skoro nie podales czego dokladnie szukasz, no to sorry, ale domyslac sie nie bede. Wiec pierwsze lepsze anime ci dalem. >.> |
@Yusuri
Ohaa~ w /m/&/a/, największym i najbardziej zaśmieconym temacie owionu. Regulamin masz na pierwszej stronie, nie przejmuj się nim i tak wszyscy mają go konsekwentnie w dupie. Ja też, chociaż napisałem ten regulamin. Staraj się nie podpaść Grocixowi, bo on nie wie co to litość, a potrafi strzelić ogniem z tyłka. Co do anime które trzeba zobaczyć, to trochę tego jest. -2 seria Code Geass -5 Centimeters per Second -Beck -Black Lagoon -Berserk -Detroit Metal City -FLCL -Fullmetal Alchemist -Hajime no Ippo -Hellsing Ultimate -Higurashi no Naku Koro ni -Higurashi no Naku Koro kai -Higurashi no Naku Koro rei -K-ON! -Neon Genesis Evangelion -The Place Promised In Our Early Days -Saikano -Samurai Champloo -Spice and Wolf -Tengen Toppa Gurren-Lagann -Toradora! -Xam'd: Lost Memories i wiele innych ;p Po obejrzeniu tych serii będziesz już miał całkiem niezłe rozeznanie w gatunkach anime i dużo łatwiej będzie ci zdecydować co lubisz. Nipah~! Frizz-kun |
Moze juz stare etc, ale czasu za duzo na czytanie mang nie mam, Mam nadzieje na enxt serie Eyeshield 21 i
Ukryty tekst:
|
@Nowy
Bleach D.gray man K-ON \,,/ http://www.youtube.com/watch?v=Nh-FB...e=channel_page @frizz wywalaj NGE nie chcesz żeby mu sie mozg upiekł chyba no nie? |
@Yusuri - nie ma jakiejś zasady, że są anime, które każdy kto lubi anime powinien obejrzeć.
Ze swojej strony mogę Ci polecić kilka tytułów godnych uwagi. Oglądałeś pierwszy sezon CG, ale czemu drugiego nie masz obejrzanego? Eureka 7, Heroic Age, Amaenaideyo!!, Tengen Toppa Gurren Lagann, Blassreiter, Casshern Sins, Candidate for Goddess i wiele innych z mojej listy Watched. |
@Ray
NGE FTW! Nie znasz się. Nawet jeśli nie zrozumie o co w tym chodzi (a ktoś oprócz Gro-chan, to zrozumiał?), to pozostają sceny z aniołami i mechami. Poza tym on ma Blicza w dropped, znaczy mu zwykły shouneny nie paszą. Nipah~! Frizz-kun |
Ja zabieram się za kompletny mix gatunków (Action, Ecchi, Harem, Mecha, Middle School, Parallel Universe, Piloted Robots, Shounen) - Kurogane no Linebarrels.
Ciągle brak mi odpowiedniej ilości czasu by na spokojnie móc obejrzeć cały bez przerw film TTGL. |
@anime warte do obejrzenia
berserk berserk berserkk xd great teacher onizuka clannad toradora i w sumie jak lubisz "cos innego" to obejrz school days :D ( zaraz polowa chlopakow mnie zwyzywa ;< ) @edit w sumie, nie sprawdzalem twojej listy , jak juz ogladales to szkoda xd |
Tompior-chan, wiesz skąd mogę ściągnąć działającą 3 płytę Fate/Stay Night? Do tej pory trafiłem tylko na wersje z błędami i nie mogę dokończyć instalacji.
Nipah~! Frizz-kun |
@Nowy
Slayers Dragon Ball i Dragon ball Z (gt odpuść sobie :P) Neon Genesis Evangelion Seto no Hanatome Chaos; Head Melancholy of Suzumiya Haruhi |
Cytuj:
Cala gre razem z jp dubem sciagnalem z: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=93643 English patcha gdzies tam trzeba w googlach poszukac :P A jak juz sciagniesz, to tutaj masz walkthrough (zebys po kolei robil dobre scenariusze) - http://www.gamefaqs.com/computer/dos...e/921327/53220 hf ;> |
Cytuj:
Nie ma anime "które musisz obejrzeć", zgadzam się z tym, że trzeba próbować po gatunkach :P |
@Tomp-chan
Arigatou! Jak się kiedyś na jakimś conie spotkamy, to się odwdzięczę ;p @Sphinx Akurat anime które jest uważane za "trzeba obejrzeć" zwykle jest dość ciężkie w odbiorze, więc gdybym dał same tytuły pokroju Byousoku, Saikano czy NGE to praktycznie każdy by się zanudził. A tak pomieszałem kilka rodzajów, dorzuciłem kilka typowo rozluźniających anime i każdy znajdzie coś dla siebie. Nipah~! Frizz-kun |
Anime, które trzeba obejrzec to te które najczęściej parodiują w innych seriach.
@edit Chyba sobie też ściągnę FSN grę : P. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Ja sobie jakiegoś torrenta chyba znajdę =).
|
Do listy Corgara dopisałbym od siebie:
ef - tale of memories fate/stay night Full metal panic! Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora Ouran High School Host Club Shakugan no Shana A jak juz sie na ogladasz tego co napisalismy, to ogladaj Lucky Star'a i Genshiken. Potem mozesz umierac spokojnie ;P |
Cytuj:
Cytuj:
Anyway, aby byc "zapoznanym" powinienes byc w stanie rozpoznac wszystkie nawiazania w tym obrazku. http://i41.photobucket.com/albums/e2...1223265338.jpg |
@Que
DN nie wstawiłem, bo osoba której polecałem DN widziała ;p A Higurashi trzeba obejrzeć całe i koniec. @Tomp-chan Czemu moje propozycje zawsze są traktowane dwuznacznie.... o piwko mi chodziło, żadnych seksualnych podtekstów. Wyjątkowo... Nipah~! Frizz-kun |
Jasne, jasne. Przecież od piwka się zaczyna, czyż nie? ; P
|
Cytuj:
A co do obrazka: Naruto, Hellsing, One Piece, Inuyasha, Trigun (okularki?), Code Geass, Bleach. Więcej grzechów nie pamiętam ;) |
Te okularki bardziej pasują mi do Tengen Toppa Gurren Lagann.
Nipah~! Frizz-kun |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Właśnie miałem się spytać gdzie Ty tam Hellsinga widzisz :D
Gro jesteś nominowany do puszczenia tematu, taki poważny błąd... nie wybaczalne! |
@Koszyk
Pff, nie oglądałem Hellsinga ;> A baj de łej, ja nie Illya, mnie się nie pozbędziecie (zapłakalibyście się)... @Topik Kto się poza mną, Rayzą, Frizzem i Kumą wybiera na BalCon? |
@Gro
O ile mi wiadomo to nic oprócz Geassa z tych anime nie oglądałeś. |
Ja się raczej nie wybieram...
@bleach224 średniawy odc. Ale za to zapowiadają się ciekawe walki ; ) |
Cytuj:
|
ja oglądałem tylko Dragon Balla :cup:
teraz to raz na rok Hentai :evul: |
Dziękuje za to, że mnie oświeciłeś. Od lat szukałem tej wiedzy =).
|
Cytuj:
|
Niestety... takie są minusy bycia na bieżaco i oczekiwania na odcinek przez tydzień który w końcu i tak nie spełnia Twoich oczekiwań...
|
Brakuje mi chwil, gdy jeszcze przede mną było ponad 150 odcinków tasiemca, a manga wydawała się czymś tak odległym...
|
koszyk poczekaj poczekaj będzie JESZCZE lepiej,to nie ironia
|
Od wybielacza wiele nie oczekuję, będą przeciągać wszystko, żeby nie dogonić mangi.
Co do Naruto, to jestem pewien, że się rozkręci, jest świeżo po fillerach. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:20. |
|