Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki... Chcesz zapalic, wrzucic groszka? WEJDZ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198124)

Cacuss 10-01-2009 23:40

Pan Bodek?
Trochę go nie pojmuję. Mówi, że koleś po dragach na zawsze jest zielonym ogórem, a sam brał i mówi, że jest mądry. A kore jeździ, że robi tak samo, tylko mówi na odwrót. Tak samo jest wiarygodny jak ona?

Btw. Ktoś zapuszczał ostatnio linkiem do jakiegoś niezależnego raportu o marihuanie. I wyszło, że nie taka zła. Ale Bodek jest mądrzejszy od naukowców?

P.S. To tylko ja mam takie schizy czy komuś też to przyszło do głowy? Bolduś tak na prawdę mógłby być na usługach mafii, bo dzięki takim ludziom narkotyki nigdy nie będą legalne, a mafia zawsze będzie miała dochody, inaczej odpadł by im wielkie biznes. Przynajmniej ja bym tak robił na miejscu mafiozów.

Nie chciałem tak na Bodka wjeżdżać, bo ma dużo racji. Amfa, dragi ryją beret, itd. Ale nawyzywał mary jane.

Lechista 11-01-2009 10:53

Jeśli sądzicie, że Marihuana jest nie szkodliwa to zapraszam do lektury:
http://zielonemity.republika.pl/mity.html
Wszystkie inne strony były podawane przez zwolenników marihuany, to jest strona przeciwników.
A co do legalizacji marihuany to jakby była legalna, byłaby tania, sprzedawaliby ją ludzie w sklepach i uzależnilibyście się od niej tak samo jak od alko, papierosów. Przed egzaminem palilibyście sobie 2 marihuany żeby się rozlużnic, na przystanku, w autobusie, na przerwie w szkole/pracy..

Cytuj:

THC zmienia świadomość. Wprowadza Cię w stan nie mający wiele wspólnego z rzeczywistością. Przy regularnym paleniu - silnie uzależnia psychicznie (powoduje przymus powtórnego zapalenia po jakimś czasie). Trudno jest przyjąć te prawdy, kiedy się nie dostrzega negatywnych skutków palenia. Łatwiej jest wierzyć, że narkoman to wychudzony wrak ludzki ze strzykawką w dłoni.

Marihuana jest narkotykiem - a jej niebezpieczeństwo wynika z popularności i aury niewinności.

Przeczytaj też mit: ''Marihuana nie uzależnia''.
Ktoś mi kiedys mówił, że marihuana nie uzależnia fizycznie ani psychicznie. Z tego można wywnioskować, że uzależnia tylko psychicznie

Emcess 11-01-2009 11:44

moze fizycznie (chce Ci sie zajarac) ale psychicznie (jakies drgawki czy cos) to nie : )

Hadugg 11-01-2009 11:46

Rastafarianie hodują i palą ganje w celach medycznych, ale to co dostajecie od dilera to squn, tak jak mówił Bodek.

Lechista 11-01-2009 13:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2417684)
moze fizycznie (chce Ci sie zajarac) ale psychicznie (jakies drgawki czy cos) to nie : )

Chyba odwrotnie, fizyczne pod względem drgawek, padaczki itd nie masz, ale psychicznie to: Schizy, chęć palenie więcej..

Litawor 11-01-2009 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2417634)

Z tej strony:
"Palenie marihuany przez młodego człowieka to takie wagary od nauki dźwigania ciężarów codzienności. Opuszczone lekcje bardzo trudno jest potem nadrobić."
Takie teksty są niesamowicie śmieszne :) Ale ogólnie to sporo jest racji w tym, co tam piszą. Tylko mają tendencję do wyolbrzmiania pewnych faktów i stosowania śmiesznej, moralizatorskiej retoryki. Poza tym autorzy nie wiedzą wcale o narkotykach więcej niż ich przeciętny użytkownik i nie są żadnymi specjalistami, co widać po takich fragmentach jak: "[...] zwłaszcza po spopularyzowaniu browna (syntetycznej heroiny do palenia)." Nie ma czegoś takiego jak "syntetyczna heroina", heroina zawsze jest substancją półsyntetyczną, pochodną morfiny. A brown to po prostu zwykła heroina.

Cytuj:

A co do legalizacji marihuany to jakby była legalna, byłaby tania, sprzedawaliby ją ludzie w sklepach i uzależnilibyście się od niej tak samo jak od alko, papierosów. Przed egzaminem palilibyście sobie 2 marihuany żeby się rozlużnic, na przystanku, w autobusie, na przerwie w szkole/pracy..
Ani marihuana, ani alkohol nie uzależniają nawet w najmniejszym stopniu tak jak papierosy, to jest zupełnie inna liga. Marihuana oczywiście może uzależniać psychicznie, ale nie jest to wcale częste zjawisko wśród osób po nią sięgających. Do wszelakich problemów natury psychicznej może prowadzić bardzo wiele czynników, marihuana jest po prostu jednym z nich. A to drugie zdanie, o paleniu "2 marihuan", cokolwiek by to miało znaczyć, pokazuje znowu, że ty nie masz pojęcia, jak działa ta substancja. Że nie znasz raczej nikogo, kto ją pali, a jeśli tak, to tylko na zasadzie "ten a tamten pali", ale nigdy z nim o tym nie rozmawiałeś.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hadugg (Post 2417687)
Rastafarianie hodują i palą ganje w celach medycznych, ale to co dostajecie od dilera to squn, tak jak mówił Bodek.

A co to niby jest ten mityczny "squn", o którym to wszyscy mówią?

Ze'To 11-01-2009 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2417634)
Wszystkie inne strony były podawane przez zwolenników marihuany, to jest strona przeciwników.

Ktoś mi kiedys mówił, że marihuana nie uzależnia fizycznie ani psychicznie. Z tego można wywnioskować, że uzależnia tylko psychicznie

to da się zapalić 2 marihuany ? :o jakich tu się można rzeczy dowiedzieć

@Lechista
nie kompromituj się proszę ;f

Upierz 11-01-2009 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez herlitz (Post 2416514)
Rzeczy naturalne raczej nie szkodzą, bo jak?

Słyszałeś kiedyś o koksie albo bieluniu?

Lechista 11-01-2009 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2418156)
to da się zapalić 2 marihuany ? :o jakich tu się można rzeczy dowiedzieć

jedną po drugiej
@Down
Skoro jestem przeciwnikiem to chyba normalne, że nie paliłem no nie??
Narkomani jedni :>

Lord_Piterek 12-01-2009 14:50

@up

hahah jedna po drugiej, widac ze nawet nie wiesz o czym tu dyskutujesz :S

(jak mozna zapalic marihuane jedna po drugiej? moze 2 blanty pod rzad? 0_o)

Kikuslav 12-01-2009 16:44

40 minutowa ejakulacja i dwie marihuany x))

@topic

tak jak to powiedział Titus z Acid Drinkers "Narkotyki są dla ludzi ale tych z wyobraźnią"

spider-bialystok 12-01-2009 16:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2418736)
jedną po drugiej
@Down
Skoro jestem przeciwnikiem to chyba normalne, że nie paliłem no nie??
Narkomani jedni :>

W takim razie nie wypowiadaj sie na tematy, o ktorych nie masz zadnego pojecia.

Lechista 12-01-2009 17:22

Ludzie uspokójcie się, skąd u was tyle agresji??
@Up
Masz rację, nie mam pojęcie z własnych doświadczeń jak się człowiek czuje, ale wiem mniej więcej z opowiadać kolegów i tego co wyczytam w necie.
Może powiedz spider co sądzisz o tej stronie która podałem??

spider-bialystok 12-01-2009 19:57

Nie zamierzam nikogo zachecac do brania, nie chce mi sie dyskutowac na temat szkodliwosci, bo narkotykow nie mozna traktowac jako jednej calosci.

Prohibicja narkotykowa jest zamordyzmem, bo kazdy czlowiek ma prawo decydowac co bedzie ladowal do wlasnego organizmu. Koniec kropka.

Piotrek Marycha 12-01-2009 23:04

oh noe! znowu zamordyzm!! kiedy my sie z niego wyzwolimy?!

Evil Maul 14-01-2009 13:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kikuslav (Post 2419216)
40 minutowa ejakulacja i dwie marihuany x))

@topic

tak jak to powiedział Titus z Acid Drinkers "Narkotyki są dla ludzi ale tych z wyobraźnią"

Popieram ;) dodam jeszcze że dla ludzi mądrych nie dla Elo joł ziomusiów z gimnazjum co podniecają się że są pseudo-czarnuchami z brooklynu i jarają lolki

Erhion 14-01-2009 13:53

Cytuj:

Moja wyobraźnia podsuwa mi obraz zaćpanego debila pod mostem.

Nie dzięki.

Down:

A stereotypy mają to do siebie, że mówią prawde.

Litawor 14-01-2009 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2421394)
Moja wyobraźnia podsuwa mi obraz zaćpanego debila pod mostem.

To tylko pokazuje, jakie stereotypowe jest twoje myślenie.

(zapewniam cię, że narkotyki wszelkiego rodzaju biorą ludzie o bardzo dobrym statusie społecznym, których tacy jak ty by nigdy o to nie podejrzewali)

Lechista 14-01-2009 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2419600)
Nie zamierzam nikogo zachecac do brania, nie chce mi sie dyskutowac na temat szkodliwosci, bo narkotykow nie mozna traktowac jako jednej calosci.

Prohibicja narkotykowa jest zamordyzmem, bo kazdy czlowiek ma prawo decydowac co bedzie ladowal do wlasnego organizmu. Koniec kropka.

A później kogoś zabijesz na ulicy bo będzie ci się wydawało, że to była tylko myszka miki

Litawor 14-01-2009 17:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2421717)
A później kogoś zabijesz na ulicy bo będzie ci się wydawało, że to była tylko myszka miki

I co jeszcze wymyślisz?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:33.