Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki... Chcesz zapalic, wrzucic groszka? WEJDZ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198124)

NecroLukas 14-01-2009 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2421717)
A później kogoś zabijesz na ulicy bo będzie ci się wydawało, że to była tylko myszka miki

tak, myszka miki z 40 minutową ejakulacją :cup:

a tak na poważnie to zupełnie nie wiem co chciałeś przekazać...

Litawor 14-01-2009 18:42

O co wam chodzi z tą ejakulacją? :)

Lechista 14-01-2009 18:42

To chyba temat do rozmowy o narkotykach nie?
@Up
Odreagowują stres z dnia i postanowili wyśmiać mnie za to, że źle zinterpretowali mojego posta po czym nie zrozumiałem prowokacji na mój temat i temat poleciał na 10 stron..:>

Litawor 14-01-2009 18:47

Ok, już widzę :) Tak na przyszłość, nie pisz z głowy jakichś wymysłów o narkotykach, bo wierz mi, znam się na tym temacie i ci je zaraz wytknę. Jak już piszesz o jakichkolwiek efektach, to chociaż mów, o jaką konkretnie substancję ci chodzi.

Lechista 14-01-2009 18:55

Powiedział, że może sobie pakować w siebie tylko gówna ile chce, więc mu odpisałem, że jak np. weźmie szałwie, zeświruje albo nałogowo będzie brać w amfie to będzie miał taką kreskówkę, że kogoś zabije. Nie chodziło mi o jakiś konkretny narkotyk :>

Litawor 14-01-2009 19:01

Ale takie rzeczy się nie zdarzają. No, jedynym wyjątkiem jest tu PCP, ale to bardzo rzadki specyfik, zresztą o niezbyt przyjemnym działaniu. Po szałwii, jak możesz zobaczyć na YouTube'ie, ludzie nie są za bardzo zdolni do samodzielnego poruszania się, a co dopiero skrzywdzenia drugiej osoby. Od nałogowego ćpania amfetaminy rzeczywiście można dostać psychozy, ale to już nie jest bezpośredni efekt substancji. A ludzie z podobnymi zaburzeniami wcale nie są skłonni do krzywdzenia innych, prędzej krzywdzą samych siebie (mam na myśli np. samobójstwo). A mówienie o jakiejś Myszce Miki to jest zupełne wypaczanie natury tych schorzeń, obraźliwe dla nienarkomanów, którzy też na nie cierpią.

Dla tych, którzy chcą poczytać o psychozach wywołanych zażywaniem amfetaminy: http://talk.hyperreal.info/thread/10282
Dosyć zajmująca lektura.

spider-bialystok 14-01-2009 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2421717)
A później kogoś zabijesz na ulicy bo będzie ci się wydawało, że to była tylko myszka miki

Pomysl, zanim cos napiszesz. Albo wogole nie pisz.

Lechista 14-01-2009 20:57

myszka miki to był przykład.
Litawor, czyli twierdzisz, że nie można zrobić sobie takiego defektu mózgu żeby zabić kogoś na ulicy??

spider-bialystok 14-01-2009 21:02

Po alkoholu zabito juz niejednego czlowieka na ulicy. Co nie znaczy, ze nalezy zakazac spozywania alkoholu.

Litawor 14-01-2009 21:02

Jeśli ktoś zabija ludzi na ulicy bez powodu, to pewnie ma jakiś "defekt", jak to nazwałeś, ale tak, twierdzę, że nie ma związku między narkotykami a takim zachowaniem.

@spider-bialystok
No tak, zapomniałem o alkoholu :D Ale to raczej jest związane ze znoszeniem hamulców przez tę substancję, nie z halucynacjami.

Lechista 14-01-2009 21:08

No wiem, też nie rozumiem czemu jedne jest legalne a drugie nie. Wg. mnie powinna być zabroniona Amfa, Heroina, Opium i te inne twarde środki a szałwia, LSD i marihuana legalna.
@Down
Do póki nie szkodzi to mam wyjebane. Moim zdaniem jest to nie legalne bo władze chcą uchronić tych co nie wiedzą jakie to jest szkodliwe dla organizmu.

spider-bialystok 14-01-2009 21:26

Dopoki ktos nie szkodzi innym, to z jakiej racji chcesz zakazywac mu brania amfy albo hery?

Evil Maul 14-01-2009 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2422046)
Dopoki ktos nie szkodzi innym, to z jakiej racji chcesz zakazywac mu brania amfy albo hery?

dziesieć znakóffffffffff

Wielkimanitu 14-01-2009 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Maul (Post 2422110)
Proponuje brać pana Włodka przez ok. tydzień/lub proponuje brać Hel też przez tydzień napewno odpowiesz sobie na zadane pytanie ;)

Skrzywdzi tym kogokolwiek oprócz siebie?

Cytuj:

Z tego co wiem to jedną substancję psychoaktywną (działaniem podobną do LSD) mamy legalną Dekstrometorfan się nazywa i w Acodinie jest.

Chłopcze...

DXM to można od biedy porównywać z salvią. I to i to to dysocjanty.

Gonzo 14-01-2009 23:00

Cytuj:

Ty na prawdę masz 18 lat? Wierzysz w to, co piszesz? Zapisz się na wolontariat pomocy narkomanom albo przejdź się na dworzec, to zrozumiesz wszystko. Sporo osób, które nigdy nie miały styczności z takimi środowiskami tak właśnie mówi.

Cytuj:

@Edit: Lechista
Z tego co wiem to jedną substancję psychoaktywną (działaniem podobną do LSD) mamy legalną Dekstrometorfan się nazywa i w Acodinie jest. Po paczce bania jest nieziemska xDDDDDDDDD

Nie. Acodin zawiera kodeinę, która ma bliski związek z morfiną, więc ma działanie podobne do heroiny. Jeśli nie jesteś pewien tego, co piszesz, to nie pisz.

Kashek 14-01-2009 23:05

Cytuj:

Nie wiem czy o tym wiesz, ale czasem szkoda psychiczna jest większa od fizycznej.

Wielkimanitu 14-01-2009 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2422224)
Ty na prawdę masz 18 lat? Wierzysz w to, co piszesz? Zapisz się na wolontariat pomocy narkomanom albo przejdź się na dworzec, to zrozumiesz wszystko. Sporo osób, które nigdy nie miały styczności z takimi środowiskami tak właśnie mówi.

Ja tam na dworcach widzę obesranych poszarpańców, zapijaczonych kloszardów dających dupy za butelkę wódy.
Mit dworcowego ćpuna nadal żywy.

Cytuj:

Nie. Acodin zawiera kodeinę, która ma bliski związek z morfiną, więc ma działanie podobne do heroiny. Jeśli nie jesteś pewien tego, co piszesz, to nie pisz.

No właśnie. Acodin nie zawiera kodeiny.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kashek (Post 2422229)
Nie wiem czy o tym wiesz, ale czasem szkoda psychiczna jest większa od fizycznej.

Możliwe, ale jak to sprawdzić, wykazać? Mimo wszystko, to tylko fizycznie człowieka można zabić.

Gonzo 14-01-2009 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2422243)
No właśnie. Acodin nie zawiera kodeiny.

Ops, mój błąd, faktycznie jest tam dekstrometorfan. A byłem pewien tego, co piszę... :P

Tak czy siak, jest to pochodna kodeiny o tym samym działaniu.

Evil Maul 15-01-2009 00:16

Cytuj:

Naprawdę ? hmmmm...dziwne w składzie Acodinu niema nic o zawartości kodeiny , chociaż z początku sądząc że jest to lekarstwo na kaszel będzie miało takie samo działanie co zjeść 2-3 tabletki Tramadolu, a jest przeciwne...owszem tak niektóre rzeczy są podobne typu: 'drapanie się po całym ciele' ale faza jest w zupełności inna, efekty wizualne, zamazana mowa oraz efekt 'plateau'. Więc prędzej można porównać działanie Acodinu do substancji psychoaktywnych a nie silnych depresantów. Mimo iż DXM jest pochodną morfiny ma w zupełności inne działanie.
@Spider-białystok
Człowiek po tygodniowym ciągu amfetaminowym może popaść w psychozę amfetaminową, która prowadzi do schizofrenii paranoidalnej osoba taka jest niebezpieczna dla otoczenia , osoba w ciągu heroinowym już nie myśli normalnie dla niej jest tylko ważne zaspokoić głód i uśmierzyć ból 'łamiących kości' jest gotowa okraść każdego.

I proszę nie podniecajcie się tak tą 'szałwią wieszcza' bo moim zdaniem to zwykły 'szit' jest! już lepiej zakupić spice. Chociaż stara dobra Maria Joanna zawsze jest u mnie na 1st miejscu

Kikuslav 15-01-2009 00:24

slyszalem, ze "Dopalacze" beda zamykac... to prawda?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:25.