Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pada śnieg, pada śnieg... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=105163)

Tasker 07-12-2006 18:57

SUUUUPER:)Tibia robi sie coraz lepsza xD i wogule B)

Duch Guardi 07-12-2006 18:58

coś mi się zdaje ale w niedziele bedzie update chyba dziś kupuje pacc :)

Slivi 07-12-2006 19:00

Ciassssssta :]

@up
Skoro w niedziele juz bedzie update to w niedziele biore sie odrazu za robienie ciast :D

Redknapp 07-12-2006 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orgazes:
Przydałby się panom z CIP-u, pod choinkę porzadny kubeł z zimną wodą aby oświeciło ich i zajęli się ważneijszymi sprawami.
Co nazywasz ważniejszymi sprawami?? Tylko nie mów, że nowe tereny dla FACCów...

EDIT:
@down
Nikt nie każe ci grać w Tibię :P No, tu masz rację - zmiany w klasach by się przydały. Mimo to, Tibia nie staje się przez te update'y mniej grywalna... A zmiany w klasach będą - jak nie w te, to w następne święta :P
Pozdrawiam

Orgazes 07-12-2006 19:05

Tereny dal Facc nie powinny sie w ogole juz nigdy pojawiac. Panowie z CIP obiecali juz kilka razy zmiane w klasach i gdzie ona jest? Za to mamy ciasta i nowe dekoracje, ktore naprawde wprowadzaja duzo innowacje....

Zupka_Chinska 07-12-2006 19:11

Taki offtop`ek:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek12
Jak ma się 25-40 lvl to 100k sie zrobi... jakby grać po 10h dziennie... Trzeba 33 bp uh... 100 souli 3h 20 min, na 33 bp uh trzeba 1980 souli, to 66 godzin soulowania, na 1 bp uh też 3h 20 min (na faccu ofc), a więc 33 bp uh zajmie nam 110h, więc soulowanie+robienie uhów zajmie 176h, czyli 18 dni. I zauważ, że przeciętnie jak ktoś chodzi do szkoły gra 3h.

Naobliczałeś się, nie wiem czy dobrze, no ale coś się napisałeś. Wszystko picuś-glancuś, racje chybamasz... Jednak, czy aby na pewno pieniądze można zdobywać tylko ślęcząc nad Tibią i robić runy ? Loot`owanie, to co ? Jeśli tak myślisz to powodzenia ;)

PS. Zdawało mi się, że dziś widziałem w Twoim profilu "Wiek: 12/13", więc wróć do profilu ten wiek, bo faktycznie nie ma sensu tego ukrywać...

PS~2. Chciałbym już ten Test Server :P

Luca Leahcim 07-12-2006 19:11

Omg!

@Do tych wszystkich, którzy mówią, że Cipsoft się zajął pierdołami:
Zapomnieliście o tych nowych potężnych stworach?
Zapomnieliście o tych nowych questach chociażby na PoH?
Zapomnieliście o tak istotnej "księdze zadań"?
Do tego prawdopodobnie mnóstwo nowych itemów, może nawet trzeci addon.

Pozatym Cipsoft stara się jak najbardziej urealistycznić codzienną rozgrywkę tibijska.

@Piotrinko
Prawdopobnie można będzie, bo każdy umie piec, rookchar, facc czy pacc.

@Shokei
Tibia już ma klimat, o dziwo go nie straciła, i póki co będzie miała.

@Łuk~/Rezo~

Właśnie na tym polega Tibia, żeby samemu coś rozwiązać, a nie pytać się innych. Zrób coś sam a nie cheatuj ;)

@Orgazes
Sam się zajmij cwaniaku i nie komentuj, bo to tylko kilka z wielu zmian. Nie wiem czy wiecie, ale następna wzmianka w update, to zbanowanie Ograzes'a. Ale o tym narazie wie tylko CIPsoft.

@Topic
Fajnie z tymi pierdółkami ^^ Kolejne fajne rzeczy do domq. A wypieki :P Sam rl lubię troche pokucharzyć. Ale to przecież nie cały update, tylko wzmianka o nim B)

@Edit
Zmiany w profesjach nie są konieczne. Orgazes, jak Ci tak nic nie pasuje, to nie graj. A jak już zrozumiesz, to spróbuj zrobic RPG 15-minutowy chociaż z jednym questem i 3 brońmi. Odpisz ile Ci to zajęło i podaj linka to se pogram ;)

Orgazes 07-12-2006 19:18

Mam nadzieję, że jak chociaż wprowadzają te ciasta to zrobią coś w rodzaju Outfitów (trza zebrać określoną ilość składników) przez co aby miec najlepsze ciacha trzeba bedzie troche posiedziec. A dla mnie najlepsze w tym updatcie bedzie zwiekszeni many za exori vis bo to co sie dzieje z expieniem sorciem teraz to paranoja.

@Luca Leahcim
Może i update jest wielki ale nie ma w nim tego co najistotniejsze. Ostatni konkretny update był z wandami/rodami, ktory naprawde cos zmienil a nie tylko dodal tereny i monsterki

@Up
Nie jestem żadnym programistą/grafikiem itd. Oni są jednym z najlepszych w tym fachu i mają za zadanie to robić w czym sa najlepsi. A jak to beda robic zalezy od graczy, a niestety coraz rzadziej przeglądają fora aby zobaczyć co właśnie MY sądzimy o tym. Robią swoje nie patrząc na innych

druidek12 07-12-2006 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zupka_Chinska (Post 1116500)
Loot`owanie, to co ? Jeśli tak myślisz to powodzenia ;)

PS. Zdawało mi się, że dziś widziałem w Twoim profilu "Wiek: 12/13", więc wróć do profilu ten wiek, bo faktycznie nie ma sensu tego ukrywać...

Lootowanie... to dla lepszych, pomyśl, takie 25-40 lvl to zabardzo nie mogą zabić potworka który daje dobry loot... tak, żeby zarabiać. No, ale to tylko moja opinia o tym.
A co do wieku w profilu, nigdy nie miałem tam nic napisane :p

Coray 07-12-2006 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek12 (Post 1116519)
Lootowanie... to dla lepszych, pomyśl, takie 25-40 lvl to zabardzo nie mogą zabić potworka który daje dobry loot... tak, żeby zarabiać. No, ale to tylko moja opinia o tym.
A co do wieku w profilu, nigdy nie miałem tam nic napisane :p

Potwierdzam, on tam nigdy nic nie miał xD
Ej no to fajne zmiany się zapowiadają. Widzę jednak, że nic nie wspomnieli o palladynach, ach .....
Qrde no szkoda ;/ tak ich udupili i nawet tego nie chcą naprawić ;(
Pzdr. !

Momus 07-12-2006 19:27

zgaduję...
jutro test server dla wszystkich, w niedziele update :confused:

Dawergo 07-12-2006 19:29

Jutro ts chyba otworza dla all a za tydzien lub dwa update :) (musza bugi zdazyc ponaprawiac)

michal.novy 07-12-2006 19:31

czytałem wcześniej że będzie bank dla wszystkich graczy, nawet na rooku.
czy będzie rosla kwota wplacona jak w kazdym banku? np 1% na dzien??
była taka informacja czy narazie sie tylko domyślacie?

Orgazes 07-12-2006 19:34

1% na dzien to troche sopro, nie moglo by tak byc. Przy wiekszych lvlach to bylyby juz duze sumy. Moze ten 1% bedzie ale na miesiac :S

@Down
:D

Redknapp 07-12-2006 19:35

Banki...

Cytuj:

czy będzie rosla kwota wplacona jak w kazdym banku? np 1% na dzien??
była taka informacja czy narazie sie tylko domyślacie?
Wątpię. Takie domysły snuli tylko użytkownicy forum, a wszyscy się napalili:baby:

EDIT: Zdublowałem Orgazesa. :P Pisaliśmy w tym samym czasie.

Kasahi 07-12-2006 19:38

"W tym roku zapasy Mikołaja w rzadsze prezenty, takie jak pluszowe misie, lalki, skarbonki i nowe figurki są większe na terenach dla PACC. Gracze go posiadający powinni właśnie tam poprosić o swój prezent."
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA j
już myślałem że to pierwszy w histori teaser bez słowa "PACC"

slawekmag 07-12-2006 19:40

fajne, fajne. To update zapowiada się jak dla mnie świetnie.

D juzio 07-12-2006 19:59

wszystko dla pacc jak zawsze X(

PeTeRsOn 07-12-2006 20:03

Hehe nie wiecie ile en mikolaj bedzie chodzil?? Bo jutro albo pojutrze mam zamiar zaplacic za pacc ??xD

Zupka_Chinska 07-12-2006 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek12

Mi się tylko zdaje, czy Ty słowo "Loot`owanie" rozumiesz jako zbieranie tylko wartościowych itemków, nie wiem 500gp+ ?, 5k+ ?? Loot`owanie raczej jest rozumiane jako zbieranie tzw. "śmieci", czyli np. Viking Helmet`ów, Hatchet`ów i rzeczy podobnej maśći, które można sprzedawać za około od
20gp do 100gp. Po uzbieraniu dużej ilośći można sporo zarobić, jeśli ma się odpowiednie miejsca, np:
-Ghostland
-Wyspy lodowe
-Kopalnie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:55.