![]() |
Prawda jest taka, że w Polsce jednak jest mało ludzi, którzy mają same oryginalne gry. Ja najczęściej nie mam żadnych gier, na kompie tylko CSa mam zainstalowanego z oryginalnym steamem. A mówienie tutaj, że uczciwi, którzy mają tylko oryginalne gry / programy są normalni mija się z celem. A za Photoshopa nie wydałbym ~1kzł. Wolę robić formata co 30dni ;)
Cytuj:
Nielegalne mp3? Pokazać zawartość mp3playerów! :) Cytuj:
|
@up: bo fotosklep, 3dstudio itd nie tworzone pod zwykłuch userów, a pod poważne firmy które stać na zakup 10 orginalnych fotosklepów po 3 kafle... dla zwykłych jest Gimp, Blender, Open Office itd... a na dodatek i wiele firm się na freeware przerzuca, tyle, że oni nie załatwią ci obsługi klienta jak photoshop... skoro ktoś jest w stanie zapłacić 3 kafle to warto i wręcz wymaga się dla niego odpowiedniej obsługi...
A co do gier, widzisz, dobrowolnie zaopatrzyłem się niedawno w mienorginalną wersję Paradise, tylko po to by sprawdzić, czy ta gra ruszy na moim złomie. I wiecz co ci powiem? Zainstalowałem, chodzi i USUNOŁEM.... :o Co? Tak! Usunąłem! Teraz odkładam kesz i idę kupić orginała... teraz pewnie 80% z was mówi "kretyn..." tyle, że ja wiem ile wysiłku zajmuje wyprodukowanie tej gry, ile wysiłku B.Sokala i pozostałych ludzi z White Birds... po prostu wydaję tą kasę bo doceniam ich pracę, a przy okazji chcę mieć orginałą :P |
A ja nawet jakbym chciał ściągać jakieś gry, to nie mogę, bo mam limit transferu:p A z nowszych gier w jakie grałem, były Simsy 2, pożyczone od koleżanki... I wcześniej orginalne Traffic Giant, kupione za 20 złotych dobrych kilka lat temu z gazetą:P A z dwojga złego, wolałbym ściągnąć grę, niż kupić ją od pirata. Wtedy nikt nie traci - bo jakbym miał kupić grę orginalną, to bym jej nie kupił, więc producent tak czy siak nic nie traci:p
|
następna sprawa Polscy producenci...na zachodzie każdy się już cieszy grą pro evolution soccer 6 ale nie u nas oczywiście(pomijając piratów)
takich przykładów jest wiele edit:Racja Bambuko ale w pesie to chyba nawet by się zgadzało ,że producenci...Polski komentarz&Żuraw na pudełku |
To wydawcy, nie producenci...
EDIT: Nie wiem, o co chodzi ci z pes6, ale jeśli była to wina producenta, to chyba nie polskiego? |
Cytuj:
Cytuj:
|
@up: a ile minęło od preiery GTA VC? Pół roku? zanim ukazała się w EUROPIE!... ale to już nie jest wina polskich dystrybutowór, a raczej producentów, bo wątkie by ktoś nie interesował się wydaniem takiego GTA:VC czy PES6 w polsce... (Z Polskich producentów ofkors, bo wydawcy mogą się nad tym zastanawiać...)
|
Cytuj:
NMSP |
przykład z pes6 podałem,bo akurat jest mi najbliższy :)wiem, że były większe przekręty
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:49. |