Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Nowa wojna? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55319)

kruchy 29-12-2005 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dyzio-1993
a nie mowilem ze wanted wygra bo cors wkoncu bedzie z innymi wanted i kto ma zawsze racje ja! :)

Jak byl bys na bierzaco wiedzialbys ze Cors nie jest juz w Wanted tylko w DoFie~ :baby:

Jinikao 30-12-2005 02:23

@Nosso Czemu Cors nie jest juz w SF tylko przeszedl do Wanted, a teraz podobno do kolejnej gildi??

Cors Ent 30-12-2005 11:44

HrHr zostawcie spekulacje i domysły bo generalnie ani jedna nie jest zgodna z prawda

co ma byc to bedzie ;)

dyzio-1993 30-12-2005 12:39

lol tylko ze bez corsa i innych sf niema juz jak mialo takiej przewagi liczebnej a sf wlasnie dzieki niejmialo przewage a nawet jesli cors jest w dofie to i tak ise liczy ze nie ma go w sf

PiXik 30-12-2005 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cors Ent
HrHr zostawcie spekulacje i domysły bo generalnie ani jedna nie jest zgodna z prawda

co ma byc to bedzie ;)

rotfl myślałem że przynajmniej jak wejdziesz to powiesz dlaczego tak zrobiłeś ale nie zrobiłeś tego teraz wg mojego domysłu nazwałbym Ciebie sprzedawczykiem ale nie zrobie tego poczekam aż ktoś to wydusi z Ciebie;)
a może po prostu ta informacja nie ma być znana szerszej publiczności

Cors Ent 30-12-2005 13:16

Silent Force, Jackan Unit i Effe~ upadaja bo swe robia nowa gildie
oni co chwila robia nowe gildie

mozecie sie powstrzymac z swoimi spekulacjami kto jest z kim, kto ma przewage i kto wygra

czy ktos poweidział ze nie jestem z swe? ze jestem neutralny? ze jestem z wanted?

jakos nie widze - wiec spekulacje sa bezcelowe

PiXik 30-12-2005 14:06

ok ost spekulacja czyli swe chcą rządzić sami;)nie musi nikt odpisywać
Szacunek że chociaż tyle napisałeś czekamy na rozwój sytuacji

Arbalest 30-12-2005 21:19

No, tak. Szwedzi stworzyli nową gildię: Deathmetal.

W jej skład głównie wchodzą dawni członkowie SF i JU.

To, że postała nowa gildia to nie oznacza, że wojna się skończyła ;) i na pewno jeszcze chwile potrwa. Wanted szybko "nie da dupy" i będzie walczył. Tak sądze.......... :confused:

Nosso Mc'Furry 01-01-2006 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arbalest
No, tak. Szwedzi stworzyli nową gildię: Deathmetal.

W jej skład głównie wchodzą dawni członkowie SF i JU.

To, że postała nowa gildia to nie oznacza, że wojna się skończyła ;) i na pewno jeszcze chwile potrwa. Wanted szybko "nie da dupy" i będzie walczył. Tak sądze.......... :confused:

Tak, racja stworzyli nowa gildie i co? Jak zapytałem Manura czy jak SF padnie (z braku vice leaderów) to czy będe mógł dołączyć do nich.
Na to on odpowiedział ze "Czemu by nie?" Sam widzisz że Polacy też są w tej gildii więc?

Poznałem kilku szwedów bliżej i widać że spoko z nich ziomki. Pa to Pa typowie dla większości hlvli, ale to juz nie moja sprawa. Dobrze mi się z nimi gra , dobrze mi się gra jak jest teraz. Może innym gorzej, ale swojego czasu jak Drazharm był większość była za tym żeby szwedzi wrócili więc nie rozumiem po co ta dyskusja.

Pozdrawiam
Nosso

Arbalest 01-01-2006 18:27

Nosso, mi nie chodzi o to, że jeżeli Szwedzi zrobili gildię to odrazy chcą sami żądzić i odwrócić sie od DoF i SF. Mi chodzi tylko o to, że oni tworzą cały czas nową gildie, więc dla innych może się już mieszać czy wojna nadal trwa, czy SWE się od polaków odwrócili itp. Widziałem już skład tej gildi i widziałem, że jest tam już pare polaków co było w SF więc raczej nie podejrzewam by chcieli sami żądzić. Dyskusja? To ci mówie, że ludziom mniej doinformowanym może się mieszać. Oni nie koniecznie śledzą bardzo dokładnie sytuacje Azury więc dyskusja może sie wydawać nie bez sensowna. ^^ ;)

Nosso Mc'Furry 02-01-2006 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arbalest
Nosso, mi nie chodzi o to, że jeżeli Szwedzi zrobili gildię to odrazy chcą sami żądzić i odwrócić sie od DoF i SF. Mi chodzi tylko o to, że oni tworzą cały czas nową gildie, więc dla innych może się już mieszać czy wojna nadal trwa, czy SWE się od polaków odwrócili itp. Widziałem już skład tej gildi i widziałem, że jest tam już pare polaków co było w SF więc raczej nie podejrzewam by chcieli sami żądzić. Dyskusja? To ci mówie, że ludziom mniej doinformowanym może się mieszać. Oni nie koniecznie śledzą bardzo dokładnie sytuacje Azury więc dyskusja może sie wydawać nie bez sensowna. ^^ ;)

Mhm dobra w sumie to się z Tobą zgadzam , tylko wkurzaja mnie ludzie tacy co nie mają pojęcia o tej wojnie a się w nią mieszają :D

Cors Ent 02-01-2006 23:26

Dyskusja jest bezsensowna

Dla Swe nie na najmniejszego znaczenia jaka to jest gildia, nawet to co zawsze było zmora starego SF i Wanted - Kanał gildiowy do komunikacji
u naszych swe cos takiego jak kanal gildiowy jest nieuzywane

cala komunikacja odbywa sie i tak na ventrilo wiec nikomu nie chce sie pisac
ma to swoja genialna strone ze nawet jak ktos z nich nie jest zalogowany to zebranie całej ekipy trwa dosłownie kilka minut - o czym przekonał sie Drazharm w swoim drugim zgonie - na Edron

a jaka gildia? co za roznica czy dopisek ma sie deathmetal, sf czy jakikolwiek
i tak wiadomo kto politycznie jest z kim w koalicji :P

go-fan 03-01-2006 16:25

Z tego wszystkiego wynika , że Drazz jest PA, ci polacy ktorzy graja uczciwie, dolaczaja do szwedow i chca u***ac Wanted, a moim zdaniem , po mysli Szwedow jest, ze na poczatek wykoncza Wanted, a potem reszte polakow.
Najlepsze wyjscie? Drazharm odchodzi z Azury, polacy sie lacza w jedna porzadną Gildię i zamykaja rozdział wojny ze szwedami.

wr00n 03-01-2006 16:38

Slyszalem ze draz wpadl do polski , prawda to ?

Qual 03-01-2006 18:20

Tak, przyjechal na swieta do rodziny :)

Arbalest 03-01-2006 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez go-fan
Z tego wszystkiego wynika , że Drazz jest PA, ci polacy ktorzy graja uczciwie, dolaczaja do szwedow i chca u***ac Wanted, a moim zdaniem , po mysli Szwedow jest, ze na poczatek wykoncza Wanted, a potem reszte polakow.
Najlepsze wyjscie? Drazharm odchodzi z Azury, polacy sie lacza w jedna porzadną Gildię i zamykaja rozdział wojny ze szwedami.

Nie, nie sądze by szwedom znów woda sodowa uderzyła do głowy... Teraz przy tym sojuszu to nawet jeśli by chcieli wykończyć polaków to i tak by się spotkali na bardzo silny opór ze strony DoF <nie wiem czy o nich zapomniałeś> teraz, bez Wanted polacy mieliby bardzo wygórowane szansę.

A zresztą jak zauważyłeś nawet najwięksi wrogowie łączą się ku wspólnemu wrogowi. Dawne sojusze wygasły pomiędzy DoF, a Wanted, lecz skąd wiesz czy nie zjednoczą sie przeciwko Szwedom kiedy będzie trzeba?

Myślisz, że Draz sobie postanowi: "A wyjdę z głupiej Azury"? Nawet jeśli to wróci po paru dniach. Przecież ile razy Szwedzi "odchodzili" z tego serwa? A co do nich to oni są tu głównie z powodu wojny. Praktycznie żaden z nich nie expi: Manur, Mataca, Rulabim, Ambellyn, Treavelyn itp. (chodzi mi tu o daaawne Divinitius). Zresztą Draz to nie jest całe Wanted. Jest Urbexx, Adi Gotti, Dragoholikus, Minavand, Falzer i jeszcze kilku.
Pożyjemy zobaczymy.... ^^

ZrembAzura 04-01-2006 16:05

lol

A ja sram na Deathmetal. Myślicie ze jestescie niewinni i ze tylko Wanted chodza i zabijaja low lvl ? A pan Exmind lata sobie z redem i nabija UJ na lvl ~20. Chyba cos mu sie po.....ło z glowie. Zobaczysz Cors ze szwedzi was zaczna tepic i wtedy bedziecie chcieli sojuszu z Wanted ;]. No to tyle mam do powiedzenia. A jak walczyc ze szwedami to odrazu. Ja nie powalcze bo mam 30 lvl ;/. CyA.

Arbalest 04-01-2006 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZrembAzura
A ja sram na Deathmetal. Myślicie ze jestescie niewinni i ze tylko Wanted chodza i zabijaja low lvl ? A pan Exmind lata sobie z redem i nabija UJ na lvl ~20. Chyba cos mu sie po.....ło z glowie. Zobaczysz Cors ze szwedzi was zaczna tepic i wtedy bedziecie chcieli sojuszu z Wanted ;]. No to tyle mam do powiedzenia. A jak walczyc ze szwedami to odrazu. Ja nie powalcze bo mam 30 lvl ;/. CyA.

A myślisz, że Polacy nie pekowali? Gdy juz niby wygrali alianci wojnę Draz i paru jego koleszków chodziło po całej mapie tibi wymuszając kasę od innych również Polaków. A Exmind pekował już od dawna jeszcze zanim nie było sojuszy Polaków ze Szwedami więc się nie dziw... A nawet jeśli pk'uje to już ma oznaczać, że soujsz zostanie usunięty i szwedzi jak mówisz będą tępić DoF? A gdyby rzeczywiście tępili (w co mało wierze) to i tak bym się zastanawiał dość długo czy Szwedzi by wygrali z DoF. Polacy są silniejszi niz ci się wydaje więc nie mów, że Szwedzi nas złoją...^^

ZrembAzura 04-01-2006 17:47

oMG

nie chodzilo mi o tych z DoF tylko o tych co weszli do Deathmetalu. wiadomo ze z DoF nie maja szans. Wiem ze Polacy sa silni nie musisz mi mowic ;]. Ale od poczatku tej wojny bylem za Wanted i tak bedzie. Nienawidze szwedow i nic na to nie poradzisz.

Nosso Mc'Furry 04-01-2006 22:24

Gadałem w tej sprawie z kilkoma osobami z Defenders Of Fangron i jeden mianowicie Przemo Ent powiedział mi takie słowa.

My nie zaczniemy nowej wojny
A jeśli szwedzi ją zaczną to my ją skończymy

(coś podobnego grunt że jest zachowany główny wątek)

Jest w tym dużo prawdy bo w końcu my zawsze kończyliśmy wojny ze szwedami, a oni zawsze je zaczynają. Z tego co zauważyłem nikt ze starego SF oraz z DoFu w którym są skupione wszystkie największe siły Polskich graczy z Azury nie obawia się że szwedzi wypowiedzą wojne.

Będzie wojna, będziemy walczyć.

Pozdrawiam
Nosso

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:01.