![]() |
|
Cytuj:
@Topic Oglądam TTGL i jestem w połowie. Właściwie - dziwna seria. Mnie się najbardziej kojarzy (tak, o) z połączeniem FLCL i Evangeliona xD Mechy są śmieszne, musiałem się do tej koncepcji przyzwyczaić. Z drugiej strony, nie można jej niczego zarzucić - wartka akcja, ładna kreska (chociaż niektóre efekty wyglądają na rodem z DB ;)), no i Yoko ^^ |
Dobra, biore sie za Darker Than Black. Obejzalem kilka AMV na YT i zachecilo mnie to do ogladania, pod wzgledem dynamiki akcji jaka rozgrywa sie w samym anime. Gorzej z fabula, bo nic o niej nie wiem, a jakis zarys historii by sie przydal.
No nic, zaryzykuje i obejze. ^^ |
@Wybielacz 227
Jak na filler, to taki flashback całkiem znośnie się oglądało. |
TTGL skończone. Seria fajna, lubię takie anime. Niektóre postacie podobne trochę do tych z Evangeliona (chociaż oczywiście nie aż tak poryte) a poza tym to zwykłe mecha-anime ^^ Ale właśnie... (tylko dla tych co obejrzeli)
Ukryty tekst:
|
Cytuj:
|
no to flashbackowy odcinek specjalnie żeby przedłużyć... :P
|
Filler byl w ostatnim odcinku 226 zapowiedziany.
|
Zaczalem ogladac Seto no Hanayome.
Po 2 epach moge tylko stwierdzic, ze anime jest GENIALNE :D Nigdy sie chyba tak nie usmialem, jak w ciagu 40 minut ogladania seto. Jezeli ktos jeszcze nie widzial, to polecam ^^ |
Cytuj:
|
Shuffle! > Seto : D
|
@Up
Baka>Rayza Nipah~! Frizz-kun |
Cytuj:
Ghost Hound ktos ogladal? Obejrzalem 7 epow, ciezko to idzie, ale nawet ciekawe jest - tylko nie za bardzo wiadomo o co w tym wszystkim chodzi ; ) Powrocilem z nowym avatarem : ] |
@Frizz
odezwał sie ten inteligentny ; D @minna głupi jesteście XD shuffle jest lepsze bo chociaż niema fabuły opierającej sie na ecchi,ecchi,komedii,ecchi... |
@up
Ale to sa w ogole dwie rozne serie : D Seto jest tzw. bezfabulowcem, tzn co 2 odcinki jest inny motyw, a w Shuffle jednak ta fabula calosciowa jest troche dostrzegalna... ; ) BTW najgorsze pod tym wzgledem bylo anime To Love-Ru. Takie badziewie, ze ledwo dotrzymalem do konca, w kazdym odcinku w ogole co innego, i jak tu sie w to wciagnac? : ] edit: jedna z fajniejszych rzeczy w Seto to seiyuu San... ach... : D |
A jeszcze fajniejszy jest OST Seto ;p
Nipah~! Frizz-kun |
Nie znacie się... najfajniejszy jest... EVANGELION! MWHAHAHAHAHA! xD
|
Ja zacząłem Gungrave'a, i mam wrażenie, jakby ktoś zmiksował Hellsinga z Black Lagoon :/
|
W wakacje zamierzam wykonać ambitny projekt dogonienia fabuły One Piece (około 405 odcinków samego anime, wciąż wychodzą nowe), aktualnie dotarłem do 60. W mojej opinii OP wypada nieźle na tle dwóch innych oglądanych przeze mnie "tasiemców", czyli Naruto i Bleach'a (porzucony na 150 odcinku, wrócę jednak). Podoba mi się brak żałosnego momentami patosu, z jakim można się spotkać w dwóch ww. produkcjach. Najlepsze anime jakie miałem przyjemność oglądać zawierały się w ilości epizodów od ~25 do ~50. Chciałbym zapytać, czy znacie może godne polecenia anime o fabule z pogranicza DN, Code Geass, możę nuty FMA ? Byłbym wdzięczny ;)
|
@MichalOlkuszanin
Właśnie takie 25-50 odcinkowe anime są najlepsze. A co do One Piece, to niestety moim zdaniem nie utrzyma tego poziomu, chociaż jest tam masa porywających epów. Teraz jak słyszę wykrzykiwanie imion w rozpaczliwy sposób mam odruch wymiotny IMO jest tego STANOWCZO ZA DUŻO!!! No i kreska kobiet/dziewczyn jest beznadziejna ;(. |
@2 up
Nie znamy. @Umineko no Naku Koro ni 02 Ukryty tekst:
|
Cytuj:
Co do poziomu one piece, oglądasz tylko anime? Jeśli mangę też to: Ukryty tekst:
Cytuj:
|
Wróciłem, może ktoś mnie pamięta? Tak to ja Shiz, Rayza pewnie pamięta^^.
Jestem właśnie w trakcie oglądania K-on!, dopiero 3 epy oglądnąłem ale anime mnie powala: Ukryty tekst:
Po K-on! zamierzam dogonić Bleacha, zarówno anime jak i manga :-), a co po tym, to kto wie. |
@MALLuś
Dlatego jedyną VN, w którą grałem było... Wanko to Kurasou :3 |
@up
Cienias : D ja gralem w Wanko to Kurasou, School Days (polecam, jest wiele lepszych zakonczen niz te w anime), Chaos;Head (POLECAM MOCNO!), i Akane-iro ni Somaru Saka sobie dla jaj sciagnalem... Oczywiscie zadnej z powyzej wymienionych nie przeszedlem do konca (: P) - oprocz School Days, w ktore gralem z walkthroughiem aby zobaczyc inne zakonczenia - w sumie jest ich az 21! BTW o, widze ze o umineko 02 piszecie, jako fan higurashi oczekuje od tej serii podobnego klimatu, narazie zapowiada sie nawet w porzadku. biore sie za ogladanie... ; ) ogolnie to - asobitai! |
A te wasze visual novelki to chociaz z wbudowanymi angielskimi napisami?
|
@up
Wanko i Chaos tak, Akasaka i School Days nie - ale o tym juz napisalem czemu akurat te sciagnalem ; ) Niedlugo chyba pokusze sie o Higurashi no Naku Koro ni Onikakushi-hen, po angielsku jest... edit O! Zapomnialem do mojej listy Clannada dodac! Ale byl tak nudny, ze po jakichs 10h~ grania poprostu rzucilem... Ale gdzies na plytce jest ; ) |
A ja bede oryginalny i z visual novelek polece jedyna, ktora znam - F/SN :D
Mam juz na koncie 60h i jeszcze zostalo minimum 20 :P |
@i386&Clannad
Ale za to anime jest co najmniej świetne. Nipah~! Frizz-kun |
@up
Tak, tak! Anime jest baaardzo w porzadku, tylko, ze gra jest na conajmniej 100h grania (w srodowisku krazy plotka, ze aby przejsc wszystko - wszystkie "przyjaznie", wszystkie akty, zakonczenia itp - potrzeba na to 300h, ale mi nie chce sie w to wierzyc), a wiec po obejrzeniu anime juz nie chce sie za bardzo przezywac tego samego. |
Hihihihi, a kto już widział pierwszy odcinek drugiej serii Spice and Wolf? Mina Horo na kacu <333 No i wydaję mi się, że czeka nas mniej ekonomii, a więcej wątku miłosnego :3
|
Wybaczcie niekompetencje, ale ograniczam się do oglądania anime i sporadycznie czytania mangi. Zauważyłem, że mówicie też o grach na motywach manga/anime. Na jakiej konsoli w nie gracie, która z nich przedstawia większy wybór z gier o tej tematyce ? W co ewentualnie warto zainwestować i nie żałować wydanych pieniędzy. Ostatnimi czasy wypadłem za burtę szeroko pojętej elektroniki i nie orientuję się.
@down: Znasz jakieś szczególnie warte uwagi gry na PC ? Mam na myśli gry akcji. |
Praktycznie wszystkie gry są wydawane na kompa, ewentualnie ps2. Ale od tego są emulatory więc w dalszym ciągu wystarcza komp.
Nipah~! Frizz-kun |
Cytuj:
|
az dziw ze jeszcze nikt o bleachu/naruto nic nie gadal! a tyle sie dzieje :D
bleach Ukryty tekst:
naruto Ukryty tekst:
|
Cytuj:
Z ciekawostek - wszystko o Pokemonach tez zostalo oparte na grze - ja o tym dowiedzialem sie stosunkowo niedawno ; ) |
Skończyłem dzisiaj Shadow Star Narutaru. Seria trudna, chociaż spodziewałem się czegoś... mocniejszego. Fabularnie porażka - główny wątek nagle się urywa i koniec końców nic nie zostaje wyjaśnione. Sam koncept natomiast nie jest zły, można powiedzieć, że to wersja gore pokemonów. Co do poszczególnych wątków (np. zemsty), nie są jakieś specjalnie ciekawe (sama zemsta została przedstawiona lepiej w chociażby Jigoku Shoujo), ale niektóre sceny są mocne (chociażby jak rozrywanie dziewczyny od "środka", nawet jak ujęcie jest tylko cieniem). Poza tym, nic specjalnego. Spodziewałem się czegoś co zostanie w pamięci razem z cytadelicznym uczuciem - nic z tych rzeczy. Dlatego... ściągam Lain :) A teraz oglądam coś na odmóżdżenie - TLR.
|
Czytał ktoś Beelzebuba? Jak wrażenia?
|
Poszperałem w sieci i znalazłem informację dla tych, którym spodobał się opek Umineko. Singielek zostanie wydany dopiero 19.08 T.T
I bonusik dla fanów Marii xD http://www.youtube.com/watch?v=oJXMCJaZO1g UUUUUUUUUUUUU! |
@up
UUU! UUU! UUU! UUU! B) Jaki filmik! Nie mam słów. :P Chyba zobaczę te "Uk~~ no Naku Koro ni. :) @top Jestem na 5 odcinku Lucky Star. Pierwszy odcinek mnie powalił. Przez połowę odcinka mówiły o jedzeniu. Jak tak można. :P |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:44. |
|