Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Cukierek albo psikus? XD (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=100458)

Dan the Automator 01-11-2006 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 1056796)
Sram na amerykanizacje.

To sraj.
Cytuj:

W Polsce człowieku żyjesz.
So fukkin' what? Myślisz, że chciałęm się tu urodzić?

Helixaw 01-11-2006 17:08

wolałbyś się urodzić gdzieś w afryce albo azji i umierajac z glodu wpieprzać cokolwiek się rusza...?

Adner 01-11-2006 17:23

A.
Nie mam nic przeciwko obchodzeniu Halloween, to, że sąsiaduje ze świętem zmarłych, nie powinno sprawiać kłopotu(chyba, że ktoś na siłę chce się doszukać wad). Ja na przykład mam powód, by zorganizować sobie miły wieczór spędzony na oglądaniu jakiegoś filmu, korzystając z następującego wolnego dnia od szkoły.

B.
Kto powiedział, że święto zmarłych ma być smutnym świętem? Czy to jest smutne, że osoby, które odeszły, wracają do nas choć na jeden dzień i żyją w naszych wspomnieniach bardziej intensywnie, niż zwykle? Zamiast machinalnie prawić wycieczki na cmentarz bez większego sensu i inspiracji, postarajmy się doszukać głębszego znaczenia...

C.
Bardzo mądra jest postawa osób, które nawet nie wysiliły się podać argumentów. Te posty wnoszą niesamowicie wiele do dyskusji, i na pewno wiele da się z nich wywnioskować!

D.
Cytuj:

Jebie mnie to jak walentynki, kurwa! Co za omg to wymyslil?
Skoro nie lubisz walentynek, to z jakiego powodu nazywasz Bogiem osobę, która je wymyśliła?

TehRegent 01-11-2006 17:43

Stereotyp smutnego święta.

Nie wiem skąd się to wzięło...Klimat żałobny ma dzień zaduszny, a nie Wszystkich Świętych (tak..popatrzcie sobie na samą nazwe)

Sebaus 01-11-2006 19:33

W tym roku chodzilem, choc nie krzyczalem 'cukierek albo psikus'. W przyszlym roku raczej nie pojde. :/

Palladyn Zawisza 01-11-2006 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL) (Post 1058073)
Jebie mnie to jak walentynki, kurwa! Co za omg to wymyslil?

Ehz co sie wypowiadasz na takie tematy . Nie musi Ci sie to podobac , niektorym sie to podoba nie ktorym nie... GOWNO CI DO TEGO

Stożek 01-11-2006 22:16

Nie bende tutaj wypowiadal sie na co sram, bo to absolutnie moja sprawa. Byle by tylko ludzie wciaz kupowali drogie nagrobki w naszym polskim stylu, bo wlasnie to glowne zrodlo dochodu mojej rodziny (powiem wam, ze Polacy naprawde wydaja na nagrobki olbrzymie sumy). Swieto zmarlych, Halloween-sa to swieta majace na celu zwiekszenie sprzedazy-pierwsze zniczy, nagrobkow i chryzantem a drugie tandetnych ozdobek i kostiumow, dyn i slodyczy. Mozecie powiedziec "ale jak to! nie jezdzic na groby 1-go listopada?!"- a czy o zmarlych nie mozna zadbac w inne dni roku? im to nie zrobi roznicy a nam moze ocalic nerwy, ktore napewno straci sie stojac w korku.

Descartes 02-11-2006 08:12

Moja siostra chodziła po domach z tekstem "kasa lub cukierek".

Ja na "cukierek albo psikus" odpowiadałem "psikus" i wszyscy sobie poszli. :D

OnlyM(PL) 02-11-2006 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palladyn Zawisza (Post 1058926)
Ehz co sie wypowiadasz na takie tematy . Nie musi Ci sie to podobac , niektorym sie to podoba nie ktorym nie... GOWNO CI DO TEGO

I co dalej?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez joey (Post 1058351)
My, Ciebie też jebjemy.

yest Yest yesT!

@ Down No spoko

Palladyn Zawisza 02-11-2006 16:06

[quote=OnlyM(PL);1059556]I co dalej?

Ehh idz sie utop i przynies mi wode...

Cederiel 02-11-2006 16:18

Jakby mnie jakies dziecko popsikalo czyms w drzwiach to bym go z buta..

Dwalin 02-11-2006 16:21

Mc'donalds wymyślił POLSKI żyd :P

slawekmag 02-11-2006 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo (Post 1058482)
To sraj.

So fukkin' what? Myślisz, że chciałęm się tu urodzić?

Zgadzam się w 100%. Nie chcę tu mieszkać. Nic ciekawego. Nie ma ani pieniędzy jak w stanach, ani pięknych zabytków, ani przyrody, ani klimatu jak w np. Hiszpanii ani tradycjii oraz Historii. Wolałbym mieszkać w Hiszpanii/Grecji/Włoszech nawet jeśli by były biedniejsze.
Wracając do tematu, to Polska nie ma żadnych wyjątkowych tradycjii a Halloween mi się podoba. Może gdyby było w inny dzień (nie przed Wszystkich Świętych) to by w Polsce przyjęło się na dobre.

@up
Rotfl

@2up
Ja też :P

Nosferatu 02-11-2006 16:46

@up co Ty krva tu odwalasz?

@topic, swieto jak kazde inne dla mnie i nie ma zneczenia ze jest obok zaduszek

Rattus 02-11-2006 16:50

@slawekmag
Serce mnie boli kiedy czytam twój tekst o Polsce. Zero historii i tradycji!? Tak!? Gdybym cie miał teraz przed sobą dostałbyś z buta między oczy!

@topic
Święta nie lubię, nie obchodzę i jeśli jakieś dzieciaki łażą to im nie otwieram. Proste. Haloween jest dla mnie jednym z najbardziej bezsensownych świąt. Ja również nie lubię niemal wszystkiego co amerykańskie. Aaaa... szkoda gadać.

spider-bialystok 02-11-2006 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slawekmag (Post 1059789)
Zgadzam się w 100%. Nie chcę tu mieszkać. Nic ciekawego. Nie ma ani pieniędzy jak w stanach, ani pięknych zabytków, ani przyrody, ani klimatu jak w np. Hiszpanii ani tradycjii oraz Historii. Wolałbym mieszkać w Hiszpanii/Grecji/Włoszech nawet jeśli by były biedniejsze.
Wracając do tematu, to Polska nie ma żadnych wyjątkowych tradycjii a Halloween mi się podoba. Może gdyby było w inny dzień (nie przed Wszystkich Świętych) to by w Polsce przyjęło się na dobre.

Jezeli uwazasz, ze Polska nie ma bogatej historii, tradycji, zabytkow to radze czesciej chodzic na lekcje historii. I ciesze sie, ze Polacy nie sa jeszcze na tyle zakompleksieni, zeby brac na sile wszystkie zagraniczne swieta. Jedz i mieszkaj w tej Grecji czy Hiszpanii ale jesli bedziesz na sile staral sie przypodobac dla ich kraju to nie zdziw sie, jesli uznaja cie tam za bezwartosciowego smiecia :)

slawekmag 02-11-2006 16:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rattus (Post 1059839)
@slawekmag
Serce mnie boli kiedy czytam twój tekst o Polsce. Zero historii i tradycji!? Tak!? Gdybym cie miał teraz przed sobą dostałbyś z buta między oczy!

@topic
Święta nie lubię, nie obchodzę i jeśli jakieś dzieciaki łażą to im nie otwieram. Proste. Haloween jest dla mnie jednym z najbardziej bezsensownych świąt. Ja również nie lubię niemal wszystkiego co amerykańskie. Aaaa... szkoda gadać.

podaj mi jakąś wyjątkową polską tradycję (coś jak corrida w hiszpanii) Historię ma, ale nie taką, jak np. Grecja. Pieniędzy też Polacy nie mają dużo :P. Czy też historyczny dorobek, jak np. Igrzyska Olimpijskie (Grecja). Lun jakiś zabytek jak wieża eifla(nie wiem jak się pisze;) ) lub statua wolności. Klikamtu fajnego też niema. Morze jest strasznie zimne. Przyrody też nie ma jakiejś wyjątkowej.

Podaj jeden przykład.

Po za tym nie ma technoologi, a drogi to dno.

Shanhaevel 02-11-2006 17:13

Cytuj:

Historię ma, ale nie taką, jak np. Grecja
Znaczy jaką? Długą? Bo ciekawa przecież jest. Chyba śpisz na lekcjach historii.

Cytuj:

jakiś zabytek jak wieża eifla
Że niby jakiś kolos? Nie ma, ale za to:

1978 - Stare Miasto w Krakowie (K)
1978 - Zabytkowa kopalnia soli w Wieliczce (K)
1979 - Obóz koncentracyjny Auschwitz-Birkenau (K)
1979 - Białowieski Park Narodowy - (wspólnie z Białorusią) (P)
1980 - Stare Miasto w Warszawie (K)
1992 - Stare Miasto w Zamościu - przykład renesansowej zabudowy miejskiej (K)
1997 - Średniowieczny zespół miejski Torunia (K)
1997 - Zamek Krzyżacki w Malborku (K)
1999 - Kalwaria Zebrzydowska: manierystyczny zespół architektoniczny i krajobrazowy oraz park pielgrzymkowy z XVII w. (K)
2001 - Kościoły Pokoju w Jaworze i Świdnicy (K)
2003 - Drewniane kościoły południowej Małopolski i Podkarpacia - Binarowa, Blizne, Dębno Podhalańskie, Haczów, Lipnica Murowana, Sękowa (K)
2004 - Park Mużakowski nad rzeką Nysą (wspólnie z Niemcami) (K)
2006 - Hala Stulecia (Hala Ludowa) we Wrocławiu (K)

Cytuj:

Przyrody też nie ma jakiejś wyjątkowej.
A Puszcza Białowieska na przykład?

Cytuj:

Klikamtu fajnego też niema.
Myślisz, że takiemu Hiszpanowi nie znudził się klimat Hiszpanii? Pewnie chciałby zobaczyć, jak to na wschodzie, w Polsce jest...

Pojedź sobie w góry, tam JEST klimat.

Typowy, kurde, Polak.

morwi 02-11-2006 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slawekmag (Post 1059851)
podaj mi jakąś wyjątkową polską tradycję (coś jak corrida w hiszpanii)

www.google.pl >polskie tradycje(albo cośw tym stylu)
Cytuj:

Historię ma, ale nie taką, jak np. Grecja.
to jaką ty byś chciał historie ?
Cytuj:

Pieniędzy też Polacy nie mają dużo :P.
kto ma ten ma... kto nie ma ten nie ma... myślisz że w innych krajach jest inaczej ?
Cytuj:

Czy też historyczny dorobek, jak np. Igrzyska Olimpijskie (Grecja). Lun jakiś zabytek jak wieża eifla(nie wiem jak się pisze;) ) lub statua wolności.
phi też mi zabytki... dla mnie zabytek to jakaś naprawdę stara budowla... jakby się uprzeć to masz pałac kultury w wawie, łazienki
Cytuj:

Klikamtu fajnego też niema. Morze jest strasznie zimne. Przyrody też nie ma jakiejś wyjątkowej.
to się wyprowadź ?;o przecież to jest normalne że pory roku się zmieniają -.-
Cytuj:

Po za tym nie ma technoologi
a co byś chciał ? bombę atomową ? zresztą naukowców to i może mamy, ale pieniędzy nei mamy
Cytuj:

a drogi to dno.
nie tylko u nas

Adner 02-11-2006 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1059883)
Znaczy jaką? Długą? Bo ciekawa przecież jest. Chyba śpisz na lekcjach historii.

A komu się nie chce spać, słuchając o tym z kim to pokłócił się Przemysław Brodaty, a jaką głupotę wymyślił Zenon Przemądrzały? Chociażby Wielka Brytania ma o wiele ciekawszą historię, niż Polska... Pomijając to, że muszę ją poznawać i nie ma sprzeciwu, to na pewno jest to dla mnie bardziej przyjazne zajęcie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:07.