Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Ozurtes 06-08-2006 19:58

OMG CZYTAĆ CAŁE TEMATY!!! TE KSIĄŻKI BYŁE TŁUMACZONE 100000000000000000000 RAZY!!!! Pierwsza jest o portalu z Rooka do Mintwalin, druga to zamówienie od minosów dla orców trzecia to coś orci się skarżą na minosów (chyba) a czwarta coś o łuku (łuk-batuk).

Largo67 06-08-2006 21:26

Dobra rozumiem ze moj post jest nudny i nikt na niego nie odpowiada??X(

Tom The Tanner 06-08-2006 21:27

TRANSLATOR NooB!!! (NB v 1.0)

Wpisz text (jęz. noob):
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Literka3
No to na jamim serverze bdz rozwiązywac questy reż chce xD

Tłumaczenie (jęz. pol):
Cytuj:

No to na jakim serverze <sysytem nie znalazł nawet najgłupszego rozwiązania> rozwiązywac questy też chce xD

Pavel Ches 06-08-2006 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Largo67
Dobra rozumiem ze moj post jest nudny i nikt na niego nie odpowiada??

Przeczytaj cały temat a znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania (?), których nie zauważyłem w tym poście:
Cytuj:

Gadalem z Hyacinth i odpowiada on na tylko niektore imiona najbardziej mnie zaciekawilo to:
18:42 Dariush on Kyra [2]: Dallheim
18:42 Hyacinth: A man of the sword.

19:01 Dariush on Kyra [2]: Amber
19:01 Seymour: A traveller from the main land. I wonder what brought her here, since no one comes here of his own free will.

A w notaniku amber sa wypisane takie imiona
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Pytałeś o coś?

Jeśli tak i to pytanie z tym powyżej to pierw przeczytaj temat bo to już było.

Pozdrawiam

fiszu 06-08-2006 21:53

siedze wlasnie w bibliotece (w tibi oczywiscie) i czytam ze orki nie sa wcale glupie ze istnieja inteligente orki ktore opanowaly i mowe i pismo ludzkie i ze gdzies istnieje miejsce gdzie kultura orkow jest wspaniale rozwinieta i gdzie kazdy ork mowi po ludzku.

Czyzby jakas wskazowka?......

Largo67 06-08-2006 21:55

Tez o tym czytalem lecz to nic nie daje chociaz moze jest jakis npc Ork??

Pan Klocek 06-08-2006 23:08

Wracam na forum po kilku miesiacach, zagladam do tego tematu jak to zwyklem robic a tu co widze??? Ciagle gadacie o tym samym! Rejestruja sie nowi uzytkownicy i peplaja to samo, to co juz omawialismy 50 stron temu. Nikomu sie nie chce czytac tego w calosci dlatego ten temat zaczyna wygladac jak zapetlony program w pascalu ktory wypisuje ciagle to samo.

Przydaloby sie zeby ktos wcisnal ctrl+break.

Drodzy nowi na tym forum, prosze czytajcie to co bylo pisane wczesniej przez strszych forumowiczow, te pierdoly, brednie, glupoty i badziewia byly juz omawiane 100 razy. Otworzcie oczeta i zobaczcie ze mamy taka funkcje jak "szukaj" o zaiste swieta i wspaniala to funkcja! Jest Boska, ale mozecie mi wierzyc, nie odrzuci was jesli bedziecie jej uzywac.

Rece i biust opada jak to sie czyta..........

kamillo-ja 06-08-2006 23:29

Ja uważam że ukryto wejście na wyspe. Trzeba rozkopać któreś miejsce kilofem i znaleźć ten pieprzony tunel!!

Largo67 06-08-2006 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamillo-ja
Ja uważam że ukryto wejście na wyspe. Trzeba rozkopać któreś miejsce kilofem i znaleźć ten pieprzony tunel!!

Tak to bylo juz pisane z 100 razy.Czytaj jedna strone wczeniej.:baby:

Hakuoh 06-08-2006 23:42

Cytuj:

Taaak...tysiące ludzi mówiło i pisało o tym i przychodzi kamillo-ja i mówi to samo. Co to? Mamy cię?

Pavel Ches 06-08-2006 23:51

@Pan Klocek
Pisałem już bodajże parę razy i Ty to teraz napisałeś, ale jak widać:
Cytuj:

nic to nie daję. Śmiem wątpić czy tacy ludzie czytają nawet co pisze w ostatnim poście. Zobaczą tytuł tematu i walą swoje. eh...

Literka3 07-08-2006 09:54

Zastanówmy się jak Cip-y

Wcielmy sie w nich jak dawali questy co Wy byście zrobili. Czasami pomaga ja też czasami tak myślę jak mój kolega coś zrobił albo brat.
(czytałem całe forum)(stonoga nie obrazaj mnie xD)

Volan Rookstayer 07-08-2006 10:49

Eh ...

Cytuj:

No to na jakim serverze <system nie znalazł nawet najgłupszego rozwiązania> rozwiązywać questy też chce xD
Tam gdzie system nic nie znalazł chyba było, Uwaga :
Cytuj:

Będziecie
PS. Temat stoi w miejscu, myślę ze powinniśmy zacząć od początku, bo newbie zaśmieciły temat ... i wszystko powoli się plącze, chyba żaden modek tego tematu nie czyta :D :baby:

PS2. Gdzie się podział Stonoga ?!

Ameriov 07-08-2006 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Volan Rookstayer
chyba żaden modek tego tematu nie czyta :D :baby:

A dziwisz sie? ma przewalać kilkadziesiąt stron offtopa itd? do jakiejś 50 czy 60 strony było jako tako a teraz to 1 wielki spam. Co do stonogi, chyba zapomniał o swoim temacie bo w innych sie wypowiada...

Poborca_Podatkowy 07-08-2006 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov
A dziwisz sie? ma przewalać kilkadziesiąt stron offtopa itd? do jakiejś 50 czy 60 strony było jako tako a teraz to 1 wielki spam. Co do stonogi, chyba zapomniał o swoim temacie bo w innych sie wypowiada...

Stonoga to teraz tom the tanner

Pan Klocek 07-08-2006 16:37

A na co wam ten Stonoga??? koles pojawil sie na forum, zasypal was wyssanymi z palca informacjami, "faktami" i pseudonaukowymi wywodami, a jak ludzie ktorzy znaja rooka zaczeli zadawac klopotliwe pytania to sie zmyl.

Teraz slysze ze wrocil pod innym nickiem. Ciekawe czy jest z siebie zadowolony, rozsial tyle plotek ze sie w glowie nie miesci.
Nadal chcialbym uslyszec skad on wzial ta ksiazke o Vendorze ktory w gruncie rzeczy jest zwyklym okresleniem sprzedawcy (a vendor = sprzedawca z angielskiego)....

Volan Rookstayer 07-08-2006 18:39

Cytuj:

Hohoho ... a od czego są modkowie ?? bo myślałem, że po to by porządek na forum trzymać ... chyba się myliłem.

Ameriov 07-08-2006 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Volan Rookstayer
Hohoho ... a od czego są modkowie ?? bo myślałem, że po to by porządek na forum trzymać ... chyba się myliłem.

No od tego, ale jak ja bym był modkiem i zobaczył ten temat to bym go zamknął bo nie chciało by mi sie przeglądać tylu stron spamu.

Largo67 08-08-2006 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov
No od tego, ale jak ja bym był modkiem i zobaczył ten temat to bym go zamknął bo nie chciało by mi sie przeglądać tylu stron spamu.

Ty chyba dziecko nie wiesz co to jest spam!!Idz do piaskownicy i z zrob babke w ksztalcie komputera.:baby:

Volan Rookstayer 08-08-2006 15:10

Cytuj:

Ty chyba dziecko nie wiesz co to jest spam!!Idz do piaskownicy i z zrob babke w ksztalcie komputera.:baby:

Hahaha Taaa ;) Lepiej sedes. Temat utkwił w martwym punkcie ! nic ,a nic nie da się wywnioskować z tych domysłów które piszą inni, ponieważ są zbyt haotycznie porozmieszczane np : domysł, noob /spam/newbie, noob /spam/newbie, noob /spam/newbie, domysł i tak w kółko :confused: Ja sobie tego w głowie nie dam rady poukładać.
PS. Modek zajrzał do tematu :cup: :D

Tom The Tanner 08-08-2006 16:50

@up

Gdzie? Czyżby świat noobów który sam stworzyłem i rozrasta się bezsensowną liczbą stron zostanie zniszczony? Stworzyłem coś strasznego! O.o

Blada dupaa 08-08-2006 21:14

Ss !!

Otoz chyba zauwazyliscie ze na znaku kolo wysepki z ss jest napisane "(...) sword of fury". Na pacc area jest miejsce ze szkieletami gdzie pisze "Maze of fury" (labirynt furii).

PS. hwwd

Jimarrin 08-08-2006 21:32

Gratz... jednym slowem...
:Ork:

nosane 08-08-2006 21:36

Bardzo się cieszę, że chciałeś pomóc, ale temat "Maze of Fury" był poruszany zarówno w tym, jak i innych tematach już dziesiątki razy. Może przeczytaj najpierw temat przed pisaniem w nim czegokolwiek. Zwłaszcza tak, jak w tym przypadku, jeżeli nie wnosi zupełnie nic nowego.
Cytuj:

Wiec moze warto by tam cos poszukac a nie tylko pisac noob posty!!
A więc czemu nie poszukałeś, zamiast pisąć "noob posta"? Poza tym, czego poszukać?
Cytuj:

I nie komentowac ze jestm k**** noob bo mam 0 postow itd. Po prostu zauwazylem temat i chcialem pomuc.
To udowodnij, że nie jesteś noob i nie dawaj nam powodów do oskarżeń. Jakby każdy wchodził i pisał to samo "bo zauważył temat i chciał pomóc" nie czytając go, to byłoby tu już 1000 stron spamu.

Poborca_Podatkowy 08-08-2006 22:16

Mam pomysł. Od dzisiaj ignorujemy wszystkich "mądrych ludzi". Jeżeli napisałeś post w tym temacie, nie upominaj się o komentowanie. Ludzie sami skomentują go jeżeli będzie wnosił coś do sprawy. A jeśli nie zrobią tego, to zamilcz, widać twoje wypociny już były lub są bez sensu. Jesteś "starszym" użytkownikiem? Ignoruj bezsensowne wypowiedzi innych, lub repord bad post. Wtedy każdemu będzie milej i fajniej - zamiast dwóch lub trzech postów ze spamem będzie tylko 1. A nie karmione trolle w postaci noobków zginą bez pokarmu marnie. I co teraz? Oto moja rada.
1. Zastosuj się do niej. Niekarmione trolle bez pożywienia wyginą, nie widząc tutaj spamu. A forum wejdzie na ścieżkę pokoju i rozkwitu.
2. Zignoruj ją. Solidnie nakarm trolle, komentując bezsensowne posty. Twój post będzie tym, po którym trolle wzrosną w siłę, zmutują się i zmasowanym atakiem zaatakują. A forum wejdzie na ścieżkę wojny, cierpienia i nienawiści.

Blada dupaa 09-08-2006 00:22

po 1 to przeczytalem pierw 23 strony waszego spamu a razcej czytalem tylko to co stonoga napisal bo on cos wnosil do tematu

adu93 09-08-2006 12:04

Pisałem tu kiedyś posty i zrezygnowałem bo stoimy w tym samym miejscu to co wy piszecie było pisane kilkadziesiąt razy ja przekopałem Pickiem poł rookgardu i nic i moim zdaniem ten quest jest Usunięty Nikt nie prowadził nic nowego ciągle to samo więc najpierw róbcie to co myślicie a nie piszecie i dopiero piszecie.Na Pacc Area 0 rozwiązania też przekopałem wszystko łopatą i nic

tomektrz 09-08-2006 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blada dupaa
tam na tych 3 szkieletach jest zakopana dziura ktora trzeba odkopac. ja tam wlazlem i padlem mialem wtedy jakis 12lvl.

1. Jakie tam są potwory, że padłeś?
2. Jak dostałeś się do tej dziury?

fire-rookmaster 09-08-2006 14:21

tu mała tajemnica obecnego update na rooku :]
http://i82.photobucket.com/albums/j2...ongsword-1.jpg

Gobii 09-08-2006 14:22

Kur** przestań smapować bo zarobisz bana -.-X(

fire-rookmaster 09-08-2006 14:27

@up ale za co ?
za to, że pomagam wam w quescie, wy**banym quescie ;]

Sapp 09-08-2006 16:36

patrzcie:
15:58 Aless [7]: Amber
15:58 Dallheim: I don't trust her.
i jeszcze: zniknal mino na skalce niedaleko spike sword'a- nie bylo jego ciała, po prostu zniknal... A za chwile sie pojawil.
srry to juz bylo :P

Volan Rookstayer 09-08-2006 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tomektrz
1. Jakie tam są potwory, że padłeś?
2. Jak dostałeś się do tej dziury?

1. Raty xD
2. Nasikał .....

Ehhh tam nic nie ma.

Wolf_rupert 11-08-2006 09:17

gz

GRATZ takiej opowiesci to hyba wiekszosc z nas by nienapisała no ale to raczej nam wytlamaczy skad sie one wzioly a nie jak sie tam dostac :confused:

Tom The Tanner 11-08-2006 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gobii
Kur** przestań smapować bo zarobisz bana -.-X(

Od tąd nazywam cię Gobi Prorok a mnie nazywajcie Tom Offtop xD

Alfaromegas 12-08-2006 15:49

Odkrycie!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez stonoga
edit:
Akademia i biblioteka. Tutaj Seymor może zlecić ci twoje pierwsze zadanie - zabicie szczura. W tym budynku znajduje się także wyrocznia, która po uzyskaniu przez ciebie 8 poziomu pomoże ci dostać się do Venore, Thais, Carlin lub Edron oraz wybrać ci profesję.
Kolejny sklep z zaopatrzeniem. Właścicielem sklepu jest Obi. Na piętrze znajduje się drugie stoisko, na którym na przemian sprzedają Dixi i Vendor.
Tom the Tanner skupuje tutaj świeże zwłoki szczurów, królików i wilków, z których podobno przyrządza uczty dla swoich klientów.

VENDOR! Sory za to ale naczytalem sie juz tyle nazwisk ze... kreci mi sie od tego w głowie. Mówcie Vendor do NPC naprawde sorry a z tym Hiacyntem też znoobiłem. Zdawało mi się że gdzieś już go widziałem. To tylko kolejny dowód na to że powinienem szukać dalej - nie znalazłem wszystkiego! Przeoczyłem domek NPC!!! To dużo. Ten Hiacynt to sprzedawca Life Fluidów tak? Aha to oto chodziło z tymi tajemnymi elixirami. Aha no to teraz czytajcie uważnie bo może właśnie oto w tym wszyskim chodzi! Hiacynt czarnoksiężnik, zły człowiek utrzymujący kontakty z siłami zła i z pozoru wyglądający jak miły pan ma zwykłą fobię!!! Boi się... ratów! Tak szczurków jakie zabijamy na 1lvl ze skillami 10\10 i z clubem w ręku . Wydaje mi się że trzeba do niego zlurować rata! Może powie jak pomógł Vendarowi ze spike! Tylko że jak go zlurować??? Hmm... czy mozna wrzucić szczura na schody toznaczy przesunąć go na kratkę ze schodami a wtedy pojdzie do góry??? Jeśli tak to niema się czym martwić a jeżeli nie to bedzie problem... Może ataki rtów nie są bezcelowe? Raty na budynkach... Może we wschodniej części coś na czym jest rat? Albo jakaś mała niepotrzebna nikomu dziurka z ratem w środku??? Hmm... mało interesowałem się wschodnią częścią wyspy pojdę tam poszukać chłopaki.

Chcialem wam podziękować że pomagacie mi rozwikłać tą tajemnicę i mma nadzieję że zawsze bedę mógł na was liczyć. Gdyby nie wy - wasze wsparcie to już bym sobie dał spokój. No bo wezcie i całe noce tłumaczcie te kartki, listy, księgi zarówno na mainie jak i na rooko!!!

Tak sobie myślę że może zrobię spic NPC może do czegoś dojdziemy.

NPC Vendor - Exsprzedawca który zdrdził ludzi kradnąc Dallheimowi Spike Sword. To przez niego Dallheim niepopłynął na mainalnd - a miał tam do wykonania bardzo ważną misję. Vendor to mąż, ukochany lub naprzykład brat Dixi (wydaje mi się że nie to ostatnie bo musiałby być także bratem Obiego a to byłoby tak pokręcone że CipSoft nawet by tego niewyyślił)

NPC Dixi - Prawdopodobnie żona Vendora. Zwykła sprzedawcyni niewiadomo o niej nic pozatym że była bogata a jej brat to Obi. Sprzedaje w sklepie UpShop.

NPC Amber - Według innych NPC dosyć dziwna osoba. W końcu niekażdy płynie na maina a potem wraca i odwraca się od wszystkich dawnych przyjaciół. Niektórzy twierdzą że zmieniło ją to że płynęła przez wiele miesięcy na drobnej tratwie a niektórzy że dowiedziała się tam jakiejś straszliwej prawdy o rooko. Była oskarżona o kradzież Spike (my wiemy że niesłusznie bo to debil Vendor ). Przyniosła z maina swój pamiętnik wktótym zapisywała coś tam... niewiem i ziarno bananowca. Aha to już wiem skąd Bananapalm na rooko . Dziewczyna Dallheima. Aha podobno przyniosła też list który nigdy nie wysłała bo cos się z nim stało. (To chyba ten list z qestu... wiecie jakiego. QS heheh ). Niemusze mówic że była to kobieta nieziemskiej urody. Nie śmiejcie się - głodnemu chleb na myśli - nie chciłem obrazić CipSOftu hehehehehe.

NPC Tom The Tanner - Rzeźnik który był kiedyś przyjacielem VEndora. DOPISZE POZNIEJ ZNOW RODZICE

czy nad sklepem Toma jest jakis NPC (wszystkie postacie mam na mainie)? jezeli nie to widzialem jakiegos NPC okolo rok temu! byl w turkusowych kolorach... reszte powiem pozniej

Celoz 12-08-2006 16:24

Nie, nie ma.
Mow to co zamierzasz powiedzieć później bo nie rozumiem cie...

Alfaromegas 12-08-2006 19:41

!@#$up--up
to co mialem powiedziec to to ze imie mial prawdopodobnie właśnie na V, Outfit oprócz głowy mial turkusowy (głowa była biała), kręcił się w pokojach lub w ich okolicy (nie pamiętam dokładnie), powiedziałem hi i poszedłem sobie, bo myślałem że to zwykły NPC coś sprzedający, a teraz już prawdopodobnie wiem o kogo chodzi, a dziwne było to, że na następny dzięn nie widziałem już go tam, może był w okolicach mostku albo uciekł (!)
to tylko tyle co wiem :( radzę go szukać

edit!@#$

mój kolega pokazywał mi scale armor na rooku (dziś założyłem postać), nie chciał gadać jak to zrobił, powiedział tylko, że trzeba przesunąć pewien przedmiot i przesunąć dźwignię, i to nie wystarczy. Powiedziałem, że robię go bo i tak nie jest kolega bo jakby był kolegą to by mi wyjawił tajemnicę.
A jeśli chodzi o temat, to posty powinny być BARDZO KONKRETNE a temat by "odżył".

STONOGA GDZIE JESTEś??!!

Ozurtes 12-08-2006 21:19

Stonoga to Tom the Tanner. POdaj nick i świat kolegi, który ma scale arma, chętnie zobaczę.

Celoz 13-08-2006 13:13

Mamy rozwiązanie questu na Spike Sworda!!!
http://www.tibia-alumni-society.net/...ious/broom.jpg
a ty stonoga (tom the tanner) to chyba nas wrabiasz bo zdaje mi sie że zmyślasz :)
@ ktoś kto każe mi "spie******" miałem na myśli miotłe...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:25.