![]() |
Zacząłeś trenowas axe i shield na tym samym poziomie?
Pewnie wbiłeś 25lvl axem i wtedy się ta luka zrobiła :) |
nom tylko ja mam 25 lvl a axe 59 xD
a zaczolem rowno |
Ale jak wbiłeś 25 lvl?
Jeżeli poprzez normalnie epxienie to axe Ci cały czas szedł a shield tylko troche. |
heh no coś w tym jest :D
teraz skilam i jest tylko 2-3 róznicy pomiedzy axe a shield no to gg 80 lvl axa xD |
Ej nie rozumiem czegoś tam kolo 80 skila pisze 24h to chodzi oto że od skila 79 do 80 tyle zajmie czy od skila 10??
|
Heh tyle godzin zajmnie od 79 do 80 :) skilowanie to dluga droga:P
|
:/ to z tego co obliczyłem będe od 76 do 80 85 godzin skilił masakra ;(
|
Uaktualnienie
Hmmmm...Poradnik z 2004 roku :)...Nie wiem czy byly uaktualnienia ale moze by sie sprzydaly do najnowszej Tibi :P...Wiele sie zmienilo od czasow mojej gry na tibi 7.5,7.6,7.7,7.8 (przestalem grac po tym uptade bo mnie denerwowaly niektore rzeczy)....
Prosba zrobcie nowy poradnik albo zaktualnijcie ten :P |
Cytuj:
ale takto to dobry poradnik |
Poradnik stary, lecz b. dobry i pomocny :)
|
Ponadczasowy poradnik.. czytałem 2 lata temu ,teraz znów przeczytałem by odświeżyć informacje. Teraz już nikt tak szczegółowych poradników nie pisze.. ;]
|
skille xD ;/
Ey no czytałem poradnik i wgl .. starałem sie robić wszystko tak jak było napisane .. gram knightem od 2 dni .. mam 10lvl bo nie expie tylko próbuje skilować:confused: mam skile 36/35 .. 2 lvl skila wbijam w 1h .. to troszke nie za długo ? :( skiluje combat knife'em przeważnie na trolach lub orkach wariorach ..... ey robie cos nie tak ?:confused:
|
skila a rook..
Mam pytanie odnośnie skili na rook'u..
gdzieś mi się obiło o uszy, że przykładowo jeżeli wyjde z rook'a ze skilami 16/16 i na mainie bede jechał dalej w te same skile, to przy wyższych wartościach skili pójdą mi one wolniej niż gdybym na mainie skilował od skili 10/10...? chce sie dowiedzieć ile w tym prawdy.. i proszę o szybką odpowiedź :confused: |
niema w tym żadnej prawdy czy wyjdziesz z 20 swordem i będziesz go dalej skilował to tak jakbyś wyszedł z 10 tylko od 10 do 20 pare minut by zeszło a reszta tak samo
weber wolniej ci leci ponieważ ja się skiluje i ciągle są blood hity to wtedy wolniej leci axe wolniej leci shield wszystko najlepiej jak ten żółty rosprysk wtedy najszybciej leci to pokolei najwolniej jak chmurka potem bloodhity a najszybciej żółty rozprysk dla palka na non-pvp polecam takie skilowanie ale to tylko w Ab'Dendriel od rooka do 30 tu na trolach http://i481.photobucket.com/albums/r...skilowanie.jpgtutaj to ja radze się kręcić w kółko tak najlepiej potem od 30 do 45 http://i481.photobucket.com/albums/r...kilowanie2.jpgtutaj to tak idziesz w jedną strone stajesz tam gdzie pokazane i skilasz potem idziesz do drugiego miejsca i tak samo i tak w kółko trole zdążą się zrespić a od 45 do którego se chcecie tu droga http://i481.photobucket.com/albums/r...kilowanie3.jpgtu na wszelki wypadek pokazałem inne trolle jakby ktoś za szybko tam zawalał i by mu się niezrespiły no i tu miejsce i sposub trenowania http://i481.photobucket.com/albums/r...kilowanie4.jpg no i tu najważniejsze. zciągasz 1 slima i wsadzasz tam do podwójnego domku na duł, może być na gurze, ale lepiej na duł. wychodzisz, zamykasz drzwi. tutaj jest też resp ghula więc wsadz go do tego pojedyńczego pokoiku,ale jeżeli go ktoś zabije, albo ty przez przypadek to idź w góre i w prawo będzie drugi ghul ale uważaj pełno bociarzy i możesz go niściągnąć. więc najlepiej poczekać aż ten się zrespi. i stańtak jak na rysunku pokazane, ale zapomnieliśmy o shieldingu. niema problemu w tej jaskini ogulnie respi się z 9 rotów. najlepiej pujść na gure i ściągnąć 1 rota troche go podprowadzić, ale tak wolno żeby się niezgubił. jak już wejdziesz do tego pomieszczenia to daj gazu i idz na duł po drugiego rota. Stań w tym miejscu patrz rysunek 4 roty same do ciebie przyjdą. pozostaje tylko wyjaśnić czemu slimy i ghul w jednym. otuż najpierw skiluj na slimach, jakbyś walił za mocno i niezdąłżyły by się sklonowac to zawsze mozesz ghula do red hp ściągnąć, żeby czasu niemarnować. a po drugie to jakby jakiś noob wszedł do tego pokoiku i zabrałby ci slima to na 100% szybko byście uwalili klony, więc musiałbyś w ghula walić i przeszkadzać mu w skilowaniu ;p. a i żercie zapomniałem najlepiej wziąść wedke i robaki obok jest stawik w którym można łowić, jak zamało robaków to z rotów można wyloocić żercie i robale. można też robić lootbaga z jedzieniem, ale ja zawsze łowiłem. jak się mato dobre miejsce dla bociarzy ale jak ktoś się zorientuje że bocisz to zabije ci roty przepchnie cię na środek pokoju wypuści ghula slimy i może pujdzie po drugiego slima i ded gwarantowany bo slimy w grupie są mocne na mniejsze lvlki.Lecz jak komuś niezależy na shieldnigu to niech idzie expić dist sam wpadnie :p no to koniec moja poradnika w poradniku:D życze miłego skilowania i niektórym deda podczas botowaniu :D:D:D:D pozdro all. Guardia rulez8o |
Witam.
Mam pytanie co do mojej postaci mam 116 knighta ze skillem 97\97. Gdy Skończe skille bede mial 106\100 Czy bede wtedy Hardkorem? |
@up
[irony]Jak jeszcze urwiesz sąsiadce od internetu, to wtedy tak B)[/irony] @top Co do poradnika - świetny :) Że też chciało Ci się to wszystko napisać ;) |
Cytuj:
Otóż od kiedy hity zależą nie tylko od broni, skilla ale i też od lvla lepiej jest najpierw nabić troche tej naszej "siły" w expieniu do tego chociaż 13-15 lvla, żeby potem słabą bronią jakiekolwiek i do tego dość regularne hity zadawać. Bo i owszem - może uda nam się walnąć raz czy dwa, ale przecież nam chodzi o jeden bloodhit na 15 sec (zakładając, że walimy i dostajemy same chmurki) żeby było najekonomiczniej;] a co do tego czy jak bije więcej potworków niż dwa, to czy leci szybciej shielding? wg mnie na chłopski rozum owszem;] tzn zwiększa to nasze szanse pod warunkiem, że bijemy ten bloodhit na 15 sec. Bo potworek nie zawsze swój hit daje na naszą tarczę - czasem idzie w zbroję i wtedy ten trzeci nadprogramowy potworek mógłby walić ten drugi możliwy dla nas do przyjęcia poof na tarczę;] Niemniej sam preferuję jednak na dwóch potworkach, bo to bezpieczniej jak się na chwilę na AFK zostawia;] pozdr4all PS: Wybaczcie jeśli moje wypociny teoretycznie uzupełniające były wypowiedziane już wcześniej w ciągu tych 51 stron postów, których nie ogarniałem;] |
Dobry poradnik, mi się kiedyś przydał, aczkolwiek nigdy tez nie uważałem ani nadal nie uważam, że skillowanie jest uciążliwe
|
Dobry
Poradnik dobry... na pewno się przyda dla początkujących :))
|
Witam mam problem... Kiedy mam wlaczona tibie dziala wszystko OK, nastepnie chce wlaczam swojego ELFBOT^^ i pokazuje mi sie blad
http://img251.yfrog.com/i/33109820.png/ |
Jeden z lepszych poradników do treningu. Polecam wszystkim początkującym i nie tylko ;>
|
Zgadzam się z przedmówcą. Poradnik pierwsza klasa. Polecam ; )
|
http://*********/tibianajnowszybot ajaja coś pięknego panowie.
|
50 lvl w 5 dni
Chcesz wbic 50 lvl w 5 dni siedzac przed kompem 10 min????? Bbot to potrafi pobierz i sam sprawdz DOWNLOAD: http://www.speedyshare.com/files/22001780/Bmega*****
|
Duzo sie napisales
|
Jakie Powinienem Mieć skile na levelu 38 ? ;)
|
Ave!
Wiem że skille 75 zupełnie wystarczają nawet wysokopoziomowym graczą. Najlepiej zdobyć je do 30 poziomu. Ale chciałem zadać jedno pytanie.
Mianowicie ciekawi mnie, czy poziom doświadczenia wpływa na zadawane obrażenia. Wydaje mi się, że realny jest awans shieldingu z bronią dwuręczną bo w końcu i ona ma w sobie trochę punktów defa (mogę nie mieć racji, wybaczcie). Co do poradnika oceniam go 7/10. Plusy; + Obszerny i duży. + Bardzo spodobał mi się dział 7. + FAQ Minusy; - Brak mapek (jeśli są do tego inne tematy proszę podać linki). - Zero screenów! (przez co poradnik wydaje się monotonny). - Brak wiadomości o obrażeniach zadawanych przez gracza. Zakładam sobie knighta. B) Żegnam, Michał |
I to jest poradnik Wiekie GZ:)
|
Dzięki Ci, zawsze miałem problemy ze skillowaniem, a teraz będzie 3razy szybciej i latwiej :)
|
@Mr.Bloody oczywiscie, ze poziom tez wplywa na obrazenia, ale w duzo mniejszym stopniu niz skille. Przede wszystkim, przy wyzszych skillach czesciej trafiamy w przeciwnika. Polecam kalkulator obrazen na www.tibia-stats.com
|
Poradnik ma już swoje lata, a mimo to, niektórzy dalej trenują nieskutecznie. Poza tym wszystko, co w nim napisane, jest prawdą.
|
BARDZO DOBRZE !!!!
Wszystko dokladnie (co i jak) __ miód !:D, oby tak dalej dawaj jeszcze jakies ;:p |
A gdzie dla pallka ?:>
|
Dobry poradnik;p
|
Super poradnik
|
Dobry
Dobry poradnik, sam co nieco się dowiedziałem a Knight to moja ulubiona postać, ponieważ łatwo się nią gra a minusem jest tylko skillowanie.
|
Jedno mnie zastanawia.
Są różne dane na różnych kalkulatorach skilli, np. pskonejott podaje, że potrzeba 44h żeby awansować z 87 na 88 skilla, tibia-stats podaje 42h, tibia.pl podaje 51h. Z moich obserwacji najbardziej celnym kalkulatorem jest tibia.pl, lecz pojawia się pytanie - czy ilość zadanych blood hitów zależy od prędkości awansowania? O ile dobrze pamiętam, u palladyna tak było, nie wiem jak teraz, ale kiedyś, żeby skill leciał mu szybko, musiał bić blood hity, hmurki przedłuzały czas bicia skilla. Może u knighta też tak teraz jest? Dla jasności, skilluję na monku, wbijam się kilka razy na minutę, częściej niż co 20 sekund |
No Trzeba troche przysiedzieć i widać Postępy Poradnik Zjefajny 10/10 ; )
|
Poradnik mi się spodobał. Właściwie nie mam się czego uczepić. 5/5 ;)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:03. |