Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wszystko o treningu... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7102)

Pan-Rendix 24-03-2009 20:23

Zacząłeś trenowas axe i shield na tym samym poziomie?
Pewnie wbiłeś 25lvl axem i wtedy się ta luka zrobiła :)

weber 24-03-2009 23:12

nom tylko ja mam 25 lvl a axe 59 xD

a zaczolem rowno

Pan-Rendix 26-03-2009 12:40

Ale jak wbiłeś 25 lvl?
Jeżeli poprzez normalnie epxienie to axe Ci cały czas szedł a shield tylko troche.

weber 04-04-2009 14:46

heh no coś w tym jest :D

teraz skilam i jest tylko 2-3 róznicy pomiedzy axe a shield

no to gg 80 lvl axa xD

MuLtI_^of^_HeLL 14-04-2009 12:59

Ej nie rozumiem czegoś tam kolo 80 skila pisze 24h to chodzi oto że od skila 79 do 80 tyle zajmie czy od skila 10??

Kestanio 14-04-2009 13:01

Heh tyle godzin zajmnie od 79 do 80 :) skilowanie to dluga droga:P

MuLtI_^of^_HeLL 14-04-2009 13:32

:/ to z tego co obliczyłem będe od 76 do 80 85 godzin skilił masakra ;(

Emortis 07-05-2009 14:44

Uaktualnienie

Hmmmm...Poradnik z 2004 roku :)...Nie wiem czy byly uaktualnienia ale moze by sie sprzydaly do najnowszej Tibi :P...Wiele sie zmienilo od czasow mojej gry na tibi 7.5,7.6,7.7,7.8 (przestalem grac po tym uptade bo mnie denerwowaly niektore rzeczy)....

Prosba zrobcie nowy poradnik albo zaktualnijcie ten :P

olo-olo55 08-05-2009 15:49

Cytuj:

Ideą każdego rycerza grającego w Tibię jest mieć dobre skile. Co to są dobre skile? Wszystko zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Ktos kiedys podsumował: "Podobają Ci się Twoje skile? Czy dajesz radę potworkom, na których chcesz expić lub expisz bez większych strat?". Prosta rzecz: odpowiedź "tak" = masz dobre skile, odpowiedź "nie" = masz złe skile.
wdg tego mozna powiedziec ze zaden knight nie jest dobry na bossow (np.: morgaroth, orshabaal, ghazbaran itp.)
ale takto to dobry poradnik

Joomcio 14-05-2009 13:38

Poradnik stary, lecz b. dobry i pomocny :)

_Ryzy_ 23-05-2009 22:17

Ponadczasowy poradnik.. czytałem 2 lata temu ,teraz znów przeczytałem by odświeżyć informacje. Teraz już nikt tak szczegółowych poradników nie pisze.. ;]

Dracone 15-06-2009 11:33

skille xD ;/

Ey no czytałem poradnik i wgl .. starałem sie robić wszystko tak jak było napisane .. gram knightem od 2 dni .. mam 10lvl bo nie expie tylko próbuje skilować:confused: mam skile 36/35 .. 2 lvl skila wbijam w 1h .. to troszke nie za długo ? :( skiluje combat knife'em przeważnie na trolach lub orkach wariorach ..... ey robie cos nie tak ?:confused:

pawtek 16-07-2009 10:12

skila a rook..

Mam pytanie odnośnie skili na rook'u..
gdzieś mi się obiło o uszy, że przykładowo jeżeli wyjde z rook'a ze skilami 16/16 i na mainie bede jechał dalej w te same skile, to przy wyższych wartościach skili pójdą mi one wolniej niż gdybym na mainie skilował od skili 10/10...?
chce sie dowiedzieć ile w tym prawdy.. i proszę o szybką odpowiedź :confused:

pawlik123 16-07-2009 14:21

niema w tym żadnej prawdy czy wyjdziesz z 20 swordem i będziesz go dalej skilował to tak jakbyś wyszedł z 10 tylko od 10 do 20 pare minut by zeszło a reszta tak samo

weber wolniej ci leci ponieważ ja się skiluje i ciągle są blood hity to wtedy wolniej leci axe wolniej leci shield wszystko najlepiej jak ten żółty rosprysk wtedy najszybciej leci to pokolei najwolniej jak chmurka potem bloodhity a najszybciej żółty rozprysk dla palka na non-pvp polecam takie skilowanie ale to tylko w Ab'Dendriel od rooka do 30 tu na trolach
http://i481.photobucket.com/albums/r...skilowanie.jpgtutaj to ja radze się kręcić w kółko tak najlepiej
potem od 30 do 45
http://i481.photobucket.com/albums/r...kilowanie2.jpgtutaj to tak idziesz w jedną strone stajesz tam gdzie pokazane i skilasz potem idziesz do drugiego miejsca i tak samo i tak w kółko trole zdążą się zrespić
a od 45 do którego se chcecie tu droga
http://i481.photobucket.com/albums/r...kilowanie3.jpgtu na wszelki wypadek pokazałem inne trolle jakby ktoś za szybko tam zawalał i by mu się niezrespiły
no i tu miejsce i sposub trenowania
http://i481.photobucket.com/albums/r...kilowanie4.jpg no i tu najważniejsze. zciągasz 1 slima i wsadzasz tam do podwójnego domku na duł, może być na gurze, ale lepiej na duł. wychodzisz, zamykasz drzwi. tutaj jest też resp ghula więc wsadz go do tego pojedyńczego pokoiku,ale jeżeli go ktoś zabije, albo ty przez przypadek to idź w góre i w prawo będzie drugi ghul ale uważaj pełno bociarzy i możesz go niściągnąć. więc najlepiej poczekać aż ten się zrespi. i stańtak jak na rysunku pokazane, ale zapomnieliśmy o shieldingu. niema problemu w tej jaskini ogulnie respi się z 9 rotów. najlepiej pujść na gure i ściągnąć 1 rota troche go podprowadzić, ale tak wolno żeby się niezgubił. jak już wejdziesz do tego pomieszczenia to daj gazu i idz na duł po drugiego rota. Stań w tym miejscu patrz rysunek 4 roty same do ciebie przyjdą. pozostaje tylko wyjaśnić czemu slimy i ghul w jednym. otuż najpierw skiluj na slimach, jakbyś walił za mocno i niezdąłżyły by się sklonowac to zawsze mozesz ghula do red hp ściągnąć, żeby czasu niemarnować. a po drugie to jakby jakiś noob wszedł do tego pokoiku i zabrałby ci slima to na 100% szybko byście uwalili klony, więc musiałbyś w ghula walić i przeszkadzać mu w skilowaniu ;p. a i żercie zapomniałem najlepiej wziąść wedke i robaki obok jest stawik w którym można łowić, jak zamało robaków to z rotów można wyloocić żercie i robale. można też robić lootbaga z jedzieniem, ale ja zawsze łowiłem. jak się mato dobre miejsce dla bociarzy ale jak ktoś się zorientuje że bocisz to zabije ci roty przepchnie cię na środek pokoju wypuści ghula slimy i może pujdzie po drugiego slima i ded gwarantowany bo slimy w grupie są mocne na mniejsze lvlki.Lecz jak komuś niezależy na shieldnigu to niech idzie expić dist sam wpadnie :p no to koniec moja poradnika w poradniku:D
życze miłego skilowania i niektórym deda podczas botowaniu :D:D:D:D
pozdro all. Guardia rulez8o

cokolwiek123 13-08-2009 19:59

Witam.
Mam pytanie co do mojej postaci mam 116 knighta ze skillem 97\97.
Gdy Skończe skille bede mial 106\100
Czy bede wtedy Hardkorem?

Dukey 13-08-2009 20:36

@up
[irony]Jak jeszcze urwiesz sąsiadce od internetu, to wtedy tak B)[/irony]

@top
Co do poradnika - świetny :) Że też chciało Ci się to wszystko napisać ;)

Eruin 03-09-2009 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dracone (Post 2568433)
Ey no czytałem poradnik i wgl .. starałem sie robić wszystko tak jak było napisane .. gram knightem od 2 dni .. mam 10lvl bo nie expie tylko próbuje skilować:confused: mam skile 36/35 .. 2 lvl skila wbijam w 1h .. to troszke nie za długo ? :( skiluje combat knife'em przeważnie na trolach lub orkach wariorach ..... ey robie cos nie tak ?:confused:

pewnie człowiek zainteresowany mnie już nie przeczyta, ale co do tego, że ktoś wspomniał, że po tylu aktualizacjach od 2004 roku coś sie mogło zmienić, to z własnego doświadczenia moge dodać, że skillowanie knightem na lvlu niższym niż 15 się nie opłaca czasowo.
Otóż od kiedy hity zależą nie tylko od broni, skilla ale i też od lvla lepiej jest najpierw nabić troche tej naszej "siły" w expieniu do tego chociaż 13-15 lvla, żeby potem słabą bronią jakiekolwiek i do tego dość regularne hity zadawać. Bo i owszem - może uda nam się walnąć raz czy dwa, ale przecież nam chodzi o jeden bloodhit na 15 sec (zakładając, że walimy i dostajemy same chmurki) żeby było najekonomiczniej;]

a co do tego czy jak bije więcej potworków niż dwa, to czy leci szybciej shielding? wg mnie na chłopski rozum owszem;] tzn zwiększa to nasze szanse pod warunkiem, że bijemy ten bloodhit na 15 sec. Bo potworek nie zawsze swój hit daje na naszą tarczę - czasem idzie w zbroję i wtedy ten trzeci nadprogramowy potworek mógłby walić ten drugi możliwy dla nas do przyjęcia poof na tarczę;] Niemniej sam preferuję jednak na dwóch potworkach, bo to bezpieczniej jak się na chwilę na AFK zostawia;]

pozdr4all

PS: Wybaczcie jeśli moje wypociny teoretycznie uzupełniające były wypowiedziane już wcześniej w ciągu tych 51 stron postów, których nie ogarniałem;]

Wojtas_Smieciarz 05-09-2009 17:15

Dobry poradnik, mi się kiedyś przydał, aczkolwiek nigdy tez nie uważałem ani nadal nie uważam, że skillowanie jest uciążliwe

Elysia_Man 18-01-2010 22:09

Dobry

Poradnik dobry... na pewno się przyda dla początkujących :))

Pozun 26-01-2010 08:55

Witam mam problem... Kiedy mam wlaczona tibie dziala wszystko OK, nastepnie chce wlaczam swojego ELFBOT^^ i pokazuje mi sie blad

http://img251.yfrog.com/i/33109820.png/

Mowser 16-02-2010 19:48

Jeden z lepszych poradników do treningu. Polecam wszystkim początkującym i nie tylko ;>

Felous'Rook 06-04-2010 11:37

Zgadzam się z przedmówcą. Poradnik pierwsza klasa. Polecam ; )

SKAdrinker 17-04-2010 17:43

http://*********/tibianajnowszybot ajaja coś pięknego panowie.

wroguxss 18-04-2010 16:19

50 lvl w 5 dni

Chcesz wbic 50 lvl w 5 dni siedzac przed kompem 10 min????? Bbot to potrafi pobierz i sam sprawdz DOWNLOAD: http://www.speedyshare.com/files/22001780/Bmega*****

Bobek1964 23-05-2010 15:28

Duzo sie napisales

Dawid199 06-06-2010 00:25

Jakie Powinienem Mieć skile na levelu 38 ? ;)

Mr.Bloody 30-07-2010 22:09

Ave!

Wiem że skille 75 zupełnie wystarczają nawet wysokopoziomowym graczą. Najlepiej zdobyć je do 30 poziomu. Ale chciałem zadać jedno pytanie.
Mianowicie ciekawi mnie, czy poziom doświadczenia wpływa na zadawane obrażenia. Wydaje mi się, że realny jest awans shieldingu z bronią dwuręczną bo w końcu i ona ma w sobie trochę punktów defa (mogę nie mieć racji, wybaczcie).

Co do poradnika oceniam go 7/10.
Plusy;
+ Obszerny i duży.
+ Bardzo spodobał mi się dział 7.
+ FAQ
Minusy;
- Brak mapek (jeśli są do tego inne tematy proszę podać linki).
- Zero screenów! (przez co poradnik wydaje się monotonny).
- Brak wiadomości o obrażeniach zadawanych przez gracza.

Zakładam sobie knighta. B)
Żegnam,
Michał

dzony9669 21-12-2011 09:31

I to jest poradnik Wiekie GZ:)

Bezt 21-12-2011 09:36

Dzięki Ci, zawsze miałem problemy ze skillowaniem, a teraz będzie 3razy szybciej i latwiej :)

Qcio 21-12-2011 13:54

@Mr.Bloody oczywiscie, ze poziom tez wplywa na obrazenia, ale w duzo mniejszym stopniu niz skille. Przede wszystkim, przy wyzszych skillach czesciej trafiamy w przeciwnika. Polecam kalkulator obrazen na www.tibia-stats.com

Yrk91 21-12-2011 14:40

Poradnik ma już swoje lata, a mimo to, niektórzy dalej trenują nieskutecznie. Poza tym wszystko, co w nim napisane, jest prawdą.

Messofi 21-12-2011 18:59

BARDZO DOBRZE !!!!
Wszystko dokladnie (co i jak)
__
miód !:D, oby tak dalej dawaj jeszcze jakies ;:p

Messofi 22-12-2011 16:01

A gdzie dla pallka ?:>

djsaven 22-12-2011 17:49

Dobry poradnik;p

adrianww 22-12-2011 22:03

Super poradnik

Pancur 23-12-2011 10:37

Dobry

Dobry poradnik, sam co nieco się dowiedziałem a Knight to moja ulubiona postać, ponieważ łatwo się nią gra a minusem jest tylko skillowanie.

Parzystokopytny 21-02-2012 20:34

Jedno mnie zastanawia.
Są różne dane na różnych kalkulatorach skilli, np. pskonejott podaje, że potrzeba 44h żeby awansować z 87 na 88 skilla, tibia-stats podaje 42h, tibia.pl podaje 51h. Z moich obserwacji najbardziej celnym kalkulatorem jest tibia.pl, lecz pojawia się pytanie - czy ilość zadanych blood hitów zależy od prędkości awansowania? O ile dobrze pamiętam, u palladyna tak było, nie wiem jak teraz, ale kiedyś, żeby skill leciał mu szybko, musiał bić blood hity, hmurki przedłuzały czas bicia skilla. Może u knighta też tak teraz jest?
Dla jasności, skilluję na monku, wbijam się kilka razy na minutę, częściej niż co 20 sekund

Quimerback 09-04-2012 14:16

No Trzeba troche przysiedzieć i widać Postępy Poradnik Zjefajny 10/10 ; )

Norbert7412PL 19-07-2012 18:53

Poradnik mi się spodobał. Właściwie nie mam się czego uczepić. 5/5 ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:03.