Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Maggic 22-09-2009 23:48

przynajmniej kupon mi wchodzi xD

Xendriel 23-09-2009 00:09

Genialna asysta Ibrahimovica! Bramka Messiego również, ale do takich akcji jestem już przyzwyczajony ;)

jakosiara 23-09-2009 12:37

Bramkarz, a lepszy w polu niż niejeden piłkarz polskiej reprezy :D

Arka_Sath_Wielki 23-09-2009 14:38

Cytuj:

Podczas wczorajszego meczu z Racingiem Zlatan Ibrahimović doznał kontuzji prawej kostki. Jak potwierdzili klubowi lekarze, jest to skręcenie pierwszego lub drugiego stopnia. Dokładne badania przeprowadzone zostaną w środę.
:| :| :| .

Swiety 23-09-2009 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2652917)

Wierz mi, że takie rzeczy to nawet polscy juniorzy potrafia zrobic z palcem w nosie. Szacunek większy dla tego kto dośrodkował bo piła była nieziemska. Jakby to z głowy strzelał to by im się udało.

Arka_Sath_Wielki 23-09-2009 22:49

Pierwszy raz w historii Barca i Real wygrały po 4 swoje pierwsze mecze ligowe ^^. Ciekawe kto jako pierwszy straci punkty i w spotkaniu z jaką drużyną :D

domin3x 23-09-2009 23:08

Ale to Barca na czele:D

Gagerr 23-09-2009 23:11

Nie na długo :P

Patro~ 24-09-2009 15:24

@up raczej na dlugo ;p
Nie kibicuje ani jednej ani drugiej druzynie, ale to co prezentuje barca to jest poezja. Ogladalem obydwa mecze i takze inne mecze barcy z tego sezonu i realu, miedzy barca a realem jest duza roznica, w sumie jak miedzy barca a innymi druzynami z europy. Poprostu jak oni dalej tak beda grali, tzn. xavi utrzyma forme, messi, keita + henry zagra lepiej i iniesta wroci do pelnej dyspozycji to sadze nie ma chuja na nich, jedynie tylko zdarzaja im sie glupie bledy jak chociazby te z meczu z atletico, za to obrona realu wczoraj spisala sie bardzo dobrze, tylko cos ze skutecznoscia nie tak ;p

Xendriel 24-09-2009 16:20

Bo Villarreal to nie Xerez.

Patro~ 24-09-2009 16:29

zauwaz ze ten villareal przez większość meczu gral w 10 ;) a do karnego dla realu praktycznie nie bylo tego widac ;p

jakosiara 25-09-2009 07:20

Zauważ, że Barca ma węższą ławkę od Realu. A w styczniu Keita i Toure wyjeżdżają na PNA. A z Realu tylko M.Diarra, który i tak za wiele nie gra ;p Każda drużyna będzie miała choć krótki kryzys formy...

Maggic 25-09-2009 08:33

He's there... He's there...

Wczoraj na Stamford Bridge znów dało się usłyszeć słynną już przyśpiewkę na cześć jednego z naszych ulubieńców, Joe Cole'a.
Kibice niemal bez przerwy wspierali z trybun angielskiego skrzydłowego, dla którego był to pierwszy poważny występ od dłuższego czasu. Pierwszy, lecz zarazem bardzo udany.
27-latek zagrał za parą napastników Salomon Kalou - Fabio Borini i prawie wszystkie akcje były przeprowadzane przez gracza z numerem '10' na koszulce.
Joey przypomniał fanom o swoich nieprzeciętnych umiejętnościach, a w pomeczowym wywiadzie wyraził swoje zadowolenie z powodu powrotu na boisko.
„Cieszę się, że mogłem wystąpić przez całe spotkanie. Szczerze mówiąc, raduje się z samego powrotu do gry w piłkę″, tłumaczy.
„Muszę robić ciągłe postępy. Mam jednak świadomość, że przede mną wiele wzlotów i upadków.″
„Jestem bardzo zmęczony spotkaniem, ale powrót jest dla mnie czymś wielkim. To na razie tylko jeden krok, ale będzie ich coraz więcej.″
„Będę dawał z siebie sto procent na treningach. Mam nadzieję, że wrócę do szczytu swojej formy. Muszę się przyzwyczaić i przywrócić moją pewność siebie.″
„Nadal będę ciężko pracował i czy wrócę do mojej najlepszej formy już w tę sobotę, za tydzień, czy dwa miesiące, wszystko, co mogę teraz zrobić to wyłącznie ciężko pracować na treningach.″
Joe Cole pozostaje skromny, ale to on był tym, który podawał do Salomona Kalou, gdy reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej wyprowadził nas na prowadzenie.
„Cieszę się, że pomogłem w zdobyciu gola, ale ja sam też powinienem trafić do siatki″, przyznaje.
„Mogłem to zrobić na pięć minut przed końcowym gwizdkiem sędziego, kiedy przeprowadziliśmy dwójkową akcję z Kalou i stanąłem na przeciwko Toma Heatona.″
Bramkarz Queens Park Rangers kilkakrotnie ratował swój zespół z opresji, ale nie był jedynym, który zagrał dobre spotkanie w barwach drużyny z Championship.
„Wszyscy byli bardzo dobrzy. W drugiej linii dysponują sporymi umiejętnościami. To był trudny mecz.″
„Jednak w naszym składzie wystąpiła trójka graczy, powracających po kontuzjach i młodzi zawodnicy, którzy zaprezentowali się nadzwyczaj dobrze. To ważne, że dajemy szansę młodym piłkarzom.″
„Trenowałem z nimi przez ostatnich parę tygodni, więc wiem jakich mamy zdolnych, młodych graczy. Świetnie, że dostali okazje do gry i ją wykorzystali.″

W końcu wrócił jeden z moich ulubieńców ; DD

domin3x 25-09-2009 13:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2653777)
Zauważ, że Barca ma węższą ławkę od Realu. A w styczniu Keita i Toure wyjeżdżają na PNA. A z Realu tylko M.Diarra, który i tak za wiele nie gra ;p Każda drużyna będzie miała choć krótki kryzys formy...

O Barcę się boję, ale nie z powodu PNA. Na ich pozycję są jeszcze Busquets i Marquez. Bardziej martwiłby mnie fakt kilkumiesięcznej (a nawet kilkutygodniowej) straty Xaviego, Alvesa albo Messiego

Pan i Wladca 25-09-2009 13:59

Widzieli kadre na najbliższe mecze Polaków? Majewski kombinuje... Żewłakowa i Krzynówka może i słusznie wywalił ale na bank Dudek nie jest w lepszej formie niz Boruc. No i cieszy powrót Głowackiego do obrony :>

Patro~ 25-09-2009 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2653830)
O Barcę się boję, ale nie z powodu PNA. Na ich pozycję są jeszcze Busquets i Marquez. Bardziej martwiłby mnie fakt kilkumiesięcznej (a nawet kilkutygodniowej) straty Xaviego, Alvesa albo Messiego

Bez Alvesa jeszcze dadzą rade, ale Xaviego to im będzie ciężko zastąpic, nawet ciężej niż Messiego wg mnie.

jakosiara 25-09-2009 16:04

Kadra piłkarskiej reprezentacji Polski na mecze z Czechami i ze Słowacją:
Bramkarze: Jerzy Dudek (Real Madryt), Wojciech Kowalewski (Iraklis Saloniki), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa)

Obrońcy: Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań), Jarosław Bieniuk (Widzew Łódź), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Adam Kokoszka (Empoli), Mariusz Pawelec (Śląsk Wrocław), Piotr Polczak (Cracovia), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa).

Pomocnicy: Sławomir Peszko (Lech Poznań), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Roger Guerreiro (AEK Ateny), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Ludovic Obraniak (OSC Lille), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Euzebiusz Smolarek, Jakub Wilk (Lech Poznań), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Maciej Iwański (Legia Warszawa).

Napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Kamil Grosicki (Jagiellonia Białystok), Dawid Janczyk (Sporting Lokeren), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre).

Bieniuk?!? Z czym kurwa do ludzi? Ciekawe kto będzie pierwszym bramkarzem, emeryt Dudek, niepewny Kowalewski, czy może ligowiec Przyrowski. "Smolarek, który jest prawdziwym patriotą - postanowił skupić się na karierze reprezentacyjnej. Uznał, że nie w głowie mu kluby, będzie grał już tylko w kadrze". Mam nadzieję, że będą grać lekkimi piłkami ;d Bez jaj.
STEFAN WON!

@down
Jak będą lekkie piłki to Iwański sobie poradzi. Byleby nie grali "Pumą". Bo wtedy nie będzie wychodzić kopanie w wentyl : (

AnonimowyPowrot 25-09-2009 16:19

Na podstawie umiejętności z FM'a lub gry z serii FIFA mógłbym wybrać lepszy skład. Na pewno Przyrowski i Kowalewski są lepsi niż Fabiański, Kuszczak i Boruc :D

Iwański, Grosicki, Bieniuk, Jodłowiec, Pawelec, Polczak - mhm. Groszek jeszcze mógłby być, ale reszta nie pasuje do reprezentacji tak jakoś.

Mam nadzieję, że jednak wszyscy się mylimy i Polska będzie zawalista.

jakosiara 26-09-2009 11:04

Byłem wczoraj na siatkówce. Jechałem za free(ze szkołą), tylko 2,6 zł na bilety ;d. Trybuny tak w połowie zapełnione, ale głównie przez ludzi w moim wieku. Z samej mojej szkoły jechało ponad 100 osób, a kilka szkół było. O meczu wam za wiele nie powiem, bo nim się nie za bardzo interesowałem xD(nie lubię siatkówki). Ale za to widoki na trybunach ;d, nawiązałem trochę, hmm znajomości : D. Ogólnie opylało się jechać xDD
@down
Bardziej... żalę ;p Chciałem temat rozruszać xdd

Gagerr 26-09-2009 11:28

Chwalisz się czy żalisz?

domin3x 26-09-2009 11:34

co to ma do wydarzeń sportowych?;/

K.Jay 26-09-2009 11:37

Ja się tylko zastanawiam nad tym, dlaczego w kadrze jest Dudek. Jedynym plusem wg mnie jest Smolarek.

K.Jay

Swiety 26-09-2009 19:13

Smolarek no kozacki ruch, testowany w HSV po to, by na ławce siedzieć i powołania dostawać za nic. Polczak z cracovii to jest kiepski żart. Bieniuk-bez komentarza. Stefan będzie uczył naszych piłkarzy zapewne jak mamy się ubierać na kolacje gdy piłkarzom schodzi paznokieć z nogi...

jakosiara 26-09-2009 19:16

Real 3 - Tenerife 0. Kiepska 1. połowa, dobra druga. Cieszą gole Karima i przełamanie Kaki ;d

@up
Smolarek nawet jakby się złapał do HSV, to za wiele nie pograł. Tam jest taka konkurencja w ataku...

Faytah 26-09-2009 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Swiety (Post 2654586)
Smolarek no kozacki ruch, testowany w HSV po to, by na ławce siedzieć i powołania dostawać za nic. Polczak z cracovii to jest kiepski żart. Bieniuk-bez komentarza. Stefan będzie uczył naszych piłkarzy zapewne jak mamy się ubierać na kolacje gdy piłkarzom schodzi paznokieć z nogi...

Za bardzo chloniesz wszystko co na blogu Kowala.

Maggic 26-09-2009 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2654591)
Real 3 - Tenerife 0. Kiepska 1. połowa, dobra druga. Cieszą gole Karima i przełamanie Kaki ;d

To ja nie interesuję się sprawami Realu i wiem że Kaka przełamał się juz w poprzednim meczu. : dddd

p.s pierwsze potknięcie Chelsea. ; dddd

Yoh Asakura 26-09-2009 20:53

Arsenal 1:0 Fulham

:D

Mój boże, Mannone zagrał dzisiaj lepiej niż Casillas czy Buffon :D

Straznik Monopolowego 26-09-2009 20:55

Mannone ratuje Arsenal w meczu z Fulham =o kto by pomyslal

domin3x 26-09-2009 22:27

Barca wygrywa z Malagą 2:0. Patrząc na stan murawy, to i tak nieźle klepali. Henry kontuzja, mam nadzieję, że nic poważniejszego. No i kolejny gol Zlatana (5/5;>)

Articuno 26-09-2009 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2654310)
Byłem wczoraj na siatkówce. Jechałem za free(ze szkołą), tylko 2,6 zł na bilety ;d. Trybuny tak w połowie zapełnione, ale głównie przez ludzi w moim wieku. Z samej mojej szkoły jechało ponad 100 osób, a kilka szkół było. O meczu wam za wiele nie powiem, bo nim się nie za bardzo interesowałem xD(nie lubię siatkówki). Ale za to widoki na trybunach ;d, nawiązałem trochę, hmm znajomości : D. Ogólnie opylało się jechać xDD
@down
Bardziej... żalę ;p Chciałem temat rozruszać xdd

To jest właśnie żenujące, nie dość, że na mecze przychodza dzieci, to do tego jacyś lanserzy. Widać teraz rangę tej imprezy i tego chorego sportu(ŻENSKIEJ siatkówki). A później będą się podniecać, że była pełna hala..........................
Sampdora 1-0 Inter. Wisła 2-1 Groclin/Polonia. Kupione bilety na mecz z Wisłą. To miłe.
Odniosę się jeszcze do powołań. Po jaki ch powołany został Dudek, POLCZAK, BIENIUK, Wilk i Pawelec(on jest dobry na srodek obrony, ale stefan powołał go by grał na lewej obronie)? I wyrzucenie Żewłakowa i Boruca :D Chciał być fajny, a wypieprzył naszego najlepszego obrońce, kapitana i jakby mentalnego lidera reprezentacji(wszystko o Marcinie).

Faytah 26-09-2009 22:49

Zewlakow krytykowal pzpn wiec wiadomo. Powolanie dla Wilka imo wporzadku z tych co wymieniles jako negatywne.

jakosiara 29-09-2009 09:36

Alonso na 99% w Ferrari. Raikkonen w McLarenie, a Kubica pewnie w Renualt. Jeszcze Rosberg do Browna ^^

Rav 29-09-2009 22:06

Belgom dziekujemy za dobry mecz ; )

domin3x 29-09-2009 23:06

Barca ogrywa Dynami Kijów 2:0. Dobry mecz, posiadanie piłki 75/25-70/30 na naszą korzyść. Mimo gola bardzo przeciętny występ Messiego. Ten Shovkovsky fenomenalnie dzisiaj bronił, gdyby w jego miejsce postawili bramkarza w przeciętnej formie byłoby co najmniej 5:0.

Swiety 30-09-2009 08:55

@up

To tylko faza grupowa, ty się módl, aby w finałowych nie złapali zadyszki.

@edit
Ogółem ciekawie. Fiorentina ogrywa Liverpool, Inter remisuje z Rubinem Kazań Murawskiego. I tak niszczy sensacja w PP. amica odpada ze Stalą hahahahaha. Niech trzymają Zielińskiego aż do końca meczu z Lechią, to będzie kolejna niespodzianka

jakosiara 30-09-2009 13:36

O kur...

Articuno 30-09-2009 15:06

A Rengifo przesunięty do ME :D
Co to ma znaczyć, że Polsat pokazuje mecz Real - OM zamiast Bayern - Juventus? Paranoja...

Yoh Asakura 30-09-2009 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2656759)
Barca ogrywa Dynami Kijów 2:0. Dobry mecz, posiadanie piłki 75/25-70/30 na naszą korzyść. Mimo gola bardzo przeciętny występ Messiego. Ten Shovkovsky fenomenalnie dzisiaj bronił, gdyby w jego miejsce postawili bramkarza w przeciętnej formie byłoby co najmniej 5:0.

No, ja mogę to samo powiedzieć o meczu Arsenal - Olympiakos, gdyby nie ich bramkarz, byłoby z 5:0, a Arszawin pomimo gola jakoś super nie grał :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2656991)
Co to ma znaczyć, że Polsat pokazuje mecz Real - OM zamiast Bayern - Juventus? Paranoja...

Bo zarówno Real jak I OM mają świetnych ofensywnych zawodników i po prostu będzie fajne widowisko. Na pewno lepsze niż przy okazji meczu Bayernu z Juve.

Royal_Michael 30-09-2009 15:27

Wrzesień się nie skończył a Zieliński przegrał już Lechowi wszystko co było do przegrania. Niektórzy mówili po Levadii że ten sezon jest dla nas już stracony, to teraz mogą zobaczyć co to znaczy stracony sezon.

Arka_Sath_Wielki 30-09-2009 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2656991)

Po meczu Realu masz mecz Bayernu xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:36.