Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Skąd nienawiść do policji? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219301)

MasterofPuppets 31-08-2009 17:44

Znajdz mi słowa " nie wiesz to się nie wypowiadaj" to wtedy porozmawiamy ;)

Luka$ek 31-08-2009 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2638526)
Odpowiedzialność zbiorowa, mówi ci to coś? W najwcześniejszych klasach podstawówki zachodzi już takie zjawisko, i nikt się nie skarży.

Hah,widziałem jak brat dostał od troszkę większego policjanta parę razy pałą po piszczelach zwijał się z bólu leżał i się zwijał a s*****el mu jeszcze gazem pieprzowym dał po gembie i to jest odpowiedzialność zbiorowa i to jest dobra policja GZ.

CytrynowySorbet 31-08-2009 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$ek (Post 2638838)
Hah,widziałem jak brat dostał od troszkę większego policjanta parę razy pałą po piszczelach zwijał się z bólu leżał i się zwijał a s*****el mu jeszcze gazem pieprzowym dał po gembie i to jest odpowiedzialność zbiorowa i to jest dobra policja GZ.

Widocznie był w towarzystwie, w którym być nie powinien. Następnym razem tego nie zrobi. Wiem, bezduszny jestem, ale skąd policjant ma wiedzieć, czy dana osoba zaraz się na niego nie rzuci?

Parys 31-08-2009 22:28

@CytrynowySorbet
Dobry jesteś. (-; Jakbyś stał w tłumie 300osób, dymiłoby 5, a Ciebie by spałowali to też byś tak mówił?

Gierubesoen 31-08-2009 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2638926)
Dobry jesteś. (-; Jakbyś stał w tłumie 300osób, dymiłoby 5, a Ciebie by spałowali to też byś tak mówił?

Nie, on nie buja się z takim plebsem więc nie ma mowy o tym!

CytrynowySorbet 31-08-2009 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2638933)
Nie, on nie buja się z takim plebsem więc nie ma mowy o tym!

JP na 100%! (jestem pewien na 100% jak coś).

Spójrzmy na to realistycznie: czy znacie choć jeden przypadek, gdzie w grupie 300 osób tylko 5 jest agresywnych, a policjanci biją każdego?

Parys 31-08-2009 23:07

Znam! Biło się ok 20 osób, a zatrzymano 751 (-:

Liper 31-08-2009 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2638951)
Spójrzmy na to realistycznie: czy znacie choć jeden przypadek, gdzie w grupie 300 osób tylko 5 jest agresywnych, a policjanci biją każdego?

znam kilka, osób było grubo ponad 300 ;)

@up
yo

Seeleesee1992 31-08-2009 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2638982)
Znam! Biło się ok 20 osób, a zatrzymano 751 (-:

Znam za to dużo więcej przypadków, gdzie w rozbojach uczestniczyło po 20 osób, a zatrzymano tylko 5 i reszta tego dziadostwa łazi po miastach… Polskie prawo _/

@down
Ajjj nie chodziło mi że nie wyłapali tych 20, tylko o to że w więzieniach wylądowało 5 z tych 20 debili ;P

Gierubesoen 31-08-2009 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2638999)
a zatrzymano tylko 5 i reszta tego dziadostwa łazi po miastach… Polskie prawo _/

Znaczy, że to wina prawa, że te oszołomy w mundurach nie potrafią wyłapywać prowodyrów?

Zresztą, 10-ciu zacznie dymić, białe kaski zaczną pałować i gazować 30-stu, a w obronie braci po szalu stanie stu i tak to się napędza.

CytrynowySorbet 31-08-2009 23:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2639005)
Znaczy, że to wina prawa, że te oszołomy w mundurach nie potrafią wyłapywać prowodyrów?

Zresztą, 10-ciu zacznie dymić, białe kaski zaczną pałować i gazować 30-stu, a w obronie braci po szalu stanie stu i tak to się napędza.

Tiaa, lepiej czekać aż dostaniesz sam. Już to widzę:

Policjant sobie stoi, "cześć chłopcy, ładna pogoda", dostanie jakąś cegłą po łbie, "oj chłopcy, tak nie wolno" i dopiero ma iść?

A ci którzy dotychczas nie byli agresywni, staliby i patrzyli? "O patrzcie jak się fajnie biją, Franek kończy szybko, zaraz autobus!"

Nie rozumiem co to za problem po prostu odejść od osób, które są agresywne. Ale nie, lepiej stać obok i prowokować, a policjant ma się zastanawiać czy to go w końcu je*niesz czy nie.

Gierubesoen 31-08-2009 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2639010)
Nie rozumiem co to za problem po prostu odejść od osób, które są agresywne.

"Sorry kolego, długo się znamy, łączy nas kibicowska więź, ale nie chcę mieć problemów z policją, żegnaj bracie po szalu i baw się dobrze" :cup:

Seeleesee1992 31-08-2009 23:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2639025)
"Sorry kolego, długo się znamy, łączy nas kibicowska więź, ale nie chcę mieć problemów z policją, żegnaj bracie po szalu i baw się dobrze" :cup:

Oczywiście lepiej wdać się w bójkę i później gadać jaka to policja jest zła i niedobra, bo „ja tylko stałem z boku i pomagałem koledze, a policjant mi za*ierdolił pałą!” [Przy okazji 10+ respektu u „braci po szalu”]. -.-

Duch Niespokojny 31-08-2009 23:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2638710)
Ohh właśnie że jest, tylko na dłuższą metę. Oczywiście osobom, które nic nie zrobiły, na pewno się to nie spodoba, ale nasze "kwiatuszki" które sobie narozrabiały zostają tak jakby wydalone z grupy. No chyba że wolisz więcej razy być osądzanym za nic.

I tak oczyszcza się grupy normalnych ludzi z degeneratów. Oczywiście nie w każdym przypadku odpowiedzialność zbiorowa jest ok, ale w tym, przynajmniej tak mi się wydaje, jest.

To znaczy tylko, że jest skuteczna. Ale wciąż jest głupotą.

Gierubesoen 31-08-2009 23:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2639040)
Oczywiście lepiej wdać się w bójkę i później gadać jaka to policja jest zła i niedobra, bo „ja tylko stałem z boku i pomagałem koledze, a policjant mi za*ierdolił pałą!” [Przy okazji 10+ respektu u „braci po szalu”]. -.-

No widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia- dla jednego wdawanie się w bójkę, dla drugiego stawanie po stronie kolegi. I nie chodzi tu o żaden respekt, po prostu wiem, że on by zrobił to samo na moim miejscu.

sphinx123 31-08-2009 23:59

To przecież bardzo proste, wyłapać te 5 agresywnych osób z tłumu 300. Przecież policjanci to czarodzieje.

@down

Bez kitu </3

Seeleesee1992 01-09-2009 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2639051)
dla jednego wdawanie się w bójkę, dla drugiego stawanie po stronie kolegi.

Jak ja się cieszę, że nie mam kolegów dla których musiałbym się wdawać w bójki z policjantami oO

Argen 01-09-2009 00:03

Cytuj:

No widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia- dla jednego wdawanie się w bójkę, dla drugiego stawanie po stronie kolegi. I nie chodzi tu o żaden respekt, po prostu wiem, że on by zrobił to samo na moim miejscu.

Bo dobre chłopaki reprezenują JP. Firma JP ogień JP!
Jak "stajesz po stronie kolegi", który bije się z policją, to znaczy, że bieżesz czynny udział w bójce i nie płacz, że pałują _/

MasterofPuppets 01-09-2009 00:05

Cytuj:

"Idę za nimi, bo oni idą za mną, wiesz jak to się nazywa? To lojalność ;)"

I tyle w tym temacie. Policja jest różna, ale niestety styczność jaką mają zwykłe chłopaki z osiedla to tylko prewencja, a jak wiadomo tam pracują idioci po skończonym gimnazjum ;)

Liper 01-09-2009 00:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2639040)

widzę że prawo ważniejsze od przyjaźni, jesteś nikim ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:07.