Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Grocix 17-08-2009 01:42

@Nari
http://forum.tibia.pl/showthread.php...+days&page=267
http://forum.tibia.pl/showthread.php...ys#post2389475
http://forum.tibia.pl/showthread.php...ys#post2357007
http://forum.tibia.pl/showthread.php...ys#post2296647
http://forum.tibia.pl/showthread.php...ys#post2398315
Ogólnie, użyj szukajki, poczytaj posty moje i Corgara, to powyżej to tylko mała część. Po raz 54321szy pisać tego nie będę. Nie mów, że nie pamiętasz tych dyskusji ;)

Nari 17-08-2009 01:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2626168)
@Nari
Mamy Cię! Złapałeś się na SD FM! A obiecaliśmy sobie że już nigdy więcej tego nie zrobimy. Tamta obietnica była kłamstwem?

NARI, OMAE WA URAGIRIMONO!

A poza tym wszyscy kochają Rie Kugumiyę.

Nipah~!
Frizz-kun

Ja tam nie pamiętam, żebym coś obiecywał, szczegół =p.

To ty zacząłeś temat, nie ja =). A tamte wywody... po prostu były i są nadal, a ja, jak mi się zdaję, w żaden sposób nie namawiałem do ich powtarzania.

Grocix 17-08-2009 01:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2626164)
Poruszyłeś taboo! School Days sztuczną serią? Dlaczego niby? Realia dzisiejszego świata przedstawione w ten, nie inny sposób.

Moje "wywody" są tylko i wyłącznie odpowiedzią na Twoje pytanie ;)

Nari 17-08-2009 02:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2626183)
Moje "wywody" są tylko i wyłącznie odpowiedzią na Twoje pytanie ;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pytanie_retoryczne

Gangrel 17-08-2009 02:26

Powrót deski-choleryczki? Mnie tam tekst Urusai najbardziej rozbawił w Nogizaka Haruka no Himitsu :P

Grocix 17-08-2009 02:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2626188)

http://gourl.org/lp7
Nie, żeby coś, ale poza poznaniem definicji, trzeba jeszcze wiedzieć kiedy go użyć.

@Gangrel
Anom ^^

Nari 17-08-2009 03:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2626195)
http://gourl.org/lp7
Nie, żeby coś, ale poza poznaniem definicji, trzeba jeszcze wiedzieć kiedy go użyć.

@Gangrel
Anom ^^

Odpowiedź na poziomie. Gdyby z jakiegoś powodu zachciało mi się drążyc temat SD, to napisałbym to otwarcie. Gdybym potrzebował informacji, to znalazłbym je. Sam fakt, że odpowiedziałem na swoje pytanie, oznacza, że nie oczekuję na nie odpowiedzi, przynajmniej tak sądziłem, ale najwidoczniej jestem inny. Jeżeli chcesz skomentowac całą opinię, to proszę bardzo. Ja nie potrzebuję linków do wypowiedzi, które miały się odnieśc do pytania, na które odpowiedź mnie już nie interesowała, głównie dlatego że sam na nie sobie odpowiedziałem.
Poza tym nie bawi mnie wszczynanie pseudo-flame'ów, jak najwidoczniej myślisz. Jeśli nie chcesz, nie musisz drążyc już tego wątku, bo mnie już nudzą dziecinne użerki na słowa, a kłócic się nie ma o co.

@Jigoku Shoujo
Niedawno obejrzałem pierwszą serię, wykonanie niezłe, choc są pewne braki. Z począku fabuła toczy się wolno, praktycznie w ogóle się nie rozwija i miejscami trochę przynudza, ale było to poniekąd potrzebne, aby odpowiednio oswoic się z bohaterami. Ogólnie, to podoba mi się koncepcja zemsty przez internet, a większośc przedstawionych w anime historii była wręcz zaskakująca (no może z wyjątkiem psa podłączonego do respiratora u weterynarza =o)), a podczas końcówki aż się wzruszyłem. Podobał mi się również kolor przewodni anime- czerwony, został dobrze dopasowany. Oprawa muzyczna jest bardzo klimatyczna. Polecam wszystkim, biorę się niedlugo za następne serie, mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Grocix 17-08-2009 04:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2626206)
Odpowiedź na poziomie. Gdyby z jakiegoś powodu zachciało mi się drążyc temat SD, to napisałbym to otwarcie. Gdybym potrzebował informacji, to znalazłbym je. Sam fakt, że odpowiedziałem na swoje pytanie, oznacza, że nie oczekuję na nie odpowiedzi, przynajmniej tak sądziłem, ale najwidoczniej jestem inny. Jeżeli chcesz skomentowac całą opinię, to proszę bardzo. Ja nie potrzebuję linków do wypowiedzi, które miały się odnieśc do pytania, na które odpowiedź mnie już nie interesowała, głównie dlatego że sam na nie sobie odpowiedziałem.
Poza tym nie bawi mnie wszczynanie pseudo-flame'ów, jak najwidoczniej myślisz. Jeśli nie chcesz, nie musisz drążyc już tego wątku, bo mnie już nudzą dziecinne użerki na słowa, a kłócic się nie ma o co.

Okej ;)

A co do Jigoku Shoujo, boli tylko, że kolejne serie są według identycznego schematu. Z resztą się w pełni zgadzam. Znalazłeś gdzieś płytę SNoW?^^

Nari 17-08-2009 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2626207)
Okej ;)

A co do Jigoku Shoujo, boli tylko, że kolejne serie są według identycznego schematu. Z resztą się w pełni zgadzam. Znalazłeś gdzieś płytę SNoW?^^

To troszkę nudne, ale się zobaczy. Pierw dokończęTTGL, bo leży na dysku i błaga, by go obejrzec, a potem wezmę się za następne serie. Poza tym ja płyt nie szukam, tylko z gendou ściągam osty =).

Tompior 17-08-2009 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2626281)
tylko z gendou ściągam osty =).

To jestes noobem ;D
LoNE > all

Juzefek 17-08-2009 11:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2626057)
myslisz ze bedzie powtorka z masakry? jak wpadł 1 do tematu i wybanował 3/4 bywalców? i to akurat za same 3 dni...

A nie było to przypadkiem za spam z 10 ostatnich stron?

Corgar Frizz 17-08-2009 11:51

@Juzefek
Jedno nie wyklucza drugiego. W starym m&a 10 stron to były 2-3 dni ^^
A prawda jest taka że Gimlos wystawił warny za 2 tygodnie.

Nipah~!
Frizz-kun

Juzefek 17-08-2009 11:54

No, skoro Sam-Wiesz-Kto zrobił sobie wakacje to może pobawimy się w stary teamt m&a?

Tompior 17-08-2009 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2626320)
No, skoro Sam-Wiesz-Kto zrobił sobie wakacje to może pobawimy się w stary teamt m&a?

Chyba o kims zapomniales :>
@topic: Czas dokonczyc Lucky Stara, ktorego mecze juz z rok ; D

sphinx123 17-08-2009 12:45

Jestem na trzydziestym-którymś tam odcinku Bleach'a i jest w porządku... tylko wkurza mnie to gadanie o drużynach i oddziałach. W Narótardzie wystarczyło powiedzieć "Team 7" a tu jest "Generał podporucznik sprzątaczka drugiego oddziału, piątego od końca i szóstego od środka pod wezwaniem Jana Pawła II" ... o_o

Juzefek 17-08-2009 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2626376)
@topic: Czas dokonczyc Lucky Stara, ktorego mecze juz z rok ; D

O Gangrelu?

Argen 17-08-2009 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2626380)
Jestem na trzydziestym-którymś tam odcinku Bleach'a i jest w porządku... tylko wkurza mnie to gadanie o drużynach i oddziałach. W Narótardzie wystarczyło powiedzieć "Team 7" a tu jest "Generał podporucznik sprzątaczka drugiego oddziału, piątego od końca i szóstego od środka pod wezwaniem Jana Pawła II" ... o_o

HAAHAHAHAHAHAH xDDD

Rayza 17-08-2009 16:29

@Juzefek
cos ty o Tanie czy innym modze : D

Hachiko 17-08-2009 17:39

Tydzień w górach, bo rodzice mieli taki kaprys. Znacie to uczucie? A do tego zostały już tylko 2 tygodnie wakacji ;/

Kojarzycie jakąś lekką seryjkę w klimatach Toradora? Zbyt zmęczona jestem na coś poważniejszego, a w domu nudy.

Grocix 17-08-2009 17:43

@Hachiko
Okaeri! Oj, znamy. Mama budząca Cię tekstem "Wstawaj, jedziemy w góry", też jest cudowna.
Lubisz Rię Kugumiyę (seiyuu Taigi)? Jak tak to zostają jeszcze Shakugan no Shana i Zero no Tsukaima. A z lekkich serii godne polecenia jest jeszcze Minami-ke.

Hachiko 17-08-2009 17:57

Rie Kugumiyę lubię, ale niestety oglądałam już zarówno SnS jak i ZnT. Ale Minami-ke nie miałam okazji zobaczyć.

Anitaaa 17-08-2009 18:28

Cytuj:

A z lekkich serii godne polecenia jest jeszcze Minami-ke.
Kana-chan i jej odchyły + młodsza siostra geniusz z wiecznie zaspanymi oczami + starsza siostra jako kura domowa + ich zwariowani przyjaciele. <3 Seria świetna, przynajmniej dla mnie. ; P (mam nadzieję, że nie zdradziłam zbyt dużo?)

~Kaze no Stigma.
Jestem po 13 epie i... podoba mi się.
Ukryty tekst:
To swatanie przez Mistrza rodziny Kannagi, Kazumy i Ayano jest boskie. Kazuma i mania zdobycia pieniędzy, nawet za ratowanie własnego brata... Miły braciszek... A Ayano swoim charakterkiem przypomina Louise z ZnT.

Pozostaje mi oglądać dalej, mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Grocix 17-08-2009 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anitaaa (Post 2626732)
Kana-chan i jej odchyły + młodsza siostra geniusz z wiecznie zaspanymi oczami + starsza siostra jako kura domowa + ich zwariowani przyjaciele. <3

Chiaki FTW!

Arka_Sath_Wielki 17-08-2009 19:20

jaaaaaa już chcę 19 odcinek db kai z polskimi napisaaaami :(

Corgar Frizz 17-08-2009 19:20

@Up
Po angielsku oglądaj. Nawet jeśli zrozumiesz 1/2 to lepsze to niż czekanie. I język bardzo szybko wchodzi do głowy.

@Gro
Kana-chan FTW! Loliconie jeden.

Nipah~!
Frizz-kun

Anitaaa 17-08-2009 19:44

Cytuj:

Chiaki FTW!
Cytuj:

Kana-chan FTW!
Ale i tak one obie w akcji są najlepsze. ; )

~Down.
Ehh. A facetom tylko jedno w głowie...

~sphinx123.
Uuu... Jaki niemiły. ; (

Grocix 17-08-2009 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anitaaa (Post 2626828)
Ale i tak one obie w akcji są najlepsze. ; )

Czyli... sugerujesz Kana x Chiaki? Yuri the only one for me? No, no... to mogłoby być fajne.

@Up
マンガとアニメにようこそ!

sphinx123 17-08-2009 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anitaaa (Post 2626828)
Ehh. A facetom tylko jedno w głowie...

Sraj dupe...

@topic

Nie mogę już oglądać Bleach'a. Znudził mi się, mimo że obejrzałem dopiero jedną tysięczną całej serii ; D

Hachiko 17-08-2009 21:18

To nie oglądaj, lepiej obejrzyj 5-6 krótszych serii. Proponowałabym Detroit Metal City, patrząc na twój post jestem pewna że ci przypadnie do gustu.

Otakuma 17-08-2009 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hachiko (Post 2626921)
To nie oglądaj, lepiej obejrzyj 5-6 krótszych serii. Proponowałabym Detroit Metal City, patrząc na twój post jestem pewna że ci przypadnie do gustu.

Hahahaha, dobrze powiedziane.

Juzefek 17-08-2009 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2626910)
Sraj dupe...

@topic

Nie mogę już oglądać Bleach'a. Znudził mi się, mimo że obejrzałem dopiero jedną tysięczną całej serii ; D

To spróbuj One Piece obejrzec :P

Nari 17-08-2009 23:44

@Minami-ke
O ile pierwsza seria była fajna, to kontynuacje można o kant... Dobra, dziewczyny czytają, jeszcze raz. To na kontynuacjach można się strasznie zawieść, popadają w nudną schematyczność i tracą na swojej unikalności. Ale tak to bywa =).

Quezacoatl 18-08-2009 01:07

Cytuj:

Jeśli tak to witamy w naszym szanownym gronie, każdy z nas ma jakieś odchylenia od normy ;p
A ja zadnych nie mam.

Cytuj:

Musze sie wziac za odcinki bleacha i naruto + zaczac druga serie Spice and Wolf + sciagnac cos nowego :>
Co do wybielacza. Z racji ze anime nie ogladam spytam kogos kto oglada, szukam sceny z mangi, i nie wiem czy zostala juz przedstawiona w anime, a jesli tak to w ktorym odcinku jezeli mozna spytac, bo ostatnio to wiekszosc akcji w anime to fillery, a w tym nie mam zamiaru szukac jednej sceny.
Ukryty tekst:
Hodzi o bankai Soi Fon, pierwsze uzycie. Nie wiem nawet czy juz bylo to w anime, jak nie to niech ktos da znac, bo chce cos sprawdzic w anime pod katem podobienstwa (lub tez nie) do mangi :p

Cytuj:

Sam-Wiesz-Kto jest na wakacjach. A do warnów jesteśmy już przyzwyczajeni.
Ja dostalem warna za spoila tylko raz :p Ale to nawet nie od sam-wiesz-kogo. A za spam tylko 3 razy. IMHO zwyczajnie potrzeba obycia, i wiedzy jak sie w temacie zachowywac.

Cytuj:

Powinni zwiększyć limit na avki, żeby zmieścić pełno wymiarową Yoko.
Zwiekszenie limitow obrazkow obowiazuje tylko w tym temacie. Zeby nie bylo ze pospolstwo dostaje cos co im sie nie nalezy. XD

Cytuj:

Ej ej, sam-wiesz-kto jest z wydzialu offtopicu i rozmow nieprzyzwoitych. Twoje kompetencje to prewencja spoilowania i przypadkowo dwuznacznych kontekstow.

Cytuj:

Na poczatku tak jest. W sumie to kogo musisz znac to glowne postacie, czyli wszystkich kapitanow i vice, (to 13*2 + 1), do tego kilka mniejszych bolkow ktorzy tez graja wieksze role (jak ikkaku, hanatarou, czy ofc rukia).

Nari 18-08-2009 01:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2627123)
A ja zadnych nie mam.

To już loli nie jesteś?

Gangrel 18-08-2009 01:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2627126)
To już loli nie jesteś?

Jest, ale wydaje mu się, że to normalnie :P

FMA B 20.

Po ostatnim odcinku duzo gadania i zero akcji. Szkoda troche.

Grocix 18-08-2009 16:52

Potrzebuję jednej, dwóch serii na wyjazd. Tak, żeby z 50 odcinków było :P Any ideas?

Quezacoatl 18-08-2009 16:57

@Gro
Jak 50 odc to jakis tasiemiec raczej? Czy te odpadaja bo wolisz ok 50-70 odc? Podaj max, jak masz.

Cytuj:

Jest, ale wydaje mu się, że to normalnie
Nie wydaje mi sie. Ja to wiem. :p

Juzefek 18-08-2009 16:59

Gro
Ah! My goddess?

Grocix 18-08-2009 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2627544)
@Gro
Jak 50 odc to jakis tasiemiec raczej? Czy te odpadaja bo wolisz ok 50-70 odc? Podaj max, jak masz.

Nie wydaje mi sie. Ja to wiem. :p

Hahaha :D 50-70 odcinków to ma być wyjazdowe, a czy będzie to jedna, czy dwie, trzy serie to różnicy mi nie robi :p

@Juzia
Myślałem o tym, ale jakoś mnie nie kręci ^^

Anitaaa 18-08-2009 18:25

Kaze no Stigma - done. Nawet, nawet.
Ukryty tekst:
Podobał mi się motyw z Cui Ling oraz fajnie przedstawiona furia Kazumy. Zawiodłam się trochę na końcówce, bo myślałam, że dojdzie do głównej walki, czyli Bernhardt(?) vs. Kazuma, ale tak przynajmniej można liczyć na drugą serie.

Szukam czegoś podobnego, możecie coś polecić?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:44.