Cytuj:
I ze niby na linie nie ma rootkitow? Prawda jest taka, ze tego typow smieci bedzie coraz wiecej - w miare jak linux bedzie sie stawal bardziej popularny.
|
Ha, nie mówię, że nie ma, ale po pierwsze jest ich niezaprzeczalnie mniej i łatwiej się przed takim badziewiem chronić.
Cytuj:
Przeciez nie ma przymusu korzystania z produktow MS jezeli masz WinXp. Tak samo w dystrybucjach lina jest wiele programow ktore mam mase bledow - wtedy wybierasz inny program.
|
Wiem, to było tylko takie małe BTW.
Cytuj:
Heh - ostatnio zalozylem sie z kumplem o to, ze moj XP popracuje do konca roku bez zwiechy - koles maniak lina oczywiscie poszedl na to. Zaklad zostal zawarty poczatku października (poczatek studiow) zakonczy sie 2 stycznia. Do dzisiaj wszystko jst ok (pisze wlasnie z niego) - no i krata piwa sie zbliza;D To taka dygresyjka do zwiesz. A po drugie - nie mam problemu z zawieszeniem lina (tak, ze tylko pomoze reset) w ciagu 45 minut;]
|
No widzisz - mamy sytuację odwrotną. Ja zawieszam Winde szybciej niż dam radę pomyśleć co się stało. Na linuxie ani jednej zwiechy.
Jaki z tego morał? Każdy wychwala to czego sam używa, pozostańmy przy tym ;-)
|