Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Xendriel 26-10-2008 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 2311582)
Ale gadacie głupoty. Równie dobrze mogę napisać, że Chelsea/Manchester/Juventus/Real/Milan w najlepszej formie też może ograć każdego. To, że Barcelona teraz całkiem dobrze gra, nie oznacza, że już zgarnia wszystko. Osobiście byłbym nieco zaniepokojony na miejscu kibiców Barcelony, bo forma przyszła dużo za wcześnie. Przez to samo przechodził w poprzednim sezonie Real, który na początku pakował po pięć bramek Valencii i Villarrealowi, by stracić formę akurat na nowy rok i dostać od słabej Romy.

Może i masz trochę racji. Guardiola pierwszy sezon prowadzi Barce i prawdę mówiąc nie wiadomo na co go stać. W porównaniu z poprzednim sezonem są zupełnie nowi ludzie od rozpracowywania rywali czy przygotowania fizycznego, na które kładziony jest większy nacisk, co ma zmniejszyć liczbę kontuzji. Rotację w składzie, które stosuje Pep mają na celu utrzymanie drużyny w formie przez cały sezon. Tylko tak jak pisałem wcześniej, to jest można powiedzieć debiutancki sezon Guardioli w roli trenera i nikt tak naprawdę nie wie co Barcelona jest w stanie ugrać w przeciągu całego sezonu.
Cytuj:

Nie biorąc pod uwagę obecnej formy, ale ogólnie trenera, zawodników i styl gry, dla mnie największym faworytem do zdobycia Ligi Mistrzów jest Chelsea. Real pewnie znów zostanie wydymany przez jakiegoś średniaka w 1/8. Guardiola jeszcze za wcześnie na Ligę Mistrzów. Manchester nie obroni tytułu, bo tak po prostu historia nakazuje. Juve dopiero wróciło po dalekiej podróży. Roma cieniutka. Inter nie ma szczęścia do Ligi Mistrzów. Liverpool i Arsenal - cienkie bolki.
Dziwne, że nie wierzysz w Real. IMO gra całkiem nieźle, a największe wrażenie robią na mnie Sneijder i Van Der Vaart. To właśnie ich obawiam się najbardziej w starciu z Barceloną.

Raul 26-10-2008 12:45

Nie wierzę, bo w meczu z Juventusem zobaczyłem, że w kwestii Ligi Mistrzów nic się nie zmieniło. Znów dwa frajerskie błędy i głupia porażka z będącym w kryzysie Juve. A jak wiadomo, w Lidze Mistrzów nie można sobie pozwalać na błędy, bo one po prostu cię eliminują. Real jest w stanie jedynie powalczyć o mistrzostwo Hiszpanii. Chociaż trzeba przyznać, że wzrosła rywalizacja w postaci bardzo dobrej postawy Valencii, Villarrealu i Barcelony. Wystarczy wspomnieć, że na tym samym etapie poprzedniego sezonu Real miał tyle samo punktów i był liderem. Teraz natomiast zajmuje 5. miejsce.

Arka_Sath_Wielki 26-10-2008 12:49

A ja o forme sie nie martwie. Jak dalej Pep bedzie ich tak motywowal, jestem spokojny o la lige :P :D

Yoh Asakura 26-10-2008 13:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 2311582)
Liverpool i Arsenal - cienkie bolki.

16-letni cienki bolek robił jak chciał każdego defensora Realu.

Calen Futh 26-10-2008 14:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2311630)
Dziwne, że nie wierzysz w Real. IMO gra całkiem nieźle

Real przecież przez ostatnich kilka lat gra nieźle, a mimo to jakoś ma pecha do LM.

Thomisson 26-10-2008 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2311704)
16-letni cienki bolek robił jak chciał każdego defensora Realu.

Dalej podniecaj się wynikami z tego Arsenalowego turnieju i Carling Cup. W poważnym meczu taki Pepe, czy Ramos poturbowali by na amen tego Twojego geniusza.

Aha i stwierdzenie Wilshere > Giggs to hit tego roku : P

Może wpisujmy jeszcze takie fajne porównania ; D

Radek Matusiak > Luca Toni

Calen Futh 26-10-2008 16:37

FT Chelsea 0 - 1 Liverpool

FUTBOLOWY ORGAZM!!!!
Nareszcie się doczekałem :D!

Yoh Asakura 26-10-2008 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2311901)
Dalej podniecaj się wynikami z tego Arsenalowego turnieju i Carling Cup. W poważnym meczu taki Pepe, czy Ramos poturbowali by na amen tego Twojego geniusza.

W poważnym turnieju Wilshere grałby na 100%, więc Pepe udawałby, że jest kontuzjowany, co by sobie wstydu oszczędzić.

Raxeff 26-10-2008 16:49

No i Chelsea skończyła swoją passę. Bardzo dobrze zagrał Liverpool, chociaż czasami wkurzało mnie, że z tą piłką chcieli wejść do bramki, zamiast oddać strzał z 16 metrów. Chelsea natomiast nic ciekawego nie pokazała.

Xendriel 26-10-2008 16:57

Może wreszcie Benitez coś wywalczy w Premier League, bo chyba na to najbardziej liczą fani The Reds.

Bols 26-10-2008 17:25

Smolarek > Ruud Van Nisterlooy ;d

Ditto 26-10-2008 17:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2312003)
W poważnym turnieju Wilshere grałby na 100%, więc Pepe udawałby, że jest kontuzjowany, co by sobie wstydu oszczędzić.

Właśnie ty chyba nie rozumiesz tego, że arsenal zawsze daje z siebie wszystko, podczas gdy np. Real Madryt oszczędza się na inne mecze. Wiesz o co kaman?

Yoh > Dudek

Straznik Monopolowego 26-10-2008 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2312081)
Właśnie ty chyba nie rozumiesz tego, że arsenal zawsze daje z siebie wszystko, podczas gdy np. Real Madryt oszczędza się na inne mecze. Wiesz o co kaman?

Yoh > Dudek

Byles w szatni Arsenalu ze to wiesz?

Thomisson 26-10-2008 19:03

Bartek Grzelak > Eduardo da Silva

Jak na razie Legia z Wisłą 2:1. Ogląda ktoś?

P.S Sagan kolejną bramkę zdobył ;-)

Yoh Asakura 26-10-2008 19:09

A kogo jakaś Legia i Wisła obchodzą ? Co to za kluby ? :confused:

Derby Londynu na korzyść gości B)

Calen Futh 26-10-2008 19:12

A tam. Fajnie, że TVP pokazało jakiś mecz.

Xendriel 26-10-2008 19:21

Tottenham zwolnił Ramosa i od razu wygrana:p

skuug 26-10-2008 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2312194)
A kogo jakaś Legia i Wisła obchodzą ?

mnie ;]

Bendtner > Rooney

Articuno 26-10-2008 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2312194)
A kogo jakaś Legia i Wisła obchodzą ? Co to za kluby ? :confused:

Morda.

Mecz kapitalny, wszyscy zawodnicy grali na 110%, czasami dziecinne bledy, ale sytuacje, tempo meczu i gra obu druzyn wszystko wynagrodzily.

Thomisson 26-10-2008 20:10

Almunia > Buffon

No właśnie czytam, że podobno jeden z najlepszych meczów polskiej ligi ostatnich lat ;-)

Trzeba będzie skrót dziś obejrzeć :)

Btw. Oglądał ktoś dziś Cafe Futbol? Kogo byście wybrali na Prezesa PZPN, gdyby to od Was zależało? ;>

Mnie żaden kandydat nie przekonał w 100 %, ale na bezrybiu i rak rybą, to wybieram Bońka.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:35.