![]() |
Blind Orc nie ma wiele z mieczem wspólnego. W żadnym z dzieł na wyspie nie ma o nim mowy, żaden NPC na niego nie reaguje, zaś on sam tylko sprzedaje przedmioty. Kiedyś był badany tekst z Bear Roomu, na który ork reagował inaczej, ale po badaniach doszedłem do wniosku, że to była lista kategorii przedmiotów na sprzedaż. W sensie: lista rodzajów szmelcu, który ork może opylić, np. Miecze, Zbroje itp.
Norma nie ma nic a nic wspólnego ze Spikey'em. Jej sklep zmieniano po update, zaś na żadne opcje dotyczące informacji spoza miasta nie reaguje. Temple - o Cipfriedzie wiemy mało, więc coś w tym może być. Minotaur na skale - zero połączenia. Tutaj można znaleźć informacje dotyczące go. Pozdrawiam. @down 1) Nie pisz postu pod postem. 2) Wiem jak jest po orkowemu "Sword", zaś gdy pytałem się go o nie - nie było żadnej wzmianki o Spikeyu. Wiem, bo kupiłem każdy złom, który mi oferował, a o żadnym nie gadał więcej. I to mi wystarczy. Próbowałem też przeróżnych mutacji z innymi słowami, np z "Pixo" - nic nie dało. |
Okey blind orc moze nie miec nic wspolnego tylko jakiej podstawie uważasz ze nie ma ? Wiesz jak jest spike po orkowemu ?
|
Cytuj:
|
Witam ; ) ponieważ jestem tu nowym użytkownikiem nie chciał bym odrazu zobaczyć teksty na mój temat w stylu "noob" itd ;)
Dziś zacząłem właśnie czytać ten temat i bardzo on mnie zaciekawił ; ) pamiętacie może tą mapke? (o ile to można nazwać mapką lub obrazkiem :P) http://gmk.net.pl/~iwona_myslak/sf.png czemu właśnie miały by być 3 miejsca ; ) i miałby sie utworzyć z tego trójkąt jakiś tam? a może to nie trójkąt lub jak wcześniej mówiono kwadrat, może nawet prostokąt, romb (nie wiem czy akurat dobrze napisałem ;P) i inne takie. Chociaż mi przyszedł pomysł z "X" Gdyby na wcześniej podanej mapie rozrysować równe kreski które by otworzyły z tego "X" to wtedy może by coś wyszło ;) może to 5 miejsc lub 4 i tajemnicza dźwignia w mieście ;) Która mogła by nas teleportować potem na wysepke z tajemniczym dotąd SOF'em ;) Lub może te oto punkty miały by ułożyć jakiś obrazek dający wskazówke ^^ a może trzeba uzbierać jakieś przedmioty oddać je pewnym npc, a oni w zamian dadzą nam kluczyk lub dadzą wskazówke jak go zdobyć lub gdzie się znajduje ;) można by dużo myśleć nad tym.Kombinacji jest wiele ;) Gdyby tak naprawde Sunrise miał SOF'a lub Spike Sworda zrobił by SS'a i pokazał dowód na to że go ma nie mówiąc skąd ma owego SOF'a czy tam Spike Sworda (zresztą to jedno i to samo) ;) Szkoda zresztą że questy u npc zrobione z zagadek (pewne są ale nie pamiętam jakie) wtedy może i było by to uproszczone ale cipsoft mógłby zastosować takie coś jak utrudnienie questu czyli np dodatkowa misja ;) Zresztą tyle questów jest nie rozwiązanych jeszcze ;] i może być też dziesiątki questów o których nie wiemy i nie mamy o nich pojęcia ;) Ostatnio kumpel Kosiorek odnalazł nowego questa.SS powinien być w Zdjęcia>Only Harmonia ;) tylko trzeba poszukać.Zresztą do dziś jest nie wyjaśniony quest z Elvenhair Rope (dobrze napisałem?) i tajemniczą troll lady do której podobno nie da sie dostać ;] Lub dziś kolega mówił mi (wierze że to nie plotka ;)) o queście na Isle Of The King (jak wiadomo Main...) mówimy do NPC: Hi Frigo,Grido (nie pamiętam nazwy, jutro się o to dopytam) brother yes I w ten oto sposób pojawia sie nam kolejny tajemniczy quest ;] Trzeba wejść do jego pokoiku w którym znajduje się klucz i scrool. podobno nie można na nim zabijać monków (nie pamiętam dokładnego miejsca, dopytam się o to i sam się przekonam czy ten quest istnieje czy nie ;p) bo za każde zabicie musimy płacić 1k (na np 20 lvl) bo jeśli nie to coś tam. Dalej są podobno drzwi z czerwoną klamką które da sie otworzyć ale kolega nie poszedł niestety dalej ;) owy nowy quest trzeba zbadać ;] To tylko był przykład questa o którym nawet nie mamy pojęcia że istnieje. Teraz niestety muszę iść ale czekam na odpowiedzi :) i nie chciałbym zobaczyć odp w stylu "spam, noob" więc prosze o wyrozumiałość ;) |
@up
Jeżeli nie chcesz zobaczyć odpowiedzi w stylu "spam,noob" to nie pisz spamu noobie ... ^^. Połowa tekstu jest o niczym (pisanie wywodów a moze to kwadrat a może romb a może elipsa, a może 4 punkty a może 8) a druga o questach na mainie które rozpisane są za długo a tutaj jak wiadomo 100 hu*ów w bok mainowi :D:D:D. [edit] @down Też nie jestem tu po to aby wszczynać kłótnie, nie wyzwałem Cię (to z noobem było ironią ;)). Ale jak sam mówisz - chcesz napisać coś co może zaciekawić graczy na mainie to jest to troszkę spam - zauważ, jest to forum na temat rookgardu. Nie powiem Ci co znajduje się za m-wallami w Ghostlandzie, bo nawet nie wiem gdzie się on znajduje :). Dla tego udzielam się tutaj, nigdzie poza TR nie znajdziesz moich postów. Owszem, możesz udawać fajnego wyjeżdżając mi z nazwami z maina i pokazując jaki to ze mnie newbik nie wiedzący nic o tej grze8o. A co do Mino Maga nie musze go znajdować :P. Ale gdybym umiał się do niego dostać to chętnie bym sie z nim zmierzył (nie sam :]). Co do questów, tak byłbym zadowolony gdyby był jakiś nowy quest. Byłbym też zadowolony gdybyś w następnym poście mógł pisać mniej o questach z maina :D. |
Zresztą tacy jak ty to wszyscy jesteście tacy sami ;] co chce ktoś napisać o czymś co mogło by zaciekawić graczy np na mainie to odrazu noob i spam ;] fajnie że jestem noobem i ciesze sie z tego wiesz ;) ale nie jestem tu po to by sie obrażać na wzajem, wyzywać lub wszczynać kłótnie ;]
I jeśli taki mądry jesteś to może znajdz i zabij mino maga na rooku i wyloć najlepszą broń na rook jak narazie czyli Taurus Mace (atk 30,18 def)(szkoda tylko że broń ta jest dwuręczna ale jak to sie mówi "zawsze coś :D" (Dotego że to pierwsza o ile zostanie ona wylotowana na rooku broń która jest dwuręczna bo wczesniej raczej takiej nie było ^^) albo powiedz mi czemu zniknęła z mapy Tibii Nieistniejąca już dziura z cyklopami na wschód od Mercenary Tower do której potrzebny był klucz nr 3950 lub został usunięty tunel to wyspy (należącej?) do Fibuli a wyspa ów zwie lub zwała się Calcanea na której był pojedyńczy resp GS'a i do wejścia na wyspe potrzebny był klucz lub POI istniał od dawna tylko nikt nie wiedział co tam jest i nie chciał tego zbadać lub może mi powiesz co znajduje sie za tajemniczymi m-wallami w Ghostlandzie i Fortecy Elfów ;] lub wykminisz jak wykonać tajemniczy quest powiązany z językiem beholderów na którym nagrodą (może i tak może i nie o ile quest istnieje) jest Winged Helmet. (kij z tym że to questy (o ile questy) na mainie, ale są nie wyjaśnione i napewno grało by sie o wiele fajniej wiedząc że nie tylko są te nudne,stale te same questy na rooku (jak narazie nie widziałem by zawitał nowy quest na rookgard) i mainie (nowe dodawane tylko dla pacc) ale też nowe questy odkryte przez zwykłych graczy ;] Napewno byś miał wielką ucieche gdyby ktoś ci odkrył nowy quest na rooku bo wiadomo ^^ nowe lub stare very rare rzeczy nie do zdobycia to zawsze coś ;) Zresztą ile to rzeczy i zagadek jeszcze nie zostało wyjaśnionych w Tibii.więc jeszcze dużo pracy czeka by odkryć te zagadki i zdobyć tajemnicze rzeczy ^^ |
Wiem że troszkę spam ale poprostu chciałem dać przykład i dlatego wyjechałem z tymi questami (lub nie questami) z maina ^^ a nie potrzebuje udawać fajnego ^^ bo nie jestem taki jak inni gracze (nie mówię tu o Tobie i o innych z tego tematu itd.) chyba wiesz o jakich graczy mi chodzi.Nie chce ci pokazywać jaki to z Ciebie newbik czy nie newbik bo nie od tego jest forum prawda?:D a jeśli cię uraziłem w jakiś sposób to przepraszam ^^
|
@up
No wszystko wyjaśnione :). Taką rozmowe to ja rozumiem :P Nie czepiając się - double post ^^ hehe . Pozdro :) |
Co do Spike Sword czy tam SoF (i tak to jeden i ten sam sword tylko nazwa zmieniona ;]) to może gdy miecz zniknie przenosi sie on na poziom -6 pod pokojem mino maga (można zobaczyć ten poziom na TibiaEarth).Zobaczcie sami że taki poziom istnieje chociaż jest mały.Może wystarczy znaleść klucz a teleport u mino maga przeniesie nas poziom niżej gdzie będzie leżał na ziemi SoF lub będzie tam skrzynka z nim i teleport który przeniesie nas piętro wyżej czyli powrót ^^.
|
Lub kolejny pomysł.Prawdopodobnie może go dotknąć osoba pokorna i (o ile dobrze pamiętam) skromna.Wiecie co? może to być jednak zmyłka?Może trzeba być taką samą osobą jak ta mała dziewczynka która potem zabijała ludzi.Bo czy osoba pokorna i skromna umiała by zapanować nad "Mieczem Furii"?Raczej ta osoba zamiast być pokorna powinna być potężna by umieć zapanować nad tym Mieczem :P Wogóle ktoś próbował sposobu z white,red skullem? czyli zrookowanie sie mając przy tym white,red skulla (o ile to jest możliwe na rooku) a potem spróbować otworzyć drzwi na mino hell? (Trochę głupi pomyśl, bo nie było by to możliwe na światach no-pvp ale można spróbować)
|
K!@#$% czy wy nie rozumiecie ze cipsoft piszac na znaku ze otrzyma go cierpliwy to chodzilo im o to ze otrzyma go ktos kto gra dalej normalnie i po jakims czasie go sam zdobedzie na kontynecie (obojetnie z questa czy z loota). Kazdy inteligentny by sie domyslil ale widac ciezko tu takich znalesc.
|
Uwazajcie bo znajdziecie i akurat wszyscy rookstayerzy beda szpanowac nowiutkimi spike swordami ;) Proponuje wam ulozyc te punkty w cos takiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Teserakt
moze w srodku bedzie nastepna wskazowka albo SoF zacznie swiecic... |
Cytuj:
No cóż, podobno wysokolevelowi rookstayerzy posiadają SoF'a. Gdybyśmy sę ich popytali... Ale i tak większość z nich już nie gra. ;] Lecz najprawdopodobniej masz rację. Cytuj:
Poziom -6 jest błędem TibiaEarth. Nie można się do niego dostać. |
@UP
Tak podobno hmm podobno hmm no tak podobno posiadają... Podobno to naprawdę dużo rzeczy się dzieje. |
Cytuj:
Pisząc to, nic do tematu nie wniosłeś. Jak dalej będziesz skreślał każdy mit, każde przypuszczenie, każdą historię, bo ktoś napisze "podobno", nigdy nie rozwiążesz tej zagadki. W końcu w tym przypadku niczgo nie jesteśmy pewni. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Mimo to, są teorie, które przestały być już powtarzane np. wspomniany przez Ciebie filmik Shadow Rexa. Ale do tego tematu już nie schodźmy... |
@Shiawase
Jak na razie nie ma nowych teorii... Jak masz jakąś to się z nami nią podziel ;]. Ja osobiście nie wierzę aby ten quest istniał. No bo po co niby nam spike sword na Rooku o.O? Ale życzę Wam powodzenia w odkrywaniu tajemnic ;] |
Cytuj:
Nowej teorii nie mam, lecz wielu teorii nikt jeszcze nie sprawdził... ;] |
Cytuj:
@up Mylisz się. Nie znam teorii, która nie zostałaby sprawdzona. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:57. |