Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Pacz_knight 21-09-2009 15:02

No, moze jednak ci zaufam i obejze do konca. Zaufalem z Gurren Lagganem i K-ONem, wiec moze i masz racje. ;p
Tylko ma sie rozkrecic! ^^"

@konwenty
Na Porytkon, niestety nie pojade. Ale moze sie spotkam z Corgarem i Grocixem na Video Games Live. ;)

Juzefek 21-09-2009 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2651669)
Pacz.... Frizia vi Britannia rozkazuję ci oglądać Clannada!

Nipah~!
Corgar Frizz

ALL HAIL BRITANIA!

Grycan 21-09-2009 15:57

Po 29 odcinków Soul Eater'a stwierdzam, iż to anime mi się podoba. B) Szczególnie sceny walk i innych takich rozwałek. B) A Stein jest super. Nie ma to jak próba przeprowadzenia sekcji na zagrożonym wyginięciem gatunku. B)

Rayza 21-09-2009 16:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2651703)
Po 29 odcinków Soul Eater'a stwierdzam, iż to anime mi się podoba. B) Szczególnie sceny walk i innych takich rozwałek. B) A Stein jest super. Nie ma to jak próba przeprowadzenia sekcji na zagrożonym wyginięciem gatunku. B)

od 33 odc są fillery

Nari 21-09-2009 16:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2651703)

Od 33 stwierdzisz, że przestało Ci się podobać =).

eerion 21-09-2009 16:57

Właśnie skończyłem czytać Tu Love Ru.
Zawiodłem się na zakończeniu, oj ciężko się zawiodłem :/

Xantro 21-09-2009 17:00

@UP:
Signed, zakończenie suxi.
@Topic:
Skończyłem ostatnio oglądać To Aru Majutsu no Index. No i pozostaje czekać na 2 serie.

Grycan 21-09-2009 19:00

Nari i Rayza: BAKA!!!

Czemu mi to mówiliście?? Ja nie chciałem tego słyszeć!!

Argen 21-09-2009 19:16

@eerion, xantro

A czego się, jeśli można wiedzieć, spodziewaliście? Bo dla mnie to było oczywiste, że nijakia manga skończy się nijako. Nie żebym tLr nie lubił, ale wybitne też nie było.

Zokar 21-09-2009 19:22

A ja właśnie skończyłem pierwszą serie Code Geass, i szczerze mówiąc uzależniłem się od tego Anime XD Już biorę się za drugą serie ;]

Xantro 21-09-2009 20:01

Wie ktoś jaka manga weszła do WSJ zamiast TLR ?

Rayza 21-09-2009 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2651879)
@eerion, xantro

A czego się, jeśli można wiedzieć, spodziewaliście? Bo dla mnie to było oczywiste, że nijakia manga skończy się nijako. Nie żebym tLr nie lubił, ale wybitne też nie było.

ja akurat bylem/jestem fanem mangi TLR ;p
Ukryty tekst:

i oczekiwałem ze wybierze Harune..
fanserwis łączył sie z fajnym oryginalnym przekazem "historii ch." i szkoda ze nie dokończyli historii Black Cata w końcu jakiś mordujący badass a tu koniec..;/

@Grycan
bo my lubi denerwować ludzi~ and destroy they dreams~

Quezacoatl 22-09-2009 01:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2651734)
Od 33 stwierdzisz, że przestało Ci się podobać =).

SE strasznie zniszczyli gdy przezucili sie na fillery. Nie mowiac juz o tym ze koniec koncow i tak nie czekali na mange i wymyslili sobie zakonczenie, kiepskie do tego. Anime SE warte jest tego tytulu do 33epa, dalej lepiej czytac mange, ktora de facto nadal wychodzi. (I jak dotad mnie nie zawiodla).

Corgar Frizz 22-09-2009 14:53

http://tvgry.pl/?ID=621

Po prostu szczęka mi opadła... Wiele razy zastanawiałem się ile może kosztować wyjazd do Japonii, ale po zobaczeniu tego reportażu zrozumiałem że moje kalkulację nie mają żadnego przełożenia na rzeczywistość. Ile bym nie miał kasy, bez większych problemów wydam ją na najróżniejszego rodzaju pamiątki :)

Figurki to po prostu poezja. Poziom wykonania naprawdę daleki od tego co jest dostępne w Polsce, a ceny niższe. Nie mam pojęcia ile kasy uzbieram na wyjazd, ale już teraz jestem pewny że wrócę bez grosza. Ale za to z walizką pełną pamiątek i aparatem wypchanym tysiącami zdjęć ^^ Ktoś chętny na wyjazd za 3-4 lata?

Nipah~!
Corgar Frizz

kołbaś 22-09-2009 14:58

Frizz jedziemy xD

Grycan 22-09-2009 15:51

Frizz, ja jestem!!

To trzeba było się zacząć uczyć języka japońskiego. B)

Corgar Frizz 22-09-2009 15:58

Tłumacza już mamy, ale co to za frajda jechać do Japonii i nie pogadać w ich języku ^^

Nipah~!
Corgar Frizz

Grocix 22-09-2009 16:06

Zawsze można jak Sue w Genshikenie - "Anta baka?!". A i do Frizza pasuje. ^^

Corgar Frizz 22-09-2009 16:41

Ja i ANTA BAKA!?... Tylko ty możesz używać tego zwrotu. W końcu będziesz pierwszym pilotem Gurrengeliona MK 2. A to zobowiązuje do czegoś, nie?

Nipah~!
Corgar Frizz

kołbaś 22-09-2009 17:14

aj tam japonski, ponumerujemy siebie i bedziem mowic do siebie baka 1, baka 2 itd.

Koszyk 22-09-2009 18:22

@Up

Rotfl ;d

hmm, nie wiem co będę robił za 3-4 lata więc takie decyzje czy jade czy nie to raczej nie są na miejscu.

Rayza 22-09-2009 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2652463)
hmm, nie wiem co będę robił za 3-4 lata w

nie wiesz? popatrz na Frizza ^^ ...

@anime
shikabane hime aka - przebija anime fsn ;p
tayutama - 1wsza ecchi komedia bez ecchi innego nie żarty słowne ^^.
gintama - gintoki nie chciał uratować swoich kumpli,on serio tylko szukał jumpa XD
Shinkyoku Soukai Polyphonica Crimson S - super hero muzyki !
kiss x sis - 2 odc. a przebija 3/4 ecchi co widziałem..
no to tyle.

CNRDG 22-09-2009 21:23

Toradora! almost done >.> Znacie cuś dobrego w stylu dramat/romans bez super hiper mocy w tle? Najlepiej żeby miało kopa ; d tak jak Kimi ga Nozomu Eien i Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora.

Nari 22-09-2009 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2652123)
SE strasznie zniszczyli gdy przezucili sie na fillery. Nie mowiac juz o tym ze koniec koncow i tak nie czekali na mange i wymyslili sobie zakonczenie, kiepskie do tego. Anime SE warte jest tego tytulu do 33epa, dalej lepiej czytac mange, ktora de facto nadal wychodzi. (I jak dotad mnie nie zawiodla).

Czytałem w którymś z otaku, że ma powstać kontynuacja. Ciekawe jak to zrobią.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CNRDG (Post 2652652)
Toradora! almost done >.> Znacie cuś dobrego w stylu dramat/romans bez super hiper mocy w tle? Najlepiej żeby miało kopa ; d tak jak Kimi ga Nozomu Eien i Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora.

Zależy co oglądałeś =). Polecam Nanę.

Koszyk 22-09-2009 22:03

Potrzebuje nazw kilku romansideł w którym jest krew, pot, sperma i łzy (czyli związek przechodzi przez wszystkie możliwe katastrofy), ale takie które na długo zostaną mi w pamięci (coś al'a SD)

Rayza 22-09-2009 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2652698)
Potrzebuje nazw kilku romansideł w którym jest krew, pot, sperma i łzy (czyli związek przechodzi przez wszystkie możliwe katastrofy), ale takie które na długo zostaną mi w pamięci (coś al'a SD)

spermy niema w tym,ale reszta jest jak sie fabuła rozkręci,imo jak sie rozkręciło było zaje.. "Shuffle!" [nie ocenia sie ks. po okładce~~]

Koszyk 22-09-2009 23:45

Kurde, zadnego torrenta nie moge dorwac ;< same 0 :<

Ale dodalem Claymora, Paranoia Agent i Najica Blitz Tactics

Nari 23-09-2009 00:10

Opłaca się ściągać Becka i Skip Beat? Z opisu fajne, ale już się parę razy przejechałem na recenzjach, a mam ochotę na fajne anime.

Quezacoatl 23-09-2009 01:14

Cytuj:

Czytałem w którymś z otaku, że ma powstać kontynuacja. Ciekawe jak to zrobią.
Zesraja sie, tak to zrobia...

O kontynuacji akcji moga zapomniec, mogliby zaczac od nowa, lub zrobic druga wersje tego co sknocili, a nie dalej ten szajs ciagnac.

Cytuj:

w którym jest krew, pot, sperma i łzy
Nie wiem dlaczego, ale po tych slowach od razu pomyslalem o Scrubs :p

CNRDG 23-09-2009 11:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2652811)
Opłaca się ściągać Becka i Skip Beat? Z opisu fajne, ale już się parę razy przejechałem na recenzjach, a mam ochotę na fajne anime.

BECK to najlepsze anime o muzyce... Nawet się nie zastanawiaj tylko sciągaj. Tak wspaniałe że tego nie da się opisać słowami ;)

Corgar Frizz 23-09-2009 11:21

Skip Beat nie widziałem, ale za to Becka widziałem już 2 razy. Kwestią czasu jest kiedy obejrzę go po raz trzeci ^^ Osobiście to jedna z moich ulubionych serii. Świetna oprawa muzyczna, a jeśli interesujesz się gitarami to kilkanaście licencjonowanych, pięknych gitar. Ma w sobie to coś, przez co podczas oglądania masz chęć grania na gitarze.
Jak najbardziej polecam.

Nipah~!
Corgar Frizz

-=DanieL=- 23-09-2009 14:11

siema, możesz mi polecić jakąś wybitną serie? bez konkretnej kategorii, serie którą się pamięta dłuuugo :D większość klasyków obejrzałem a w tutejszych czasach jest tak kurewsko dużo anime, że nic nie potrafie znaleźć co bym nie trafil to jakiś syf :(

Corgar Frizz 23-09-2009 14:15

Tengen Toppa Gurren Lagann? Clannad + Clannad Afterstory? Hajime no Ippo?

Chyba że już je widziałeś... wtedy znajdzie się coś innego ^^

Nipah~!
Corgar Frizz

Rayza 23-09-2009 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -=DanieL=- (Post 2652931)
siema, możesz mi polecić jakąś wybitną serie? bez konkretnej kategorii, serie którą się pamięta dłuuugo :D większość klasyków obejrzałem a w tutejszych czasach jest tak kurewsko dużo anime, że nic nie potrafie znaleźć co bym nie trafil to jakiś syf :(

School Days : DDDDD

A poważniej:
Pale cocon?
Shigofumi?
Higashi no eden?
Great Teacher Onizuka?
Detroid Metal City xD?

kołbaś 23-09-2009 15:12

Clannad rowniez polecam wlasnie zaczelem znowu ogladac po raz 4 chyba, za kazdym razem ta seria jest coraz swietniejsza.

-=DanieL=- 23-09-2009 16:31

clannad odpada, usnalem po 3 odcinkach i tak sie zrazilem ze te wasze tentacle mnie nie przekonają nawet :D

z tego co napisaliscie nie ogladalem:
Pale cocon
Shigofumi
Higashi no eden
Detroid Metal City
Tengen Toppa Gurren Lagann

chyba zaczne od TTGL bo z niczym mi sie nie kojarzy xD

Rayza 23-09-2009 16:42

Pale cocon - 1 odc
Shigofumi - 12 odc
Higashi no eden - 11 odc
Detroid Metal City - 12 odc po 12 min
Tengen Toppa Gurren Lagann - 24 odc

tak zebys wiedział XD

Juzefek 23-09-2009 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz
Skip Beat nie widziałem, ale za to Becka widziałem już 2 razy. Kwestią czasu jest kiedy obejrzę go po raz trzeci ^^ Osobiście to jedna z moich ulubionych serii. Świetna oprawa muzyczna, a jeśli interesujesz się gitarami to kilkanaście licencjonowanych, pięknych gitar. Ma w sobie to coś, przez co podczas oglądania masz chęć grania na gitarze.
Jak najbardziej polecam.

Nipah~!
Corgar Frizz

Nari i gitara to są 2 wyrazy które nie występują (i nie powinny występować) razem, ale skoro mają tam być fane gitary to sobie obejrzę- od wakacji próbuje rodziców na gitarę namówić ;]

-=DanieL=- 23-09-2009 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2653015)
Nari i gitara to są 2 wyrazy które nie występują (i nie powinny występować) razem, ale skoro mają tam być fane gitary to sobie obejrzę- od wakacji próbuje rodziców na gitarę namówić ;]

nie polecam jeśli masz słomiany zapał. Na początku uczysz się samego kostkowania, chwytów (układ kilku palców na strunach) no i ćwiczysz zręczność palców. Zadnego coverowania, brzdakania itp (nic ci nie wyjdzie chyba ze zadowolisz sie trywialnymi kawałkami). Ale po paru miesiacach... nagle twoje brzdęk brzdęk zamiena się w coś fajnego :D

kołbaś 23-09-2009 18:54

daniel zacznij od palecocon, naprawde fajne anime jak nie chcesz clannad,mozesz tez kigeki, tyz fajne, tyz jedno odcinkowe.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:01.