Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Corgar Frizz 07-08-2009 00:19

Powiedz Clannad, a poruszysz tłumy^^ Wy się nie liczycie bo nie płaczecie co kilka serii ;p

Nipah~!
Frizz-kun

Hachiko 07-08-2009 00:23

@Gangrel
Kiedy ja jestem dziewczyną! A wy uwielbiacie loli, więc jak na wasze gusta to już za stara jestem.

Berserk to jest to, co wielki facet, z wielkim mieczem, łazi i zabija? Co wy w tym widzicie? Swoją drogą obiło mi się że Gurren Lagann to świetna seria, ale nie przepadam za shounenami. Warto brać się za to?

PS. Ładna krówka, Otakuma.

Corgar Frizz 07-08-2009 00:29

@Hachiko
Gurren Lagann to Clannad shounenów. Nie ma cholery żeby ci się nie spodobał. A co widzimy w Berserku... Wielki facet, wielki miecz, potwory, brutalność, mrok... każdy z nas chciałby być taki, przynajmniej przez jakiś czas. Tylko ja jestem inny. Wolałbym prowadzić mecha ;p Ale ja naprawdę jestem inny. Przynajmniej wszyscy tak mówią. A zwłaszcza Kuma i Grocix. Uważaj na nich, bo po 15 minutach w ich towarzystwie zmienisz orientację. Ja niestety gadam z nimi codziennie.

@Mężczyźni....
Pojawiła się dziewczyna i nagle temat zmartwychwstał.... ciekawe za ile ucieknie, bo to już nie pierwszy raz tak reagujemy xD

Nipah~!
Frizz-kun

Otakuma 07-08-2009 00:30

@Hachiko
Guren fajna seryjka, a końcówka to już w ogóle, ale jak ktoś za shounenami nie przepada to... zawsze można przerwać oglądanie ;). Tylko w razie czego nie przerywaj po pierwszych 5 epkach, bo były raczej przeciętne albo i gorzej(pierwszego nie wliczam)

Grocix 07-08-2009 01:18

@Berserk
Dawno nie widziałem serii, która zostawiłaby mnie z takim "WTF?!" na twarzy. Koniec jest po****ny na maxa, a w niektórych momentach zwalona jest grafika (chociażby perspektywa). Mimo to, seria jest całkiem fajna.

@TTGL
Sux, bo znikła loli :<

Gangrel 07-08-2009 01:21

@Hachiko

Ja nie jestem fanem loli. A co do gustów, to wyślij mi zdjęcie, to Ci powiem czy jesteś i jak jesteś :P A sam fakt że jesteś dziewczyną bardzo się chwali. Naprawdę.

MichalOlkuszanin 07-08-2009 01:26

Bardzo podobało mi się TTGL ;) Moim zdaniem anime godne polecenia ;) Więcej akcji niż w większości shounenów przez 200 odcinków :P

Mógłby mi ktoś polecić jakieś ciekawe anime podobne fabularnie do Code Geass lub Death Note ? Mam na myśli intrygi, inteligentnego bohatera, wątki detektywistyczne, nie zaszkodzą zjawiska paranormalne.

Corgar Frizz 07-08-2009 01:45

@Michal
Higashi no Eden, ale to tylko 11 epków. Ale w tym roku powinien jeszcze wyjść film.

Nipah~!
Frizz-kun

Nari 07-08-2009 02:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2617638)
jestem w anglii na jakims smiesznym laptopie na ktorym nie da sie ogladac online a co dopiero sciagac anime... i tak caly miech... wiec ty nie mow mi o brakach w anime zwlaszcza ze SnW 2 czeka na mnie

Cicho tam =p.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raven (Post 2617671)
true true kanon tez jest git ;d

air trudny

@berserk

co dwa tyg, z tym ze teraz przerwa do wrzesnia ktoregos tam >_<

Air trudny? Imho raczej specyficzny.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2617690)

@Mężczyźni....
Pojawiła się dziewczyna i nagle temat zmartwychwstał.... ciekawe za ile ucieknie, bo to już nie pierwszy raz tak reagujemy xD

Nipah~!
Frizz-kun

Rzadko kiedy spotyka się kobiety-otaku. A większość ze spotykanych jest w typie Grocka- yaoistki (=P), więc nie ma się co dziwić.

@MichalOlkuszanin
Zobacz sobie Black Cat.

Grocix 07-08-2009 02:21

@Up
Rzadko? Zapraszamy na pierwszy, lepszy konwent. Na BACE będę zarywał yaoistki na GroxFrizz ;)

@Umineko 06
Noo, teraz to to zaczyna przypominać Higurashi.

@Down
Hidooi! T_T

Gangrel 07-08-2009 02:22

Gro X Frizz? Wiedziałem że lepiej nie jechac...

Nari 07-08-2009 03:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2617727)
@Up
Rzadko? Zapraszamy na pierwszy, lepszy konwent. Na BACE będę zarywał yaoistki na GroxFrizz ;)

To trzeba Ci przyznać, potrafisz zniechęcić człowieka =P. Chodziło mi raczej o to, że większość fanów m&a to raczej mężczyźni, przynajmniej tak mi się zdaje.

Otakuma 07-08-2009 08:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2617739)
To trzeba Ci przyznać, potrafisz zniechęcić człowieka =P. Chodziło mi raczej o to, że większość fanów m&a to raczej mężczyźni, przynajmniej tak mi się zdaje.

Widać, że nigdy na konwencie nie byłeś, dziewczyn tam masa.

Corgar Frizz 07-08-2009 09:42

@Gro
A może frytki do tego?

@Minna
Dziewczyn na conach jest masa. I wystarczy że ktoś powie o tobie Uke-chan to masz wzięcie, prawda Pacz?

Nipah~!
Frizz-kun

raven 07-08-2009 11:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hachiko (Post 2617683)

Berserk to jest to, co wielki facet, z wielkim mieczem, łazi i zabija? Co wy w tym widzicie?

ogladalas berserka? czy tylko zobaczylas przez moment akurat jak gosc zabija jakas grupe?;d bo moge zapewnic ze nie chodzi w nim o lazenie i zabijanie ;d no przynajmniej nie do konca ^^

Gangrel 07-08-2009 15:33

Naruto:

Ukryty tekst:
Zaczynam mieć wrażenie że wszyscy tam się skupiają na implantacji oczu i innych częsci ciała...

Quezacoatl 07-08-2009 16:23

Bleach
Ukryty tekst:
Smierc dziadka czasu, ujecie drugie... Mysle ze tym razem bedzie udane. A i ja bardzo chce zobaczyc jak zamkna Urahare w barierze z kido :p Zastanawiam sie jakie Soi Fon moze miec powody by go nie nawidzic. Poza tym ze kumpluje sie z jej idolka, i "zabral" Yourichi ze soba gdy uciekal z SS, a jak pamietamy Soi kiepsko zniosla nagla rozlake ze swoja mistrzyni.

Pacz_knight 07-08-2009 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2617790)
I wystarczy że ktoś powie o tobie Uke-chan to masz wzięcie, prawda Pacz?

Zamknij sie! ;<

@topic
Nadgonilem FMA B, teraz tylko czekac, az wyjda nowe odcinki. ;p
W miedzy czasie ogladam tez Bleacha. Mam nadzieje ze fillery w anime, nie beda mnie czekaly!

Argen 07-08-2009 16:53

@berserk

Btw. jest "pewna" różnica pomiędzy mangą a anime... Anime podobało mi się średnio, za to ten dzień wypadający raz na dwa tygodnie, kiedy wychodzi nowy ep. Berserka jest dla mnie jak święto.

@down

Ups, poprawiłem.

raven 07-08-2009 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2618125)
@bleach

chyba "@berserk";d

a co do swieta, prawde chlop mowi!

Otakuma 07-08-2009 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2618063)
Naruto:

Ukryty tekst:
Zaczynam mieć wrażenie że wszyscy tam się skupiają na implantacji oczu i innych częsci ciała...

Święta racja, stanowczo za dużo tego. Ale akcja która się aktualnie toczy jest ciekawie przedstawiona, więc można im to wybaczyć. Coś podobnego było też z rassenganem.
Ukryty tekst:
Najpierw czwarty opracowywał go xx lat, a teraz co drugi go umie

nemalaz2 07-08-2009 23:40

ma ktos moze jakies cosplays hentai? ;] lubie takie japonki^^

Otakuma 07-08-2009 23:43

@up
Rozumiesz pojęcie cosplayu? Jak chcesz oglądać "cosplay hentai" to proponuje strony dla dorosłych, na których są filmiki wiadomej treści, tam masz masę cospleyowiczów hentaiowych i to nie tylko z japonii.

nemalaz2 07-08-2009 23:45

lubie anime neon genesis evangelion, lubicie takich shinji ikari, rey ayanami? ;)
nie czaje ludzi co mowia, ze Misato zabila Kajiego X(

Corgar Frizz 08-08-2009 00:04

Odwalasz jakąś prowokacje nie? W każdym razie zacznij normalnie pisać, albo grzecznie opuść ten temat.

Co takiego w Neon Genesis Evangelion lubisz?

Nipah~!
Frizz-kun

nemalaz2 08-08-2009 00:07

kontrast postaci jest widoczny, np. asuka i rey, touji i shinji, ritsuko i misato
oprocz tego ciekawa fibula i swietne zakonczenie filmowe

Hachiko 08-08-2009 00:16

Neon Genesis Evangelion hihihihi. Kolejna seria którą bardzo polubiłam, ale ciężko się to ogląda. Tylu alegorii i odniesień to chyba w żadnym innym anime nie ma. Nie mówiąc już o tym że Shinji należy do czołówki najbardziej denerwujących mnie postaci.

Nemalaz, takie cechy ma większość anime. Praktycznie wszędzie główne postacie są zbudowane na zasadzie kontrastu. I wydaje mi się że to zakończenie filmowe nie jest takie świetne. Jak dla mnie jest zbyt dosłowne. Ostatnie dwa odcinki zostawiają otwartą furtkę do interpretacji i to jest magią tej serii.

Grocix 08-08-2009 00:20

@Hachiko
Good girl :3 Już cię lubię.

@Suzumiya-sama
W KOŃCU KONIEC ENDLESS EIGHT, W KOŃCU KU**A!! <3 Zajęło im to jedyne osiem odcinków, no ale cóż...

@Evangelion
Pisać o nim nie będę, bo napisałbym 2 strony i i tak by tego nikt nie przeczytał. Dlatego krótko, moja ulubiona seria. A End of Evangelion ssie niemiłosiernie.

nemalaz2 08-08-2009 00:23

2 ostatnie odcinki tez byly fajne, to takie jakby zakonczenie alternatywne, jedni lubia jak jest kawa na lawie a drudzy tajemnice :P ja do tych pierwszych naleze, ale anime rox

Corgar Frizz 08-08-2009 00:23

@Gro-chwan
To co można wreszcie rozkoszować się drugą serią Haruhi?
@Hachi
Z ust mi to wyjęłaś, sam bym lepiej nie napisał.

Nipah~!
Frizz-kun

Grocix 08-08-2009 00:26

@Frizz
うるさいね。。。
A czy można to nie wiadomo, chyba niedługo im się odcinki skończą ;)

@nemalaz
Tylko, że ta "kawa na ławę" podana jest pod mostem co najwyżej, i nie kawa, a błoto, i nie ława, a stary karton.

Corgar Frizz 08-08-2009 00:30

@Nemalaz
Ja jednak jestem po stronie Hachiko i Gro. Wolę sam zinterpretować zakończenia niż dostać wszystko ładnie wyjaśnione. Nawet jeśli nie zrozumiem wszystkiego. Zawsze jest możliwość że nagle spłynie na mnie oświecenie ;p

Nipah~!
Frizz-kun

raven 08-08-2009 00:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2618549)
@Nemalaz
Ja jednak jestem po stronie Hachiko i Gro. Wolę sam zinterpretować zakończenia niż dostać wszystko ładnie wyjaśnione. Nawet jeśli nie zrozumiem wszystkiego. Zawsze jest możliwość że nagle spłynie na mnie oświecenie ;p

Nipah~!
Frizz-kun

ogladales/czytales moze berserka? ^^

jak bys sobie takto zinterpretowal jego zakonczenie jezeli nie bylo by dalej mangi ?xd

Gangrel 08-08-2009 01:01

@Hachiko

Spróbuj Ergo Proxy. Też nie dałem rady policzyć wszystkich odniesień i alegorii. Co do mnie to Evangelion musi poczekać, jestem w trakcie Ghost in the Shell, potem Cowboy bepop, Mushishi i cholera wie co jeszcze.

Corgar Frizz 08-08-2009 01:08

@Raven
Anime widziałem, jestem na ~200 chapie mangi. Bez mangi raczej ciężko byłoby z końcówką, bo zbyt wiele po prostu jest niewyjaśnione. A z NGE sprawa ma się całkowicie inaczej. Cała seria jest zdrowo pokręcona, więc po co wyłamywać się z tego schematu i dawać dosłowne zakończenie.

Nipah~!
Frizz-kun

__HAPPY_SVEN__ 08-08-2009 11:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2618531)
@Hachiko
Good girl :3 Już cię lubię.

@Suzumiya-sama
W KOŃCU KONIEC ENDLESS EIGHT, W KOŃCU KU**A!! <3 Zajęło im to jedyne osiem odcinków, no ale cóż...

@Evangelion
Pisać o nim nie będę, bo napisałbym 2 strony i i tak by tego nikt nie przeczytał. Dlatego krótko, moja ulubiona seria. A End of Evangelion ssie niemiłosiernie.

EoE miało najlepszą walkę, Asuka kontra Evy Series. Dobre odejście od ciągłego zgłębiania się w umysł shinjego w ostatnioch odcinkach .

@Down
właśnie dzięki mózgom ev na wierzchu i trzewiom wywalonych to było fajne. Scena w której series rzucają się rozrywają unit02 była sceną kultu.

Grocix 08-08-2009 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __HAPPY_SVEN__ (Post 2618818)
EoE miało najlepszą walkę, Asuka kontra Evy Series. Dobre odejście od ciągłego zgłębiania się w umysł shinjego w ostatnioch odcinkach .

Na***ane flaków, krwi i gore, a nie walka ;) To już ciekawsza jest scena z Rei i jej waginą na czole... :3

Widział ktoś już, swoją drogą, You Can (Not) Advance? Podobno najlepszy film Evy jaki do tej pory wyszedł. Na razie chyba nikomu nie spieszy się, żeby przetłumaczyć, pewnie zostanie nam czekać na BD Ripa.

@Edit @ Up
Ja sobie wypraszam. Fajne to było to:
http://i441.photobucket.com/albums/q...nd%20A/WTF.jpg

Quezacoatl 10-08-2009 21:30

Temat jest juz o krok od zejscia na druga strone...

Negima (manga)
Ukryty tekst:
Rakan bez problemow rozlozyl wszystkie dziewczyny Fate'a (a zdjecie im wszystkim gaci na poczatku walki bylo super. Rakan to moj bohater :D). Teraz najlepsze. No i pytanie ode mnie, na kogo obstawiacie? Mysle ze to Negi bedzie musial ostatecznie pobic swego rywala, ale Rakan tez nigdy nie przegrywa. Bedzie albo pat albo jakos dziwnie sie walka zakonczy bez niczyjego zwyciestwa...

Arka_Sath_Wielki 11-08-2009 13:33

Witam. To chyba mój pierwszy post w tym temacie. Nigdy się nie interesowałem anime ani mangą (tylko pokemony :D). Kumpel mi przez długi czas wciskał, żebym zaczął oglądać DB. I ten najnowszy Dragon Ball Kai na prawdę mi się podoba. Ktoś z Was to ogląda? Co o tym sądzicie ? :)

raven 11-08-2009 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2621231)
Witam. To chyba mój pierwszy post w tym temacie. Nigdy się nie interesowałem anime ani mangą (tylko pokemony :D). Kumpel mi przez długi czas wciskał, żebym zaczął oglądać DB. I ten najnowszy Dragon Ball Kai na prawdę mi się podoba. Ktoś z Was to ogląda? Co o tym sądzicie ? :)

dragon ball jak dragon ball, klasyka;d

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:47.