Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

ggostekxd 13-12-2009 09:53

Ale Serie A wyrównane. Na tą chwilę 5 klubów ma 24 punkty! A to oznacza że taka 10 Sampdoria może po tej kolejce być na 4 miejscu (awans o 6 pozycji)

K.Jay 13-12-2009 10:05

@Anonimowy
A. Young ostatnio złapał wiatru w żagle, także nie dziw się, że zjechał drewnianego Fletchera. Miałem przeczucie że The Villans wygrają, bo coś imo ManU nie ma ostatnio formy, a do tego dochodzą te roszady ze składem.

K.Jay

AnonimowyPowrot 13-12-2009 10:13

Nie mają formy? Hehe, nie wiesz co mówisz. Popatrz, na ostatnie mecze, a dopiero później oceniaj formę. Tu nie trafiłeś. Roszady, jak to nazwałeś, mi się podobają. Owszem, nie zawsze, ale ogólnie jestem za tym, żeby zbyt wiele nie zmieniać w tej kwestii. Skuteczność za to zabija. Gdyby w drugiej połowie zagrał Owen, a nie Roo, to wynik byłby pozytywny. Berbatov też mnie rozczarował, mimo, że bardzo go sobie cenię.

hoomik 13-12-2009 12:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2703455)
@hoomik > Bayern

A Olic? Nie oglądam Bawarczyków, ale wydawało mi się, że powinien grać tam w ataku, gdyż skrzydła mają dobrze obstawione.

no w tej chwili to Olic gra w ataku a Muller na skrzydle, ale nie wyobrazam sobie jak van Gaal chce zawojowac Lige Mistrzow takim zestawieniem. Jezeli w koncu zdrowy bedzie Ribery (chyba sie nie doczekam ;) i Robben (ale tak w pelni, na wyjsciowy sklad) to skrzydla beda epic mocne, i komus te pilki trzeba dogrywac. Chociaz przyznaje - obecna forma Olicia jestem bardzo mocno zaskoczony. Ciekawe jak dlugo ja utrzyma. Priorytetem natomiast powinno byc sciagniecie stopera. To co wyprawia Demichelis to jest istny sabotaz. Jego postawa najlepiej swiadczy jak wielkim bledem bylo to, ze zrezygnowano z Lucio...

K.Jay 13-12-2009 14:06

Mi chodzi o to, że ManU nie gra tak jak kiedyś. Czegoś im imo brakuje (nie mówię tu o braku CR).

K.Jay

AnonimowyPowrot 13-12-2009 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2703577)
Mi chodzi o to, że ManU nie gra tak jak kiedyś. Czegoś im imo brakuje (nie mówię tu o braku CR).

K.Jay

Czy ja wiem... Ciężko ocenić. Skuteczność moim zdaniem jest największym mankamentem. Przydałby się jeden dobry skrzydłowy. Taki jak dajmy na to wspomniany Young. Valencia mi odpowiada, Giggs jest niestety za stary. Chyba, że Obertan będzie grał już tylko lepiej.

jakosiara 13-12-2009 15:40

No a dla Pepe koniec sezonu. Jak Perez nie zakupi jakiegoś OŚ to nie będzie za ciekawie, niezbyt widzi mi się Metzelder jako 3. obrońca...

Straznik Monopolowego 13-12-2009 15:41

Dziwne ze zaden "wierny fan barcy" sie nie wypowie o 3ptk dostarczonych przez sedziego

Xendriel 13-12-2009 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2703638)
No a dla Pepe koniec sezonu. Jak Perez nie zakupi jakiegoś OŚ to nie będzie za ciekawie, niezbyt widzi mi się Metzelder jako 3. obrońca...

Ciekawe czy znajdzie kogoś kto będzie wstanie zastąpić Portugalczyka i grać w LM? Swoją drogą bardzo ładny mecz rozegrał wczoraj Real, ale ich pojedynki z Valencią zawsze są emocjonujące.

Fintex 13-12-2009 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego (Post 2703639)
Dziwne ze zaden "wierny fan barcy" sie nie wypowie o 3ptk dostarczonych przez sedziego

ależ proszę wierny fanatyku joha i arsenalu.

jestem zażenowany, zdruzgotany i zniesmaczony zachowaniem xaviego, który notabene jest moim idolem i wzorem piłkarskim. postąpił jak postąpił, nie pochwalam tego, ale błędy sędziego to element piłki nożnej.
swoją drogą ibrahimovic ładnie przylutował.

co do meczu realu to nieźle zagrali-fakt, ale z drugiej strony gra valencii też nie była zła. szkoda, że remisu nie było.

domin3x 13-12-2009 17:39

najlepsza była zdziwiona mina Xaviego, gdy zobaczył, że sędzia dał się na to nabrać

co tu komentować? karny z kapelusza, mecz bez historii

Swiety 13-12-2009 18:53

No Barca miała farta. Ogólnie to jak tu powiedział użytkownik powyżej - mecz bez historii. Świetny mecz na Mestalla. A ManU plecki. Arsenal aktualnie leje 1:2 Liverpool. Joh pewnie paznokcie z emocji obgryza...

jakosiara 13-12-2009 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2703667)
Ciekawe czy znajdzie kogoś kto będzie wstanie zastąpić Portugalczyka i grać w LM? Swoją drogą bardzo ładny mecz rozegrał wczoraj Real, ale ich pojedynki z Valencią zawsze są emocjonujące.

Raczej byłby potrzebny rezerwowy. Garay jest dobrym obrońcom, ale jak ktoś z dwójki: Albiol-Garay nie będzie mógł zagrać, to będzi musiał grać Metzelder

DZAJKSON 13-12-2009 20:47

Hehe Milan znow mecz w plecy i to jeszcze u siebie ze slabym palermo:)

Lotress 13-12-2009 20:56

Hehe, po 11 meczach z rzędu bez porażki. W końcu to musiało nadejść.

Berbatov 14-12-2009 19:39

Szkoda, szkoda, szkoda! Można było doskoczyć na te kilka punktów do Interu, który notabene też punkty stracił, i zrobić tą Serie A nieco ciekawszą. A na San Siro znakomity mecz w wykonaniu Palermo.

A za tydzień wyprawa do Florencji. Jak się nie pozbierają może być ciężko. Ale się pozbierają.

Lot, widziałeś jakie jaja? Berlusconi w łeb dostał. Ponoć od rywala politycznego, ale z własnych źródeł wiem, że od wściekłego sympatyka Milanu. Owy kibic krzyczał coś w stylu: "Chcemy Dzeko, Fabregasai przedłużenia kontraktu z Gattuso!". Efekty zajścia widać już dzisiaj - Gattuso w Milanie do 2012 roku. Czyżby snajper BiH oraz rozgrywający Arsenalu zawitali do Mediolanu już zimą? Edin to kwestia 25 milionów. Za to z Cescem może być gorzej. Ponoć Yoh się nie zgadza :( .

Lotress 14-12-2009 19:58

Widziałem, może Berlu rzeczywiście w końcu przejrzy na oczy. Z takim rozgrywającym jak Fabregas i umocnieniem trochę lini defensywnej, myślę, że nie byłoby problemu ze zdobyciem Scudetta. Niestety, możemy jedynie pomarzyć o takim zawodniku :p O Dzeko też nie ma co myśleć, przyjdzie przecież Adiyiah, więc nie ma więcej miejsca dla piłkarza spoza UE. No, chyba że Adiyiah zostanie wypożyczony, co jest wielce prawdopodobne. Na razie nie ma co gdybać, zobaczymy co się stanie w zimowym okienku transferowym. Mam nadzieję tylko, że T. Silva jak najszybciej wróci do pierwszego składu, bo z Kaładze/Favallim nie będzie za ciekawie.

Arka_Sath_Wielki 14-12-2009 21:08

Cytuj:

Czytelnik katalońskiego Sportu przesłał redakcji zdjęcie, na którym wyraźnie jest pokazane, jak Baena ciągnie Xaviego za koszulkę.

Według dziennikarzy gazety oznacza to koniec dyskusji na temat słuszności decyzji sędziego. Zrzut ekranu rozwiera wątpliwości - cała sytuacja miała miejsce w polu karnym, a więc za faul na pochodzącym z Terrasy zawodniku Barcelonie należał się rzut karny.

http://img697.imageshack.us/img697/3396/30002.jpg
[fcbarca.com]

kthxbye. ;)

Articuno 14-12-2009 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2704203)
O Dzeko też nie ma co myśleć, przyjdzie przecież Adiyiah, więc nie ma więcej miejsca dla piłkarza spoza UE.

To jak to jest, Inter ma przecież 15 zawodników spoza UE?

jakosiara 14-12-2009 22:33

O ile się nie mylę można sprowadzać tylko 1 zawodnika spoza UE na sezon(bynajmniej w FMie tak było)

domin3x 15-12-2009 00:25

W jednym sezonie w Serie A do klubu może przyjść dwóch zawodników spoza UE.

Capality 15-12-2009 00:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2704293)
O ile się nie mylę można sprowadzać tylko 1 zawodnika spoza UE na sezon(bynajmniej w FMie tak było)

bynajmniej =/= przynajmniej

Swiety 15-12-2009 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2704240)
kthxbye. ;)

To zwracam honor. Barca wygrała zasłużenie.

Miszczu 16-12-2009 10:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2704240)
kthxbye. ;)

Właśnie coś mi nie pasowało z Xavim on gra fair więc raczej nie przewrócił by się ,żeby wymusić karnego.

AnonimowyPowrot 17-12-2009 08:39

Chce się komusz szukać posta Yoha, który wyśmiewa United po nieudanym meczu z Burnley? :cup:

Klęska City : o Ale Tott miecie w tym sezonie. Wreszcie mają szansę na LM takie, o jakich mówią, ale i tak im się pewnie nie uda.

ggostekxd 17-12-2009 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DZAJKSON (Post 2703780)
Hehe Milan znow mecz w plecy i to jeszcze u siebie ze slabym palermo:)

Pokasz mi jakąś serię przegranych w ostatnich kilku meczach żeby uzywać "znow"

A że Juve przejebało z Bari a Inter z Atalantą remis to nie widzisz???

Maggic 17-12-2009 21:19

Szkoda że Wolves oddało Manchesterowi mecz. Trener Wilków wypuścił 9 rezerwowych zawodników tłumacząc że reszta ekipy jest zmęczona batalią z Tottenhamem ( wygraną 1-0 ).

Wenger dobrze powiedział 'Będziemy musieli rywalizować z Man United przez 37 kolejek zamiast przez 38' :p

Lotress 18-12-2009 14:52

Milan z Manchesterem w 1/8 finału, Chelsea z Interem, a Fiorentina gra z Bayernem. Będzie ciekawie.

AnonimowyPowrot 18-12-2009 15:41

Nie mogę się doczekać Beckhama! To będzie wielki powrót. BECKS <3

@Down

Nie ma to jak bycie optymistą :D

Pan i Wladca 18-12-2009 15:56

Coś mi się wydaje, że Lyon zjedzie Real i będzie po frytkach :<

Maggic 19-12-2009 00:36

kurde wszedłem na stronkę Interu z ciekawości a tu załamanie, płacz i przygotowania do kolejnego sezonu Ligi Mistrzów :confused:

moim zdaniem szanse w dwumeczu inter-chelsea 50/50

domin3x 19-12-2009 01:07

chelsea/inter? 80/20
chelsea jeszcze kilka tygodni temu była najlepiej grającym klubem w europie (teraz nie wiem, bo ich nie oglądam, ale sądząc po wynikach jest malutki kryzysik) i jestem pewien, że niedługo wyjdą z ww 'kryzysiku' i będą grać bardzo skutecznie. a interowi w europejskich pucharach nie wiedzie się dobrze od zawsze, więc raczej nic z chelsea nie ugra

Swiety 19-12-2009 09:45

Ja bym wcale nie był takim optymistą przed Inter-Chelsea. Jeżeli Chelsea podejdzie jednak z dużym respektem to mimo wszystko wygra. Najbardziej mnie cieszy Milan-ManU. A w następnej rundzie chciałbym zobaczyć Real-ManU.

Arka_Sath_Wielki 19-12-2009 11:26

Mam dziwne przeczucie, że Barca wygra u siebie 1:0 a na wyjeździe zremisuje 1-1, nie wiem czemu. Real odpada - 1/8 fatum.

@edit

Polecam dzisiaj obejrzeć finał KMŚ. Barca wyjdzie strasznie nakręcona, Messi jest w formie, to będzie piękny mecz. Dla tych co mają cyfre + => orange sport (chyba kanał 66). Dla tych co nie mają pozostaje marny PolGol. Słaba jakość ale będzie z orange sport pewnie, to komentarz po polsku chociaż. 17:00 - siadamy i oglądamy.

hoomik 19-12-2009 13:28

Boston Celtics 97 - 98 Philadelphia 76ers ;o
Philadelphia = 1 wygrana w ostatnich 13 meczach
Boston = streak W11
Szkoda ze Iverson znowu kontuzjowany...

K.Jay 19-12-2009 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2706101)
Boston Celtics 97 - 98 Philadelphia 76ers ;o
Philadelphia = 1 wygrana w ostatnich 13 meczach
Boston = streak W11
Szkoda ze Iverson znowu kontuzjowany...

W końcu Brand zagrał tak, jak powinien grać. Dobra postawa Iguodali. Jednak z całego meczu najbardziej podobał mi się koleś co trafił z połowy i jeszcze za to zgarnął 15000$. :D
@topic
Liverpool haha. :D

K.Jay

Lotress 19-12-2009 16:54

Bez kitu, Bayern 60 min i już 4:0. Współczuję Fiorentinie.

hoomik 19-12-2009 17:01

na Fiorentine zdrowy juz bedzie Ribery, czyli epicka sila na skrzydlach Ribery-Robben.

Smuggy 19-12-2009 17:11

No Milan Fiorentina ciekawy meczyk może być ; )

Manchester tymczasem już 2-0 w dupę z Fulham, ocb? ; o

K.Jay 19-12-2009 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smuggy (Post 2706218)
Manchester tymczasem już 2-0 w dupę z Fulham, ocb? ; o

Carrick - De Laet - Fletcher - Evra. Taka obrona to nie obrona.

K.Jay

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:38.