Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=13298)

zieziol 20-12-2011 21:53

Hacka dostalem jedynie jeden raz ;/ ale to tylko byl 11 lvl ;p

19dams19 20-12-2011 21:55

Ja w całej karierze mojego palka (84 lvl) byłem hackowany chyba z 10 razy ;D
Niestety postaci już nie ma ;([*]

Zakreconyy7 20-12-2011 22:45

ile razy to sie mialo hacka
no..no..;d
Za kazdym razem odzyskane konto :D <jeje>

damian160793 15-01-2012 17:58

Eh mnie również dzisiaj okradziono z blue robe, bohów i crown helmet oraz 14 k które miałem w depo bez sensu teraz to ja nic już nie mam i jak tu grać X( zrobilem formata zmienilem kilka razy haslo na tibia.com dla pewnosci juz komputer mam czysty ale kaski i itemów nie odzsykam :(

Pozdrawiam

ps mogłby ktos wysłac mi co kolwiek jakies standardowe eq czy cos ... bo nawet nie mam jak skilli trenowac teraz będe wdzieczny

Frozen Fruit
Thais
Candia

girolamo 18-08-2012 16:28

dwa dni temu zostałem okradziony.
Co straciłem? ponad 500k z itemow i 1600k z banku. dziwne bo nie zginęło nic z depo bo straty sięgały by nawet 3000k

KathyKiller 22-08-2012 15:06

Wchodzę dziś sobie na konto , tak jak zwykle , ale to co zobaczyłam po prostu zamurowało mnie od środka.
http://fotoo.pl/show.php?img=336838_tibia.png.html
Z baku zginęło mi tylko 4cc, na sobie miałam zaoan helmet , crwon armor , zaoan legs, bohy , mms fire sword.
Odkąd założyłam te konto ściagnełam na komputer jedynie jeden film więc nie wiem jak to możliwe ze mnie okradli.
Dostep do konta miałam tylko ja.

NatiFajter 27-08-2012 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DianaReachel (Post 2753378)
Hej!
Pragnę ostrzec wszystkich przed kolejną stronką do hackowania. Dzisiaj dostałam wiadomość, że ktoś zgłosił do Gamemastera, że używam bota. Oczywiście, nigdy tego nie robiłam, więc kliknęłam na link, jaki był w wiadomości. Oto on:
http://securee-tibia*********/accoun...anagement.html

Gram dopiero od 4tygodni, nie znam się na tym wszyskim. Stronka wyglądała porządnie, więc wpisałam nazwę konta i hasło. No i BUM. Konta nie ma. Tj jest, ale automatycznie zmieniono passy. Niby zrobiłam wszystko wedle instrukcji, ale było to ponad pół h temu i nadal e-mail nie przyszedł. I pewnie nie przyjdzie, a konto z 19sorciem poszło :(
Szkoda, ale trudno, za głupotę trzeba płacić.;(

Jakby ktoś wiedział, co mam zrobić, to proszę, piszcie!

miałam 40 druida, no własnie mialam, od dzisiaj nie mam :c
nabrałam sie w ten sam sposob, moge cos zrobić, to konto mialo 3 lata :C ;(

NatiFajter 27-08-2012 23:24

uwaga!

Uwaga na hakerow, pisza na priv z 1 lvl'a

"Your account will be banished for violating Tibia Rule article 3*d (using unnofficial software in game) You can still decline raport by entering this code "******"
here www.reeports-tibia.com.nu/?nick=************."

strona jest ludzaco podobna do prawdziwej tibia.com, jest poprostu skopiowana, bo przyciski na stronce nie dzialaja, ostrzegam was ludzie!;(

Masterwizard 30-12-2012 12:12

albo to:

21:27 Reeport Silvera [1]: Hello. You have been reported for botting by 7 players. You must verify your account at http://tibiabotd....(reszty linka nie wpisuję, bo niebezpieczny)=character&banned/login.html#playername=Kraknorker or else you will be banned. Kind Regards, Cipsoft

Wczoraj z uporem maniaka haker przysłał mi na PW to dwukrotnie z dwóch playerów na tym samym koncie.

NIE OTWIERAJCIE ŻADNYCH LINKÓW, które ktokolwiek podaje. Ja nie otwieram nawet linków od znajomych, nie mówiąc już o nieznajomych....

jeruzalem666 17-10-2013 18:53

Dolaczam sie do autorow powyzszych postow...
Tez zostalem przez to shackowany..
Wyslalem nawet 5 eur na nowy rec key... Gdzie przyjdzie confirmation ? skoro uwzglednilem tam ze nie mam dostepu do starego maila i podalem nowy do ktorego mam dostep ? Odzyskam konto ? :( stracilem ze 300k i 45 eka ! :(

Vadimq 17-10-2013 23:32

Jak zamówiłeś nowego confirmation keya to przyjdzie on na dane, na które jest zarejestrowane konto. Musisz nim wyrobić nowego recovery keya oraz go użyć.

Mam rozumieć, że zostałeś shackowany przez zalogowanie się na "fake-stronie"?

jeruzalem666 18-10-2013 10:44

Tak... Zachowałem sie bezmyslnie. Dostałem wiadomość łudząco podobną do serwerowej z informacją że dostałem report za używanie nielegalnego softwar'u. Oczywiście nic nie używam, czerpię przyjemność z uczciwej gry. Wlazłem na strone "fake" i wpisałem hasło. Za 40 minut juz zamowiłem rec key'a nowego. Dobrze że podałem przy rejestracji dobre dane kontaktowe ;]
Poszukałem troche info na necie o mojej sprawie i mam rozumiec ze odzyskam eka ? Z góry dzieki za odpowiedz przedmówco :)

Vadimq 18-10-2013 11:57

Tak, postac odzyskasz. Używasz confirmation keya (trzeba podać nazwe postaci tylko) i dostaniesz nowego recovery keya. Wtedy znów podajesz nazwe postaci i wpisujesz RK oraz nowy mail. Na maila przychodzi Ci nowe hasło do Twojego konta.

jeruzalem666 21-10-2013 21:47

Hej dostalem list. Czy fake strona mogla wrzucic cos do softwaru na kompie ? Key loger? Dodam ze nic nie instalowalem. Sformatowalem dysk na ktorym byla tibia.

Vadimq 21-10-2013 23:02

Mogła ale jest to mało prawdopodobne. Infekcje najczęsciej pojawiają się na partycji systemowej.

Jak chcesz mieć pewność dotyczącą bezpieczeństwa to zastosuje się do wskazówek z tego tematu http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=240287 i wrzuć odpowiednie logi.

Verttotito 27-11-2013 21:16

Hacki jebane Hacki

My Story
Dostalem hacka nie wiem od kogo wazne ze konto odzyskalem.
Lvl 44
Profa knight
Skile 70 na 70
Best solo- hydra
Best team-warlock

Eq ktore stracilem-Magic Plate Armor. , Golden Legs. , softy,bohy
Demon helmet. , shadow spectre # war hammer. , masterrmind shield
Aol. , ssa'y. A i jeszcze 60cc w depo no kurwa mac niemoge sie pozbierac ja jebie.

Vadimq 27-11-2013 23:48

Infekcję usunełeś?

Justyna712 13-12-2013 16:37

Najlepiej nie logować się na żadnej innej stronce niż tibia.com, nawet jeśli jest łudząco podobna, nawet jeśli ktoś podaje się za GMa lub pisze, że ma się dostać delete za używanie bota... To samo z listami, które czasem przychodzą na inboxa. Kiedyś prawie się na to nabrałam, ale kolega powiedział abym nie wchodziła :D Na niektórych nawet nie trzeba się logować, bo keylogger sam się "ściąga".

Strata 19 levela to jeszcze nie taka tragedia 8o

Mourillo 01-08-2014 16:38

Witam!
Czy jest możliwość odzyskania konta jeśli mam tylko nick + account name? Do e-maila zapomniałem hasła, r-key'a zgubiłem. Proszę o szybka odpowiedz.

pawelstolik 06-08-2015 15:54

Super stronka

daryska133 27-02-2016 19:58

hack? bardzo dziwny mnie dopadł.. pewnie 400cc pojdzie spac

H3nioo 21-05-2016 03:40

Rec Key

Witam, zostałem niedawno zhakowany, nie zgiąłem się postanowiłem grać dalej. Zrobiłem format komputera żeby mieć pewność że nie mam żadnego wirusa, zmieniłem hasło i zamówiłem nowego R-keya. I tu chciałbym się zapytać ponieważ R-key wysłany może być do 4 tygodni. Więc moje pytanie, czy haker który ma mojego starego R-keya może go użyć kiedy nowy (R-key) jest zamówiony?

Jeśli się powtarza to przepraszam, ale naprawdę nie znalazłem innego posta na ten temat :S

Vadimq 22-05-2016 15:21

Najpierw weźmy pod uwagę fakt czy "haker" mógł zdobyć rk. Używałeś go do odzyskania na zainfekowanym komputerze? A może to on go wyrobił? Napisz więcej informacji.
Generalnie stary recovery key jest cały czas aktywny, do czasu wyrobienia nowego.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:49.