Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Zimowy Update 2006/2007 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=100917)

Miłosz 15-11-2006 10:01

Autorze tematu jeśli jesteś rookstayerem to się na niego nienadajesz...
Rookstayerzy grają jak sami chcą a nie jak cip'soft im nakaże i moim zdaniem to jest całe piękno rookstayera, gra bez czarów, dobrych broni, depotu bo kocha te krainę, a ty chcesz z niej zrobić zwykły main. To już by niebyło to samo, pojawiały by się setki osób zostających na rooku(będe tak to nazywał bo na tytuł rookstayera sobie niezasłużyli) i by ganiali i poszczali utevo lux...
Nikt by niesprzedawał mace ani innych rzeczy bo by mogli to schować w dp(jeśli by niemieli chara jako depot). Wbicie 50-tki na rooku robi wielki respect bo bardzo ciężko wbić a z twoim pomysłem to by była pestka...
Pozdro~

Pavel Ches 15-11-2006 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brisingr (Post 1079970)
Zgadzam się z Withordem. Ja nie mam PACCA i sie nie wstydze. A ty myślisz że jak masz to wszyscy inni sie nie liczą? Czy ty wogóle myślisz? Większość ludzi z FACC przestanie grać w tibie. To co wypisujesz nie ma sensu. Najpierw pomyśl, potem pisz. Uszanowanie ;p

Hmmm... "To co wypisujesz nie ma sensu." Twój cytat :P
Moim skromnym zdaniem (czyli ja tak uważam, i nie naskakiwać na mnie odrazu) Cipsoft'owi nie zależy na tym, aby FACC'i dalej grali, ale na tym, aby te FACC'i skusili się kupić PACC'a. Czyli należałoby coraz to bardziej polepszać PACC'a. I tyle cała logika postępowania. ;)

A co do samego tematu to bardzo dobrze wypowiedział się na ten temat @Miłosz. Po to wszytko wprowadzać na Rook'u, jeśli wyjdziesz i masz to na Main'ie. ;)

Pozdrawiam :)

Zdechly kret kanalowy 16-11-2006 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pavel Ches (Post 1080561)
A co do samego tematu to bardzo dobrze wypowiedział się na ten temat @Miłosz. Po to wszytko wprowadzać na Rook'u, jeśli wyjdziesz i masz to na Main'ie. ;)

@up
Przypomnę ze qest na spika był juz dawno.. i sytuacja na niektórych serverach wygląda tak ze nikt niema...i gorzej Sie gra.. i żeby wyrównać te szanse powinni przywrócić quest na ss-a

Michaello 16-11-2006 15:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zdechly kret kanalowy (Post 1082397)
@up
Przypomnę ze qest na spika był juz dawno.. [...]

Skad wiesz?

Zdechly kret kanalowy 16-11-2006 21:39

@up
Mój kumpel z nim expił , ;s luzie z Piły mieli go na Novej... (nova- serv;s)

<piła citenz rox> ..z tego co pamiętam od 50 lev był xD

Pavel Ches 17-11-2006 09:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zdechly kret kanalowy (Post 1083490)
@up
Mój kumpel z nim expił , ;s luzie z Piły mieli go na Novej... (nova- serv;s)

<piła citenz rox> ..z tego co pamiętam od 50 lev był xD

Tak?... :>
Taki mały szczególik, że w tej chwili najwyższy lvl na Novej na Rook'u wynosi 48 lvl... więc proszę Cię nie wymyślaj kolejnych bajek, legend, plotek itp. itd., bo mam już powyżej uszu czytania, że kuzyn jego kolegi ze strony wujka miał kiedyś spike sword'a na Rook'u, ale wyszedl z nim na Main czy inne bzdury ;)

Yallah 17-11-2006 09:54

D O W O D Y... Screenshot, filmik lub cos podobnego poprosze. Co? Mowisz ze kolega ( dostepne opcje ):
a) wyrzucil go i ktos mu go zabral ?
b) wyniosl na maina ?
c) usunal postac ?
d) nie chce sie chwalic ?
e) ma, ale nie pokaze ?
f) pozostawiam miejsce na Twoja wersje...

No coz szkoda...

Y'all

Zdechly kret kanalowy 17-11-2006 22:31

Ss-a niemam , ale naprawde kiedyś był dostepny...jeszcze pamietam ..
popatrzcie na neta , popytacjcie sie ludzi >przecież bym nie kłamał

Metal_Marian 17-11-2006 23:01

Hehe

No, rook mi sie podobał tylko, jak go robilem pierwzy raz... Trzeba coś go rozszerzyć, ulepszyć życie rookstayerom (chociaż wiem, że rook jest zrobiony raczej jako tutorial do gry).

PS. Modne powiedzenie "primo" rzuca się w oczy niesamowicie xD
Problem w tym, że nie osnacza ono "Post scriptum", czy "wyjaśniam", ale
z tego co wiem, "PO PIERWSZE"... Nieźle poprawiłeś mi humor, pisząc "pierwsze po pierwsze", "drugie po pierwsze", "trzecie po pierwsze" LOL :D

Zdechly kret kanalowy 18-11-2006 00:03

ehh , te liczebniki... kto by zwracał na nie uwagę ;'/
uno , due , tre , quatro , czinqe, sex , suvean ale primo to chyba po łacinie
a tak na poważnie , ''p.s'' heh wkońcu sie dowiedziałem co to znaczy xD ..hmmm tylko co to post scriptum na polski znaczy xD

Lord Wardi 18-11-2006 00:09

Taak, magia na rooku, profecje, może jeszcze Rookowego annihilatora zrobią? -.-

Jak wiadomo, CIP'y nie lubią Rookstayerów-przecież RookGaard jest po to, aby wbić ten 8lvl i na maina. Myślę, żę, albo wprowadzą jakąś blokadę od 8lvla wzwyż, albo pogorszą Rooka - żeby Rookstayerom się nie podobało.
Ale... te dwie sondy o Rooku... Cóż, zobaczy się :)

Zdechly kret kanalowy 18-11-2006 00:12

to są propozycje... chociaż qesta na spika by zrobili a nie ;/ wszystko zabrali rookstayerom...bede bronić praw rookstayera póki mnie nie zbanują!!

Pavel Ches 18-11-2006 09:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zdechly kret kanalowy
Ss-a niemam , ale naprawde kiedyś był dostepny...jeszcze pamietam ..
popatrzcie na neta , popytacjcie sie ludzi >przecież bym nie kłamał

Nie rób z kolejnego tematu burdelu na temat legend, mitów, bajek, opowiadań na temat spike sword'a, już jeden jest taki temat, przestałem tak jakoś sporo czasu temu zaglądać (szkoda oczu na czytanie tego wszystkiego ;) )

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Metal_Marian
[...] PS. Modne powiedzenie "primo" rzuca się w oczy niesamowicie xD
Problem w tym, że nie osnacza ono "Post scriptum", czy "wyjaśniam", ale
z tego co wiem, "PO PIERWSZE"... Nieźle poprawiłeś mi humor, pisząc "pierwsze po pierwsze", "drugie po pierwsze", "trzecie po pierwsze" LOL

O ile dobrze pamiętam to "po pierwsze primo" i "po drugie primo" było w jakimś polskim filmie, ale jakim, to już pamięć zawodzi :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Wardi
[...] Jak wiadomo, CIP'y nie lubią Rookstayerów-przecież RookGaard jest po to, aby wbić ten 8lvl i na maina. Myślę, żę, albo wprowadzą jakąś blokadę od 8lvla wzwyż, albo pogorszą Rooka - żeby Rookstayerom się nie podobało.
Ale... te dwie sondy o Rooku... Cóż, zobaczy się

Ooo... a gdzieś Ty to wyczytał, że Cipsoft nie lubi Rookstayer'ów? Pewnie nigdzie... a plotki się szerzą ;)

Cytuj:

to są propozycje... chociaż qesta na spika by zrobili a nie ;/ wszystko zabrali rookstayerom...bede bronić praw rookstayera póki mnie nie zbanują!!

Przestań z tym spike sword'em, i co sobie wyobrażasz, że ludzie będą biegać, że spike'iem i tępić wszystko na Rook'u, bo ze z tym mieczykiem to raczej większych problemów nie będzie, a dla Rookstayer'a... ohooo... może odrazu jeszcze w dwupaku dajmy mu scale armor, co by był niezniszczalny? :>

Zdechly kret kanalowy 18-11-2006 21:09

Tępić wszystko ?? z mm by nie szło tak łatwo..a spike sword też łatwy do zdobycia by nie byl...
primo -kiepy kiepscy

Matex95 19-11-2006 13:30

rozumiem cię że masz pacca i chesz żeby wszystko było dla pacc prawda??

Pavel Ches 19-11-2006 16:20

Cytuj:

Tępić wszystko ?? z mm by nie szło tak łatwo..a spike sword też łatwy do zdobycia by nie byl...
primo -kiepy kiepscy

MM to tylko plotka, legenda, bajka, powieść itp. itd., więc nawet tego nie biorę pod uwagę, i ta temat plotek [...] się nie wypowiadam, póki nie zobaczę dowodów, zresztą w walce z MM nie ma różnicy co masz na sobie, bo to i tak czysta magia, która nie zblokujesz nawet najlepszą zbroją i tarczą. ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matex95
rozumiem cię że masz pacca i chesz żeby wszystko było dla pacc prawda??

Pewnie, że dla pacc. Przecież Cipsoft to przedsiębiorstwo, które musi wypracowywać zysk (to nie Caritas), aby rozwijać te przedsiębiortwo i grę, oraz wypłacać conieco pracownikom, przecież to nie murzyni w wieku XVI czy XVII (słaby z historii jestem :P ), aby tyrali za darmochę, albo miske kukurydzy. ;)

Cashtan 19-11-2006 16:59

Krecie, rookgaard (juz to mowili) jest po to aby zrobic 8 lvl i na maina.
Akurat ci zrobia chatki i spike sworda, hahaha -,-'
I co, poszedlby taki ~3 lvl po spike z kolegami i wieki bylby problem dojscia do 8 lvl. -.-

Milan ognia 19-11-2006 17:20

Niektóre propozycje wybiegają po za marzenia...
Ukryty tekst:
/me myśli jakby to było miło z magią i innymi bajerami :D
(hehe... musiałem to zrobić ^^)

Jednak jeżeli by coś dodali, to i tak tylko dla pacc. Choć nie pogardziłbym depo dla wszystkich. ^^

Kshaq 19-11-2006 17:47

/me myśli, że Milan chce coś dla wszystkich, bo nie ma już pacca :D

A co do czarów... Rook jest tylko wstępem do prawdziwego świata tibi...

Zdechly kret kanalowy 19-11-2006 17:48

@Casztan
spike od 50 jest...a tak byle komu to by raczej nie dawali żeby Se szybko na main wyszedł , zresztą jak ktoś doświadczony to po kiego mu rook, on jest dla nowych .

btw. Żeby ktoś później nie mówił ze ja chcę żeby dla wszystkich był ss , tylko tak dla przykładu powiedziałem

@Milan
Każdy ma jakieś marzenia , btw. Jak zrobiłeś te ‘’ ukryte myśli ‘’

@ups
mi też 2 dni temu xD ..zbieg okoliczność

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:43.