Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Vego 28-01-2005 19:56

Ale sie temat zrobił długi.....
Trzeba podciągnąć do 100 stron hehehe

Dla knighta:

Ja skilluje 50/50 do 10 lvl na trollach, a potem można już iśc na dwarfy, roty, i po jednym albo dwóch soliderach. Skillować na dwarfach do 20 lvl skile 65/65. Od treningu będziemy już prawdopodobnie żygać, ale można tak na 22 lvl iśc na dragona. Hmmmmm ja miałem wtedy 4 mlvl, ale kolega high lvl dawał mana fluidy, więc nie wiem jak z wami. Aha zapomniałem, na 10 lvl trza kniecznie mieć Scale armor(można z łatwiutkiego questa, Thais), Brass legs, Sworda nie wiem jak tam, ja kupiłem Broad Sworda za 250 gp i było super, Dwarven shield i solider, dark helmet. Dalej nie wiem, duże rozbieżności będą.

P.S Co doradzacie? Swordy, Axe czy Cluby? (knajt)

Ja ide w swordy bo jak będe blokerem to doskonały bright sword, do expienia również doskonały Giant Sword (D lance odpada mały def) i po anihilatorze SoV, 2 gorszy atak od Stoneccuter Axe, ale wspaniały def. o 5 większy.

Nara

Vego 28-01-2005 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walu 2
Mam knighta 13 lv skille 42/36 eq soldier helmet,scale armor,brass legsy,dark shield,spike sword GDZIE EXPIĆ najlepiej blisko thais :P

Ja najlepiej proponowałbym na około 2-3 dni przenieś się do kazz, tam expić w kopalniach na rotach, dwarfach, i koniecznie poćwicz skille na 50/50 wtedy po jednym soliderze.

StoProcentsynu 28-01-2005 20:22

Gdzie mam expic

Gdzie mam expic druidem na 28 lvl`u i 45 mlvlu czy bylbym w stanie solowac dragona bądź GS`a? jeśli tak czy walić je z HMMow czy kupic SDeki i ile mniej więcej będzie potrzeba bi UH moje itemki to knight armor plate legs dragon shield warrior helmet i dragon hammer z gory dzięki

Vego 28-01-2005 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez StoProcentsynu
Gdzie mam expic druidem na 28 lvl`u i 45 mlvlu czy bylbym w stanie solowac dragona bądź GS`a? jeśli tak czy walić je z HMMow czy kupic SDeki i ile mniej więcej będzie potrzeba bi UH moje itemki to knight armor plate legs dragon shield warrior helmet i dragon hammer z gory dzięki

Do GS nie waż sie podchodzić, najwyżej możesz huntnąć z blokerem (nie wiem jaki lvl). Z dobrym blokerem poradzicie sobie, ale ty sam na GS masz małe szanse. Dopadnie cie skurbyczyk i zje :) Ale jak SD to może będziesz walczyć, ale UH pójdzie że szkoda gadać. A poza tym będzie to kompletnie nieopłacalne.

Dragona..... spox, na tym Mlvl to wal z hmm (żeby się opłacało), loot niezły, ale miej przy sobie uh-eki. Możesz zabić od czasu do czasu (dragona) ale nie expić!!!

Vego 28-01-2005 21:26

Pytajcie pytajcie Vego wszystko wie 8o

Zielevitz 28-01-2005 21:29

dpbra mądralo - 61/61 knight plate legs, plate armor, steel helmet, spike sword i dragon shield - gdzie expić (żeby jeszcze kasa leciała - nie mów o soldierach bo żygam nimi już;p)

Vego 28-01-2005 21:35

Czy moge blokować Demona na 67 lvl??? Byłoby spox, ale reszta grupy to kaszanka, o ile można nazwać to grupą :) 2 Palladyni lvl 48 i 51. aha mój shielding 84. Tarcza Demon, Zbroja Dagon scale mail legsy knight i hełm Royal.

Vego 28-01-2005 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zielevitz
dpbra mądralo - 61/61 knight plate legs, plate armor, steel helmet, spike sword i dragon shield - gdzie expić (żeby jeszcze kasa leciała - nie mów o soldierach bo żygam nimi już;p)

Jaki lvl? Szybko bo czekam.

Xeltix 28-01-2005 23:11

vego od ktorego lvl i x/x skille chodzic na beholdera ? jestem palem i czy brac kusze ?

StoProcentsynu 28-01-2005 23:27

...

Vega mam jeszcze jedno pytanie
czy gdybym utrzymywal dystans z GSem walil go z SD i przy tym z burst arrows mialbym szanse? nie chodzi mi tu o masowe zabijanie GS chodzi mi o jedna sztuke tak dla satysfakcji :]

Tibiańczyk 29-01-2005 00:02

@up
No niewiem tak na 40% moze przezyjesz.Utani gran hur + Time Ring + BoH, przy czym ciągłe sdowanie i nawalanie burstkami, możesz ewentualnie kombinowac cos z magic wallami, choc lepsza metoda to "gora sd dol" na respie gsa przy blood herb quescie.
@Vego about Demon
No myśle że dasz rade choć nigdy nie waliłem demona jednak slyszalem ze z shieldem 80 knigci juz blokowali przy dobrych zdolnosciach PvP (uhanie sie). Demon wali 1000 comba a ty masz 1070 hp wiec paladyni powinni szybko uporac sie z demonkiem.

patrikoz 29-01-2005 00:12

Cytuj:

czy gdybym utrzymywal dystans z GSem walil go z SD i przy tym z burst arrows mialbym szanse? nie chodzi mi tu o masowe zabijanie GS chodzi mi o jedna sztuke tak dla satysfakcji :]

wszystko zalezy od farta - jesli rzuci Haste moze Cie zlapac - uwazaj tez na trucizne, i droge, zebys nie wpadl na inne potwory albo do slepej uliczki :P

Zielevitz 29-01-2005 06:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vego
Jaki lvl? Szybko bo czekam.

15 ;p a mlvl 4 za godzine

Witifi 29-01-2005 06:54

teoretycznie da sie z bohami utani gran hur i time ringiem uciec przed gs ale w mraktyce jest to marna szansa dlatego ze w polsce niema neta gdzie niema lagów

Vego 29-01-2005 08:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeltix
vego od ktorego lvl i x/x skille chodzic na beholdera ? jestem palem i czy brac kusze ?

Nigdy nie byłem paladynem, ale solowałem pojedyńczy resp beholdera (kazz) na 14 lvl. Problem w tym że było to przed uptade. Teraz to trzeba mieć tak 20+ lvl i (na wszelki wypadek UH ). Nie polecam ci respu koło kazz, bo jest tam mało miejsca dla paladynów a do tego beholder jeszcze szkielety przywołuje. W twoim podpisie czytam, że używasz już kuszy na 12 lvl. Żeby używać kuszy trzeba mieć duże skille. Nie wiem jakie palem nie gram, tyle wiem od kolegów.

Vego 29-01-2005 08:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zielevitz

Na 15 lvl to niestety tylko Solidery. No cóż, taki lvl. Spróbuj też po jednym na klate Minotaur Guard. Niezły exp i loot. Tylko wybierz dobry resp. A na 20+ Dwarf Guardy ( po jednym). Jak chcesz żeby kasa leciała to sporadyczie używaj UH. Jak masz prawie czerwone życie to siadnij na uboczu i zjadaj rybki :)

Mlody Kojot 29-01-2005 08:20

Ostatnio bylem na dragonie, ale troche UHow na niego poszlo i zrozumialem, ze jest to nieoplacalne. Gdzie na tym levelu i przy tych skillach [patrz - podpis] moge huntowac przy minimalnym nakladzie UH? ;)

Vego 29-01-2005 08:26

Cytuj:

Vego a nie Vega.

GDYBYŚ utrzymywał dystans to teroetycznie rozwaliłbyś go na 10 lvl :)
Teraz na poważnie. Z SD i burst arrows..... niezłe combo, ale pytanie masz PACC??? Jak tak to utani gran hur (chyba tak sie pisze) i na 55-65% wygrasz.
Ale jak spanikujesz to nie ma rady. Musisz maksymalnie się skupić na klikaniu na te głupie runy 8o

Vego 29-01-2005 08:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mlody Kojot
Ostatnio bylem na dragonie, ale troche UHow na niego poszlo i zrozumialem, ze jest to nieoplacalne. Gdzie na tym levelu i przy tych skillach [patrz - podpis] moge huntowac przy minimalnym nakladzie UH? ;)

Na guardy za wcześnie, możesz po jednym Mino guardzie brać. Tak jak gdzieś to powieziałem, zamiast UH to bierz rybki i jedz :) Na tym lvl to ciągle powtarzam: kopalnie w kazz. Solidery, dwarfy i roty. Co poradzić, taki lvl choć Mino Guard to niezły exp (160 chyba), ale uważaj na archerów, a mino guarda 1 albo 2 na klate :)

Mlody Kojot 29-01-2005 08:38

Dzieki za odpowiedz. Postanowilem, aby wybrac sie na cyclopy i nabic w koncu ten 20 level, bo na guardy jest za wczesnie (moze od 70/70 sprobuje sie z nimi pobawic). ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:53.