![]() |
|
Przecież na pierwszy rzut oka widać, że to ironia.
@down Bardzo możliwe. |
Cytuj:
@up Yoh rzucił ostatnim okiem i nie wiedział że to ironia. :\\\ K.Jay |
Cytuj:
|
Chelsea coś nie pokazuje klasy. Początek sezonu bardzo dobrze im szedł. Właśnie przegrywają 0:1 z Fulham. Stracili bramkę w 3 min.
|
Arsenal przegrał w tym sezonie z City, z United i bardzo wyraźnie przerżnął z Chelsea... a mimo to niebawem ujrzymy go na pozycji lidera. Jaki z tego wniosek? Chyba prosty, Arsenal nie traci punktów w meczach w których gra z ogórkami. A przecież generalnie od lat mówi się że tytuły w ligach zdobywa się mniej tracąc na kelnerach od głównych rywali. Głównych rywali, od których Arsenal zagarnia regularne cięgi.
Jeszcze odnośnie ciągłego zwalanie porażek z przeszłości na sędziów. Michael Ballack, gracz The Blues, przed półfinałowym meczem z Koreą Północną na Mundialu 2002 został zapytany: "A co jeżeli sędziowie będą sprzyjać gospodarzom? Co, jeżeli nie uznają wam prawidłowo zdobytej bramki?", odpowiedział: "Będziemy strzelać kolejne, aż któreś uznać już nie będą mogli". Słowa Ballego bardzo przypadły mi go gustu. I do końca ukształtowały mój pogląd na błędy sędziów. Albo jesteś na tyle dobry i wygrywasz mimo wszystko albo nie. Dodam, że Niemcy ograły Koreę 1:0 po bramce właśnie aktualnego zawodnika Chelsea. |
Cytuj:
Cytuj:
Tak więc już niedługo Arsenal zajmie 1 miejsce i wątpię, żeby je oddał. Szczególnie zważywszy na to, że w styczniu wracają kluczowi zawodnicy (Rosa, Clichy, Bendtner), a Wenger na poważnie wziął się za poszukiwania nowego napastnika. |
Fatalna pierwsza połowa w wykonaniu Chelsea, to nie jest ta drużyna z przed 2 miesięcy ; oo
|
Cytuj:
|
Chelsea jeszcze wróci na właściwe tory. Essiena czy Drogbę można zastąpić. A i nie sądzę, że w styczniu tylko Arsenal poszuka wzmocnień. Chamakh? Najlepszy wybór. Jednak wątpię w Arsenal. Kilka potknięć, gorsze 2-3 tygodnie i pilność Chelsea i już mamy powrót The Blues na fotel lidera. The Blues, którzy mimo obecnie tragicznej postawy są dla mnie faworytem do tytułu. Marzec/kwiecień przyniesie jak zwykle najwięcej odpowiedzi.
|
Najlepszym wyborem jest C. Cole albo Jones z Sunderlandu.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Druga połowa nieznacznie lepsza. Zdecydowanie na + zaangażowanie i oczywiście wynik. Nic więcej.
Chelsea 2-1 Fulham |
Jeżeli Chelsea w styczniu kupi Aguero, to marnie widzę szanse Arsenalu na mistrza;)
|
Aguero nie będzie już tak świetny w Premier League. To mięczak. Na miejscu Chelsea wolałbym Dżeko kupić.
Poza tym, Sergio jest strasznie przereklamowany. |
Fernando Torres też miał sobie nie poradzić...
Z boisk Serie A. Po wyrzuceniu olbrzymich pieniędzy na Quaresmę czy Manciniego teraz Inter za darmo przygarną Gorana Pandeva, któremu prezes Lazio, kompletny idiota, zabrał pół roku gry w piłkę zawieszając zawodnika za brak chęci przedłużenia kontraktu. To już nawet w Polsce takie sytuacje rozwiązuje się w cywilizowany sposób (czyt. wystawiając zawodnika z kończącym się kontraktem na listę transferową, żeby choć trochę zyskać na jego odejściu). Widocznie panu Lotito udało się wypaść gorzej nawet od naszych rodzimych działaczy. Wielki wyczyn! Niemniej, kilka lat oglądania Serie A dają mi powody sądzić, że Pandev to najlepszy "transfer" Interu od sprowadzenia Ibry czy Maicona. Bardzo solidny zawodnik, który godnie zastąpi Eto'o gdy ten pojedzie na PNA, ale również powinien sprowadzić się w koncepcji 433, którą Mou chciał grać od samego przyjścia do Mediolanu (stąd transfery Quaresmy i Manciniego). Gdy Inter naprawdę się wzmacnia i powoli kroczy po kolejne z rzędu Scudetto, Milan sięga po Milana Jovanovica. Serbskiego napastnika Standardu Liege. Jeszcze 2-3 lata temu takie posunięcie bym wykpił, a raczej kpić bym nie miał z czego, bo kandydatur takich graczy nawet się nie rozważało, to teraz czekam na Serba. Zobaczymy co sobą zaprezentuje. Nie liczę na coś spektakularnego. Przynajmniej na przyzwoite odciążanie pary bocznych napastników - Ronaldinho i Pato. Jovanovicowi jeszcze nikt w zęby nie zajrzał, wiec na dzień dzisiejszy jako pewnik można ogłosić powrót Beckhama. Na razie. Trzeci w tabeli Juventus rozgląda się za środkowymi pomocnikami. Po transferowym niewypale w postacie Felipe Melo (o którego fatalności może świadczyć fakt, że przy nim Poulsen to rewelacyjny grajek) padają takie nazwiska jak D'Agostino z Udinese czy Ledesma (drugi grajek który ma na pieńku z panem Lotito). Interesujące postacie. Ciekawe tylko, czy po ewentualnym przyjściu do Juventusu nie zapomną jak się gra w piłkę, wzorem Tiago Mendesa czy wspomnianego Felipe Melo. Szykuje się ciekawe okienko transferowe. Czekam jeszcze na posunięcia Fiorentiny i Romy (Luca Toni?). |
I Torres tak wspaniale sobie radzi, że jego Liverpool zajmuje miejsce tuż nad Birmingham B)
|
W tym sezonie cały Lpool cieniuje. Torresa w tym akurat wina najmniejsza.
|
Skoro cały Liverpool cieniuje, to i Torres cieniuje - ergo, nie daje sobie rady B)
|
Ciekawe, co taka potega jak Fabregas by zrobil, jakby gral w reprezentacji Polski. Ah, no tak, ME i MŚ mamy pewne, jestes idiota Yoh :-).
|
Cytuj:
Yoh ja wiem ze ty sobie zartujesz z tym Torresem, ale srsly... twoj fanboyizm jest dla mnie nie do ogarniecia ;) Tak slepo zapatrzonego fanatyka jeszcze nie spotkalem, nawet w moim miejscowym KK, ktory wydawal mi sie szczytem. O co bet ze Arsenal i tak nie bedzie wyzej niz na 3 miejscu na koniec sezonu? |
A czemu Torres cieniuje? Bo od odejścia Xabiego nikt nie czuje się odpowiedzialny wziąć na siebie rozegrania piłki. Wprawdzie Fernando Torres to fantastyczny napastnik, jednak sam sobie piłki nie poda (bo to tylko Ibrahimovic potrafi).
|
Cytuj:
Popatrz na Arshavina, który w zeszłym sezonie grał pośród samych nieudaczników i w pojedynkę udawało mu się wygrywać spotkania. B) Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Naprawdę jestem pod wrażeniem ; - ) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Interesuje sie ktos okręgówką paragwajską?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
owanych bo beda raproty szly, jak debila zbanowali tzn ze nie zasluguje na wymiane zdan z forumowiczami czyli rowniez ze mna A Chelsea wygrala i pokazala ze nie grajac super footballu potrafia wygrac a taka postawa cechuje mistrzow dlatego uwazam ze Chelsea i Arsenal bede w tym sezonie rywalizowac o mistrzostwo |
Cytuj:
@up Biedny pokrzywdzony Arsenal. :( Ale popatrz na to: Yoh to (powiedzmy) kibic The Gunners. No dobra, niech sobie będzie kibicem Arsenalu, nie mam nic do tego. Ale skoro ten pajac w każdym poście jedzie innych, uważa się za nie wiadomo kogo a na dodatek twierdzi że Wilshere > Giggs. No proszę Cię... I jak tu myśleć pozytywnie o kibicach, tfu, napinaczach którzy kibicują Arsenalowi?! Na pewno zaraz Yoh wyskoczy z tekstem typu: "Kot miauczy bez powodu a ja nie mam mleka w domu." K.Jay |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Bet o 50 pln nadal aktualny jakby co ;) |
Co do kibicowania Arsenalowi - ja do Arsenalu mam stosunek neutralny, przez joha - wrogi. Fabregas wcale nie jest najlepszym pomocnikiem świata, a Wilsh~ nie jest lepszy od Giggsa. Arsenal nie jest >cały świat, tylko jest jednym z lepszych klubów w lidze angielskiej. Arsenalowi i tak daje max 4-5 miejsce na koniec sezonu. Najbardziej z ligi angielskiej szanuje ManU - za to że mają jednego trenera bardzo długo (w Arsenalu też Wenger jest trenerem, ale Ferguson zdecydowanie więcej sukcesów).
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
zalosne sie robi Cytuj:
|
Ej, ziomy, pamiętacie, jak wyglądała tabela równo rok temu, po okresie świątecznym?
1 Liverpool 20 13 6 1 35 13 6 4 0 16 6 7 2 1 19 7 +22 45 2 Chelsea 20 12 6 2 40 9 4 4 2 17 6 8 2 0 23 3 +31 42 3 Manchester United 18 11 5 2 29 10 7 1 0 20 4 4 4 2 9 6 +19 38 4 Aston Villa 20 11 5 4 33 22 4 5 1 16 11 7 0 3 17 11 +11 38 5 Arsenal 20 10 5 5 33 23 6 2 2 17 11 4 3 3 16 12 +10 35 6 Everton 20 9 5 6 27 25 2 4 4 12 15 7 1 2 15 10 +2 32 United 38 punktów i zdobyli mistrza. Ej, ziomy, a wiecie, jak wygląda tabela na dzień dzisiejszy? 1 Chelsea 20 14 3 3 45 16 9 1 0 27 6 5 2 3 18 10 +29 45 2 Manchester United 19 13 1 5 40 18 7 1 1 19 8 6 0 4 21 10 +22 40 3 Arsenal 18 12 2 4 47 20 8 0 1 28 7 4 2 3 19 13 +27 38 4 Tottenham Hotspur 20 11 4 5 42 22 7 0 3 26 8 4 4 2 16 14 +20 37 5 Aston Villa 19 10 5 4 29 17 6 2 1 17 6 4 3 3 12 11 +12 35 6 Manchester City 19 9 8 2 38 27 6 3 0 22 13 3 5 2 16 14 +11 35 ;) |
ty ale to nie dziala tak, ze kto zajmuje 3 miejsce i ma 38 pkt automatycznie zdobywa mistrza...:confused:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:48. |
|