Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

andreas50 18-01-2009 13:17

@ Otakuma - widziałem wszystkie:D
@ Rayza - też :]
@ Grocix - Kimi Ga Nozomu Eien - tego nie widziałem, a znowu kładziesz na to "nacisk" - być może znowu słyszalem inny tytuł tego lowl ^^ sprawdzi się

Arigato wam trzem

Grocix, respekt, tego nie widziałem. A po recenzji na tanuki i ocenie (4.5/5) wydaje się być dobre.
No i moje ulubione "trójkąt romantyczny" i "realizm" heh
( BTW PO PROSTU MU DZIĘKUJE, NIE PODLIZUJE SIĘ ) - to tak na przyszlość do Otakumy xD
Arigato po raz 2

Rayza 18-01-2009 13:19

@gro
+ ero mangi xD (jest w tym roznica)
i te mangi z komikslandi xD
+ te z neta

@xantro
Ukryty tekst:
YEAH! w końcu ktoś myśli tak ja xD a która cie sie najbardziej podoba? : p

Xantro 18-01-2009 13:23

@Rayza
Ukryty tekst:

Lala ma poważne atrybuty xD Poza tym Yami jest Kawaii, Sairenji też może być :D. Kotegawa też ;p. Ogólnie kreska jest zbyt Kawai żeby wybrzydzać :D. No może poza Celine ;d.

@Topic:
Czytał ktoś tutaj 666 Satan [O-part hunter] ?;p

Rayza 18-01-2009 13:27

@xantro
Ukryty tekst:
ta jesli rito's mom wygląda kawaii to kreska jest dobra,
ta lala ma atrybuty sairenji jakoś mi nie pasuje :S Z Yami to tylo strój mi sie podoba, a tak to dla na 1 Miejscu jest Momioka Risa ^^ !

Xantro 18-01-2009 13:31

@Rayza
Ukryty tekst:

A tam, mi jakoś akurat do gustu nie przypadła xD. A co myślisz o Kirisaki Kyoko ?;p

Grocix 18-01-2009 13:32

@Andreas
Akurat z wieloma recenzjami na tanuki sie nie zgadzam :P Ale Kimi~ jesli chodzi o dramat, zdecydowanie jest jednym z najlepszych w swoim gatunku.

andreas50 18-01-2009 13:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2426421)
@Andreas
Akurat z wieloma recenzjami na tanuki sie nie zgadzam :P.

E, czy ja wiem.. SD ocenili dobrze.. 0!

Rayza 18-01-2009 13:37

@xantro
Ukryty tekst:
oryginalna postać, dziew. grająca heroine w kiczowatym serialu ktory uwielbia lala i jest znajomą płciozmiennej xD i dodatku ma oryginalną moc, ale najlepiej uzyli jej jak byli w Grze, dark char~
MAGICAL KYOKO'S FLAMES!

Nari 18-01-2009 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2426090)
@Up
Mhm? A skad masz CG na BR?:P

@Edit
Bardzo pobieznie przesluchalem OST efa melodies. Bardzo ladnie brzmiacy fortepian i skrzypce. Nie doszukalem sie natomiast wersji spiewanych tamtejszych piosenek (nie liczac opa i eda). Poza tym, sciagnalem singielek z openingiem White Album - jeden z najfajniej brzmiacych opow (w stylu efa, z tym, ze wokalistka i seyiuu znana nam z RtV) jakie ostatnio slyszalem, polecam.

http://getfansub.com/wiki/Code_Geass
Tłumaczenie grupy THORA.
Odcinki są kawaii, ważą od ~320 po prawie 500~ mb/sztukę.
Szkoda, że mają tylko do 13 epa.

Xantro 18-01-2009 13:39

@Rayza
Ukryty tekst:

I tak najlepszy był czar "Stun" xD.

@top:
Możecie mnie zlinczować ale nie oglądałem CG. Jak ostatnio miałem już całe ściągniete to musiałem zrobić formata, a teraz jakoś nie chce mi sie nic ściągać xD.

Grocix 18-01-2009 13:44

@Nari
Racja ;) Kiedys sciagne.

@Andreas
Tak, ale np. przy Wolf's Rain sie nie zgadzam, imo swietna seria. W ogole forum tanuki ma dosyc specyficzny... klimat.

Xantro 18-01-2009 13:50

@Gro:
Signed ! Wolf's Rain ma o wiele głębszą fabułe niż tym z Tanuki sie wydaje xD. No ale jak ktoś nawet nie chce 'spróbować' zrozumieć fabuły bo myśli że jest prosta i oczywista no to niestety później takie recenzje pisze :D. Z pewnością jest to seria którą można oglądać nawet kilka razy. Co prawda OVA już tak nie zachwycają, ale cóż zrobić.

Rayza 18-01-2009 13:51

@XANTRO
Ukryty tekst:
ta xD oszołom wroga brakiem 'górnej części zbroi' czar działa tylko na dziewczyny albo kiedy Run rzuciła Bombe co rozpuszczała ubrania xD
KYAAAA~~~
http://img145.imageshack.us/img145/2761/nakedrunct4.jpg

Xantro 18-01-2009 13:53

@Rayza
Ukryty tekst:

Ogólnie z serii fajne Doujiny można by robić :D. Albo dać znaczek 18+ i zrezygnować z chmurek xD. Nie no przesadzam teraz.Tak jak jest, przynajmniej dla mnie, jest dobrze.

@down:
Jak dla mnie, obowiązkowe. No może poza 15-18 i OVA(27-30), ale i je można ścierpieć dla całokształtu anime :D.

Otakuma 18-01-2009 13:56

Jak bardzo warte obejrzenia jest Wolf's rain?

Ostatnio strasznie sie opuściłem w oglądaniu anime. Straciłem motywacje czy coś. Szukam czegoś co naprawdę mnie powali na ziemię, ale ciężko jest znaleźć takie cuś.

Grocix 18-01-2009 13:57

@Xantro
Dokladnie, dlatego do recenzji na tanuki (czy jakichkolwiek recenzji) trzeba podchodzic z olbrzymim dystansem.

@Kuma
WR bedzie ok ;) Imo 5/5, trzeba tylko troche pomyslec nad tym co sie dzieje.

Rayza 18-01-2009 13:58

@xantro
Ukryty tekst:
ta z TLR mozna fajne doujiny zrobić ; D np: hentaiowa wersja Animal cafe : D (Lala vs ta boagata) to jest fajne hentai .

a co myslisz o Siostrach lali? widac ze jedna jest napalona...
http://img205.imageshack.us/img205/1497/44336773ah3.jpg

Xantro 18-01-2009 14:00

@Otakuma:
Jeśli szukasz jedynie akcji, nawalanki i miłości bohaterów na koniec to se odpuść xD. To zdecydowanie nie jest lekkie anime. Na "oryginalnym" końcu (bez OVA) to sie szczerze mówiąc popłakałem. Jedno z bardzo niewielu anime na którym płakałem.
@Rayza
Ukryty tekst:

Ta 2 by mogła problemy sprawiać XD. Ale w scenariuszu hentaia mogłaby być po prostu nieśmiała, i wyszedł by trój\(dowolna liczba) kąt. Nawet Yuri, przecież Riko też można liczyć :D

Otakuma 18-01-2009 14:05

@Xantro
Chyba źle zrozumiałeś "powali mnie na ziemie". Mam na myśli właśnie takie anime które mnie poruszy/zmusi do myślenia/na którym będę płakał, bądź jeśli to komedia, na którym będę sie śmiał do utraty tchu. Czyli coś naprawdę mocnego. Gatunek jest tu mniej ważny, ja tam gustuje we wszystkim.

Grocix 18-01-2009 14:09

@Otakuma
To sciagaj Wolf's Rain. ;)

Ja sie niedlugo zabieram za Karasa.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:17.