Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116597)

luki69 05-05-2007 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1410242)
ludzi z polowe mniejszym levelem ? czy jeszcze slabszych ?

Grałeś kiedyś pallem? Na 20 lvlu i 70 skillu dista jesteś w stanie zabić sorka/druta 30+. Oczywiście jezeli nie będzie miał run lub manasów.

Endrju9 05-05-2007 14:35

@luki69

Jeżeli jest taki układ ze niema run, to mogę zabić 8 pakiem 250 Sorca!!!
pod warunkiem że niema run!!!!

@
Zaraz powiecie, ze by mi uderzył exori vis i bym zaliczył glebę.

@DOWN \/

Jakiś powód? Czy powiedziałeś tak bo 55 stron tematu mówi tak? Pall i knight tak/sorc druid nie :)

Stivler 05-05-2007 14:37

Ulepszenie knightów i paladynów

Vil 05-05-2007 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez luki69 (Post 1410302)
Grałeś kiedyś pallem? Na 20 lvlu i 70 skillu dista jesteś w stanie zabić sorka/druta 30+. Oczywiście jezeli nie będzie miał run lub manasów.

proponuje dla rownowagi palkowi zabrac bolty.

M1ke 05-05-2007 16:27

Trzeba cos z tym zrobic!

Wszyscy tylko nazekaja i mowia knight jebie roty na xx lvl, palkowi to wogole najlepiej luk i kusze zajebac i zeby tylko z kamieni sypal, sork bez wanda, a drut to wogole tylko by siedzial i uhy robil. Slyszalem juz opinie w ktorych knighci nazekali ze kiedys knight byl najlepsza postacia i na wojnie byl nie do podjebania, a tera taki 220 ek ginie w kilka chwil... Moim sposobem na rozwiazanie tego problemu bylo by wywalenie opcji nawalania z run poprzez klikanie w hotkey bo to glupota ktora ulatwia np pekowanie noobom na 15 lvl ktorzy nie maja pojecia o tibii. Dodal bym Arcane Staffa do wandow/rodow ktory nie byl by juz clubem. W takim wypadku magowie mieli by jakis fajny item z powaznych questow (PoI) bo tak to tylko ryckowie na tym korzystali. Wand ten by walil hity jakies takie dosc konkretne (100-200). Obnizyl bym tez troche hity z UE. Wzmocnil bym palka poprzez wieksza czesttliwosc zadawania duzych ciosow z boltow/strzal, tak samo knighta bym wzmocnil. Sam gralem palkiem to wiem jak to jest kiedy raz sie jebnie 120 a raz 5, albo nawet wogole sie niejebnie :D. Mam nadzieje ze ktos poprze moja wypowiedz, bylbym bardzo zadowolony :)

Misiuuu 05-05-2007 17:13

up: dla sorca z poi bardzo korzystne są soft botsy, a pozatym nie pieprz że przez to ze w poi nie ma broni dla sorca, bo nawet knight z avangarem nie dorównuje sorcowi

M1ke 05-05-2007 18:13

chyba zle mnie zrozumiales misiu :P przeczytaj uwaznie tekst i go zrozum, kiedy wywalimy hotkeye i obnizymy hity z UE sork nie bedzie juz tak potezny, wtedy rycek bedzie tak potezny jak np w tibii 7.5, a co do softow, to one sie przydaja kazdej profesji nawet knightowi, ale jeszce nieslyszalem zeby ktos softami kogos ujebal ;D bo softy to nie bron

Xeremon 05-05-2007 19:20

Niemoge poprostuX( Jak można ulepszać jedną profesję, udupiając drugą?!X(
Tak samo jak nie mam pojęcia, jak można być tak posranym, aby uważać, że sorcom i druidom należy pozabierać wandy i rody...

PEWNO!!1
-ZABRAC SORKOM WANDY
-150 MANY ZA EXORI VIS I MORT
-USUNAC EXEVO MORT HUR!
-OBNIZYC MU PRZYROST HP DO 1 CO LVL
-OBNIZYC MU PRZYROST MP DO 5 CO LVL
-DAC MNIEJ CAPA
-10X MNIEJSZE ODNAWIANIE SOULI
-5X WIEKSZA CENA ZA MANASY
-KILKAKROTNIE WOLNIESZY SHIELDING!
-ZABRAC UE111 (A JAKZE!)

Misiuuu 05-05-2007 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M1ke (Post 1411184)
... potezny, wtedy rycek bedzie tak potezny jak np w tibii 7.5, a co do softow....

jak pisałem zgrana grupa sorców nawet bez aimbota złoży każdy lvl, a pozatym nawet jak sie zmniejszy siłe ue to nadal sorcom zostanie karabin maszynowy w postaci evis i szybkiej many, a knightowi ??? uwierz samym ue sorc nie żyje...

btw mówiąć że softy są korzystne chciałem podważyć to:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M1ke (Post 1410832)
W takim wypadku magowie mieli by jakis fajny item z powaznych questow (PoI) bo tak to tylko ryckowie na tym korzystali.

rezydent 05-05-2007 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M1ke (Post 1410832)
Slyszalem juz opinie w ktorych knighci nazekali ze kiedys knight byl najlepsza postacia i na wojnie byl nie do podjebania, a tera taki 220 ek ginie w kilka chwil...

knight ginie :
-bo jak jest 15 sorców, to nieda rady przetrzymać takiego combo (powaliło by moragotha)
-z braku uhów (jak go kilka osób gania godzine, to wiadomo, że kiedyś się kończą)
-lag (to chyba najczęściej) ^^
-przy trapie (tu akurat połączenie pierwszego punktu z drugim, tyle, że knight i tak nie przeżyje chyba, że Gm zdąży zbanować blokujących ;p)
-z głupoty - to niestety też często

tak w ogóle to nie tylko strzelanie z sd na hotkeya, knighta też ma tę możliwość - uhanie (annihilatora kiedyś się nie dało zrobić bez specjalnego bota, a coś ty myślał? - no może były wyjątki z dużym refleksem i lubiących sytuacje ekstremalne w tibii)
im knight większy lv tym większy sku*wiel bo nie da się go zabić przez gigantyczną liczbę punktów życia

coś s tym e-visem jest nie tak - mdw rozwala dl'a na 5 visów ;/ (wyobrażam sobie takiego hunta 0.o)

IceGacus 05-05-2007 21:57

Ulepszyc Knightow/Pallkow
I bardzo podoba mi się pomysł z tym cricital hitem co jakis czas.
(ziom to co wymislił brava dla ciebie) \o/

Yaziut 06-05-2007 20:27

Lol

Ciekawe jak udoskonalic knighta 8o
----+++----
GRAM knightem I nie NARZEKAM :baby:
))-->Palla udoskonalic<--((:cup: :cup:
----------------------
VEL ZIOMEKX( X(

nobz 06-05-2007 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yaziut (Post 1414731)
Ciekawe jak udoskonalic knighta 8o
----+++----
GRAM knightem I nie NARZEKAM :baby:
))-->Palla udoskonalic<--((:cup: :cup:
----------------------
VEL ZIOMEKX( X(

Jeśli grasz 13 knightem (jak w opisie) to nie masz na co narzekać. Może powiesz że ihy są zajebiste?

Cytuj:

Niemoge poprostu Jak można ulepszać jedną profesję, udupiając drugą?!
Tak samo jak nie mam pojęcia, jak można być tak posranym, aby uważać, że sorcom i druidom należy pozabierać wandy i rody...
Knight jest udupiony od czasu wprowadzenia aimbota/visa za 20 mp. Grałeś kiedyś knightem ?

Lorte Zirano 06-05-2007 21:25

ja proponuję wiecej czarow dla knighta, jesli juz pojawily sie te nieczczesne rody/wandy to niech juz zostana, ale niech ulepszaja pala i knighta

Moim zdaniem oplacalnosc profesji wyglada tak: (oczywiscie mozecie sie nie zgodzic ale to moja opinia)

Przed updatem:
1.knight
2.paladyn
3 i 4 sorc i druid

Po Update:
dokladnie na odwrot

;/

Lord of the Universum 06-05-2007 21:29

Ludzie, nie wkurza was jak magowie sobie walną z różdżki+exori vis 2x szybciej i bez minimalnych obrażeń? A jak najcik zabija potwora 1,1,2,5,1,200? Powinni albo dać takie minimalne obrażenia jak w przypadku magii, albo zwiększyć częstotliwość uderzeń z broni białej.

Xeremon 07-05-2007 23:24

Cytuj:

Ludzie, nie wkurza was jak magowie sobie walną z różdżki+exori vis 2x szybciej i bez minimalnych obrażeń?
Wkurza to prawie wszystkich Knightów, ale 3/4 z nich nie powie co można by nowego dla nich DODAĆ, tylko marudzą, że należy USUNĄĆ wandy i rody, razem z exori vis i exori mort:baby:

Misiuuu 07-05-2007 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeremon (Post 1417939)
Wkurza to prawie wszystkich Knightów, ale 3/4 z nich nie powie co można by nowego dla nich DODAĆ, tylko marudzą, że należy USUNĄĆ wandy i rody, razem z exori vis i exori mort:baby:

BO 99% STARYCH GRACZY POWIE ci ZE STARA TIBIA BYŁA LEPSZA I JEŻELI ZACZOŁEŚ GRAĆ PO ZIMNIE/2005 (A TEGO SIE DOMYSLAM) TO SIE NIE WYPOWIADAJ BO WTEDY TIBIA UMARŁA PRZEZ SORCOW CAŁKOWICIE ZAWALAJĄCYCH KLIMAT
K
THX BYE

CYA IN HELL ;*****

Bazimus 08-05-2007 01:39

Knightow i palladynow jakby ulepszyli bylo by fajnie

Mutilator 08-05-2007 10:42

IMHO powinni wprowadzić rosnące obrażenia knighta wraz z lvlem, dlaczego sorc ma bić co lvl mocniej a knight nie?

sorc 200lvl 60mlvl ma większe obrażenia niż sorc 70lvl 60mlvl (dużo większe)

knight 200lvl 100/100 ma takie same obrażenia co knight 70lvl 100/100

100/100 w przeciwieństwie do 60 mlvla robi się tysiące godzin i nie da się wbić takich skili jedynie expiąc, a u sorca się da, oraz UWAGA! nie przyspieszysz treningu skili jak w wypadku sorca przez "picie manasów" (nawet podczas expa).

Paladyn ma o tyle lepiej, że jest sprawniejszy w używaniu magii od knighta i nie wydaje fortuny na uhy oraz uderzenia są bliższe średniej, a także mniej poof, spark...

@do sorców
Uważacie, że to jest uczciwe? Jasne, nie musimy grać knightami, zróbmy wszyscy sorców i drutów xD W końcu są 4 profesje...

Rekin Master 08-05-2007 10:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeremon (Post 1417939)

1. Obrazenia zaleza od lvl-a. (ok, powiedzialem co mozna dodac najtowi)
2. Pare osob napisalo(doslownie 2-3 osoby pare stron temu), by usunac rozdzki, a ty jak jakies obrazone dzieco w kazdym poscie piszesz, ze my, zazdrosni rycerze chcemy, by mag stracil swoja cenna bron.
3. Stworzylem maga, bez problemów wbilem nim 40lvl w 2 tygodnie(przed dlugim weekendem, wiec chodzilem do szkoly), stamina nigdy nie byla ponizej 50h.
Jest to dziecinnie proste.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:42.