Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Golden helmet w HG (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=103960)

Syfon 18-01-2007 22:20

A ja myśle że to król i jego podwładni.(on po środku a czterech kinghtów po bokach).A propo jak to może by qest skoro jest lawa i ten kamień??:o :o

XIII 18-01-2007 23:05

moja teoria:
przelaczniki na draconii przesuwaja kamienie, a w te miejsca mozemy sie dostac teleportami.
http://img323.imageshack.us/img323/2...aconia2ej6.jpg

http://img283.imageshack.us/img283/9...aconia3av4.jpg

Regoor 18-01-2007 23:42

Ciekawe co za tajemnica kryje sie w Hellgate.
A propo tych artyfaktow... czemu wy tylko na ten g-helmet zwracacie uwage?
Przeciez tam lezy blessed shield(!), mysle, ze jest to rar, ktoremu warto poswiecic wiecej uwagi niz g-helmetowi.

Torencia 19-01-2007 00:04

HEH wszystko ładnie nie raz bylem w Hellgate i nigdy nie mogłem spotkać tej wystawy, nie mogę tam dotrzeć. jeżeli wiecie jak tam dojść to może by ktoś uprzejmy przygotował małą mapkę :D Byłbym bardzo wdzięczny :)

Szafiks 19-01-2007 02:09

Co ja widze? Widze swoje eq.
A na poważnie wątpie aby był to jakiś quest. Jest to zwykła dekoracja. Było "furora" z pits of inferno noobki sie podniecały , że wszystko można zdobyć.... I zdobyli ale pare update później :)

Tengo 21-01-2007 10:54

To Quest

To jest quest. Wszystko jest do zdobycia. Widzialem jak 156 rp wystawial Golden Helmet na depo , zapytalem skad powiedzial ze quest i ze dowiedzial sie o nim od GMa za odkrycie Buga. Spytalem gdzie on powiedzial ze nagrody odbiera sie w hell gate i pozatym jest quest na silver mace w Elf Forest i na DSL. I wszystkie inne rary tibijskie. Great Axe itp widzialem w domku. A wiec to jest quest.

Diego'Odin 21-01-2007 11:20

@XII
tylko jak teraz dostać się do tych przełączników?
btw draconia i hg jest wielkim obszarem więc szukanie na oślep nie ma sensu.
co do tych ss danych przez XII to te tp przenoszą do tych trumienek najprędzej. Bo przecież chowano wojowników razem z eq:)

dom1 04-02-2007 15:50

te dedy cos oznaczają:) :) :) :) :) :) :) :) :)

Kogucik302 04-02-2007 21:19

Moja Teoria:
Taaa... Moim zdaniem to król i jego podani. Jego eskorta. Ludzie z thais którzy założyli w owym czasie ambasade w ab poszli pozwiedzac HG. Tam dorwały króla (może starego już w owym czasie Tibanusa II?) elfy. Zabili wszytkich a dowódca elfów widząc chciwość swoich wojowników wyrzucił ciała i położył na nich rzeczy wojowników by ludzie widzieli ,że z elfami zadzierać nie wolno. I tak zakończył swój żywot Tibanus II i jego eskorta.

Eternix 04-02-2007 21:42

i wtedy przyleciało ufo i wyrzuciło z talerza kogucika...
idź się dziecko schowaj do szafy przykryj gazetami i śpij !!!

Kogucik302 05-02-2007 12:54

@up
Umyj gębe, właź na drzewo, zacznij ćwierkać... -.-

Czep się tramwaju noobie.

Marcin24 05-02-2007 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kogucik302 (Post 1247115)
@up
Umyj gębe, właź na drzewo, zacznij ćwierkać... -.-

Czep się tramwaju noobie.

A ty sobie umyjesz reporta
@topic
Według mnie to jest quest (ew. niedokończony) Można gdzieś coś o tych ciałach przeczytać? Próbował ktoś?

Ujo 06-02-2007 19:07

mi to wygląda na trap lub więnzienie skusiło ich cos i kamienie spadły i umarły z głodu :P ale ciekawe są ułożone te ciała

1)dark helmet/spike sword/dark armor=mroczny ryczerz skuszony przez bogactwa.
2)devil helmet/serpens sword/demon shield=zły rycerz skuszony przez bogactwa.
3)crown/laska(nie pamientam nazwy przedmiotu)blessed shield a pod nim jakiś armor wyglonda na studded armor=król skuszony przez bogactwa. :D
4)strange helmet/ice rapier/dsm=bohater skuszony przez bogactwa. :D :D
5)golden helmet/double axe/dwarfen shield(nie wiem po co bo double axe jest dwurenczna)=wojownik skuszony przez bogactwa.:D :D :D

cite 07-02-2007 13:05

Swojego czasu przekopaliśmy z kumplem całe HG. Questu tam nie ma, zwykła wystawa.

Ivanomen 07-02-2007 17:56

Tak sobie to czytałem i doszedłem do wniosku:
Nawet, jakby ktoś zdobył te itemki i znalazł dojście, to przeciesz one nie mogły by się odnowić, bo jakby sie odnawiały, to nie byłby to już rare i każdy mógł by je zdobyć. Zresztą wszytkie questy bierze się ze skrzynek itp. Wieć to nie może być quest. To jest tylko wystawa, sry.

Konduktor 07-02-2007 20:30

To jest poprostu grobowiec jakis tam rycerzy i jakoegoś króla, w jakis tam kutlurach grzebano ludzi z ewipunkiem co mogło by wskazywac ze ten gosc z korona, bessed shieldem to jakis krol .

~>Salmon<~ 07-02-2007 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ivanomen (Post 1252595)
Tak sobie to czytałem i doszedłem do wniosku:
Nawet, jakby ktoś zdobył te itemki i znalazł dojście, to przeciesz one nie mogły by się odnowić, bo jakby sie odnawiały, to nie byłby to już rare i każdy mógł by je zdobyć. Zresztą wszytkie questy bierze się ze skrzynek itp. Wieć to nie może być quest. To jest tylko wystawa, sry.

Ile nad tym myślałeś ?

Ivanomen 07-02-2007 23:17

Tyle, byś zrozumiał.

Vica 14-04-2008 18:52

Posrodku lezy krol bo ma korone i najrzadsze itemki ;)
obok sa gwardzisci i moja teoria (troszke glupia) jest taka
Np na arenie sa glowy demonow na scianach i ich nie mozna zdjac moze tak samo jest z tymi itemkami? nie mozna ich podniesc a nagrody sie bierze z cial? Z drugiej strony skoro GH lezy na truposzu to jak mamy z niego wyjac nagrode nie przesuwajac rarkow?
Trzeba troszke pomyslec ;p
Tak samo moze byc ze skarbcem w kazz chociaz uwazam ze tam nagrode sie dostaje od Kruzaka i nie trzeba do skarbca wchodzic

Vindem 14-04-2008 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Regoor (Post 1206983)
Ciekawe co za tajemnica kryje sie w Hellgate.
A propo tych artyfaktow... czemu wy tylko na ten g-helmet zwracacie uwage?
Przeciez tam lezy blessed shield(!), mysle, ze jest to rar, ktoremu warto poswiecic wiecej uwagi niz g-helmetowi.

Właśnie... Golden Helmet w porównaniu z shield nie jest takie rare:baby:
Hmm czemu tak mówię? Hmm ponieważ na Antice jest ich około 10~~ ja widziałem prywatnie 5<z trzema mam screen;p> Także u nas chyba 2 Great Shield są i nie wiem czy jedyny na servie ale także jest vinged helmet jak nie wierzycie mogę posłać tu screeny:cup:

8o Antica rOx! 8o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:53.