Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Rater 13-11-2009 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2686731)
Jeżeli nie czujesz w Crysisie klimatu i tej ogromnej dawki akcji, jesteś ślepy.

Imo poziom tego wszystkiego jest niższy niż w wielu innych grach akacji/fpsach.

hoomik 13-11-2009 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2686372)
Hum to zróbmy z ciebie chomika doświadczalnego. Spróbuj przejść całą grę na analogach i na końcu powiedz, czy udało ci się przyzwyczaić i gra się praktycznie jak na myszy. (jak niektórzy twierdzą)

Ciekawe czy wytrzymałbyś to psychicznie : o.

sign me in, ALE! to dopiero od przyszlego tygodnia... dzis rano spalil sie uklad scalony gpu w xboxie, w poniedzialek oddaje do serwisu... 3 stowy w plecy... piatek 13 ffs...

Grycan 13-11-2009 21:41

Według mnie pady nadają się do grania Fifę i wszystkie inne gry związane z piłką (nożną, koszykową, itp.) oraz do NFS (na kompie na padzie fajnie się grało), a myszka i klawiatura do FPS i innych.

AzuranskiRookstayerXL 13-11-2009 21:44

Jeszcze zręcznościówki i slashery.

hoomik 13-11-2009 22:01

w gta i hitmana na padzie gralo sie fajnie, nie narzekam. Osobiscie nie wyobrazam sobie gry w np. Force Unleashed czy Fable 2 na klawiaturze, chyba by mnie szlag trafil. Mortal Kombat wiadomo, typowo konsolowy tytul, stworzony pod pada. Od kilku miechow na sprawdzenie czeka Tomb Raider, Assassin's Creed czy Mirror's Edge, ale podejrzewam, ze tutaj rowniez bedzie pad >> klawa + myszon

AzuranskiRookstayerXL 13-11-2009 22:18

Mirror's Edge jest, jak dla mnie, za szybki dla pada.

Ashlon 14-11-2009 00:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2686799)
w gta i hitmana na padzie gralo sie fajnie, nie narzekam. Osobiscie nie wyobrazam sobie gry w np. Force Unleashed czy Fable 2 na klawiaturze, chyba by mnie szlag trafil. Mortal Kombat wiadomo, typowo konsolowy tytul, stworzony pod pada. Od kilku miechow na sprawdzenie czeka Tomb Raider, Assassin's Creed czy Mirror's Edge, ale podejrzewam, ze tutaj rowniez bedzie pad >> klawa + myszon

W AC na klawiaturze + myszce gralo sie bardzo, ale to bardzo przyjemnie, przynajmniej dla mnie. W Fable 1 tez bylo calkiem klawo.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anonimowy
Gra na padzie w FPS'y to jak gra w piłkę nożną tylko słabszą nogą - większość w ogóle nie potrafi, a ci, którym wychodzi o niebo lepiej zrobiliby to i tak drugą nogą (oczywiście są wyjątkowe sytuacje, ale w realiach gier jest to po prostu fart). Trzeba być głupim, bardzo głupim i ślepo zapatrzonym w swoją konsolę, żeby podzielać twoje zdanie na ten temat.

Dokladnie - swietne porownanie. Ogladalem ostatnio pare gameplay'ow z konsol (BF1943 i L4D2) i powiem jedno - niby wygladalo to calkiem sprawnie, ale jednak ten brak celnosci i powolnosc reakcji na pecetach charakteryzowalaby raczej poczatkujacego gracza, a nie "pro".

I tak - pad nigdy nie bedzie dobry do grania w RTSy, RPG czy FPP - tak samo, jak klawiatura nigdy nie bedzie tak dobrym kontrolerem do gry w slashery, arcade'owki czy wyscigi jak pad. I nie, nie jest to kwestia dyskusjna - tak po prostu jest, a kto twierdzi inaczej - jest ignorantem.

hoomik 14-11-2009 00:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon
W AC na klawiaturze + myszce gralo sie bardzo, ale to bardzo przyjemnie, przynajmniej dla mnie. W Fable 1 tez bylo calkiem klawo.

a widzisz, i tu wchodzi kwestia przyzwyczajenia/gustu, bo ja Fable 1 z dysku wyrzucilem po 15 minutach gry, tak cholernie niewygodnie mi sie gralo na klawie. Wlasnie przez to mialem spore opory przed w ogole rozpoczeciem gry w Fable 2 (juz na iksie), ale sie na szczescie zmusilem do wyprobowania i nie zaluje, bo F2 daje rade ;)

Rybzor 14-11-2009 03:37

Sporo się dzisiaj na multi nagrałem w MW2, aż mnie głowa boli. Czas spać : d

AnonimowyPowrot 14-11-2009 08:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2686901)
W AC na klawiaturze + myszce gralo sie bardzo, ale to bardzo przyjemnie, przynajmniej dla mnie.

Ja wolałem na PC grać na padzie, jakoś tak przyjemniej :P Chyba sobie pogram właśnie...

Yoh Asakura 14-11-2009 10:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2686915)
a widzisz, i tu wchodzi kwestia przyzwyczajenia/gustu, bo ja Fable 1 z dysku wyrzucilem po 15 minutach gry, tak cholernie niewygodnie mi sie gralo na klawie. Wlasnie przez to mialem spore opory przed w ogole rozpoczeciem gry w Fable 2 (juz na iksie), ale sie na szczescie zmusilem do wyprobowania i nie zaluje, bo F2 daje rade ;)

A co było niewygodnego w grze w Fable na klawiaturze? Bo to się właściwie ograniczało do WSAD + myszka. No i czasem 1 i 2 do mikstur.

Zokar 15-11-2009 02:12

MW2 = Intersion + Thermal + Heart Beat + AC-130 ;]
Tyle do powiedzenia o MW2 Multiplayer.

robek 15-11-2009 14:22

SCAR + moc obalajaca + kieszonkostwo + celownik holograficzny. Na poczatek idealny uklad. Mozna dodac ten automatyczny pistolecik, w nieduzym zasiegu tez fajnie strzela. Zlapalem nawet raz kalacha, chce juz miec 70 lvl! _/ Strasznie duzo map typowych dla camperow, np. taka Estate czy Wasteland. Najlepsze wg mnie to Terminal, Highrise i Afghan (chodzenie po bokach i wymiatanie snajperow <3).

A tlumaczenie.. Instrukcja + te porady przy ladowaniu map rox.
1
2
3

Mial ktos moze juz atomowke? Jeszcze nie doszedlem do serii 25 zabic. Ciekawie zrobili z wylaczeniem elektroniki przeciwnikowi, ktos kto ma celowniki typu holo~ czy inny ma strasznie utrudnione zadanie, do tego radaru/UAV nie ma. I nie ograniczyli sie jak w czworce do UAV, nalotu i heli tylko te 3 + 10 innych. Duzy plus. Przed chwila mialem nawet faila, ze MOJA 'care package' spadla mi na leb i zgon. Duzo luudzi zreszta je kradnie... Ostatnim mankamentem sa dosc czeste lagi i "przerzucanie" hosta. No, i nie mozna wybrac serwera, a dokladniej mapy na jakiej sie chce grac.

A wyzwania.. Zeby miec celownik termograficzny trzeba sie meczyc z ACOGiem, ktory jak w czworce jest beznadziejny. Nie podoba mi sie taka lunetka. Przynajmniej tylko 20 zabic, a nie 75/150 czy wiecej. Zwalili tez z atutami (aka perkami), nie ma bandoliera... Trzeba robic jakies cholerne wyzwanie, w ktorym nie mam pojecia o co chodzi.

Rybzor 15-11-2009 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2687884)
Mial ktos moze juz atomowke? Jeszcze nie doszedlem do serii 25 zabic.

Ja mam największą serię 15 póki co. Ale wczoraj wlazę na serwa, ledwo co zrobiłem parę kroków i jakiś koleś atomówkę odpalił. Widziałem na żywo : D

BTW
Polska mistrzem świata w CS'a @ WCG 2009!!!!

Ashlon 15-11-2009 18:07

Argument, jakoby steam mial zapobiec piraceniu MW2 - obalony. Obecnie u mnie na hubie 25 osob udostepnia gre Infinity Ward.

Yoh Asakura 15-11-2009 18:11

Wersja SKIDROW ominęła zabezpieczenia.

Rybzor 15-11-2009 18:24

Lol, przecież w każdej grze da się ominąć zabezpieczenia. W ostatnich latach chyba nie powstała taka, w którą nie dało by się zagrać bez płacenia. Myśleliście, że MW2 będzie jakąś mega przełomową produkcją zapisaną 20stoma 1024 bitowymi zabezpieczeniami?

Yoh Asakura 15-11-2009 18:47

Mogli zrobić to samo, co twórcy Galactic Civilizations. Olać wszystkie zabezpieczenia, spiracona gra nawet cracka nie potrzebowała, a i tak bardzo dobrze się sprzedawała i przynajmniej gracze nie musieli się martwić debilnymi zabezpieczeniami. Bo kto ma kupić, ten kupi, a kto ma spiracić, tego nic nie powstrzyma, więc twórcy zawsze szkodzą tylko i wyłącznie uczciwym graczom.

Lord Dreathan 15-11-2009 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2688177)
Mogli zrobić to samo, co twórcy Galactic Civilizations. Olać wszystkie zabezpieczenia, spiracona gra nawet cracka nie potrzebowała, a i tak bardzo dobrze się sprzedawała i przynajmniej gracze nie musieli się martwić debilnymi zabezpieczeniami. Bo kto ma kupić, ten kupi, a kto ma spiracić, tego nic nie powstrzyma, więc twórcy zawsze szkodzą tylko i wyłącznie uczciwym graczom.

Podobny przypadek byl z gra sins of solar empire.

Gelt 15-11-2009 19:20

Ale Spore to porażka. 3 instalacje na klucz? Epic fail.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:13.