Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Pradatorek 18-08-2009 18:33

Cytuj:

Szukam czegoś podobnego, możecie coś polecić?
może to : ( tak oglądałem Kaze no Stigma )
http://i305.photobucket.com/albums/n...0431633328.jpg

Grabarz'ek 18-08-2009 18:34

Zauważyliście, że 90% ludzi wypowiadających się tutaj ma w avku postać z anime?
Ja rozumiem, można coś lubić or smth, ale takie coś zakrawa na zboczenie.

A żeby nie było offtopu: lubię Kubusia Puchatka i Muminki (Buka rox!).

Pradatorek 18-08-2009 18:38

Cytuj:

Obrazki mówia same za siebie.
http://i305.photobucket.com/albums/n...0607818917.png

Grocix 18-08-2009 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grabarz'ek (Post 2627636)

Jak Ty też lubisz to co masz w avku, to sorry, już wolę 2D ;)

Anitaaa 18-08-2009 18:47

~Pradatorek.
Sprecyzuje o co mi chodzi dla tych co nie oglądali: magia, moce nadprzyrodzone, walki. I mogłeś trochę "inaczej" wyrazić o co Ci chodzi, ale okay, Twoja sprawa.
Z góry dzięki.

~Down.
Dzięki, wydają się ciekawe. : ) A Blood+ już oglądałam.

Grocix 18-08-2009 19:21

@Anitaaa
To może z innej mańki - Claymore albo Seirei no Moribito? ;) Ściągam teraz Blood+, chyba też podobne.

Hachiko 18-08-2009 19:26

Avatar reprezentuje tylko to z czym identyfikuję się użytkownik. Fan piłki nożnej umieści herb ulubionego klubu, fan muzyki logo ulubionego zespołu. Jak widać my się nie różnimy w tej kwestii. W ten sposób łatwiej znaleźć osoby o podobnych zainteresowaniach.

A jeśli nazwać to zboczeniem to lepsze takie zboczenie niż próba bycia sarkastycznym. Dosyć nieudolna oczywiście.

Pacz_knight 18-08-2009 19:31

Cytuj:

Tak, tak... Ja tez lubie anime ;)

Btw.
Fajny podpis... Nie to zebym sie czepial... Jestes pedalem na 100%? o.O

@topic
FMA B jest swietne. Dawno czegos tak dobrego nie ogladalem, a na dodatek mozna po czesci powspominac stare dobre czasy gdy ogladalo sie tego zwyklego FMA ;p

No i tak jak juz wspominalem, mocno nadganiam Bleacha zeby zostac Bliczardem x.X

Juzefek 18-08-2009 19:38

Cytuj:

Ja tam wole już bardziej avatar rodem niż taki jak Twój :P A tak btw. to w tym temacie nie istnieje takie coś jak offtopic.

Corgar Frizz 18-08-2009 19:47

O jak wszyscy bronią honoru m&a ;p
Od siebie dodam że osoba rzucająca JP100% na wszystkie strony nigdy nie zostanie uznana przez nas za poważną. Rozumiem że jesteś zboczony na punkcie FIRMY i JP, nee?

Wielu umie rzucać mięsem, ale tylko garstka umie to zrobić konstruktywnie. Jak zdobędziesz tą umiejętność do chętnie z tobą porozmawiam.

Sayonara...

@Pacz
No nie? FMA B w tej chwili jest znacznie lepszy od pierwszej serii. Wszystko ładnie składa się w logiczną całość, a także jest o wiele więcej akcji.

Nipah~!
Corgar Frizz

Quezacoatl 18-08-2009 21:27

Cytuj:

Sprecyzuje o co mi chodzi dla tych co nie oglądali: magia, moce nadprzyrodzone, walki. I mogłeś trochę "inaczej" wyrazić o co Ci chodzi, ale okay, Twoja sprawa.
Mahou Sensei Negima? :p
Z tym ze to taki echhi/harem co przemienil sie w shonen/action/supernatural. Ale masz magie, walki, i wszystkie takie. (Z tym ze tutaj polecam mange, jako ze anime jest znacznie okrojone z najfajniejszych scen. Choc nie wiem czy dla dziewczyn sa one tak samo wartosciowe jak dla facetow, no ale zawsze jakas strata.)

Cytuj:

Avatar reprezentuje tylko to z czym identyfikuję się użytkownik. Fan piłki nożnej umieści herb ulubionego klubu, fan muzyki logo ulubionego zespołu. Jak widać my się nie różnimy w tej kwestii. W ten sposób łatwiej znaleźć osoby o podobnych zainteresowaniach.
A moj avek tez dasz rade zinterpretowac?

Cytuj:

A tak btw. to w tym temacie nie istnieje takie coś jak offtopic.
Ale sie zdziwisz jak sam-wiesz-kto wroci...

Edit
Cytuj:

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 2, gości: 0)
Quezacoatl, Gimlos
Moze zdziwisz sie wczesniej niz myslalem :p

Nari 18-08-2009 21:31

Cytuj:

A moj avek tez dasz rade zinterpretowac?

Wiem... Jesteś loli?

Hirasawa_Yui 18-08-2009 21:41

@Nari
Taa, już zdążyłem się przekonać ^^ A dopiero co postanowiłem powrócić do stylu pisania starego dobrego Corgara Frizza. Jednak pozbycie się Frizz-kuna nie było takie proste i muszę teraz cierpieć za jego grzechy.

Code Geass ponownie skończone. Dalej nie zmieniam oceny i twierdzę że to świetna seria która każdy powinien zobaczyć. Klimat i intrygi lepsze niż w Death Note, a do tego ciekawi bohaterowie i mechy oczywiście ;p

Ukryty tekst:

Po drugim razie jestem pewien że Luluś żyje. Ale mam nadzieję że nie będzie R3 bo imo już więcej nie da się wycisnąć z tej serii. Jedynie szkoda że nie zobaczę mechów 10. generacji.

Nippah~!
Sami-Wiecie-Kto

Rorikon 18-08-2009 22:09

Nie wiedziec czemu, ale na mnie też podziałał jeden powrót :P

@code geass
Największym minusem tych serii jest to, że jak się drugi raz ogląda to nie ma już tego zaskoczenia co za pierwszym :P

Nari 19-08-2009 00:05

@józia
Od kiedy jesteś rori?

Rorikon 19-08-2009 09:54

Dla odmiany :]

@Soul Eater
W końcu biorę się za dokończenie serii- jeszcze 5 epów :P

Pradatorek 19-08-2009 11:31

Lubie gry powiązane z Anime... paczcie w co gram :

http://www.youtube.com/watch?v=h42inXJNrc0

Rorikon 19-08-2009 12:15

To jest na PC czy konsole?

Pradatorek 19-08-2009 12:27

na PC , chociarz wiekszość gra na padzie , też własnie próboje se załatwić adapter pozwalający używać pada z PS2 na kompie , bedzie bosko >:3

Btw. Ten vid to z wersji USA ( tylko USA i kanada moga tam grać ) w EU dopiero się rozwija , 3 tyg. temu był koniec open beta i ogolnie to mało itemów narazie dostepnych , ale update'y co tydzień wiec niedługo bedzie ich stos.

Tompior 19-08-2009 13:38

Lucky Star ukonczony...

Seria dobra, chociaz czesto wieje nuda :P No i zakonczenie mi nie przypadlo do gustu.

Rorikon 19-08-2009 13:51

Skończyłem Soul Eatera- bardzo przyjemna seria, chociaż szkoda, że po finałowej walce od razu był koniec :P

sphinx123 19-08-2009 14:07

Ogólnie ostatni odcinek Soul Eater był porażką :/ Cała seria mi się podobała, a tu takie burackie zakończenie walki z Kishinem, eh. Maka stwierdziła "JESTEM HARDKOREM I WIERZĘ W TO Z CAŁEGO SERCA!111" i Kishin nagle bezbronny, fail ; /

Pradatorek 19-08-2009 15:31

Niemam pojęcia czemu ludzie się czepiają końca Soul Eatera... przynamniej niema końca jak w innych anime w stylu " ZROBIE RAGE'A W SOBIE I DAM RADEEE " , mi tu wygląda na to że na każdym końcu każdego podobnego anime każdy się czegoś takiego spodziewa ... a jak niema ... to kit.

Idzcie sobie obejrzeć DBZ 3 razy , wkońcu to by było to samo co nowe anime z takim samym końcem.

Otakuma 19-08-2009 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pradatorek (Post 2628343)
Niemam pojęcia czemu ludzie się czepiają końca Soul Eatera... przynamniej niema końca jak w innych anime w stylu " ZROBIE RAGE'A W SOBIE I DAM RADEEE " , mi tu wygląda na to że na każdym końcu każdego podobnego anime każdy się czegoś takiego spodziewa ... a jak niema ... to kit.

Bo zakończenie SE to fail i tyle.

Quezacoatl 19-08-2009 16:08

Cytuj:

Ogólnie ostatni odcinek Soul Eater był porażką :/ Cała seria mi się podobała, a tu takie burackie zakończenie walki z Kishinem, eh. Maka stwierdziła "JESTEM HARDKOREM I WIERZĘ W TO Z CAŁEGO SERCA!111" i Kishin nagle bezbronny, fail ; /
Bo wy nadal nie lapiecie ze to trzeba mange czytac. Anime SE jest strasznie skiepszczone w porownaniu do mangi. Do tego manga nie ma jeszcze zakonczenia.

Grocix 19-08-2009 17:00

Ja tam słyszałem, że pierwotnie ostatnie słowa Maki miały być "Daj kamienia!", ale z tego zrezygnowali :<

@
Zacząłem i nadgoniłem 07-Ghost. Seria Harrypotterowa, ale całkiem przyjemna. Brakuje mi tylko jakiegoś motywu romantycznego, bo póki co Teito klei się tylko do chłopców.

Rorikon 19-08-2009 19:01

A ja zacząłem czytać d. Gray-mana i podoba mi się póki co :P

..::QRAS::.. 19-08-2009 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2628401)
Zacząłem i nadgoniłem 07-Ghost. Seria Harrypotterowa, ale całkiem przyjemna. Brakuje mi tylko jakiegoś motywu romantycznego, bo póki co Teito klei się tylko do chłopców.

mi to na poczatku code geassem jakos zalatuje xd

Quezacoatl 19-08-2009 19:39

Cytuj:

bo póki co Teito klei się tylko do chłopców.
Jest jeden taki w tym temacie ktoremu by to jak najbardziej pasowalo :D

Rorikon 19-08-2009 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2628505)
mi to na poczatku code geassem jakos zalatuje xd

No to zachęciłeś mnie do tej serii xD

Koszyk 19-08-2009 21:47

Blicz233

veri najz, ciekawe co dalej... bo jakos w sumie o niczym odc.

Rorikon 19-08-2009 21:51

Czyli nie tylko mnie te fillery ciekawią? Bo obejrzeniu zapowiedzi next odcinka zastanawiam się, na co bardziej czekem- mangę, czy fillery :P

Otakuma 19-08-2009 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rorikon (Post 2628620)
Czyli nie tylko mnie te fillery ciekawią? Bo obejrzeniu zapowiedzi next odcinka zastanawiam się, na co bardziej czekem- mangę, czy fillery :P

http://i884.photobucket.com/albums/a...f0610_full.jpg
Ta forma hollowa strasznie lipna, choćby sama animacja ogona, nie wspominając tego iż wyrastał z środka pleców ;|

Nari 19-08-2009 21:59

Sam pomysł z fillerami w Bleachu jest super, choc nie odpowiada mi wykonanie walk. Takie jakieś powolne, jakby od niechcenia, nudne po prostu.

@TTGL
Jestem na 5 epie i... mam dosyc negatywne odczucie. Zmuszę się i obejrzę jeszcze parę, może się akcja rozkręci, bo póki co wieje nudą na kilometr. Wybredny ostatnio jestem.

Koszyk 19-08-2009 22:01

No właśnie chodzi mi o pomysł, ciekawi mnie jak to dalej będzie wyglądać, bo walki nie są najwyższych lotów chociaż miło było widzieć znowu Hichigo :p

Otakuma 19-08-2009 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2628629)
@TTGL
Jestem na 5 epie i... mam dosyc negatywne odczucie. Zmuszę się i obejrzę jeszcze parę, może się akcja rozkręci, bo póki co wieje nudą na kilometr. Wybredny ostatnio jestem.

Miałem tak samo, w okolicach 5epa rozważałem przerwanie, ale wytrwałem i powiem jedno, było warto.

Hirasawa_Yui 19-08-2009 22:13

@Nari
Wytrzymaj jeszcze chwilę, to TTGL dostanie takiego kopa że pokochasz tą serię. A ostatnie odcinki są tak epickie że można się wzruszyć. I oczywiście 8:52 jednego z epów.

A jeśli dalej nie jesteś w stanie oglądać...Uwierz w siebie, tego, który będzie w stanie to oglądać. Ja w ciebie już uwierzyłem.

Nippah~!
Corgar Frizz

Nari 19-08-2009 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hirasawa_Yui (Post 2628642)

A jeśli dalej nie jesteś w stanie oglądać...Uwierz w siebie, tego, który będzie w stanie to oglądać. Ja w ciebie już uwierzyłem.

No tym to już mnie powaliłeś... to znaczy przekonałeś =P.

Grocix 19-08-2009 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hirasawa_Yui (Post 2628642)

GIIIIGAAAAAAAAAAAAAA... DUURIIIIRRRRRUUUUU.... BUURRRREEEIIIIKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

@TTGL
Ja się obraziłem na tą serię jak tylko zniknęła loli :<

@Edit
Obejrzałem w końcu 6 Kara no Kyoukai. Wykonanie - ekstra, fabuła w klimacie poprzednich, ale jakby... bardziej lajtowa ;)

..::QRAS::.. 20-08-2009 07:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rorikon (Post 2628579)
No to zachęciłeś mnie do tej serii xD

^^ polecam

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:47.