Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Pogawędki o fake'ach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192045)

Pacz_knight 08-04-2009 16:57

Szczerze? To mala tajemnica, ale mozna sie domyslec ze tak, robie maly projekcik ;)
Jedynie niewiem czy go wypuscic po jego skonczeniu, bo dzial umarl chyba na dobre...

Memlaq 08-04-2009 17:13

Cytuj:

Czy w obecnej chwili tworzycie jakiś Fake, robicie projekt czy może wena was opuściła?
Mi ostatni taka jakaś fabułka wpadła do głowy i się zastanawiam czy jej nie zrealizować chociażby w formie fake'a. Wymagało by to trochę ćwiczeń, a historyjka jest dość słaba, więc nie wiem czy warto.

Cytuj:

Jedynie niewiem czy go wypuscic po jego skonczeniu, bo dzial umarl chyba na dobre...
Ja na twoim miejscu bym wypuścił, wtedy dział może "ożyje".

Albertus 08-04-2009 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rase (Post 2420893)
Teraz zmienie temat i powiem moje zdanie na temat OTS me.
Dlaczego jest on nielegalny? Przecież nie hościmy, stawiamy nowego ots tylko robimy otoczenie. Co w tym złego? Tylko dlatego że jest łatwiej? Przecież większość z Was używa sprite edytora który też jest nielegalny ponieważ ingeruje w klienta tibii. Tak samo FFC który też jest niejako taki nielegalny gdyż cipy nie pozwolili używać czcionki.

naprawde FFC jest nielegalny? mozna za to bana dostac w rl?

Kuban 08-04-2009 17:33

@up Też się zdziwiłem... ale czy Cipsoft zrobi coś więcej w tej sprawie? Szczerze wątpię:)

Herbi_Oxyna 08-04-2009 17:38

Cytuj:

Czy w obecnej chwili tworzycie jakiś Fake, robicie projekt czy może wena was opuściła?
Sam nie wiem. Robiłem Łowcę z Mroku, ale potrzebuję wiele nowych grafik, a, że nikt ci ich tak szybko nie zrobi, a sam mam wiele do nauki w dziedzinie tworzenia pixelartów, mam przerwę na naukę rysowania.

X-Zero 08-04-2009 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2517164)
naprawde FFC jest nielegalny? mozna za to bana dostac w rl?

Gorzej, fake'i są nielegalne! Brat siostry córki wujka mojej mamy prawie za to poszedł do więzienia!
Tak jak już napisałem:
Cytuj:

Która jest [czcionka] w niejednym programie graficznym.
Cytuj:

Przecież większość z Was używa sprite edytora który też jest nielegalny ponieważ ingeruje w klienta tibii.
Z tego co wiem klienta nie wolno edytować i wykorzystywać jako oddzielną "grę", a SE do wyszukiwania grafik marnie ingeruje w tipię...
@edit:
Zresztą są takie rzeczy, których nie da się udowodnić... No i to jest jedna z takich rzeczy - jak udowodnić czy ktoś wziął to z SE, czy wyciął z Tibii pixel po pixelu?...
@edit:
Może inaczej...
Jeśli FFC jest nielegalny - to fake'i też.
W ogóle wszystkie te programy są legalne -.-"

Tyle że, OTS:ME jest chyba bardziej ułatwianiem sobie pracy, niż tworzenie czcionki xd

Albertus 08-04-2009 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X-Zero (Post 2517188)
Gorzej, fake'i są nielegalne! Brat siostry córki wujka mojej mamy prawie za to poszedł do więzienia!
Tak jak już napisałem:

e tam wiezienie to nic przy banie, jak pomyśle o banie to aż mnie skręca ;/

GargoinX 08-04-2009 21:29

Ja mam fabułę gotowca już od jakiegoś miesiąca, ale nie mam weny do fake'ów i nie mogę się przełamać. Pacz trochę mnie natchnął i robię sobie pixel arty i kto wie... może przed wakacjami ruszę z produkcją fake'a. : P

Shivek 09-04-2009 07:34

Szifek robi z13.
Sklejka mnie wnerwia...
Co i rusz muszę poprawiać.
A tak btw, czy grafika GM'a się zmieniła?

Glannath 28-07-2009 20:35

Stwierdziłem, że warto odswieżyć ten temat. A przy okazji spytać o lekki przestój w "Fake'ach". Nie wiem, czy jest to związane z wakacjami, ale zauważyliście, że czasami nikt się nie odzywa nawet przez dwa dni? To dziwne, kiedyś czegoś takiego nie spotykałem. I cały czas się zastanawiam, dlaczego tak jest?

Arashel 28-07-2009 21:43

Ten dział tak ma...
Raz jest na nim nieco ludu i coś się dzieje a czasem jest tak że nikt od dwóch dni nie pisze.
A poza tym z tego co wiem to wakacje zawsze tu takie były...

Mi się na ten przykład nie chce komentować bo nie mam niczego, tylko twój fejk ostatnio jest, swojego nie robię bo mi się nie chcę...

Drakon 28-07-2009 22:48

2 dni to jeszcze nic, bywały wakacje że tu się nikt tygodniami nie odzywał :P
Z resztą jak patrze na wynalazki niektórych użyszkodników to mi się wszystkiego odechciewa, a co tu mówić o pisaniu.

GargoinX 01-08-2009 15:44

Oby tylko coś ruszyło po wakacjach. W czasach kiedy przyszedłem do tego działu panował tu wręcz spam, a ostatnio marnie tutaj z nowymi postami. Ale jak już ktoś kiedyś wspomniał - stara ekipa od fake'ów odchodzi, a przychodzą następne pokolenia, więc pozostaje liczyć, że te "pokolenia" szybko tu dotrą.

Mr.Pszczola 01-08-2009 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GargoinX (Post 2613115)
Ale jak już ktoś kiedyś wspomniał - stara ekipa od fake'ów odchodzi, a przychodzą następne pokolenia, więc pozostaje liczyć, że te "pokolenia" szybko tu dotrą.

Ja już jestem, tylko nikt mnie nie zauważył.

Pacz_knight 01-08-2009 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GargoinX (Post 2613115)
Ale jak już ktoś kiedyś wspomniał - stara ekipa od fake'ów odchodzi, a przychodzą następne pokolenia, więc pozostaje liczyć, że te "pokolenia" szybko tu dotrą.

Gdzie tam! Kto odchodzi!? Ja zostaje na stale i nigdzie sie nie ruszam. To ze ostatnio malo mnie bylo slychac, to tylko wina tego ze nikt nie wstawia fake'ow i nie ma nic komentowac...

A teraz tak na powaznie... Taaa, stara druzyna fejkowcow odchodzi w zapomniane tak jak ten dzial. Przykre, ale prawdziwe...

Drakon 02-08-2009 13:33

Tak jak cała strona, powoli ale jednak :P

DracoR 02-08-2009 21:06

Też zauważyłem, że ta strona jakoś tak "wolno" działa :P
No cóż... Nie poradzimy nic na to, że stare pokolenie odchodzi. Nikt już nie ma czasu ani chęci (po naoglądaniu się marnych fake'ów) robienie czegoś nowego, albo kontynuowania startych. Ja już nie mam chęci na tworzenie fake'ów. Nie kręci już mnie to. Chociaż gdybym miał grafiki z ostatniego fake'a to bym go dokończył :(

Glannath 15-08-2009 22:17

Lista "zasłużonych" została w końcu usunięta, ale pomyślałem, że takie cuś, do czego linka dał Drakon w tamtym temacie, to całkiem dobry pomysł. Nie sądzicie, że warto sporządzić listę fake'ów "must-see" dla nowych ludzi?

Nowi mogliby zobaczyć, jak fake'i wyglądają dzisiaj, jak wyglądały kiedyś, co się zmieniło itp. Poza tym mieliby z czego czerpać wzorce, czy inspirację. Bo przecież stare fake'i niejednokrotnie miały o wiele lepszą fabułę, niż obecne.
Z tym, że wybór tych fake'ów, mógłby zostać przeprowadzony na dwa sposoby:

a) grupa doświadczonych fake'owców je wybiera (pytanie brzmi, kim są doświadczeni fake'owcy?)

b) robi się sondę ze znanymi fake'ami i w bardziej demokratycznej drodze wybierane są te najlepsze

Trochę czasu by to wszystko zajęło, ale jeśli odpowiednio się za to zabrać, to można stworzyć naprawdę przydatną rzec. No więc? : P

Oerciak 15-08-2009 22:26

Ja już to robię, bez obaw : ).

Maniak69 16-08-2009 11:41

Co sądzicie o Arsenałach fake'owych?

Imo, korzystanie z czegoś takiego to idiotyzm. Niczego się nie uczymy, nie wklejamy, nie szukamy wymarzonego spirt'u w noxituu, ani nawet go nie tworzymy - po prostu ściągamy... i jest. Ja, jak zaczynałem robić fake'i, nie miałem nawet noxtituu, a wszystkiego szukało się poprzez rozpakowywanie wszystkich obrazków ( 30x30 ) w jednym folderze :).

A wy co o tym sądzicie?

A takie must-see, już istnieje - ba, nawet sam stworzyłem taką listę! Poszukajcie sobie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:30.