![]() |
Cytuj:
Wiem, że to jest ciekawe. Tylko nic z tego nie wynika. |
Cytuj:
Cytuj:
Jeżeli mam czytać książki jaka MJ jest fajna, albo oglądać filmy jaka jest nieszkodliwa to ja dziękuję. Swoje już widziałem i tymi mądrościami z neta o narkotykach można się podetrzeć. A co do tego niekarania, za posiadanie można by to zrobić w taki sposób, żeby osoby uzależnione, były zarejestrowane w NFZ i kontrolowane przez policję. |
Powiem CI, że ja oglądałem film dokumentalny "Trawka" i się nieźle uśmiałem. Pokazuje walke z MJ w USiA. Takie głupoty.. Rany, hasła rządziły: Za każdym palaczem marihuany stoi komunista dążący do upadku rządu!
Ja dalej będę twierdził, iż alkohol jest niebezpieczniejszy niż marihuana i to on nie powinien być legalny. Chociaż nie stronie od obu. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Wielkimanitu.
Bodka odsłuchałem dopiero przed chwilą, a wcześniej w ogóle nie wiedziałem, że coś takiego istnieje (to znaczy wiedziałem, ale słuchać mi się nie chciało). W wielu sprawach nie mogę się z nim zgodzić. Mogę tylko powiedzieć, że wiem coś na ten temat, po części z własnego doświadczenia, widzę moich starych znajomych co zaczęli się w to "bawić", gadałem już z różnymi ludźmi, więc nie pieprz, że po wysłuchaniu jakiegoś kolesia zmieni mi się spojrzenie na świat. A co to tego kontrolowania przez policję to w kwestii narkotyków byłoby o tyle uzasadnione, bo ludzie Ci złamali już prawo - w jakiś sposób musieli się uzależnić, więc są w grupie, która potencjalnie prawo może jeszcze złamać. Jak by tak było ciekawe ilu gówniarzy zarejestrowałoby się jako uzależnieni. Bo krzyczeć każdy potrafi, ale jak przyjdzie co do czego to cisza... |
Ja wolę hash od koki,amfy,maryśki, czy innego. Hash dla mnie jest najlepszy z Holandii... Dlaczego? Pola są na powietrzu,odpowiednio o nie dbają,policja zawsze sprawdza czy wszystko jest porządku,mają dobrego operatora itp. Po za tym! W Polsce ma być hash zalegalizowany,lecz tylko w specjalnych pomieszczeniach w niektórych miasta [Warszawa i ogólnie duże miasta]
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Oczywiście też powinna być. Kampania anty nikotynowa jest dosyć głośna, same napisy na papierosach mają odstraszać, podnoszenie cen. Dlaczego nikt w szkole nie mówi oficjalnie, że papierosy nie powodują raka? Żeby nie zachęcać nikogo do tego, ale powiedzmy sobie, że podpalanie gdzieś w kiblu to nie jest przestępstwo, wielu tak robi i wielu z tego wyrasta.
Sprawa alkoholu jest trochę trudniejsza, ponieważ picie jest już silnie zakorzenione w naszej kulturze. Nie chcę się tu rozwodzić. Cytuj:
Po narkotykach nie jest tak kolorowo, bo zachodzą dużo szybciej zmiany w mózgu. Po kilku latach "lajcikowego" jarania (2-3 razy w tygodniu) już widać, że człowiek ma "dziury w bani", problemy z koncentracją, zwiechy i ogólnie. Jak miałbyś kilka lat pić lajcikowo (2-3 razy w tygodniu) to nawet Cię pijakiem nie nazwą. A jak miałbyś codziennie 2 piwa pić to też nic się nie stanie. Swoją drogą jak zaczną masowo używać narkotestów wśród kierowców - jak alkomatu (już ustawa przeszła) to jak będą wyglądały statystyki :) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Gdzie ty zyjesz? Narkotyki sa nielegalne, ale kazdy kto chce moze je kupic. Problem w tym, ze na ich nielegalnosci zarabiaja grupy przestepcze. Wiesz jak skonczyla sie prohibicja alkoholowa w USA? Mafia zbila fortune na nielegalnym handlu alkoholem, a ludzie wcale nie pili mniej. Cytuj:
Cytuj:
Podaj konkretne badania na ten temat oraz rozwin pojecia 'dziury w bani' oraz 'zawiechy i ogolnie' albo zamilcz. |
Cytuj:
|
Jestem zwolennikiem legalizacji ,jeśli chodzi o Bodka to wg. mnie pokazuje doskonale do czego narko mogą prowadzić(oczywiście czasami przekoloryzował swoje gadanie). Jeśli chodzi o dziury , zawiechy itp itd to jest to fakt.
Druga strona medalu jest taka, że w pupie mam ludzi słabych, którzy od dragów czy alko się uzależnili. Współczuję im, ale tylko dlatego żeby tacy ludzi mieli trudniej się uzależnić nie wolno innym tego zabraniać. A jeśli sam się kiedyś okaże słabiakiem to będzie to moja wina a nie tego czy owego. |
Nie twoja wina. Niczyja. Każdy człowiek ma swoją granicę, to że przekroczysz swoją może być spowodowane np. okolicznościami. Nie myśl, że wszyscy uzależnieni = frajerzy.
|
Cytuj:
|
Andrew.. prosze Cie grzecznie, wyjdz z tego tematu i wiecej nie wracaj bo z kazdym Twoim postem wzrasta moja nienawisc do glupoty ludzkiej. Nie masz podstawowej wiedzy na temat rzeczy o ktorych sie wypowiadasz wiec sie nie wypowiadaj bo wychodzisz jedynie na glupka.
Moglbym Ci wytknąć pare absurdow w zaledwie 2-3 Twoich postach... ale mi sie nie chce, po prostu. A najlepsze jest ocenianie szkodliwosci czegokolwiek przez pryzmat polskiego prawa 8o... tak kur.a... cos jest ZUE bo jakis debil pare lat temu tak kur.a zdecydowal tak? i Ty mu kur.a wierzysz... to po prostu przechodzi jakiekolwiek granice glupoty... tak samo jak ja bym byl za 15 lat w rzadzie i zdecydowal ze od dzis mleko jest NIELEGALNE... i za pare pokolen ludzie beda sie klocic.. jeden bedzie pokazywal ze mleko nie jest szkodliwe, ze 100 lat temu ludzie pili je i byli zdrowi, ze dzieki niemu rosna kosci itd itp... a drugi... za przeproszeniem baran bedzie im wmawial ze mleko jest ZUE bo przeciez jest nielegalne... (zapewne podpowiedz tylko dla adrew: to jest jedynie przyklad obrazujacy dokladniej zasade twojego, idiotycznego [dla mnie, a zapewne nie tylko] rozumowania) o.O... czlowieku wez sie ogarnij i nie rob z siebie posmiewiska... + naucz sie czytac ze zrozumieniem ... i jak zachowac spokoj posrod... ehh.. a reszte prosze, lepiej nie odpisujcie mu bo wtedy przynajmniej przestanie sie udzielac... kazdy z nas wie swoje i dobrze wiemy kto ma racje ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ps. Teoria prawa zaklada, ze prawodawca zna sie na rzeczy i ustanawia takie prawo, ktore jest zgodne z rzeczywistoscia. (oczywiscie to tylko teoria) Dlatego wiec odnoszenie sie do prawa nie powinno byc czyms zlym. I tak na zakonczenie - mowicie, ze alkohol, papierosy to tez narkotyki. Z tym zgodzic sie musze, ale przy nieodpowiednim stosowaniu herbata i komputer moga byc uznane przez kogos za narkotyk, bo akurat pasuja pod definicje. Trzeba tylko pamietac o tym, ze niektore uzywki sa mniej szkodliwe od innych - nalogowi alkoholicy/palacze w takim stanie potrafia zyc bardzo dlugo, natomiast nalogowy cpun zdecydowanie szybciej zabija swoj organizm. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
ty chyba rzeczywiście mało wiesz o życiu, bo często to nie jest tak, że Cię potelepie i później 'wracasz do normalności' i w ogóle nie chce Ci się pić... |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|
Na moje dobry pomysł xD Gdy noszenie przy sobie ilości wystarczających na własny użytek będzie legalne, defacto produkcja narkotyków będzie zalegalizowana czyli więcej miejsc pracy :D
|
Przed chwilą była konferencja min. sprawiedliwości.
Czuma jest spoko. Najpierw broń, teraz ćpanie. Jest jednym z niewielu ludzi w tym rządzie we właściwym miejscu. Tak trzymać. PS Ma ktoś cały projekt tej nowelizacji? Czy "posiadanie nieznacznych ilości" tyczy się tylko marihuany, czy czegoś jeszcze? |
no wlasnie, wkoncu cos ruszylo (oby..)
a co do reszty to odpisze wieczorem, jak wroce z roboty ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Mam prawo do udzielania się w tym temacie takie samo jak inni użytkownicy forum. Bardzo Cię proszę nie pokazuj swojej kultury osobistej w taki sposób. Każdy z nas ma swoje zdanie, ale racja to jest pojęcie względne, narazie widzę tylko Twoją krótkowzroczność. Cytuj:
Cytuj:
|
Ogladalem teraz wiadomosci na polsacie i wszyscy ekseperci byli ZA narkotykami. Takie mam przeczucie, ze legalizacja w Polsce to kwestia kilku lat, no chyba, ze znow PIS dojdzie do wladzy.
@up chlal 10 lat, wedlug ciebie to jest ten szybki powrot do normalnosci?? |
Cytuj:
Andrew nie wygląda mi na idiotę, zatem te wszystkie bzdury pisze z pełną premedytacją. Kto mu za to płaci? http://pl.wikipedia.org/wiki/LSD http://peb.pl/dokumenty/213842-rapid...je-trudne.html (Po co ja to linkuję? Przecież i tak Andrew tego nie przeczyta... :() |
Wcale w żaden sposób nie chciałem obrazić hofmanna. Przykro mi, że tak odebrałeś mój post. A jak zamieszczasz linki to proponuję najpierw przeczytać, a potem mowić co jest prawdą, a co nie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Albert_Hofmann http://pl.wikipedia.org/wiki/Psychot...i_truj%C4%85ce Cytuj:
Chcę tylko żebyście nie byli tak krótko wzroczni i wiedzieli, że nie wszystko jest takie jakie się ukazuje. Exodusie chodziło mi, że po 10 latach chlania powrócił do normalności i zrobił to bardzo szybko. |
Cytuj:
glupie myslenie, on przez te 10 lat walczyl, aby wyjsc z nalogu, moze jak nie przez 10 to przez 8... |
Cytuj:
"pisał książki o działaniu LSD" - łoo, tak się uzależnił, że musi o tym pisać, "testował na sobie" - łoo, jaki z niego narkoman był, "chciał nawet leczyć tym ludzi" - co to ma być, jakiś ćpun ma leczyć moje dzieci?! "Zmarł śmiercią naturalną próbując wyizolować nowy narkotyk z jakiejś tam roślinki" - łoo, co za pieprzony narkol, nawet na stare lata nie może przestać myśleć o ćpaniu. Itd., itp... I co w związku z tym? Bo wiesz, też mogę sobie rzucać linkami. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pomidor |
Cytuj:
Cytuj:
A LSD-25 jest w postaci gazu i jest używane w celach militarnych, to że jakaś konwencja tego zakazuje to nie znaczy, że nikt nie używa. Według prawa międzynarodowego nie można używać min to dlaczego w Polsce są produkowane, a USA bardzo chętnie to kupuje? Nigdzie nie napisałem, że Hofmann był uzależniony od czegokolwiek, ale faktem jest, że sobie LSD zażywał i nigdy się z tym nie krył. Pisał książki o tym co przeżywał będąc pod wpływem swojego wynalazku. Testował na sobie i nigdy nie zaprzeczał. To, że chciał leczyć tym ludzi (bardziej tych chorych sychicznie) świadczy tylko o jego dobrych chęciach i zamiarach - nie on chciał to wprowadzić jako broń, a nawet to potępiał. Po prostu pomimo wieku nadal prowadził badania i tylko chwalić go za to. Przykro mi, że tak odbierasz moje posty, ochłoń trochę, pooddychaj świeżym powietrzem i przeczytaj to jeszcze raz, albo otrzeźwiej! @edit Właśnie dlatego jest używany, żeby zdestabilizowaś siły wroga. Tylko oficjalnie nikt o tym nie mówi. Zrozum, że wojska nie obowiązuje prawo, tylko są stwarzane pozory. I jak jest wojna to wszelkie międzynarodowe prawa przestają mieć znaczenie. Na przykładzie broni jądrowej wytłumaczę Ci jak to działa. Polska nie ma broni jądrowej i nie ma z nią nic wspólnego, ale również oficjalnie Polskie Siły Zbrojne posiadają samochody przystosowane do przeworzenia takiej broni jak 2 działa, które są przeznaczone do strzelania pociskami jądrowymi, oczywiście nie są to tak mocne pociski, ale część miasta taki pocisk może rozwalić. Broni jądrowej też nikt nie używa, a żołnierze "świecą". |
LSD nie jest używane w celach militarnych.
Był projekt MKULTRA, z którego nic nie wyszło. Były różne inne doświadczenia na żołnierzach, z których tez nic nie wynikło. Pooglądaj sobie filmiki z testowania LSD na żołnierzach brytyjskich (są na YouTube) i wywnioskuj z nich, dlaczego LSD nie przyjęło się ani jako "wspomagacz", ani jako "gaz bojowy" (do zabijania/obezwładniania ludności są znacznie lepsze środki). Zresztą co to ma wspólnego z dyskusją o legalizacji narkotyków? |
Cytuj:
...a fakty zdecydowanie pokazuja absurd polskiego prawa czy absurd traktowania marihuany na rowni z innymi narkotykami. Tylko skad moja pewnosc ze te 'fakty' sa tymi prawdziwymi? Jakie mam na to dowody? W duzej mierze wystarczy logiczne myslenie (majac przy tym podstawowa wiedze na ten temat), pomagaja bardzo wlasne doswiadczenia... a takze chociazby raport WHO, statystyki prohibicji i inne badania, Nie spotkalem sie z naukowymi badaniami, ktore ukazywalyby calkiem rozne wnioski na temat mj... a argumenty przeciwnikow mj sa po prostu idiotyczne. Cytuj:
ehh.... Cytuj:
*no wlasnie, tylko wez przetlumacz politykom to na temat mj. i zalezy co masz na mysli mowiac 'cpun', bo dla mnie najwiekszymi cpunami sa palacze papierosow.. ktorzy nie moga wytrzymac paru godzin by nie przyjac kolejnej dzialki narkotyku.. @Adrew tak, masz prawo sie wypowiadac i nigdzie nie napisalem ze go nie masz... poprosilem jedynie bys przestal to robic bo piszesz glupoty, nie przeczytales tematu w ktorym juz 150 razy bylo wytlumaczone to co Ty probujesz tutaj udowodnic, i przez to robisz z siebie ignoranta zeby znow nie napisac glupka. Mojakultura osobista ma swoje granice, tym bardziej przy konfrontacji z glupota ludzka na ktora mam alergie. ps: kolejne Twoje posty, kolejne rzeczy to wytknięcia i kolejny raz nie bede tego robil bo mi sie nie chce a takze nie chce kontynuowac tej rozmowy... mam nadzieje ze zginie smiercia naturalna |
Snagoth masz rację, że MJ nie można stawiać na jednej półce z innymi narkotykami, bo MJ jest jeszcze niebezpieczniejsza od innych, "twardych" narkotyków. A dlatego, że niewiadomo kiedy się tym uzależnisz, bo uzależniasz się psychicznie. Chlałeś przez kilka lat, rano się telepiesz jak się nie napijesz to wiesz, jestem uzależniony i możesz myśleć, że czy coś z tym robić. Dawałeś w żyłę, nie dałeś sobie, żuca Cię na wszystkie strony, wiesz, że masz problem i można coś z tym robi. Kiedy palisz to nie masz czegoś takiego, po prostu Ci się chce zapalić, nie zapalisz to chce Ci się i tyle. Z czasem coraz częściej, ale trudno jest zauważyć taki moment, że od zwykłego podpalania, zaczyna się coraz częściej. Ludzie dopiero zauwarzają to jak palą kiedy tylko mają na to kasę.
Mówisz, że zakazanie się nie sprawdza, a gdzie legalizacja się sprawdziła? Niektóre kraje jak Meksyk, zrobiły to tylko po to, żeby mieć spokój, ale problem dalej mają, tylko nie wiedzą co z nim zrobić. Legalizacja da tylko tyle, że pewna grupa ludzi się na tym dorobi. Teraz przynajmniej prędzej czy później tych co się na tym dorobili dorwie policja, bo to nie jest tak, że jedna grupa w tym siedzi i nikogo do interesu nie dopuszcz, tak było w letach 90'. Teraz prędzej czy później ktoś kto jest zamieszany w narkotyki wpadnie. Jak chce ktoś palić to niech będzie to tylko jego sprawa, a nie że na tym będzie traciło całe społeczeństwo. |
Zdyskredytowałeś się do zera. I to w oczach laika. Czy ty widzisz jakie poronione bzdury tutaj piszesz, czy trzeba ci tłumaczyć?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeszcze jakby to powiedział spider-bialystok, to bym rozumiał - państwo będzie zarabiać, czyli będzie gorzej. Ale Andrew chyba anarchistą nie jest. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:48. |