Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Vansider 15-07-2007 13:31

Wszyscy wiemy ze palladyni i knightowie wzmocnili sie po updacie,mam pytanie czy zasoluje dragona palladynem z lvl 13 ze skillami 50?

Uran of Aurea 15-07-2007 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Noozoo (Post 1550471)
Wolal bym tomby bez stalklerow i crypt~ reszta moze zostac albo chociaz czy idzie te miejsca omijac

To z jedynych jakie znam zostaje tar -1 jedynie co tam spotkasz z silnieszych potworów to, 1x beholdee, 1x crypt, 1x mumia, tylko czensto przepelnione...

Mozesz spróbowac frost giant , lotuje share ( czy jak to tam :p) tylko i sprzedajesz ale maly zysk.

Dworce nawet dobry exp i loot bast skirty sprzedajesz dla innych graczy po 3k~

Culty.... Na twoim lvlu bywa hardcore ale lootujesz pirate vododolle a to duzo ludzi kupuje nawet po 5k~

[quote=Wszyscy wiemy ze palladyni i knightowie wzmocnili sie po updacie,mam pytanie czy zasoluje dragona palladynem z lvl 13 ze skillami 50?[/QUOTE]

masz 4 mlvl to raczej dasz rade dla sportu, ale mozesz combo dostac i deda zaliczyć... Najlepszym miejscem bendzie drag w kanionie koło kazzo, tylko uważaj zeby sie nie zlurowal ;/

Cytuj:

Knight 31 lvl, skille 58/55, mlvl 4.
Broń 35 ataku 1-ręczna, tarcza 33 defa + 1 z broni.
Armor łącznie 29.
Gdzie expić (bez waste i bez pacca), żeby wyrobić 20k+/h.

Szukałem podobnych postaci, ale nikt nie ma takich skilli.
Widziałem 30 lvl ale skille 65/65, a jak skille 60/60, to lvl 20.

Dc jest dobre ale po drodze jest resp gsa... z jednej strony to dobrze z drugiej zle.. bo nie ma tam juz tyle osób ale trudno sie tam dostac...

Voon 15-07-2007 14:35

sorcek :)

znowu powtarzam pytanie bo podane wcześniej miejscówki mnie ...niezadowoliły (wszystko zajęte ) :confused:

gdzie expić sorkiem i palkiem (jest PACC) :

-Sorc[26]:
medium mag set*, all wandy, ok 2k do rozdysponowania;
prosze o miejscówki z dośc szybkim expem (ale bezpiecznym)
*b robe, k legi, c helmet, c bootsy, p ammy, v shield, wszystkie wandy

-Pall[15]:
p set, guardian shield, speary/arrowsy/bolty, także 2k do wydania, skile 50/38
oby był szybki (sprawny) exp i mało ludu

TYLKO BEZ TOMBÓW BO TOMBY 24/H ZAJĘTE !!!
chodzi o szybkie wbicie lvl'a (sorc 30-33, palek 20-25)
--Miejscówki PACC i FACC--

Dudipl 15-07-2007 15:15

Mam knighta 26 lvl i nie wiem na czym expic znaczy chodzi mi o konkretne potwory a nie o miejsce bo sam sobie potrafie znalesc ;)
Moje skille 76/74 a eq Crown arm, legi i helmet :p crocodile boots, dragon shield, fire sowrda (1h) orraz gigant sworda (2h bez traczy)
Gdzie mam expic i lepiej gigant czy fire swordem ??

Neodan 15-07-2007 19:46

Huh..

Cytuję:
-Sorc[26]:
medium mag set*, all wandy, ok 2k do rozdysponowania;
prosze o miejscówki z dośc szybkim expem (ale bezpiecznym)
*b robe, k legi, c helmet, c bootsy, p ammy, v shield, wszystkie wandy

No więc Voon. Grałem sorcem i poradzić ci mogę pewne expowiska. Na 26 lvlu z paccem najlepiej idź na : Scaraby( -2 lub -3), Cyclopolis(-1,-2) ale uważaj bo tam mogą ci lurnąć leadera albo zerka, możesz jeszcze iść na faccowate expowiska naprzykład guardy pod kazz, ale rano i w nocy bo w dzień dużo ludu. Od 28 możesz psotawić sobie 2 ds'y, wziąść troche IH(ktorymi bedziesz leczyl DS) i z WoCE lac draga razem z dsami... Co do twojego palika to najlepiej idz na PENISULA TOMB (<,V od Ankh) I tam expaj sobie albo idz na scaraby. Mozesz nim bic z arrowsów (ktore bedziesz ciagle dorabbial poprzez nadmiar many) albo ze spearów. Jak wolisz

---------------------------------------------------------------------

Hmmm... Cytuję:
Mam knighta 26 lvl i nie wiem na czym expic znaczy chodzi mi o konkretne potwory a nie o miejsce bo sam sobie potrafie znalesc
Moje skille 76/74 a eq Crown arm, legi i helmet crocodile boots, dragon shield, fire sowrda (1h) orraz gigant sworda (2h bez traczy)
Gdzie mam expic i lepiej gigant czy fire swordem ??

A więc.. jak na 26 lvl masz bardzo dobre skille - to trzeba ci przyznać i gratuluję ci. Na 26 lvlu z twoimi skillami i eQ radzilbym ci iść na Dark Cathedrall, POH(cycki), Maintwailn chociaz tam mzoe byc ci ciezko bo mino magi to lepiej nie idz.. A najlepiej to chyba kopalnia pod kazz - sildki, guardy loot z nich jest to ci sie spokojnie bedzie zwracalo. A jak amsz pacc to smigaj na cyclopolis ;) albo scarabY!!!!!

Ok! A teraz moje pytanie: Gdzie expić 32 royal paladinem z 66 distem? Dragi ciagle zajete i vampy tez. Na cyclo takze full ludzi? Macie pomysl na jakies fajne expowisko alb hunt? Piszcie;).:cup:

Dlugozimek 16-07-2007 04:45

Mam pewnien dylemat gdzie expic ?pisałem w tym poscie z jakimi skillami expic i nikt nie odpowiadał..
więc tak:
B robe, boh p legs arrows 2 bp uh.. skille 68/32 lvl 35 Gdzie expic? piraty? ? prosze o pomoc pacc on

Tibia-Fighter 16-07-2007 12:08

@UP
Tomby forever... Ta piraty jesteś za słaby.Możesz scraby... itd. Dobrze też będzie expić na Orc land(koło OF) przy wierzy.Dla palka w sam raz... Z bohami nie widze problemu.

Dudipl 16-07-2007 16:56

Dzieki Neodan ! ;) Ale powiedziales za mam na catedre i scraby isc czyli poradzilbym sobie spokojnie z anciestem i GS bo draga juz solowalem :]

1.Jeszcze jedno pytanie czy jak bym poszedl na orc fortress to dalbym rade i nie chodzi mi oto czy mi sie zwroci ale czy jest tam dobry exp ?

drakez 16-07-2007 20:21

Gdzie Expic
Profesja: MS
LvL:70
EQ:demon shield,bohy,crown legi,royal helmet,b robe

Danickas 16-07-2007 22:37

Lvl 31 skille takie jak w podpisie profesja Paladyn gdzie expić?

Neodan 16-07-2007 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez drakez (Post 1553034)
Gdzie Expic
Profesja: MS
LvL:70
EQ:demon shield,bohy,crown legi,royal helmet,b robe

To śmieszne zeby 70 ms:mag: nie wiedzial gdzie expic. A wiec na 70 (przed update) expic jest najlepiej na:
-dragi Venore (arena) z visa +woce
-dragi Edron z visa+woce
-vampy w tombie (-3 ropa) lub za tp - z visa +woi
-necro z visa (Darashia) ale nie na necro quest tyllko 2+1 przy dobrym respie a przy slabym jak nie wyrabia res 2+1 to wyzej

DObry exp jest rowniez na huntach:
-DL'e - z enerGy waVe =]
-Hydry z visa (ale lepiej z utamo vita bo widzialem na oczy jak combo poszlo i 120 ms padl...)
-Behemothy z morta
-Hero najlepiej 3x i 1x resp
-Demony (sd)

No mysle ze dosc duzo ci rozpisalem..smieszy mnie troche ze 70 ms nie wie gdzie expic hehe. No ale kazdy moze miec taki problem:). Mozesz tez isc na GS z visa bez utamo ale uwazaj, albo na ancient scaraby.:mag:

Nie gralem ms po update wiec moge nie miec we wszystkim racji. Powodzenia.:cup:

Neodan 16-07-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Danickas (Post 1553226)
Lvl 31 skille takie jak w podpisie profesja Paladyn gdzie expić?

Sam mialem taki problem no ale : scaraby, tomby, dragi (x7 ankh spokojnie dasz rade ale bierz mf z 2bp i z royal spearow - na yellow - exura vita), jeszcze mzoesz na cyclopolis skoczyc albo na maintwailn.:baby::baby::baby:

Harraton 16-07-2007 23:46

Gdzie expic 51 knightem Skille 74/70 :< eq: Crusader helmet, Crown armor, Knight legs, Fire axe, Demon shield, Leather boots, Platinum amulet, mam headchoppera ale to na nic ;p Potrzebuje kasy na promo i dsm! ;d PACC

Neodan 16-07-2007 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harraton (Post 1553356)
Gdzie expic 51 knightem Skille 74/70 :< eq: Crusader helmet, Crown armor, Knight legs, Fire axe, Demon shield, Leather boots, Platinum amulet, mam headchoppera ale to na nic ;p Potrzebuje kasy na promo i dsm! ;d PACC

Hum.. Nie wiem czy chcesz zarobic czy zaexpic.. jak zarobic to beirz druta i sorka i na hdyry... druid cie sio i masz 0 waste.. tam moze z 5 uh pojdzie przy lurowaniu.. i zarobisz bo rh to 10k (only dla ciebie) i kasa only dla ciebie no a jeszcze boszki moga poleciec hehe...

A expic? Na cyclopolis idz, scaraby, tomby...8o

Awaru 17-07-2007 11:01

gdzie expic z 19 lvlem /23 mlvelem

cyklopy w thais odpadaja i dwarfy odpadaja?

moje eq to
crown helmet,
dragon shield,
leather boots,
plate legs,
wand of plague/wand of dragonbreatch,
noble armor

drakez 17-07-2007 11:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neodan (Post 1553262)
To śmieszne zeby 70 ms:mag: nie wiedzial gdzie expic. A wiec na 70 (przed update) expic jest najlepiej na:
-dragi Venore (arena) z visa +woce
-dragi Edron z visa+woce
-vampy w tombie (-3 ropa) lub za tp - z visa +woi
-necro z visa (Darashia) ale nie na necro quest tyllko 2+1 przy dobrym respie a przy slabym jak nie wyrabia res 2+1 to wyzej

DObry exp jest rowniez na huntach:
-DL'e - z enerGy waVe =]
-Hydry z visa (ale lepiej z utamo vita bo widzialem na oczy jak combo poszlo i 120 ms padl...)
-Behemothy z morta
-Hero najlepiej 3x i 1x resp
-Demony (sd)

No mysle ze dosc duzo ci rozpisalem..smieszy mnie troche ze 70 ms nie wie gdzie expic hehe. No ale kazdy moze miec taki problem:). Mozesz tez isc na GS z visa bez utamo ale uwazaj, albo na ancient scaraby.:mag:

Nie gralem ms po update wiec moge nie miec we wszystkim racji. Powodzenia.:cup:

taaa expie ciagle na tombie i tak troche lipnie jest -.-
dragi czesto zajete wiec nie wiem gdzie mam expic juz :> i dlatego napisalem tutaj

Nyksus 17-07-2007 14:01

Re:

Mam 41 MS'a z 41mlvlem. Expiłem od 35lvl na Ancient Ruins Tomb -2, i do tej pory było nieźle, tj. do 40lvl~. Potem zaczęło być kiczowato, mało expa, a kasy też nie za wiele. Gdzie mogę się teraz wybrać? Piraty to expiłem dawno, na 32lvl, nie wiem jak będzie teraz.

Neodan 17-07-2007 14:13

:)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nyksus (Post 1554180)
Mam 41 MS'a z 41mlvlem. Expiłem od 35lvl na Ancient Ruins Tomb -2, i do tej pory było nieźle, tj. do 40lvl~. Potem zaczęło być kiczowato, mało expa, a kasy też nie za wiele. Gdzie mogę się teraz wybrać? Piraty to expiłem dawno, na 32lvl, nie wiem jak będzie teraz.

Na 40 lvlu ms'em? Cóż... jednym słowem H.Y.D.R.Y - dobry exp, loot tez jest nie widze problemow.. tradycyjnym sposobem ty , druid, najt - 4 dsy bloker bloczy wy dsmami i wandem!!! Swietny exp... A jak nie to nie wiem.. Moze sprobuj na TarpiT -2 ? A nawet -3.... Cyclopolis tez jest dobre. Lataj po calym i lej z wanda. ALbo idz na jakies hunty :mag:

Speedy123 17-07-2007 17:15

Zaczynam od zera pallem, potrzebuje plan na exp do ~40 lvla
rook- jak najbszybciej, nie patrzec na kase (mam na mainie ~~k seta)
wybrac edron, idziem na trolle / gobliny skilluje do 45-50 dista i co dalej?
z gory dzieki za odpowiedz

filip1432 17-07-2007 22:30

gdzie ekspić druid 21lvl 21 mlvl eq p armor p leg dwarwen shield dark helmet i buty normalne i 5k do dyspozycji
wszystkie rody
ps tylko mnie nie wysyłajcie do kopalni bo bardzo dużo ludzi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:02.